
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() Zależy od wielkości liści i ile farszu położysz na 1 liściu. Ty decydujesz... Powodzenia! Dana 2013-06-17 17:44:22.363 Kalafior z patelni (wegańska) Wczoraj sobie zrobiłem, sypnąłem do tego troszkę majeranku - smakowało bdb :) Następnym razem będzie koperek. ~robak 2013-06-17 17:33:28.94 Kotleciki z brązowego ryżu, marchewki i groszku (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() malinowa666 2013-06-17 17:10:01.335 Zupa krem z marchwi i ziemniaków (lakto-wege) rewelacja świetny przepis, śmietana wg mnie zbyteczna. pixi 2013-06-17 16:44:12.038 ![]() robię w piątek :) zobaczę czy wyjdzie :) agnmid 2013-06-17 15:09:25.147 Niby wuzetka (wegańska) Używam tylko stałej części, a mleko jest dość mocno schłodzone, dzięki temu udaję mi się osiągnąć konsystencję klasycznej bitej śmietany. O jakie % Ci chodzi? Używam mleka kokosowego Kier (nie pamiętam by tam były procenty). :) Zina Marina 2013-06-17 14:54:22.299 ![]() Strasznie dużo oliwy. Można zrobić wersję "chudszą" tego sosu - coś bardziej w ten deseń: puszka.pl/przepis/2360-farsz_lub_sos_pieczarki_w_smietanie_slonecznikowej.html tylko oczywiście z wszystkimi dodatkami z tego przepisu. patrycccja 2013-06-17 14:19:28.058 Gołąbki (wegańska) Ile wychodzi gołąbków z takiej ilości składników? ~Zu 2013-06-17 14:00:19.455 ![]() Mam jeszcze pytanie o mleko kokosowe. Używasz całe czy tylko tylko tą stałą część? Do kremów zazwyczaj używa się tylko stałej - z drugiej strony ty dodajesz aż 2 śmietanfixy... A ilu %-owego mleka używasz? Jeśli używasz całego mleka, łącznie z płynem, to ma to ogromne znaczenie. patrycccja 2013-06-17 10:12:57.23 ![]() Na moje oko jest. Pewnie z roszponką równie dobre ;) Luna7 2013-06-16 22:50:44.235 Sałatka ze szpinaku i truskawek (wegańska & RAW) A na zdjęciu to nie jest przypadkiem roszponka? ~kornela 2013-06-16 21:01:50.911 Kotlety wegańskie - jaglane z groszkiem (wegańska) Czy groszek z puszki nadałby się? malinowa666 2013-06-16 18:30:33.458 Bulion / wywar z białych szparagów (a właściwie obierek) (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nasse 2013-06-16 16:39:23.836 Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska) u mnie truskawki po 3 zł/kg. ~majka 2013-06-16 07:47:56.105 Lody bananowe (wegańska & RAW) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nasse 2013-06-15 22:12:20.384 Kiopołu - pasta z pieczonych bakłażanów i papryki + pomidor (wegańska) Czy te paste mozna jakos przechowywac w sloikach tak, zeby sie nie zepsula? Wlasnie koncze jej robienie, jest pyszna, tyle, ze sporo jej wyszlo. ~Elea 2013-06-15 19:58:47.913 Pieczone warzywa korzeniowe z sosem musztardowym (wegańska) Mmm... niedługo wypróbuję. Uwielbiam połączenie musztardy i miodu. Czasami fajnie ten sos smakuje, jeśli doda się jeszcze trochę octu. ~Improwizator 2013-06-15 15:19:08.741 ![]() Ja używałam i było ok. A jeszcze później stała się bazą do zupy fasolowo-pomidorowej ;) Luna7 2013-06-15 13:40:52.037 ![]() Zmodyfikowałam przepis do tego stopnia, że nadawałby się do osobnego zapuszkowania, zwłaszcza, że efekt końcowy okazał się świetny. Do podsmażonych i pokrojonych w kostkę świeżych pomidorów dodałam cukinię (odstała swoje z solą), a pod koniec smażenia płatki chilli, przepisowy czosnek, bazylię, oregano i dwie duże łyżki serka philadelphia. Podałam z pełnoziarnistym penne. Mniam. Zanetak 2013-06-15 13:21:14.253 Mój hummus (wegańska) Ależ skomplikowane jak najbardziej są fajne. Trzeba tylko nie być leniuszkiem ;) ~Hunahpu 2013-06-15 11:29:30.841 Ciasto cynamonowo-jabłkowo-orzechowe (wegańska) Wyszlo cudowne:)Pysznosci:) Przepis troche zmienilam.Zamiast oleju ,dalam wiecej musu(jablko-mango),dodalam suszone sliwki,zurawine i owoce goji.Zamiast zwyklej maki ,dodalam make orzechowa co nadalu ciastu przepyszny smak i zapach...Napewno te ciasto zagosci na dluzej w moim domku:) paulein89 2013-06-14 21:46:54.451 Syrop dyniowo-przyprawowy do kawy (wegańska) Pewnie "podgrzewac" ;) efedrina 2013-06-14 21:14:37.474 Kotlety ze strączkowców à la Gregorikos (ovo-wege) ja na kotlety (wszelakie) mam taki patent, że dodaję więcej płatków (owsianych albo jęczmiennych, raczej te drobniejsze) zaparzonych wrzątkiem. formuję i obtaczam w bułce póki masa jest ciepła, a ze smażeniem czekam aż dobrze ostygną. dzięki temu tężeją i nic się nie rozpada, i obchodzi się bez jajka:) ironka 2013-06-14 20:15:21.525 Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska) Mieszkam w Lublinie, truskawski ok. 5 zł/kg ps. nie ma jednak jak babcia na wsi i swoje nie pryskane truskawki ;) ~Maronka 2013-06-14 18:27:34.019 ![]() "Gotować dalej ok. 5 min., często mieszając, nie dopuszczając do zagotowania płynu" to gotować czy nie gotować? :) Nula 2013-06-14 16:01:31.051 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |