7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186    


Szybkie placki meksykańskie - z fasolką czerwoną (wegańska)
Pyszne i genialnie proste!
Ja dodałam jeszcze drobno posiekanej cebulki.
Dzięki za przepis!
~Bobi 2013-05-22 23:29:53.801

Keks z kaszy jaglanej (wegańska)
Czysta lukrecja (lukrecja 100%, włoska) można kupić w KŚ (Złote Tarasy) i w Żółtym Cesarzu.
~Lukrecja 2013-05-22 21:28:09.45

Curry z ciecierzycy i ziemniaków w pomidorach (wegańska)
Tak na oko 2... góra 3 (jeśli będzie coś jeszcze).
Luna7 2013-05-22 19:44:42.526

Fasolka na sposób toskański (jak po bretońsku, ale vegan) (wegańska)
Szałwia zamiast cząbru... ciekawe połączenie ;) Całkiem smaczne :)
Luna7 2013-05-22 19:41:30.091

Domowy bulion krok po kroku - sekret smaku twoich zup (wegańska)
Bulion jest wyśmienity. Naprawdę świetny pomysł z podsmażaniem warzyw. Od lat robię bulion w bardzo podobny sposób, jednak nigdy wcześniej nie podsmażałam włoszczyzny. To nadaje zupie pełniejszego smaku.
Taki bulion można też podać jako rosół, po wyciągnięciu warzyw, z pokrojoną w talarki marchewką i makaronem, albo z tartymi warzywami i ryżem lub kaszką manną. W takim wypadku jednak według mnie lepszy jest bulion bez przesmażonej włoszczyzny. Podobnie przy czystym barszczu, o czym wspomniałaś w przepisie.
Jeśli chodzi o cebulę, to znam ten patent od mojej mamy. Cebule kładziemy bezpośrednio na palniku i opalamy z dwóch stron. Kuchenka elektryczna też daje radę.
Potwierdzam, zupy trzymane na niewielkim gazie przez kilka godzin są bogatsze w smak. Ogólnie polecam, warto jest włożyć trochę więcej wysiłku w przygotowanie smacznej zupy :)
ryfka 2013-05-22 19:33:48.353

Marynowane rzodkiewki (wegańska & RAW)
Dobre, dobre!
Luna7 2013-05-22 18:57:14.146

Curry z ciecierzycy i ziemniaków w pomidorach (wegańska)
na ile osob jest ten przepis? bo potrzebuje na 35
Namaste 2013-05-22 17:25:40.947

Żółty "ser" z nerkowców, który się ładnie roztapia (wegańska)
wow, kosmos *_*
efedrina 2013-05-22 09:37:29.788

Soczewica po pakistańsku - z ziemniakami, chili i imbirem (wegańska)
pycha, ale mega ostre nawet bez chili
Goś 2013-05-21 23:01:27.453

Orzechowa pasta z tofu (wegańska)
ja robię bez sosu sojowego, po prostu solę, ewentualnie daję płatki drożdżow
tiny 2013-05-21 21:48:54.662

Ciecierzyca w egzotycznym sosie (wegańska)
Pyszne i oryginalne danie.
kruszonka 2013-05-21 21:14:37.954

Jogurtowe ciasto z rabarbarem (lakto-ovo-wege)
było ciężko, myślałam już, że nic z tego nie będzie alee efekt pycha! :D
~kaninsien 2013-05-21 15:48:22.106

Krupnik (wegańska)
Kaszę dodałam dopiero, gdy ziemniaki zaczęły się gotować, dzięki czemu uniknęłam przywierania do dna. Z przypraw wystarczył mi pieprz i lubczyk, a cebulę dałam całą. Poza tym trzymałam się przepisu i muszę przyznać, że zupa jest świetna!
nasse 2013-05-21 14:55:18.046

Burgery z buraków (wegańska)
PYSZNE! trochę czasochłonne, ale wychodzi duża ilość [dla 2 wegów na 2 dni :)], można się najeść po uszy. Rewelacyjne w smaku, uwielbiam! Podałam z pieczonymi ziemniakami i surówką z zielska. Idealne :]
orzechova 2013-05-21 09:39:13.383

Szparagi pieczone z dodatkiem oregano (wegańska)
A ja nabroiłam, bo do szparagów robiłam pieczone ziemniaczki. Cienkie sztuki (takie nie do obrania) i połowy całych (w dół) upiekłam, a resztę ugotowałam. Właśnie wtedy pojęłam, jak wiele straciłam nie kombinując z nimi bardziej, tylko zawsze decydując się na formę podstawową, krótko gotowaną. Pieczone szparagi są pycha! I wiem to dzięki temu przepisowi! Jest świetny!
PS Surowe szparagi też wymiatają :)
czeska_kulka 2013-05-20 23:12:29.368

Deser truskawkowo-truskawkowy (lakto-wege)
gites
~lolu 2013-05-19 18:47:20.5

Pomidorowa pasta do kanapek ze słonecznika (wegańska)
Przecier to przecier, a koncentrat to koncentrat :D Przecier to 100% pomidory, ugotowane i przetarte przez sitko lub zmiksowane. Koncentrat to odparowany do możliwie stałej/kremowej konsystencji przecier. Po prostu skoncentrowany przecier, dlatego koncentrat :D
Luna7 2013-05-19 16:37:42.679

Omlet francuski (ze szpinakiem) (lakto-ovo-wege)
to chyba nie jest omlet francuski, albo ja się nie znam... ubite białka i ta mąka, hmm według mnie niepotrzebne. najlepszy omlet z dodatkami na słono robi się tak: 2 jajka, łyżka wody, sól i pieprz. i to należy tylko wymieszać widelcem, następnie na mocno rozgrzanym tłuszczu (u mnie oliwa) usmażyć szybko omlet, tak, aby się ściął, ale nie był suchy i spalony. polecam wypróbować ;). przepis na szpinak akurat jest super, sama taki robię, a zamiast parmezanem posypuję płatkami migdałów :).
majczi 2013-05-19 16:24:46.682

Żur / kiszenie żuru (wegańska)
Wyszedł bardzo smaczny żurek :) Nic mi nie spleśniało.
Thuvien 2013-05-19 16:09:08.513

Pomidorowa pasta do kanapek ze słonecznika (wegańska)
Czy przecier pomidorowy to inaczej koncentrat? Czy tez cos innego?
~Roma 2013-05-19 15:30:13.994

Sos musztardowy (wegańska)
Zamiast cebuli miałam por, zamiast wody dałam wodę z ziemniaków, a zamiast boczniaków pieczarki - pycha! :)
Luna7 2013-05-19 13:49:35.786

Kruche ciasteczka ze słonecznikiem i płatkami owsianymi (wegańska)
Ja też bym najchętniej wszystko robiła z żytniej, ale większość wypieków, do których jesteśmy przyzwyczajeni po prostu nie wychodzi (chyba to sprawa glutenu). Te zrobiłabym z razowej orkiszowej :)
efedrina 2013-05-19 12:36:19.636

Kruche ciasteczka ze słonecznikiem i płatkami owsianymi (wegańska)
Nie, nigdy nie piekłam, ale nie miałam pod ręką żadnej innej razowej(unikam białej). Następnym razem spróbuję z pszenną, gdyż przepis jest naprawdę dobry.
Kawaii 2013-05-19 06:32:28.951

Wkurzone rurki (penne) z sosem pomidorowym i zielonym groszkiem (wegańska)
świetny sos:)
~ulka 2013-05-18 14:03:02.975

Tortilla z farszem z grochu i cebuli (wegańska)
Świetny przepis. Dla mnie hit na następne miesiące :)
~Ula 2013-05-18 12:59:32.866

   176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas