7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Makaron z suszonymi pomidorami, tofu i rukolą (wegańska) Takie pomidory trzeba namoczyć przez parę godzin w wodzie :) Nula 2013-05-14 14:10:58.386 Makaron z suszonymi pomidorami, tofu i rukolą (wegańska) A jeśli mam suszone pomidory takie suche-suche, a nie z oleju, to podążać tak jak przepis każe, czy najpierw coś z tymi pomidorami zrobić, typu namoczyć w odrobinie oleju, czy coś? (: Może głupie pytanie, ale rzadko używam suszonych pomidorów, wolę się upewnić. (: Greeney 2013-05-14 13:51:48.476 Pierogi z kapustą i grzybami (wegańska) Wspaniałe! Farsz co prawda uległ pewnej modyfikacji, ale ciasto bezbłędne. Po raz pierwszy w życiu robienie pierogów sprawiało mi przyjemność. ~mE 2013-05-13 22:16:52.51 Mleko sojowe i tofu (wegańska) Do mleka dodałam laskę wanilii i cukier (nie miałam akurat żadnego słodu czy syropu z agawy) i wyszło w smaku bardzo ok jak na takie domowe mleko sojowe. W każdym razie dużo smaczniejsze niż te odcedzane na zimno i myślę, ze czekanie aż piana podniesie się więcej razy niż trzy też ma jakieś znaczenie. Da się je wypić czy zjeść z płatkami, wiec uważam to za sukces. :D Robiłam też z tego przepisu tofu (oczywiście bez wanilii i cukru) i w smaku jak na tofu, którego nie jestem fanem było wyjątkowo smaczne. Niestety mino długiego odcedzania nie chciało być zwarte i rozesłało się na patelni. :< Olexy 2013-05-13 22:02:59.974 Baba - pasta/ dip z bakłażana i tahini (wegańska) Ja dodalam troche mniej tahini, bo nie chcialam, by zdominowal smak baklazana. Przepis b. dobry, a dip smaczny i prosty w przygotowaniu, polecam. Ireth 2013-05-13 18:51:13.644 Twarożek z migdałów lub nerkowców z ogórkiem kiszonym - cudo! (wegańska & RAW) Rzeczywiście! Jest przepyszny:) Dana 2013-05-13 17:27:55.313 Pomidorowa pasta do kanapek ze słonecznika (wegańska) myślę że można :) pasta jest super! dodałam czochu, bazylii i innych paproszków. Mój faworyt- przepyszna z kiszonym ogórem, a banalna i szybka w przygotowaniu aż miło! orzechova 2013-05-13 15:13:36.054 Ciasto czekoladowo - bananowe (wegańska) Bardzo dobre :) Jeszcze zobaczymy, co goście powiedzą ;) Ale nie powinni narzekać :) Sai89 2013-05-12 13:41:28.045 Płaski chlebek z patelni (do zawijania) (wegańska) Czy te chlebki można zrobić z mąką żytnią razową? Kawaii 2013-05-12 07:54:40.575 Manna orzechowa (z masłem orzechowym) (wegańska) pyszny przepis, patrycccja <3 ~dinko 2013-05-11 18:34:16.019 Makaron z orzechami (wegańska) pyszne Majczi!<3 ~dinko 2013-05-11 16:51:20.723 Gomasio tradycyjne (sezamowa posypka, tzw. sól sezamowa) (wegańska) pyszne, Majczi! <3 ~dinko 2013-05-11 16:50:40.645 Zielony koktajl na piękne włosy (wegańska & RAW) ja też bym spokojnie mogła pić z wodą. Jogurt albo mleko z natką? brrr, to już chyba wolałabym zastąpić tę wodę np. sokiem jabłkowym :) efedrina 2013-05-11 16:29:49.901 Zielony koktajl na piękne włosy (wegańska & RAW) Mnie smakuje, ale oczywiście każdy może sobie zmodyfikować dla własnych upodobań :) Nula 2013-05-11 15:28:44.529 Ciasto czekoladowo - bananowe (wegańska) Zgubiłam tę nieszczęsną szklankę w przepisie :) Ale na blogu już jest :D Pozdrawiam :) Nula 2013-05-11 15:26:39.977 Klopsiki z granulatu i soczewicy (wegańska) dobre, zrobiłam i będę robić :) Przy zagęszczaniu mąką ziemniaczaną, to lepiej nie za dużo, bo zrobią się gumowate, podobne do pyz. Ja wole zagęszczać bułką i troszkę mąką owsianą, lub pszenną. Jak już się wymiesza soczewicę z granulatem i marchewką, to można całość osuszyć na patelni, żeby nie trzeba było za dużo mąk i bułek sypać. aberracja 2013-05-11 15:12:00.741 Ciasto czekoladowo - bananowe (wegańska) Ok, sprawdziłam w źródle, że chodzi o szklankę :) Sai89 2013-05-11 14:17:18.546 Ciasto czekoladowo - bananowe (wegańska) 3/4 litrowego kartonu mleka czy szklanki? Trochę się boję, bo taki bez komentarzy ten przepis, ale smakowicie wygląda kawałek na zdjęciu ;) Sai89 2013-05-11 14:12:19.811 Kruche ciasteczka ze słonecznikiem i płatkami owsianymi (wegańska) mi się wydaje, że to wina mąki żytniej. Piekłaś już z niej kiedyś kruche ciastka? Jestem na 90% pewna, że nie mają szansy powodzenia z żytnią. efedrina 2013-05-11 09:17:06.733 Kruche ciasteczka ze słonecznikiem i płatkami owsianymi (wegańska) Uuu... ciasteczka ,,nie uformowały się''. Pewnie za mało tłuszczu lub wody dodałam, ale masa bardzo smaczna. :) Kawaii 2013-05-11 09:00:02.711 Kruche ciasteczka ze słonecznikiem i płatkami owsianymi (wegańska) Właśnie się pieką.:) Użyłam tylko 1/3 oleju na 2/3 szklanki wody, dodałam również mniej cukru i słonecznika a więcej płatków owsianych. Użyłam mąkę razową żytnią i odrobina białej... mam nadzieję, że wyjdą... Kawaii 2013-05-11 08:28:50.172 Burgery z buraków (wegańska) PYYYYYYCHA (: dodałam pestki z dyni i trochę migdałów (: jonek 2013-05-10 21:06:47.192 Zapiekanki z pieczarkami, oliwkami i musztardą (wegańska) Całkiem fajne :) Nie chciało mi się wywalać blach z piekarnika, więc obsmażyłam cieniutkie kromeczki z jednej strony na patelni, a dalej mniej więcej wg przepisu (oliwek nie podgrzewałam, bo wolę na zimno, a na koniec na wierzchu obficie posypałam natką, bo mi b. pasuje do pieczarek). Pomidorów nie dawałam, choć na pewno byłoby jeszcze lepsze - ale nie z pomidorami sprzedawanymi o tej porze ;) Spokojnie nadaje się do tego chleb nie pierwszej świeżości. Mimo że nie przepadam za musztardą... dobre jest :) Właśnie szukałam czegoś, by się jednak do niej przekonać ;) Luna7 2013-05-10 20:32:16.818 Dynia curry (wegańska) "Oczywiście można ją udusić od razu z cebulą. Tak nie próbowałam więc jak ktoś spróbuje, to niech napisze o efekcie." Ja zawsze tak robie! Używam zazwyczaj dyni o zwartym miąszu (właśnie hokkaido, tykwy) i one nigdy nie wydzielają tyle płynu żeby sos był wodnisty. efedrina 2013-05-10 18:50:22.055 Dynia curry (wegańska) Nie, to nie była dynia hokkaido, choć ta jest zdecydowanie lepsza. Ta z przepisu to była taka zwykła. Oczywiście można ją udusić od razu z cebulą. Tak nie próbowałam więc jak ktoś spróbuje, to niech napisze o efekcie. Ja zwykle mam dynię zamrożoną i podgotowuję. Odcedzam, bo nie chcę zbyt wodnistego sosu, raczej preferuję gęstszą konsystencję i dynię po części rozgotowaną a po części w kawałkach (co jest chyba trudniejsze do uzyskania przy duszeniu). Co do mdłości, smaku - to zdecydowania kwestia 1. gustu 2. przyprawienia. Alik 2013-05-10 17:57:19.168 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |