7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188    


Makaron z suszonymi pomidorami, tofu i rukolą (wegańska)
Takie pomidory trzeba namoczyć przez parę godzin w wodzie :)
Nula 2013-05-14 14:10:58.386

Makaron z suszonymi pomidorami, tofu i rukolą (wegańska)
A jeśli mam suszone pomidory takie suche-suche, a nie z oleju, to podążać tak jak przepis każe, czy najpierw coś z tymi pomidorami zrobić, typu namoczyć w odrobinie oleju, czy coś? (:
Może głupie pytanie, ale rzadko używam suszonych pomidorów, wolę się upewnić. (:
Greeney 2013-05-14 13:51:48.476

Pierogi z kapustą i grzybami (wegańska)
Wspaniałe!
Farsz co prawda uległ pewnej modyfikacji, ale ciasto bezbłędne. Po raz pierwszy w życiu robienie pierogów sprawiało mi przyjemność.
~mE 2013-05-13 22:16:52.51

Mleko sojowe i tofu (wegańska)
Do mleka dodałam laskę wanilii i cukier (nie miałam akurat żadnego słodu czy syropu z agawy) i wyszło w smaku bardzo ok jak na takie domowe mleko sojowe. W każdym razie dużo smaczniejsze niż te odcedzane na zimno i myślę, ze czekanie aż piana podniesie się więcej razy niż trzy też ma jakieś znaczenie. Da się je wypić czy zjeść z płatkami, wiec uważam to za sukces. :D
Robiłam też z tego przepisu tofu (oczywiście bez wanilii i cukru) i w smaku jak na tofu, którego nie jestem fanem było wyjątkowo smaczne. Niestety mino długiego odcedzania nie chciało być zwarte i rozesłało się na patelni. :<
Olexy 2013-05-13 22:02:59.974

Baba - pasta/ dip z bakłażana i tahini (wegańska)
Ja dodalam troche mniej tahini, bo nie chcialam, by zdominowal smak baklazana. Przepis b. dobry, a dip smaczny i prosty w przygotowaniu, polecam.
Ireth 2013-05-13 18:51:13.644

Twarożek z migdałów lub nerkowców z ogórkiem kiszonym - cudo! (wegańska & RAW)
Rzeczywiście! Jest przepyszny:)

Dana 2013-05-13 17:27:55.313

Pomidorowa pasta do kanapek ze słonecznika (wegańska)
myślę że można :) pasta jest super! dodałam czochu, bazylii i innych paproszków. Mój faworyt- przepyszna z kiszonym ogórem, a banalna i szybka w przygotowaniu aż miło!
orzechova 2013-05-13 15:13:36.054

Ciasto czekoladowo - bananowe (wegańska)
Bardzo dobre :) Jeszcze zobaczymy, co goście powiedzą ;) Ale nie powinni narzekać :)
Sai89 2013-05-12 13:41:28.045

Płaski chlebek z patelni (do zawijania) (wegańska)
Czy te chlebki można zrobić z mąką żytnią razową?
Kawaii 2013-05-12 07:54:40.575

Manna orzechowa (z masłem orzechowym) (wegańska)
pyszny przepis, patrycccja <3
~dinko 2013-05-11 18:34:16.019

Makaron z orzechami (wegańska)
pyszne Majczi!<3
~dinko 2013-05-11 16:51:20.723

Gomasio tradycyjne (sezamowa posypka, tzw. sól sezamowa) (wegańska)
pyszne, Majczi! <3
~dinko 2013-05-11 16:50:40.645

Zielony koktajl na piękne włosy (wegańska & RAW)
ja też bym spokojnie mogła pić z wodą. Jogurt albo mleko z natką? brrr, to już chyba wolałabym zastąpić tę wodę np. sokiem jabłkowym :)
efedrina 2013-05-11 16:29:49.901

Zielony koktajl na piękne włosy (wegańska & RAW)
Mnie smakuje, ale oczywiście każdy może sobie zmodyfikować dla własnych upodobań :)
Nula 2013-05-11 15:28:44.529

Ciasto czekoladowo - bananowe (wegańska)
Zgubiłam tę nieszczęsną szklankę w przepisie :) Ale na blogu już jest :D
Pozdrawiam :)
Nula 2013-05-11 15:26:39.977

Klopsiki z granulatu i soczewicy (wegańska)
dobre, zrobiłam i będę robić :) Przy zagęszczaniu mąką ziemniaczaną, to lepiej nie za dużo, bo zrobią się gumowate, podobne do pyz. Ja wole zagęszczać bułką i troszkę mąką owsianą, lub pszenną. Jak już się wymiesza soczewicę z granulatem i marchewką, to można całość osuszyć na patelni, żeby nie trzeba było za dużo mąk i bułek sypać.
aberracja 2013-05-11 15:12:00.741

Ciasto czekoladowo - bananowe (wegańska)
Ok, sprawdziłam w źródle, że chodzi o szklankę :)
Sai89 2013-05-11 14:17:18.546

Ciasto czekoladowo - bananowe (wegańska)
3/4 litrowego kartonu mleka czy szklanki? Trochę się boję, bo taki bez komentarzy ten przepis, ale smakowicie wygląda kawałek na zdjęciu ;)
Sai89 2013-05-11 14:12:19.811

Kruche ciasteczka ze słonecznikiem i płatkami owsianymi (wegańska)
mi się wydaje, że to wina mąki żytniej. Piekłaś już z niej kiedyś kruche ciastka? Jestem na 90% pewna, że nie mają szansy powodzenia z żytnią.
efedrina 2013-05-11 09:17:06.733

Kruche ciasteczka ze słonecznikiem i płatkami owsianymi (wegańska)
Uuu... ciasteczka ,,nie uformowały się''. Pewnie za mało tłuszczu lub wody dodałam, ale masa bardzo smaczna. :)
Kawaii 2013-05-11 09:00:02.711

Kruche ciasteczka ze słonecznikiem i płatkami owsianymi (wegańska)
Właśnie się pieką.:) Użyłam tylko 1/3 oleju na 2/3 szklanki wody, dodałam również mniej cukru i słonecznika a więcej płatków owsianych. Użyłam mąkę razową żytnią i odrobina białej... mam nadzieję, że wyjdą...
Kawaii 2013-05-11 08:28:50.172

Burgery z buraków (wegańska)
PYYYYYYCHA (: dodałam pestki z dyni i trochę migdałów (:
jonek 2013-05-10 21:06:47.192

Zapiekanki z pieczarkami, oliwkami i musztardą (wegańska)
Całkiem fajne :) Nie chciało mi się wywalać blach z piekarnika, więc obsmażyłam cieniutkie kromeczki z jednej strony na patelni, a dalej mniej więcej wg przepisu (oliwek nie podgrzewałam, bo wolę na zimno, a na koniec na wierzchu obficie posypałam natką, bo mi b. pasuje do pieczarek). Pomidorów nie dawałam, choć na pewno byłoby jeszcze lepsze - ale nie z pomidorami sprzedawanymi o tej porze ;) Spokojnie nadaje się do tego chleb nie pierwszej świeżości. Mimo że nie przepadam za musztardą... dobre jest :) Właśnie szukałam czegoś, by się jednak do niej przekonać ;)
Luna7 2013-05-10 20:32:16.818

Dynia curry (wegańska)
"Oczywiście można ją udusić od razu z cebulą. Tak nie próbowałam więc jak ktoś spróbuje, to niech napisze o efekcie."
Ja zawsze tak robie! Używam zazwyczaj dyni o zwartym miąszu (właśnie hokkaido, tykwy) i one nigdy nie wydzielają tyle płynu żeby sos był wodnisty.
efedrina 2013-05-10 18:50:22.055

Dynia curry (wegańska)
Nie, to nie była dynia hokkaido, choć ta jest zdecydowanie lepsza. Ta z przepisu to była taka zwykła. Oczywiście można ją udusić od razu z cebulą. Tak nie próbowałam więc jak ktoś spróbuje, to niech napisze o efekcie. Ja zwykle mam dynię zamrożoną i podgotowuję. Odcedzam, bo nie chcę zbyt wodnistego sosu, raczej preferuję gęstszą konsystencję i dynię po części rozgotowaną a po części w kawałkach (co jest chyba trudniejsze do uzyskania przy duszeniu). Co do mdłości, smaku - to zdecydowania kwestia 1. gustu 2. przyprawienia.
Alik 2013-05-10 17:57:19.168

   178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas