7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196    


Muffinki kakaowe (wegańska)
Wczoraj zrobiłam muffinki... wyszły przepyszne, ale mam jedno pytanko. Wrzuciłam właśnie dwa zdjęcia w foremkach. Możecie mi podpowiedzieć dlaczego moje babeczki przez pierwsze 10 min rosły równomiernie a potem zrobiły się takie stożkowate?? :) To był mój debiut w muffinkowaniu więc pewnie coś zrobiłam źle :)
Ekasha 2013-04-15 08:09:29.539

Falafel (felafel) (wegańska)
Faktycznie gdy robilam falafel z namoczonej przez noc ciecierzycy nie bylo problemu, niestety gdy probowalam pojsc na latwizne i wykorzystalam ciecierzyce z puszki to placuszki doslownie roztopily sie na patelni ... wiec w tym przypadku nie polecam chodzenia na skroty ;)
~cleo 2013-04-15 01:08:19.951

Sałatka z komosy ryżowej i groszku (wegańska)
Brzmiałoby pięknie gdyby nie ten FASOLONEZ! T__T
~Bium-chrum 2013-04-14 23:38:12.513

Koktajl bananowy z jagodami goji (wegańska & RAW)
Dla mnie za gęste i za słodkie. Dodałam jeszcze trochę mleka naturalnego i wyszło bardzo dobre :) Najśmieszniejsze, że nie tylko ma marchewkowy kolor, ale też lekko smakuje marchewką.... i to chyba nie jest kwestia autosugestii ;D
patrycccja 2013-04-14 21:56:36.27

Basbusa - słodkie, leciutkie, kokosowe ciasto arabskie (bez mąki!) (wegańska)
dziękuje Agaska i patryccja za podpowiedzi, z pewnoscia wkrótce poeksperymentuje.
Mieszkam we Wloszech, więc myslałam nad zastosownaiem tzw."polenty" (ktora jest z mąki badz kaszki kukurydzianej)...
~ola 2013-04-14 21:48:54.597

Fasola po mołdawsku (wegańska)
Cieszę się że ktoś wypróbował mój przepis! I jeszcze bardziej mnie cieszy że sałatka posmakowała ;)smacznego!
Vegan VicTorry 2013-04-14 21:04:40.669

Basbusa - słodkie, leciutkie, kokosowe ciasto arabskie (bez mąki!) (wegańska)
Info z Fejsa, Olga napisała: "spokojnie mozna dac ok. pół szklanki oliwy zamiast margaryny, wyjdzie super, często robię, ulubione ciasto" :)
admin 2013-04-14 18:37:25.173

Kruche ciasteczka ze słonecznikiem i płatkami owsianymi (wegańska)
Wyszły pyszne, i dużo! :D Dzięki za przepis.
Szura 2013-04-14 13:40:11.001

Mazurek czekoladowy z bakaliami (wegańska)
Ten kruchy owsiany spód tak mnie urzekł, że postanowiłam wypróbować jeszcze inne wariancje. Zamiast bakaliowej mazurkowej masy, zrobiłam budyniową z dodatkiem skórki pomarańczowej i migdałów! To był prawdziwy szał! a w kolejce czeka jeszcze pomysł na bardzo słodko- z wegańskim kajmakiem :)
~Kati 2013-04-14 13:36:08.646

Basbusa - słodkie, leciutkie, kokosowe ciasto arabskie (bez mąki!) (wegańska)
Ola, nie wiem gdzie jestes, ale w anglojezycznych krajach, kasza manna nazywa sie semolina i jest do kupienia w kazdym sklepie spozywczym. Dla niepoznaki jest zolta, a nie biala.
~Agaska 2013-04-14 12:20:43.415

Pasta z groszku konserwowego i oliwek (wegańska)
wyszło mi strasznie słone (więc nie polecam dodawania soli - przez słoność oliwek ;) ) dodałam też pestki dyni i świeżą bazylię, dobre :)
ssjarm 2013-04-14 12:16:18.012

Gotowanie szparagów - przepis podstawowy (wegańska)
Agrest, moim zdaniem za cienko obierasz. "Należy obrać je dokładnie, nie za cienko, żeby nie zostały żadne włókna - inaczej szparagi będą łykowate."
patrycccja 2013-04-14 11:41:02.858

Basbusa - słodkie, leciutkie, kokosowe ciasto arabskie (bez mąki!) (wegańska)
Ola, poczytaj komentarze. Na kaszce kukurydzianej, najlepiej drobniejszej, na pewno wychodzi, chociaż "na kaszce mannej jest delikatniejsze". Część manny można też zastąpić kuskusem. Możliwe że na kaszy jaglanej też wyjdzie, ale chyba jeszcze nikt nie próbował.
patrycccja 2013-04-14 11:38:34.569

Pieczeń vel klops orzechowy z pieczarkami (wegańska)
Bez sensu, bo to produkcja zbędnych śmieci! :D Wiem, że to też wygoda przy wyciąganiu, ale czy aż tak znacząca? U mnie jednak przeważa to, że nadprodukcja śmieci mnie po prostu irytuje. Poza tym folia jest zbędna... do wysypywania formy można użyć wielu rzeczy, arsenał jest spory - jak nie sezam czy bułka tarta to manna, kaszka kukurydziana, otręby lub drobne płatki zbożowe, a nawet mąka. Zawsze się coś dobierze niezależnie czy to pasztet czy ciasto czy chleb.
Oczywiście wiesz, że nie krytykuję? Tylko podsuwam pomysły i zachęcam :)
patrycccja 2013-04-14 11:21:20.913

Gotowanie szparagów - przepis podstawowy (wegańska)
wydaje mi sie, ze to nie byla Twoja wina, tylko szparagow. to byly biale czy zielone?
~ksz 2013-04-14 11:00:09.79

Pieczeń vel klops orzechowy z pieczarkami (wegańska)
Patrycja, dlaczego folia jest bez sensu? :) Kiedy robię pieczeń-pasztet, zawsze wykładam foremkę folią nasmarowaną olejem i nie muszę się martwić, że cos się przyklei, wręcz przeciwnie - pasztet wyciąga się ekspresowo. A sezam zmienia już smak, co nie zawsze jest efektem przeze mnie pożądanym.
ryfka 2013-04-14 10:44:30.377

Sałatka z awokado i soczewicą (wegańska)
Zrobiłam bez selera ale i tak wyszło pycha:)
Feria 2013-04-14 10:19:17.721

Basbusa - słodkie, leciutkie, kokosowe ciasto arabskie (bez mąki!) (wegańska)
z checia wyprobowałabym przepis, niestety mam niewielki problem z zdobyciem kaszy manny za garnicami Polski..czy można ją czymś zastapić??
~ola 2013-04-14 09:41:51.738

Basbusa - słodkie, leciutkie, kokosowe ciasto arabskie (bez mąki!) (wegańska)
pythopunk - a jakiej wielkości ta puszka była?
~Paulina 2013-04-14 09:29:39.188

Tort warzywny (lakto-wege)
Po raz kolejny głoszę moje uwielbienie dla wegańskiej wersji tego torciku! Obłędnie pyszna, jest na mojej liście top 10 puszkowych przepisów! ;)
Luna7 2013-04-13 22:55:41.326

Sałatka z ogórków, pomidorów i kiwi ze słodkim sosem chili (wegańska & RAW)
Wygląda bosko! Muszę zrobić w sezonie! ;)
Luna7 2013-04-13 22:33:49.394

Gotowanie szparagów - przepis podstawowy (wegańska)
Próbowałam ugotować szparagi kilka razy, Zawsze wychodziły tak łykowate, że nie dało się zjeść. Wiem, że robię coś nie tak, ale co? A tak bym chciała spróbować:)
~agrest 2013-04-13 22:10:48.213

Pasta czosnkowa (w słoiczku) (wegańska)
Hmm, nie wiem, czy wytwarzają się jakieś bakterie czy toksyny, ale zrobiłam sobie taką surową pastę. Przez pierwszy miesiąc była wręcz śnieżnobiała i baaardzo ostra (toteż używałam jej niewiele i powoli schodziła), ale w następnym zrobiła się leciutko kremowa i łagodniejsza, najwyraźniej trochę sfermentowała. Nadal jest dobra. Nie pasteryzowałam, zamierzałam używać jej na bieżąco (na zmianę ze świeżym w ząbkach). Właśnie powoli mi się kończy ;)
Luna7 2013-04-13 19:21:51.128

Basbusa - słodkie, leciutkie, kokosowe ciasto arabskie (bez mąki!) (wegańska)
mega przepis. Ja zamiast margaryny dałem puszkę mleka kokosowego (część stałą bez wody). wszyscy zachwyceni.
pythonpunk 2013-04-13 16:06:34.535

Kotlety sojowe 2 (ovo-wege)
wyśmienite ! (dodałam czosnek, pieprz, sos sojowy, oregano)
evige 2013-04-13 13:35:28.531

   186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas