7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Falafel (felafel) (wegańska) Zrobiłam wczoraj na obiad, podawałam w chlebku pita z warzywkami, efekt? Wszyscy tak sie zajadali że aż sie uszy trzęsły, później wypad do sklepu po dokładke składników i tak oto cały dzien to prawie jedlismy takie to smaczne, mniam mniam :) POLECAM WSZYSTKIM! ~Emilia 2013-03-08 20:17:56.466 Indyjski chlebek naan z potrawką warzywno-groszkową (wegańska) O masakra jakie to dobre ! :) Ekspresowe wykonanie a efekt genialny. Cała rodzina sie zajadała, miski wylizane. PYCHOTA !!! ~Emilia 2013-03-08 20:16:09.493 Burgery z buraków (wegańska) Bardzo smaczne, choć trochę za mało posoliłam i delikatnie zjarałam (w piekarniku, którego jeszcze nie wyczułam). Zamiast jaglanej miałam kuskus ze śniadania, dodałam też resztkę zarodków pszennych, choć te pewnie nie zmieniły ani konsystencji ani smaku. Przed przewróceniem posmarowałam po wierzchu oliwą, nie przywarły. Generalnie wyśmienite!:) Alik 2013-03-08 15:45:54.165 Sałatka owocowa: jabłko, banan, pomarańcza (wegańska) Polecam sałatkę: jabłko , pomarańcz, banan - wszystko wymieszać z jogurtem naturalnym i otrębami :) ~gabii 2013-03-08 10:56:20.473 Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem (wegańska) Genialna! :) Raisa 2013-03-08 10:50:03.517 Kremowy sos koperkowy (lakto-wege) Sos wg. tego przepisu wychodzi obłędnie. Najpierw zrobiłam rosołek z jarzynki z dodatkiem kilku ziaren ziela angielskiego i liści laurowych. Z rosołku wyciągnęłam farfocle a potem śmietanka z mąką. Sosu wyszło tak dużo, że jeszcze dziś nam starczy. Mięsożerca miał klopsiki a ja jajka ;) Natka 2013-03-08 10:45:43.622 Pasztet z pieczarek, kaszy gryczanej i sezamu (wegańska) Dodawałam sezam zmielony (blenderem na proszek). Resztę mieliłam w maszynce :D martina 2013-03-08 00:09:38.797 Burgery z buraków (wegańska) są genialne. tylko mam problem z pieczeniem - strasznie mi się przyklejają do papieru :( robiłam je już kilka razy i jakoś szło odkleić, ale dziś przykleiły się na maksa więc zdrapałam co się dało i usmażyłam. też dobre. swoją drogą te burgery to taki wspaniały wynalazek dzięki któremu zaczęłam jeść buraki julianka 2013-03-07 17:11:16.845 Kremowy sos koperkowy (lakto-wege) Malwuo, moja rada, co by grudek nie było to: woda musi być zimna, a druga sprawa do dobre rozprowadzenie mąki. Korzystam z jednego wiertełka od miksera, oburącz mącę w kubku mąkę z wodą. Ten sposób podpatrzyłam u przyszłej teściowej ;P Natka 2013-03-07 13:51:50.817 Wegańskie burgery z ryżu i zielonej soczewicy (wegańska) Można spróbować choć ja nie robiłam .. Czekam na efekty ;-) oliwka-oliwka 2013-03-07 13:31:55.406 Burgery z buraków (wegańska) Mi się beznadziejnie piekły i musiałam je usmażyć! :( choć w smaku są niesamowite i tak. Avka 2013-03-07 13:00:57.693 Ciasto marchewkowe - niby piernik (wegańska) kurde...dobre jest :) bardzo dobre kto by pomyślał...ciasto z warzyw ;) amanda3601 2013-03-06 22:15:28.45 Szybkie placki meksykańskie - z fasolką czerwoną (wegańska) rewelacja!! zrobiłam na mące pszennej razowej,woda+ woda z fasolki, przyprawy :) ~Justyna 2013-03-06 20:59:52.431 Razowiec na bananach czyli bananowe ciasto z mąki razowej (wegańska) Bardzo dobre :) Wyszło za pierwszym podejściem. Nie wiem, czy tak miało być, ale po upieczeniu ciasto miało konsystencję i zwarcie przypominające piernik. Trochę mało wilgotne, ale miałam tylko trzy raczej małe banany, więc resztę dobiłam rozmoczonymi rodzynkami i wodą z tych rodzynek. Tak czy siak, pychota! Mój nie-wega mężczyzna zajadał się i wierzyć nie chciał, że tam ani jajka ani mleka ;) mathilda 2013-03-06 15:13:07.289 Placki z dyni (wegańska) Właśnie wypróbowałam przepis i placki wyszły wyśmienite! Nie dodałam cukru waniliowego, bo nie miałam, ale placuszki nic na tym nie straciły. Szybkie do przygotowania, pożywne, więc przepis wędruje do mojego stałego jadłospisu :) Raszka 2013-03-06 11:07:49.827 Ptasie mleczko (wegańska) Ja jak kiedyś robiłam ptasie mleczko na mleku sojowym z biedronki -czy to czekoladowym czy naturalnym czy waniliowym to zawsze dawalam cos do slodzenia i to nie lyzeczke ale wiecej - zreszta potem zawsze probowalam ,pierwsze mleko podgrzewalam i rozpuszczalam miod,czy cukier czy cos innego a potem dopiero agar ,ale ile agaru dawalam to nie pamietam bo to bylo dawno - pamietam ze kilka razy probowalam az doszlam do perfekcyjnej miekkosci :P OpenWorld 2013-03-06 08:59:19.286 Kapusta pekińska duszona z marchewką (wegańska) Ja osobiście robię bez cebuli, ale imbir, sos sojowy, marchewka starta i pekińska i pestki słonecznika lub bez... oczywiście duszę chwilkę, ale nie długo żeby pekińska była jeszcze chrupiąca... pycha polecam... sylwietta 2013-03-05 23:02:09.002 Dietetyczne "pesto" di prezzemolo (z natki pietruszki) (wegańska) Wiem, wiem, ze Wlosi by rewolucje zaczeli, wiem tez o orzechach i o serze (ktorego nie uzywam z racji bycia weganka) ;) Tu jest woda, zeby ograniczyc ilosc kalorii, jesli ktos chce moze robic je na oliwie i z orzechami. Uzywam do wszystkiego. Jako dressing, jako marynate do tofu, jako smarowidlo do grzanek, jako sos do makaronu... chulaj dusza, piekla nie ma :) mathilda 2013-03-05 20:13:53.632 Zupa cebulowa na winie (wegańska) dla mnie zupa jest przepyszna, wychodzi rewelacyjnie. raz zrobilam ja z winem chablis (normalnie kupuje jakies wino wytrawne w lidlu) i była jeszcze smaczniejsza niż ~agnieszka_ł 2013-03-05 15:14:10.406 Kremowy sos koperkowy (lakto-wege) Co do grudek: od jakiegos czasu większosć sosów zagęszczam mąką kukurydzianą. Tak jak w przypadku pszennej, trzeba wymieszać ją najpierw z zimną wodą a potem dolewać stopniowo do bazy sosu, ciągle mieszając (najlepiej trzepaczką, nie łyżką). Plus jest taki, że mąka kukurydziana bardzo dobrze miesza się z wodą i nie ma możliwosci powstania grudek. Poza tym sos ma wtedy taką kleikową konsystencję, która mi osobiscie bardzo odpowiada. A najlepszy sposób na grudki, które już powstały to mikser :) ryfka 2013-03-05 15:04:49.652 Makaron ryżowy z cukinią, pekinką i brokułem (wegańska) Pyszne, bardzo pomysłowe połączenie. Odkąd spróbowałam pierwszy raz często teraz przygotowuję taki makaron. Zdrowy, szybki i smaczny obiad! ~Asia 2013-03-05 12:54:05.619 Ptasie mleczko (wegańska) Możliwe, że to przez agar. Kiedyś nadużyłam agaru i deser wyszedł mi kompletnie niejadalny. Ale z drugiej strony na taką ilość mleka chyba nie wystarczą 2 łyżeczki, trzeba by spróbować. A jeśli chodzi o cukier to lepiej jest coś dodać, nawet niewielką ilość :) Nula 2013-03-05 11:43:45.844 Pieczony ser sojowy (wegańska) gdzie moge dostac make guar? :) ~iga 2013-03-05 09:34:29.174 Ptasie mleczko (wegańska) Słuchajcie zrobiłam z mleka sojowego z Biedry. Z 800 ml, dałam 4 łyżeczki agaru i pomyślałam, że skoro mleko sojowe jest słodkie to nie będę dodawać cukru. No i wyszła katastrofa :( Mleczko ścięło się prawie na kamień (chrupało w zębach) i było TOTALNIE bez smaku.. Porażka :( Powinnam była dodać cukier i mniej agaru? LalaAla 2013-03-04 20:03:45.686 Gofry z budyniem (lakto-ovo-wege) Po modyfikacji, ale i tak wyszły pyszne! Wcale nie trzeba smarować gofrownicy olejem, w ogóle się nie przyklejają :) ~Kornela 2013-03-04 18:30:31.842 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |