
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To rzeczywiście jest najlepszy przepis na falafel jaki dotąd wypróbowałam! Jest dobrze doprawiony, łatwy w wykonaniu i co najważniejsze, nie rozpada się na patelni (!). Sama dodaję więcej pietruszki do środka i smażę na patelni, zamiast w głębokim oleju, ale to nie zmienia faktu, że jest przepyszny. :) Olexy 2013-03-09 11:25:09.383 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uwielbiam wszystkie arabskie słodkości, więc i to mnie nie rozczarowało. ;) Za pierwszym razem zrobiłam wersję 'podstawową' z mlekiem sojowym. Dziś przymierzam się do drugiego podejścia i rozważam dwie opcje: a) dodanie wody różanej do syropu b) soku z pomarańczy zamiast wody w syropie, ale zastanawiam się czy nie będą się gryzły z mlekiem migdałowym i migdałami. Zobaczymy- jak wyjdzie to się podzielę przemyśleniami. :D Olexy 2013-03-09 11:06:51.344 Burgery z buraków (wegańska) pyszne ~lili 2013-03-09 00:09:49.783 Falafel (felafel) (wegańska) Pyszne! Ja trochę zmodyfikowałam, dodając przyprawe do kebaba. ~Ania 2013-03-08 21:35:22.729 Falafel (felafel) (wegańska) Zrobiłam wczoraj na obiad, podawałam w chlebku pita z warzywkami, efekt? Wszyscy tak sie zajadali że aż sie uszy trzęsły, później wypad do sklepu po dokładke składników i tak oto cały dzien to prawie jedlismy takie to smaczne, mniam mniam :) POLECAM WSZYSTKIM! ~Emilia 2013-03-08 20:17:56.466 Indyjski chlebek naan z potrawką warzywno-groszkową (wegańska) O masakra jakie to dobre ! :) Ekspresowe wykonanie a efekt genialny. Cała rodzina sie zajadała, miski wylizane. PYCHOTA !!! ~Emilia 2013-03-08 20:16:09.493 Burgery z buraków (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alik 2013-03-08 15:45:54.165 Sałatka owocowa: jabłko, banan, pomarańcza (wegańska) Polecam sałatkę: jabłko , pomarańcz, banan - wszystko wymieszać z jogurtem naturalnym i otrębami :) ~gabii 2013-03-08 10:56:20.473 Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Raisa 2013-03-08 10:50:03.517 ![]() Sos wg. tego przepisu wychodzi obłędnie. Najpierw zrobiłam rosołek z jarzynki z dodatkiem kilku ziaren ziela angielskiego i liści laurowych. Z rosołku wyciągnęłam farfocle a potem śmietanka z mąką. Sosu wyszło tak dużo, że jeszcze dziś nam starczy. Mięsożerca miał klopsiki a ja jajka ;) Natka 2013-03-08 10:45:43.622 ![]() Dodawałam sezam zmielony (blenderem na proszek). Resztę mieliłam w maszynce :D martina 2013-03-08 00:09:38.797 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() julianka 2013-03-07 17:11:16.845 ![]() Malwuo, moja rada, co by grudek nie było to: woda musi być zimna, a druga sprawa do dobre rozprowadzenie mąki. Korzystam z jednego wiertełka od miksera, oburącz mącę w kubku mąkę z wodą. Ten sposób podpatrzyłam u przyszłej teściowej ;P Natka 2013-03-07 13:51:50.817 ![]() Można spróbować choć ja nie robiłam .. Czekam na efekty ;-) oliwka-oliwka 2013-03-07 13:31:55.406 ![]() Mi się beznadziejnie piekły i musiałam je usmażyć! :( choć w smaku są niesamowite i tak. Avka 2013-03-07 13:00:57.693 ![]() kurde...dobre jest :) bardzo dobre kto by pomyślał...ciasto z warzyw ;) amanda3601 2013-03-06 22:15:28.45 Szybkie placki meksykańskie - z fasolką czerwoną (wegańska) rewelacja!! zrobiłam na mące pszennej razowej,woda+ woda z fasolki, przyprawy :) ~Justyna 2013-03-06 20:59:52.431 ![]() Bardzo dobre :) Wyszło za pierwszym podejściem. Nie wiem, czy tak miało być, ale po upieczeniu ciasto miało konsystencję i zwarcie przypominające piernik. Trochę mało wilgotne, ale miałam tylko trzy raczej małe banany, więc resztę dobiłam rozmoczonymi rodzynkami i wodą z tych rodzynek. Tak czy siak, pychota! Mój nie-wega mężczyzna zajadał się i wierzyć nie chciał, że tam ani jajka ani mleka ;) mathilda 2013-03-06 15:13:07.289 Placki z dyni (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Raszka 2013-03-06 11:07:49.827 ![]() Ja jak kiedyś robiłam ptasie mleczko na mleku sojowym z biedronki -czy to czekoladowym czy naturalnym czy waniliowym to zawsze dawalam cos do slodzenia i to nie lyzeczke ale wiecej - zreszta potem zawsze probowalam ,pierwsze mleko podgrzewalam i rozpuszczalam miod,czy cukier czy cos innego a potem dopiero agar ,ale ile agaru dawalam to nie pamietam bo to bylo dawno - pamietam ze kilka razy probowalam az doszlam do perfekcyjnej miekkosci :P OpenWorld 2013-03-06 08:59:19.286 ![]() Ja osobiście robię bez cebuli, ale imbir, sos sojowy, marchewka starta i pekińska i pestki słonecznika lub bez... oczywiście duszę chwilkę, ale nie długo żeby pekińska była jeszcze chrupiąca... pycha polecam... sylwietta 2013-03-05 23:02:09.002 ![]() Wiem, wiem, ze Wlosi by rewolucje zaczeli, wiem tez o orzechach i o serze (ktorego nie uzywam z racji bycia weganka) ;) Tu jest woda, zeby ograniczyc ilosc kalorii, jesli ktos chce moze robic je na oliwie i z orzechami. Uzywam do wszystkiego. Jako dressing, jako marynate do tofu, jako smarowidlo do grzanek, jako sos do makaronu... chulaj dusza, piekla nie ma :) mathilda 2013-03-05 20:13:53.632 Zupa cebulowa na winie (wegańska) dla mnie zupa jest przepyszna, wychodzi rewelacyjnie. raz zrobilam ja z winem chablis (normalnie kupuje jakies wino wytrawne w lidlu) i była jeszcze smaczniejsza niż ~agnieszka_ł 2013-03-05 15:14:10.406 ![]() Co do grudek: od jakiegos czasu większosć sosów zagęszczam mąką kukurydzianą. Tak jak w przypadku pszennej, trzeba wymieszać ją najpierw z zimną wodą a potem dolewać stopniowo do bazy sosu, ciągle mieszając (najlepiej trzepaczką, nie łyżką). Plus jest taki, że mąka kukurydziana bardzo dobrze miesza się z wodą i nie ma możliwosci powstania grudek. Poza tym sos ma wtedy taką kleikową konsystencję, która mi osobiscie bardzo odpowiada. A najlepszy sposób na grudki, które już powstały to mikser :) ryfka 2013-03-05 15:04:49.652 Makaron ryżowy z cukinią, pekinką i brokułem (wegańska) Pyszne, bardzo pomysłowe połączenie. Odkąd spróbowałam pierwszy raz często teraz przygotowuję taki makaron. Zdrowy, szybki i smaczny obiad! ~Asia 2013-03-05 12:54:05.619 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |