7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220    


Kapusta pekińska duszona z sosem sojowym, czosnkiem i natką (wegańska)
moje uwagi na temat przepisu - to specjalność mojej chińskiej teściowej, więc jak zobaczyłam by wrzucić czosnek na nierozgrzany olej to aż mną wstrząsnęło :) u nas najpierw się rozgrzewa olej, potem na ok. 10-15s sam czosnek wrzuca, potem wrzuca kapuchę i miesza co jakiś czas, następnie należy położyć jakąś przykrywkę i tak dusić jakiś czas, na koniec dodaje się odrobinę sosu sojowego i miesza :) sos sojowy i czosnek dają już odpowiedni smak, niczego się nie dodaje. kuchnia chinska ma do siebie to, że płomien jest wielki, olej rozgrzany, wszystko na początku smaży się z czosnkiem i na dosłownie ostatnie sekundy dodaje się sosu czy octu :) pozdrawiam :)
~Lina 2013-02-04 21:48:30.393

Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska)
Najwyraźniej za mało soku. Jak ja mam za mało, to dolewam wody do startych jabłek. Czasem po prostu są mało soczyste lub nieco wysuszone.
Luna7 2013-02-04 21:12:09.599

Wyśmienicie prosty farsz pieczarkowy (wegańska)
Jadłam dziś jako sos, z ryżem basmati. Dodałam trochę śmietanki sojowej - pyszne! Ale bez śmietanki też wymiata
sylvia 2013-02-04 21:11:35.055

Buchty - kluski drożdżowe gotowane na parze (lakto-ovo-wege)
W jaki sposób przygotowujemy potem takie zamrożone kluski? Nigdy nie mroziłam, a myslę, że to dobry pomysł. Trzeba je najpierw rozmrozić, czy takie zamrożone ponownie parujemy?
ryfka 2013-02-04 18:43:53.169

Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska)
Szarlotka wyszła bardzo dobra! Pyszna też z lodami.
Ale mam pytanie o taki mały szczegół techniczny (który raczej nie miał wpływu na smak) Dlaczego spód pozostał sypki? Ta pierwsza warstwa była taka sama jak po nasypaniu do formy. Czy to za mało soku z jabłek było, czy co?
MrAdelinek 2013-02-04 18:00:26.258

Podstawowy sos pomidorowy (z koncentratu) (wegańska)
Ja dodałam jeszcze do tego 2 łyżki majonezy i bym pyszny :)
~Karola 2013-02-04 17:27:24.615

Napój urody, sok marchewkowo-pomarańczowy (wegańska & RAW)
Tak? A dlaczego? Uwielbiam te wypowiedzi owiane tajemnicą ;)
~zen 2013-02-04 17:10:41.503

Kwas chlebowy ze skórką cytrynową lub pomarańczową (wegańska & RAW)
Jak najbardziej - liczy się, że na zakwasie i bez drożdży. A czy wyszedł wyrośnięty czy klapnięty to już wszystko jeno.
~zen 2013-02-04 17:07:20.717

Napój urody, sok marchewkowo-pomarańczowy (wegańska & RAW)
bzdury , nie miesza się owoców z warzywami , wyjątkiem jest tylko marchewka i jabłko
~gosia 2013-02-04 15:48:11.957

Fasolomijo - sałatka z fasoli z pomidorem i ogórkiem konserwowym (wegańska)
mistrzowska :) Baaardzo smaczna, pyszna zarówna jako dodatek do obiadu jak i solo. Olej lniany - bomba; na stałe wchodzi do mojego menu ;)
tylkokurczaki 2013-02-04 14:48:07.634

Faworki wegańskie (wegańska)
Nie liczyłam ich, ale kilkadziesiąt sztuk. Gdzieś tak na trzy półmiski.
moni 2013-02-04 13:34:40.728

Raw roco choco (wegańska & RAW)
Zrobilam wczoraj :) Dzisiaj spróbowałam i musze przyznać ,że to jest pyszne i serio smakuje i wyglada jak taka gorzka czekolada :P Z tym ,że ja dodalam jeszcze orzechów włoskich :)
Myśle ,że mozna by bylo dodac jeszcze rodzynki,orzechy laskowe,rozne inne bakalie i wtedy smak jest jeszcze lepszy :)
veganpopcousine.blogspot.com/2012/08/raw-vegan-czekolada-z-rodzynkami.html
o tutaj jest przepis tez podobny z tym ,ze ilosc kakao do oleju kokosowego jest dwukrotnie mniejsza czyli odwrotnie niz tutaj :P
OpenWorld 2013-02-04 08:06:30.526

Kwas chlebowy ze skórką cytrynową lub pomarańczową (wegańska & RAW)
i znowu mam pytanie, bo upiekłam chleb na zakwasie i wyszedł mi zakalec [pszenno-żytni razowy]. Mogę go użyć do zrobienia kwachu?
orzechova 2013-02-04 07:06:33.888

Faworki wegańskie (wegańska)
Ile ich mniej więcej wychodzi z tej ilości składników?
Greeney 2013-02-03 22:58:03.72

Soczewica w sosie pomidorowym (wegańska)
Soczewicę uwielbiam pod każdą postacią, a czerwoną w sosie pomidorowym robię często, bo to danie szybkie i bardzo smaczne.
zingiber 2013-02-03 22:51:52.387

Ciasto bananowe (wegańska)
Trzeba dać proszku do pieczenia i piec w niższej temp. ;)
~m 2013-02-03 18:39:02.473

Ciasto czekoladowe - bez jajek! (wegańska)
Świetny przepis, także jako baza do różnych kulinarnych kombinacji z kremami czy owocami:)
Wiola 2013-02-03 18:10:12.778

Tofu własnej produkcji (wegańska)
Bardzo fajny przepis. Natomiast nie trzeba używać soku aż z 2 cytryn, wystarczy z 1 i też wyjdzie przy takiej ilości soi.
~Nikita 2013-02-03 17:40:37.9

Śmietana słonecznikowa (wegańska & RAW)
jak długo można przechowywać śmietanę?
~Madeline 2013-02-03 17:04:12.935

Ciasto marchewkowe - niby piernik (wegańska)
Ciasto wyszło przepyszne i bez zakalca! :) robiłam je pierwszy raz i na pewno nie ostatni. Troche zmodyfikowałam przepis i tak:
1. cukru nie dodałam wcale za to 3/4 szklanki suszonych śliwek i fig, resztę dopełniłam musli z płatkami owsianymi (z owocami kandyzowanymi i orzechami tyle że za dużo ich tam nie było ;))
2. zamiast 2 szklanek białej mąki dałam 1 szkalnkę a drugą zastąpiłam szklanką otrębów owsianych.
3. składniki suche i mokre mieszałam oczywiście osobno dopiero na koniec tylko do połączenia wszystkich składników.
4 oleju dałam tyle co na dnie szklanki resztę doprawiłam wodą.
Ciasto świetnie smakuje samo albo polane czekoladą, podane z dżemem itd.
~Ewa 2013-02-03 15:50:38.658

Naleśniki ruskie (wegańska)
Oświadczam oficjalnie masakra miazga przepyszne:D
~CHOCHLICZEK 2013-02-03 14:40:51.237

Pączki wegańskie (wegańska)
Ja robię ciasto drożdżowe przeważnie na zwykłej wodzie i zawsze wychodzi :)
Luna7 2013-02-03 11:29:08.438

Pączki wegańskie (wegańska)
Ja bym raczej zrobiła mleko z nerkowców, migdałów albo płatków owsianych i dodała takie, a nie kupne. Z wodą pewnie też wyjdzie - znalazłam w sieci jakieś drożdżowe przepisy bez mleka, za to z gazowaną wodą.
patrycccja 2013-02-03 11:08:21.637

Pączki wegańskie (wegańska)
A można zamiast mleka dodać wodę?
~Gosia 2013-02-03 10:12:01.42

Ryż z curry i włoszczyzną (wegańska)
Wykorzystałam warzywa z gotowania bulionu - świetny patent :) Nawet pora poszatkowałam. Dodanie warzyw to też fajny pomysł na cudowne "rozmnożenie" ryżu, kiedy okazuje się, że jest go za mało. Polecam :)
Następnym razem marchewkę pokroiłabym tak samo drobno, jak pozostałe warzywa - gruba kostka wcale nie wygląda lepiej.
patrycccja 2013-02-02 20:21:55.061

   210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas