
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Bita śmietana kokosowa (z mleka kokosowego) (wegańska) a czy taka bita śmietana jest tak samo tłusta, pusta i zamulająca jak zwykła? bo mój facet nie może jeść ciężkich rzeczy, a chciałabym czasem umilić mu życie :) Muzo Natchniuzo 2013-02-05 15:37:00.363 Mleko owsiane "chude" (wyciskane przez sitko) (wegańska) No cóż, nie smakuje jak kupne... ~zawiedziona 2013-02-04 23:24:34.916 ![]() Tak, można też brak soku uzupełnić gorzką herbatą. ryfka 2013-02-04 22:37:50.245 Kapusta pekińska duszona z sosem sojowym, czosnkiem i natką (wegańska) a, jeszcze jedno - mąż lubi jak dodaje się również odrobinę imbiru, naprawdę cienko w plasterki pokrojonego, ja osobiście nie lubię ale to oni znają się lepiej :) ~Lina 2013-02-04 21:51:30.563 Kapusta pekińska duszona z sosem sojowym, czosnkiem i natką (wegańska) moje uwagi na temat przepisu - to specjalność mojej chińskiej teściowej, więc jak zobaczyłam by wrzucić czosnek na nierozgrzany olej to aż mną wstrząsnęło :) u nas najpierw się rozgrzewa olej, potem na ok. 10-15s sam czosnek wrzuca, potem wrzuca kapuchę i miesza co jakiś czas, następnie należy położyć jakąś przykrywkę i tak dusić jakiś czas, na koniec dodaje się odrobinę sosu sojowego i miesza :) sos sojowy i czosnek dają już odpowiedni smak, niczego się nie dodaje. kuchnia chinska ma do siebie to, że płomien jest wielki, olej rozgrzany, wszystko na początku smaży się z czosnkiem i na dosłownie ostatnie sekundy dodaje się sosu czy octu :) pozdrawiam :) ~Lina 2013-02-04 21:48:30.393 ![]() Najwyraźniej za mało soku. Jak ja mam za mało, to dolewam wody do startych jabłek. Czasem po prostu są mało soczyste lub nieco wysuszone. Luna7 2013-02-04 21:12:09.599 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sylvia 2013-02-04 21:11:35.055 ![]() W jaki sposób przygotowujemy potem takie zamrożone kluski? Nigdy nie mroziłam, a myslę, że to dobry pomysł. Trzeba je najpierw rozmrozić, czy takie zamrożone ponownie parujemy? ryfka 2013-02-04 18:43:53.169 ![]() Szarlotka wyszła bardzo dobra! Pyszna też z lodami. Ale mam pytanie o taki mały szczegół techniczny (który raczej nie miał wpływu na smak) Dlaczego spód pozostał sypki? Ta pierwsza warstwa była taka sama jak po nasypaniu do formy. Czy to za mało soku z jabłek było, czy co? MrAdelinek 2013-02-04 18:00:26.258 Podstawowy sos pomidorowy (z koncentratu) (wegańska) Ja dodałam jeszcze do tego 2 łyżki majonezy i bym pyszny :) ~Karola 2013-02-04 17:27:24.615 Napój urody, sok marchewkowo-pomarańczowy (wegańska & RAW) Tak? A dlaczego? Uwielbiam te wypowiedzi owiane tajemnicą ;) ~zen 2013-02-04 17:10:41.503 Kwas chlebowy ze skórką cytrynową lub pomarańczową (wegańska & RAW) Jak najbardziej - liczy się, że na zakwasie i bez drożdży. A czy wyszedł wyrośnięty czy klapnięty to już wszystko jeno. ~zen 2013-02-04 17:07:20.717 Napój urody, sok marchewkowo-pomarańczowy (wegańska & RAW) bzdury , nie miesza się owoców z warzywami , wyjątkiem jest tylko marchewka i jabłko ~gosia 2013-02-04 15:48:11.957 Fasolomijo - sałatka z fasoli z pomidorem i ogórkiem konserwowym (wegańska) mistrzowska :) Baaardzo smaczna, pyszna zarówna jako dodatek do obiadu jak i solo. Olej lniany - bomba; na stałe wchodzi do mojego menu ;) tylkokurczaki 2013-02-04 14:48:07.634 ![]() Nie liczyłam ich, ale kilkadziesiąt sztuk. Gdzieś tak na trzy półmiski. moni 2013-02-04 13:34:40.728 ![]() Zrobilam wczoraj :) Dzisiaj spróbowałam i musze przyznać ,że to jest pyszne i serio smakuje i wyglada jak taka gorzka czekolada :P Z tym ,że ja dodalam jeszcze orzechów włoskich :) Myśle ,że mozna by bylo dodac jeszcze rodzynki,orzechy laskowe,rozne inne bakalie i wtedy smak jest jeszcze lepszy :) veganpopcousine.blogspot.com/2012/08/raw-vegan-czekolada-z-rodzynkami.html o tutaj jest przepis tez podobny z tym ,ze ilosc kakao do oleju kokosowego jest dwukrotnie mniejsza czyli odwrotnie niz tutaj :P OpenWorld 2013-02-04 08:06:30.526 ![]() i znowu mam pytanie, bo upiekłam chleb na zakwasie i wyszedł mi zakalec [pszenno-żytni razowy]. Mogę go użyć do zrobienia kwachu? orzechova 2013-02-04 07:06:33.888 ![]() Ile ich mniej więcej wychodzi z tej ilości składników? Greeney 2013-02-03 22:58:03.72 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zingiber 2013-02-03 22:51:52.387 Ciasto bananowe (wegańska) Trzeba dać proszku do pieczenia i piec w niższej temp. ;) ~m 2013-02-03 18:39:02.473 Ciasto czekoladowe - bez jajek! (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiola 2013-02-03 18:10:12.778 Tofu własnej produkcji (wegańska) Bardzo fajny przepis. Natomiast nie trzeba używać soku aż z 2 cytryn, wystarczy z 1 i też wyjdzie przy takiej ilości soi. ~Nikita 2013-02-03 17:40:37.9 Śmietana słonecznikowa (wegańska & RAW) jak długo można przechowywać śmietanę? ~Madeline 2013-02-03 17:04:12.935 Ciasto marchewkowe - niby piernik (wegańska) Ciasto wyszło przepyszne i bez zakalca! :) robiłam je pierwszy raz i na pewno nie ostatni. Troche zmodyfikowałam przepis i tak: 1. cukru nie dodałam wcale za to 3/4 szklanki suszonych śliwek i fig, resztę dopełniłam musli z płatkami owsianymi (z owocami kandyzowanymi i orzechami tyle że za dużo ich tam nie było ;)) 2. zamiast 2 szklanek białej mąki dałam 1 szkalnkę a drugą zastąpiłam szklanką otrębów owsianych. 3. składniki suche i mokre mieszałam oczywiście osobno dopiero na koniec tylko do połączenia wszystkich składników. 4 oleju dałam tyle co na dnie szklanki resztę doprawiłam wodą. Ciasto świetnie smakuje samo albo polane czekoladą, podane z dżemem itd. ~Ewa 2013-02-03 15:50:38.658 Naleśniki ruskie (wegańska) Oświadczam oficjalnie masakra miazga przepyszne:D ~CHOCHLICZEK 2013-02-03 14:40:51.237 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |