7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222    


Pączki wegańskie (wegańska)
agata - jesli chcesz weganskie pączki pieczone to na tym blogu jest przepis :
cobylonaobiad.blox.pl/tagi_b/329011/paczki-pieczone.html
olka - mysle ,że na kazdym oleju roslinnym pączki sie usmażą :P najdzrowiej pewnie byloby na kokosowym ale jest drozszy ,a w przeliczeniu na litr to juz wogole :P wiec na rzepakowym albo slonecznikowym smaz :P
OpenWorld 2013-01-28 13:18:36.305

Fasola Jaś duszona w sosie z suszonych śliwek (wegańska)
Oryginalne zestawienie smaków. Danie wykwintne, smaczne.
Majolik 2013-01-27 19:11:14.24

Tortilla a'la fast food (wegańska)
a z zwykłej najzwyklejszej mąki kukurydzianej wyjdzie?
masskotka69 2013-01-27 19:06:23.888

Pączki wegańskie (wegańska)
na jakim oleju smazyc?
~olka 2013-01-27 18:52:31.888

Syrop z cebuli na kaszel (wegańska)
Robię dzieciom z dodatkiem czosnku, a zasładzam miodem. Kręcą nosem, ale piją :).
eeefffaaa 2013-01-27 18:31:38.445

Syrop z cebuli na kaszel (wegańska)
Uwielbiam syrop z cebuli! Mogłabym go pić litrami :D
~Gocha 2013-01-27 10:31:25.602

Jabłecznik / ciasto z jabłkami (wegańska)
Bardzo dobre ciasto. Zamiast 1/6 musu dałam cały mały słoik i część z niego rozsmarowałam pomiędzy spodem a wierzchem :)
Nula 2013-01-26 22:26:34.884

Soczewica - jak gotować? (wegańska)
Alicjusz, a jakiej soczewicy użyłaś? Jeśli czerwonej lub żółtej, to nic dziwnego, że się rozpadła. Wg mnie ten przepis nadaje się do zielonej, ew. brązowej lub czarnej, ale tu bym skróciła czas gotowania.
Tak, soczewica powinna być al dente. A dokładniej - miękka, nadająca się do jedzenia, ale zachowująca swój kształt!
Luna7 2013-01-26 16:32:23.676

Soczewica - jak gotować? (wegańska)
dzis pierwszy raz w zyciu gotowalam soczewice wlasnie z tego przepisu i zupelnie mi sie rozpadla. Gotowala 15minut, a prawie zrobila mi sie "packa". To normalne? Myslalam, ze soczewista powinna byc taka al dente?
alicjusz 2013-01-26 15:21:21.787

Brązowy ryż z pomidorami, oliwkami i czosnkiem (wegańska)
Świetny przepis. Podoba mi się to połączenie składników. Ja dodałem jeszcze słonecznika i otrębów - polecam, więcej wartości odżywczych i ciekawa konsystencja. Dobrze smakuje z plackami ziemniaczanymi :)
PhillD 2013-01-26 14:21:10.176

Sos beszamelowy (wegańska)
grudy się nie robią jeżeli mleko, które dodajemy jest ciepłe - trochę podgrzane lub w temperaturze pokojowej. mleko z lodówki może spowodować że utworzą się grudy. czy ktoś próbował beszamelu z mlekiem sojowym własnoręcznie robionym? ja robiłam raz na sojowym z kartonu, zazwyczaj jednak decyduję się na krowie... bo te wszystkie alpro to nie na moją kieszeń niestety
~znikam 2013-01-26 12:32:01.449

Kalarepa nadziewana pieczarkami, w sosie śmietanowo-pomidorowym (lakto-ovo-wege)
Brzmi dobrze ;)
czuperka 2013-01-25 18:51:43.975

Zupa krem z konserwowego groszku z czosnkiem (wegańska)
Nie doczytałam, że w nawiasie było żeby nie dawać soli za dużo... Puki nie zmiksowałam było ok... Jak zmiksowałam groszek- niejadalne... :(
~minimala 2013-01-25 13:07:24.178

Łatwa grochówka (wegańska)
Można kombinować. :) Teraz dodałabym odrobinę dymu w płynie lub wędzonego tofu, cząbru, pieprzu. Można też zastąpić groch żółtą lub czerwoną soczewicą i też będzie si. :)
bonamartinka 2013-01-25 11:44:01.443

Pasztet z grochu (wegańska)
Pasztet udał się znakomicie. Dodałam nie tylko marchewkę, ale całą włoszczyznę (pietruszka, seler). Przed pieczeniem zmiksowałam, bo obawiam się, że bez tego pasztet by się rozpadł. Krojony w grube plastry smakuje doskonale zarówno na zimno, jak i na ciepło, np. do kaszy.
Majolik 2013-01-25 11:12:11.772

Surowy witariański sernik z nerkowców z polewą dyniową (wegańska & RAW)
jest tłusty, ale przecież nie zjada się go na raz :) z pewnością jeden mały kawałek wystarczy.
alamakota_83 2013-01-24 23:51:51.648

Kapuśniak z kiszonej kapusty z cząbrem, zabielany śmietaną (lakto-wege)
ja wlasnie gotuję,
pachchnie pięknie
~kapusta 2013-01-24 17:03:38.172

Majonez z ryżu (wegańska)
spróbowałam i nie smakuje mi. nie przypomina szczególnie majonezu i o wiele za mocno smakuje olejem lnianym (a dodałam go i tak mniej niż połowę, resztę zastępując słonecznikowym). a dla moich kubków smakowych na tyle nieatrakcyjny, że nawet jako sos-nie-związany-z-majonezem się nie kwalifikował...
sonnentau 2013-01-24 01:14:55.048

Kotleciki z pokrzywy (ovo-wege)
No to dużo wyjaśnia :) Dobrze wiedzieć, bo chętnie poeksperymentuję z suszoną pokrzywą. Do tej pory tylko raz czy dwa zrobiłam coś ze świeżej.
patrycccja 2013-01-23 22:14:21.011

Pyszne śniadanie z kaszy jaglanej (z bakaliami i jabłkiem) (lakto-wege)
Ja kaszę gotuję krótko - może z 10 minut. Przed gotowaniem przelewam ją wrzątkiem.
~mavika 2013-01-23 20:05:35.094

Kotleciki z pokrzywy (ovo-wege)
Haha, też się zastanawiałam, skąd Wilk ma pokrzywę o tej porze roku... ;D
Prawda... ja suszoną tylko piję, nie myślałam, żeby robić z niej kotleciki... aż tyle jej nie posuszyłam :P
Luna7 2013-01-23 19:53:47.579

Kotleciki z pokrzywy (ovo-wege)
patrycccja - swiezej pokrzywy w styczniu to w Polsce nie da rady zebrac , chyba ze ktos jakos hoduje swoja w jakims odpowiednim pomieszczeniu czy cos :P
ja mam suszona pokrzywe w listkach i przez caly rok moge z niej korzystac :P
OpenWorld 2013-01-23 16:50:16.636

Groch studencki po bretońsku (wegańska)
Bardzo smaczny. Dobry jest też jako pasta na kanapki jak się doda ze dwa drobno posiekane korniszony i trochę postoi, żeby przeszedł ich smakiem.
moni 2013-01-23 16:35:27.66

Zupa krem z konserwowego groszku z czosnkiem (wegańska)
Pyszna, gęsta i sycąca. Polecam dodać odrobinę marchwi oraz selera, jest wtedy lekko słodkawa.
~bobek 2013-01-23 16:08:02.73

"Jajeczna" pasta z awokado (wegańska)
Bardzo fajna pasta, o ile ktoś chce smak zbliżony do jajka. Proste i smaczne :)
veganjihad 2013-01-23 15:41:48.249

   212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas