
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() Przydałyby się proporcje ;) Chelonia 2013-01-29 18:13:34.037 ![]() Jeśli chodzi o tofu, to ja używam czeskiego Sunfood. Oczywiście spaghetti może być białe. Lily 2013-01-28 23:06:18.172 ![]() Ewa, masz rację - oleju lnianego zimnotłoczonego nie należy podgrzewać. Dlatego dodajemy go do już ugotowanej kaszy, najlepiej w ostatniej chwili przed podaniem, żeby kasza była lekko przestudzona. Jest pyszna! :) patrycccja 2013-01-28 20:26:28.108 Kasza gryczana - przepis podstawowy (wegańska) Uwielbiam kaszę gryczaną, nie wiem czemu tak rzadko ją przygotowuję. Ja nie daję oleju lnianego - nie wiem czy jest toksyczny, ale czytałam, że nie powinien być podgrzewany bo traci swoje wartości. Ja do gotowania wody dodaję pół łyżeczki masła. ~Ewa 2013-01-28 16:42:46.474 ![]() agata - jesli chcesz weganskie pączki pieczone to na tym blogu jest przepis : cobylonaobiad.blox.pl/tagi_b/329011/paczki-pieczone.html olka - mysle ,że na kazdym oleju roslinnym pączki sie usmażą :P najdzrowiej pewnie byloby na kokosowym ale jest drozszy ,a w przeliczeniu na litr to juz wogole :P wiec na rzepakowym albo slonecznikowym smaz :P OpenWorld 2013-01-28 13:18:36.305 Fasola Jaś duszona w sosie z suszonych śliwek (wegańska) Oryginalne zestawienie smaków. Danie wykwintne, smaczne. Majolik 2013-01-27 19:11:14.24 ![]() a z zwykłej najzwyklejszej mąki kukurydzianej wyjdzie? masskotka69 2013-01-27 19:06:23.888 Pączki wegańskie (wegańska) na jakim oleju smazyc? ~olka 2013-01-27 18:52:31.888 ![]() Robię dzieciom z dodatkiem czosnku, a zasładzam miodem. Kręcą nosem, ale piją :). eeefffaaa 2013-01-27 18:31:38.445 Syrop z cebuli na kaszel (wegańska) Uwielbiam syrop z cebuli! Mogłabym go pić litrami :D ~Gocha 2013-01-27 10:31:25.602 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nula 2013-01-26 22:26:34.884 ![]() Alicjusz, a jakiej soczewicy użyłaś? Jeśli czerwonej lub żółtej, to nic dziwnego, że się rozpadła. Wg mnie ten przepis nadaje się do zielonej, ew. brązowej lub czarnej, ale tu bym skróciła czas gotowania. Tak, soczewica powinna być al dente. A dokładniej - miękka, nadająca się do jedzenia, ale zachowująca swój kształt! Luna7 2013-01-26 16:32:23.676 ![]() dzis pierwszy raz w zyciu gotowalam soczewice wlasnie z tego przepisu i zupelnie mi sie rozpadla. Gotowala 15minut, a prawie zrobila mi sie "packa". To normalne? Myslalam, ze soczewista powinna byc taka al dente? alicjusz 2013-01-26 15:21:21.787 Brązowy ryż z pomidorami, oliwkami i czosnkiem (wegańska) Świetny przepis. Podoba mi się to połączenie składników. Ja dodałem jeszcze słonecznika i otrębów - polecam, więcej wartości odżywczych i ciekawa konsystencja. Dobrze smakuje z plackami ziemniaczanymi :) PhillD 2013-01-26 14:21:10.176 Sos beszamelowy (wegańska) grudy się nie robią jeżeli mleko, które dodajemy jest ciepłe - trochę podgrzane lub w temperaturze pokojowej. mleko z lodówki może spowodować że utworzą się grudy. czy ktoś próbował beszamelu z mlekiem sojowym własnoręcznie robionym? ja robiłam raz na sojowym z kartonu, zazwyczaj jednak decyduję się na krowie... bo te wszystkie alpro to nie na moją kieszeń niestety ~znikam 2013-01-26 12:32:01.449 ![]() Brzmi dobrze ;) czuperka 2013-01-25 18:51:43.975 Zupa krem z konserwowego groszku z czosnkiem (wegańska) Nie doczytałam, że w nawiasie było żeby nie dawać soli za dużo... Puki nie zmiksowałam było ok... Jak zmiksowałam groszek- niejadalne... :( ~minimala 2013-01-25 13:07:24.178 ![]() Można kombinować. :) Teraz dodałabym odrobinę dymu w płynie lub wędzonego tofu, cząbru, pieprzu. Można też zastąpić groch żółtą lub czerwoną soczewicą i też będzie si. :) bonamartinka 2013-01-25 11:44:01.443 Pasztet z grochu (wegańska) Pasztet udał się znakomicie. Dodałam nie tylko marchewkę, ale całą włoszczyznę (pietruszka, seler). Przed pieczeniem zmiksowałam, bo obawiam się, że bez tego pasztet by się rozpadł. Krojony w grube plastry smakuje doskonale zarówno na zimno, jak i na ciepło, np. do kaszy. Majolik 2013-01-25 11:12:11.772 ![]() jest tłusty, ale przecież nie zjada się go na raz :) z pewnością jeden mały kawałek wystarczy. alamakota_83 2013-01-24 23:51:51.648 Kapuśniak z kiszonej kapusty z cząbrem, zabielany śmietaną (lakto-wege) ja wlasnie gotuję, pachchnie pięknie ~kapusta 2013-01-24 17:03:38.172 Majonez z ryżu (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sonnentau 2013-01-24 01:14:55.048 ![]() No to dużo wyjaśnia :) Dobrze wiedzieć, bo chętnie poeksperymentuję z suszoną pokrzywą. Do tej pory tylko raz czy dwa zrobiłam coś ze świeżej. patrycccja 2013-01-23 22:14:21.011 Pyszne śniadanie z kaszy jaglanej (z bakaliami i jabłkiem) (lakto-wege) Ja kaszę gotuję krótko - może z 10 minut. Przed gotowaniem przelewam ją wrzątkiem. ~mavika 2013-01-23 20:05:35.094 ![]() Haha, też się zastanawiałam, skąd Wilk ma pokrzywę o tej porze roku... ;D Prawda... ja suszoną tylko piję, nie myślałam, żeby robić z niej kotleciki... aż tyle jej nie posuszyłam :P Luna7 2013-01-23 19:53:47.579 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |