
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() Jeśli chodzi o "pudrowość", ja nie miałam z tym żadnego problemu, wszystko wyszło jak coś pomiędzy krówką i czekoladką, więc idealnie, ale to pewnie dlatego, że zmiksowałam wszystko z mlekiem kokosowym (nie mam pojęcia, czy jest raw, na pewno jest wegański, więc dla mnie ok :)). Wyszło naprawdę pysznie, następnym razem użyję dodatków. bonamartinka 2012-12-24 11:00:21.066 Barszcz czerwony najpyszniejszy (czysty, bardzo esencjonalny, bez cukru!) (wegańska) Dziękuję za taki przepis..gdyby nie pomoc teściowej barszcz mogłabym wylać do sedesu..Brak najważniejszego: przypraw !!!!!!!!!!! ~Renia 2012-12-24 08:57:12.051 Pierogi ruskie praktycznie bez wyrabiania - precyzyjne proporcje (lakto-wege) Rewelacja! Zrobilam bezglutenowe i pierwszy raz bez jajek jak radzi autorka-wyszly idealnie! Ciasto nie twardnieje i wyrabialam je moze przez 2 minuty. Musialam dodac troche ekstra wody podczas wyrabiania,ale mysle, ze to juz specyfika maki jakiej uzylam. ~Gosia 2012-12-23 22:58:33.266 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kruszonka 2012-12-23 21:57:14.795 Barszcz czerwony najpyszniejszy (czysty, bardzo esencjonalny, bez cukru!) (wegańska) @puenta - dodaj troche octu jablkowego lub koncentratu barszczu Krakus najlepszy. ~Chochlik 2012-12-23 21:51:51.843 Makowiec wegański z razowego ciasta drożdżowego (wegańska) porwałam się dziś na to ciasto , właśnie siedzi w piekarniku :) I potwierdzam z podanych proporcji wychodzą trzy średnie , lub dwa duże makowce . vea 2012-12-23 20:39:36.767 ![]() Nie wyszedł mi esencjonalny...wręcz przeciwnie ma mało smaku. myślę, że błędem jest wyjęcie warzyw przed dodaniem buraków. nigdy tego nie robiłam, a tym razem uległam przepisowi, no i nie wyszło...jakieś pomysły na zintensyfikowanie smaku? Puenta 2012-12-23 20:09:00.754 ![]() Dobrze Matik :) Poszła sobie, więc już się nie bulwersuję. Po prostu nie lubię jak ktoś mnie uparcie krytykuje za nic. A to co mówią wszyscy ''mięsni'' wzięłam ze swojego doświadczenia. Nie spotkałam nigdy osoby jedzącej mięso, która by nie krytykowała tych, którzy go nie jedzą. moni 2012-12-23 19:20:22.28 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() moni 2012-12-23 18:48:47.403 Ciastka kokosowe (wegańska) Magdo - specjalnie dla Ciebie ;-): 3/4 szklanki cukru 1 1/2 szklanki mąki 3/4 szklanki wiórków. Iwo-na 2012-12-23 17:07:34.84 Czekolada mleczna domowa :) (lakto-wege) składniki: 2 szklanki kakao 2 szklanki mleka w proszku 1 szklanka cukru pudru 1/2 kostki masła przygotowanie: Masło, śmietanę, cukier puder i kakao rozpuścić w rondlu z grubym dnem i zagotować. Odstawić z ognia, dodać mleko w proszku i dobrze wymieszać. Na końcu dodać co się chce (bakalie powinny być uprzednio namoczone w wodzie). Wyłożyć masę na folię aluminiową. Postawić do ostudzenia i stwardnienia. wskazówka: można znobić ją np. z uskawkami :-)rt ~jula 2012-12-23 14:19:21.4 Majonez z makaronu (sos czosnkowy) wg Andy'ego (wegańska) Majonez jest super(wydaje mi się, że smakowo lepszy od oryginału-albo zapomniałam jak smakuje:p no a na pewno lepszy ogólnie bo cruelty free:), robiłam już kilka razy. Raz dało mi się za dużo makaronu i wyszedł taki jakby serek twarogowy. To było dla mnie odkryciem roku. Po dodaniu różnych przypraw powstaje wegański serek na chleb, albo dip. super:) wesołych wegańskich świąt! sieja88 2012-12-23 11:57:31.695 ![]() chyba po prostu będę eksperymentować ;) też mam taki z kubeczkiem, i mam jeszcze młynek do kawy, więc przetestuję obie opcje :) orzechova 2012-12-23 10:23:47.987 ![]() Przepyszny, jedynie deko za słodki jak na moje gusta :) Dodaję zdjęcie. Vastaya 2012-12-22 15:56:59.019 ![]() hahaha, wczoraj chciałem zrobić sobie pastę do chleba z fasoli (czerwonej), smakowała zupełnie jak zwyczajny majonez i przypomniało mi się, że tu na Puszce mignął mi kiedyś przepis na fasolowy majonez właśnie ;) całkiem smaczne! sleep lover 2012-12-22 11:33:01.478 ![]() Robię takie od lat, tylko zamiast smażyć - piekę w piekarniku i podaję z sosem czosnkowym :) pyszka :) Jabłonka 2012-12-22 10:02:10.972 ![]() No właśnie nie bardzo wyobrażam sobie używanie tego zanurzeniowego do wiórków, trochę je "rozwieje" moim zdaniem. Ale ja tylko tak teoretycznie rozważam. Ha, ha, kryptoreklama... :P A specjalnie szukałam czegoś, co nie bije nazwą po oczach :P Mój wygląda podobnie, ale nie jest taki sam. I właściwie to drugi egzemplarz, bo jednemu spaliły się takie gumki i nigdzie nie mieli części zamiennych... a jak już, to w takiej cenie, że lepiej było kupić nowy... Luna7 2012-12-21 23:47:52.422 ![]() Blender zanurzeniowy (ręczny) można przetestować, ale chyba średnio się sprawdzi, bo te wiórki trzeba całkiem długo miksować. Kilka minut w każdym bądź razie. Ja miksowałam w takiej małej przystawce do blendera, która ma na dnie nożyki i w sumie sprowadza się do tego samego, co blender Luny. A, niech będzie kolejna kryptoreklama ;) braun.com/pl/household/food-preparation/hand-blenders/multiquick-5.html - chodzi mi o ten mały "kubeczek" po lewej stronie. patrycccja 2012-12-21 22:07:29.799 ![]() Hmm, zależy, co rozumiesz pod tym pojęciem. Ja używam czegoś, co wygląda mniej więcej tak: www.p-wholesale.com/upimg/2/176a1/magic-blender-bl350b-918.jpg Na niczym innym nie próbowałam i jeśli masz na myśli takie coś, jak to w następnym linku, to absolutnie nic nie gwarantuję: images.kangoo.pl/73607540/145850/large/blender_reczny_mpm_product_mbl_04_mbl_04_.jpg Luna7 2012-12-21 19:50:09.876 ![]() Halawa bez bananów? :O Ja zawsze robię z bananami, wręcz jest to składnik niezbędny. Najlepiej bardzo dojrzałe banany. I oczywiście w ogóle nie sypię cukru - owoce są wystarczająco słodkie. TNT 2012-12-21 18:24:24.803 ![]() moni :) jeśli wszyscy 'mięsni' tak mówią, to mam rodzinę i znajomych wegetarian.. Krytykować to sobie może i co z tego? Nie musisz się bulwersować.. A serwis jest dla wszystkich, nie tylko dla weg(etari)an Matik 2012-12-21 15:17:20.14 ![]() to ja też mam pytanie, bo kuszą mnie te cudeńka bardzo :) czy paprochy kokosowe trzeba zmielić np. w młynku do kawy, czy dam radę blenderem? orzechova 2012-12-21 07:05:57.347 ![]() Używam zwykłych i są dobre :) A czekolada to już w ogóle pychota ;) Luna7 2012-12-21 00:29:59.088 ![]() Spróbuje zrobić :) nigdy nie próbowałam takich słodyczy a czy takie zwykle wiórki będą dobre ? agnmid 2012-12-20 21:01:05.088 ![]() To zdecydowanie nie mój smak. Pomimo odstręczającego zapachu podczas smażenia postanowiłam tą pastę jednak skosztować i... koszmar z dzieciństwa powrócił: wątróbka w wersji vege! Masakra... ka_sta 2012-12-20 15:26:20.196 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |