
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() to jest naprawdę pyszne! i faktycznie lepiej zrobic w foremkach do lodu albo tych specjalnych foremkach do robienia pralinek, bo blok tej czekolady trudno sie kroi, ale w ustach się rozpływa :) cyla91 2012-12-03 09:25:52.657 ![]() jeśli chodzi o kawę- może być parzona bez fusów albo rozpuszczalna, a co do polewy, bo ta na zdjęciu nie jest wegańska- wystarczy rozpuścić gorzką czekoladę w kąpieli wodnej, dodać kilka łyżek mleka sojowego,cukru brązowego i tłuszczu kokosowego (opcjonalnie) izus 2012-12-02 21:54:28.349 Pierniczki wegańskie, aromatyczne a mało słodkie (wegańska) Czy da się zastąpić margarynę/masło olejem? ~Magda 2012-12-02 21:19:27.69 ![]() A nie trzeba proszku do pieczenia? RudyRydz 2012-12-02 21:03:52.714 ![]() Zmodyfikowana biedronka z bananami i kiwi też niezła ;) Luna7 2012-12-02 19:06:18.182 Muffinki kokosowe puszyste jak chmurka (wegańska) A mnie wyszły puszyste i przepyszne. :) kasioslaw 2012-12-02 18:33:51.242 ![]() Nie zimny sos ... Przecież każdy wie że trzeba rozmrozić szpinak dodać do niego inne składniki poczekać a jak doda się makaron i ser to odczekać aż ser się roztopi i jajka nie będą surowe czyli raczej całość nie będzie zimna ! Nie trzeba przecież opisywać tego tak dokładnie tego można się domyśleć ! agnmid 2012-12-02 18:00:15.51 Makaron ze szpinakiem "po staropolsku" z jajkami, śmietaną i serem (lakto-ovo-wege) powiem tak cos tu nierozumiem, albo niepotrafie czytac z przepsu winika ze mam goracy makaron i prawie zimy jajowo spinakowy sos masakra zycze smacznego ~gumbas 2012-12-02 16:46:22.402 ![]() Postaram się dziś zrobić, albo w najbliższym czasie. RudyRydz 2012-12-02 12:24:27.602 Pierniczki wegańskie (wegańska) Pierniczki chowa się do szczelnego pojemnika z kawałkiem jabłka i po kilku dniach są miękkie. ~Truscaveczka 2012-12-02 09:48:13.247 Zapiekanka ziemniaczana z piwem (lakto-wege) przepyszne danie :) mimo, że kaloryczne to dla tego smaku raz na jakiś czas pozwalam sobie zgrzeszyć. Mięsożerny narzeczony też lubi :) ~Dominiksys 2012-12-01 22:36:19.444 ![]() Zrobilam dokladnie jak w przepisie (jak rzadko, bo zwykle cos modyfikuje i zmieniam po swojemu) i musze przyznac, ze ciasto bardzo dobre, daje mu 5/5 :) ogia 2012-12-01 18:36:30.769 ![]() hehehe cyla91 2012-12-01 16:59:08.638 Groch z marchewką (wegańska) Dorzuciłam jeszcze cebuli, ziemniaków i majeranku. Pycha! kasumi90 2012-12-01 14:47:55.344 ![]() Nieco informacji do wyrobu tej czekolady - za niezły patent (pewnie poza mną ktoś jeszcze na to wpadł...) uważam upakowanie masy w maleńkich foremkach do lodu - zamiast robienia dużego bloku. Wychodzą apetyczne małe czekoladki, które można też podarować komuś - na pewno będą lepiej się prezentowały od kostek wycinanych z bloku ;) Poza tym wymyśliłam całą masę kolejnych wariacji tego przepisu, czyli co dodać... bez kakao, za to z cukrem waniliowym (prawdziwym!) wychodzą śliczne i pyszne białe czekoladki. Gdy miast kakao dodamy karobu - otrzymamy takie rudobrązowe. Jasnobrązowe będą, gdy dodamy połowę zalecanej ilości kakao, a gdy dodamy podwójną ilość - wyjdą gorzkie czekoladki. Jest też tyle innych opcji! Czemu by nie spróbować z odrobiną soków owocowych (kolor!) na białej czekoladzie, czemu by do środka takiej małej czekoladki nie włożyć niespodzianki - migdału, paru rodzynek, kawałka nerkowca, skórki pomarańczy, kawałka moreli? Tyle opcji... aż mam ochotę otworzyć małą czekoladową manufakturę, przygotowywanie tych wszystkich pyszności jest co najmniej równie przyjemne, co ich spożywanie! :) Chociaż tak normalnie nie przepadam za słodkim... ale to jest po prostu niesamowite :) Luna7 2012-11-30 22:44:07.515 Dyniowe prażuchy - szybkie kluski kładzione na talerz (wegańska) W smaku dobre, ale konsystencji nie nabrały, nawet jak dodałam więcej mąki (początkowo była pół na pół biała i razowa, dodałam białej). Tak więc mam na obiad ziemniaczano-dyniowe puree. Co mogło pójść nie tak? SilentEnigma 2012-11-30 17:35:33.629 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() patrycccja 2012-11-30 17:05:45.789 Brukselka z porem duszona (wegańska) świetny przepis. Dodałam boczniaki (bo akurat sezon), uprażone ziarna słonecznika i trochę kiełków. Zaserwowałam ze makaronem spaghetti razowym. Rewelacja. aggy1276 2012-11-30 15:20:58.143 ![]() Retyyy, zmroziło mnie jak przeczytałam komentarz Dagmary. Nie ważne jak gotujemy makaron,ryż czy kaszę - zawsze należy sprawdzić czy jest właściwie ugotowany. Makaron i ryż wystarczy przegryźć - jeśli środek jest "biały", znaczy że jeszcze nie jest gotowy. Banalnie proste :) A powyższa metoda gotowania na prawdę bardzo dobrze się sprawdza. Może być bardzo przydatna w sytuacji, gdy będziemy mieli do dyspozycji tylko 1 palnik :) patrycccja 2012-11-30 12:13:34.046 ![]() Zawsze tak robię, zwłaszcza przy razowym makaronie, żeby się nie rozpadał na części pierwsze.. I ani razu nie był surowy. dzikie wino 2012-11-30 11:31:02.998 ![]() Miałam na nią smaka odkąd wrzuciłas przepis, a już szczególnie po apetycznym zdjęciu Patrycji :) Przepyszna! Co prawda trochę przypiekłam spód ciasta, ale następnego dnia zmiękł pod wpływem wilgoci z jabłek. ryfka 2012-11-30 11:05:29.848 ![]() Kasze gotujemy w wodzie w ktorej byla namaczana , nie trzeba dolewać wody. Smacznego:) Simao 2012-11-30 08:51:02.822 Ciasto korzenne z Mora Sul (z mąki kukurydzianej) (wegańska) daj koniecznie znać, jak wyszło i czy warto, bo ja już sobie nawet listę produktów przepisałam, a nie mam czasu żeby upiec ~gość 2012-11-29 21:57:22.317 Makaron bez wrzenia - sposób gotowania (wegańska) Wypróbowałam dwa razy na różnych makaronach i dwa razy była to porażka, zarówno w smaku makaronu jak i w dalszych dolegliwościach żołądkowych całej naszej rodziny. Makaron czuć było mąką. Makarony były pełnoziarniste bezjajeczne. Zdecydowanie nie polecam tej metody. ~Dagmara 2012-11-29 21:00:19.02 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mojdziadek 2012-11-29 20:53:54.98 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |