
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() Nie ma sprawy ;) uprzedzam, że zapach karobu jest niezbyt przyjemny, dla mnie nawet odpychający, ale zdecydowanie wolę dodawać go zamiast kakao do biszkoptu czy ciasteczek czekoladowych. Smak jest o wiele łagodniejszy i nie czuć goryczki charakterystycznej dla gorzkiego kakao :) Kolor też jest wg. mnie zwłaszcza przy biszkopcie ładniejszy. Dużo jaśniejszy ;) Natka 2012-10-19 08:38:23.382 ![]() Cukier do buraczków na zimno to jak najbardziej, ale do ciepłych jak dla mnie nie pasuje. Do smażenia margarynę i masło najczęsciej można stosować zamiennie. Są tylko nieliczne takie przepisy, w których masło smakuje lepiej, jak jajecznica na przykład. Ale przy buraczkach to nie robi większej różnicy.. ryfka 2012-10-19 00:05:51.761 Zielony koktail życia (wegańska & RAW) praktycznie w kazdym sklepie ze zdrowa zywnoscia, to maczka chleba swietojanskiego, bardzo zdrowe :) ola aleksandra 2012-10-18 22:36:52.081 ![]() Nalya. Je Euforio 2012-10-18 17:50:42.541 ![]() Naciowy? Euforio 2012-10-18 17:49:28.602 ![]() Dzięki Natka, jakoś nigdy się nie natknęłam na coś takiego. Euforio 2012-10-18 17:47:10.57 Chleb pszenny razowy (wegańska) a drożdże to w mleku trzeba rozpuszczać? :( ~tomek 2012-10-18 16:47:17.639 Gofry migdałowo-owsiane (lakto-ovo-wege) Super gofry śniadaniowe: ciężkie i treściwe :) Pychota. Ciasto jest bardzo gęste, konsystencja w ogóle nie przypomina typowego ciasta gofrowego, zwłaszcza gdy płatki zaczynają "pić" jogurt, ale dzięki temu gotowe gofry są chrupiące i wspaniale nadają się na spód do duszonych jabłuszek i bitej śmietany :) Palce lizać, polecam! A, zapomniałam dodać że mimo braku tłuszczu (nawet gofrownicy nie natłuszczałam) gofry pięknie odchodzą, nic się nie klei, za co daję dodatkowy plusik :) ~Kasia 2012-10-18 16:07:24.695 Buraczki na ciepło, zabielane smietaną (lakto-wege) Dodaje sie jeszcze do smaku cukier i sól i w życiu nie smaży sie buraczkow na margarynie!!! tylko na maśle ~ksaww 2012-10-18 15:11:00.426 ![]() Euforio, karob można kupić w sklepach i na stoiskach ze zdrową żywnością. We Wrocławiu w centrum Ferio Gaj albo na Hali Kupieckiej przy Świeradowskiej, w Renomie itd. Natka 2012-10-18 12:35:55.868 ![]() A wiem, robiłam kiedyś takie Nigelli Lawson. Nazwała je grzankami Elvisa, czy jakoś tak. Pyszne, i wcale nie sa takie niezdrowe, ale masz racje, bomba kaloryczna. Euforio 2012-10-17 23:04:31.603 ![]() Jejku, grzybek tybetański to moim zdaniem strasznie paskudztwo. Moja mama piła to coś, strasznie cierpkie, ale w końcu się potwornie rozrósł, i go zamroziła. Powiedz tylko czy ten kefir jest smaczny. Euforio 2012-10-17 23:01:41.576 ![]() Awww, aź burczy mi w brzuchu ;> Euforio 2012-10-17 22:52:09.788 ![]() ~ola gdzie można kupić karob ? Euforio 2012-10-17 22:47:27.871 Smażone zielone pomidory (klasyczne, panierowane) (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I jeszcze - panierka z mąki kukurydzianej okazała się też świetna! W ogródku rosną właśnie cukinie i ja już cieszę się na kotleciki obtoczone w kukurydzianej panierce :-) Iwo-na 2012-10-17 21:26:24.226 Jabłka w cieście (wegańska) pyszny przepis, Majczi! ~dinko 2012-10-17 16:41:17.792 RAW Sernik orzechowy (wegańska & RAW) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ziebra 2012-10-17 14:28:39.584 ![]() Fajny przepis na pewno wypróbuje :) agnmid 2012-10-17 10:34:39.42 Kasza gryczana - przepis podstawowy (wegańska) Po polsku pisze się "toksyczny". ~zzz 2012-10-17 01:20:01.762 ![]() Warto spróbować, pewnie też będzie dobre ;-) Na konsystencji napewno nie ucierpią bo nie wiąże on tu masy może co nieco odbiegnie od smaku orginału i to wszystko ;-) oliwka-oliwka 2012-10-16 20:23:16.577 Kotlety z kukurydzy (wegańska) Ja nie dodawalam koncetratu za to pieczrkę i paprykę wyszło baardzo dobre. :) Jak dla mnie świetny podstawowy pprzepis z którym można troche pofantazjować. ;) ~Ania 2012-10-16 19:36:16.044 Mąka bezglutenowa - uniwersalny "biały" mix (wegańska) Polecam robić naleśniki z tą mąką na mleku orzechowym. I to w ten sposób, że odmierzamy ilość użytych do zrobienia mleka orzechów i doliczamy tą ilość jako "mąkę razową", a mleka nie odcedzamy po zmieleniu orzechów z wodą.(Mam nadzieję, że dosyć jasno się wyraziłam...;-)) Ja robiłam w ten sposób nawet na mleku z ziaren słonecznika i naleśniki były pyszne. Poza tym można ewentualnie dodać do ciasta troszkę sody oczyszczonej, wtedy naleśniki będą bardziej "pulchne". Tak robiła zawsze moja Mama smażąc zwykłe naleśniki. Ja tego nie stosowałam, ale przy tych bezglutenowcach i owszem :-) Ilość sody trudno określić: mniej więcej 0,5-1 łyżeczki na kilo mąki. Iwo-na 2012-10-16 19:01:50.226 ![]() Muszę przyznać, że wygląda i smakuje o wieeeele lepiej niż się spodziewałam :) Zamiast oliwy dałam olej lniany - do kaszy gryczanej pasuje genialnie! patrycccja 2012-10-16 18:54:47.116 Najlepsze burgery wegańskie jakie jadłam! (wegańska) Może być bez tego granulatu sojowego? ~Rrrrekin 2012-10-16 14:30:32.792 Pizza - przepis na ciasto bez wyrabiania (ovo-wege) wspaniale. tylko co robi jajko i mleko w pizzy? mąka, woda, drozdze, oliva i sol to skladniki ciasta na pizze ~italiano 2012-10-16 06:39:30.709 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |