
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() Wyszło bardzo, bardzo dobre danie i jak tak dalej pójdzie, to za szybko zniknie z gara ;) EwaH 2012-10-13 12:44:40.878 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) właśnie wstawiłam do piekarnika:)miejmy nadzieje ze wyjdzie jak na zdjeciach ~karolina 2012-10-13 12:27:05.786 Placki z jabłkami i cynamonem (wegańska) totalna klapa! zmieniłam trochę przepis - dałam wody zamiast mleka i dodałam trochę mąki żytniej do pszennej razowej. no i próbowałam smażyć bez oleju. przypaliły się a w środku surowe, rozwalające się... gdzie przesadziłam z modyfikacją przepisu...? ~Ewa 2012-10-13 09:32:29.531 ![]() Zapewniam że wcale ziemniaków nie czuć, a są naprawdę godne polecenia. oliwka-oliwka 2012-10-12 20:07:02.904 ![]() Ja majonez roslinny trzymam ok 24 godziny - a i tak wtedy juz nie jest taki dorby jak na początku.Najlepszy moim zdaniem jest tak - po odstaniu w lodowce - po 4 godzinach wtedy tez gestnieje ,po kilkunastu godzinach juz zaczyna miec dziwna konsystencje jak dla mnie :P Choc ja polecam zrobienie takiego sojonezu z innego przepisu - gdzie wystarczy 1 szklanka oleju na 1 szklanke mleka i jest wystarczajaco gesty a jest to przepis ten : laktoowo.blogspot.com/2012/05/gesciuchny-sojonez-i-ekologiczny.html OpenWorld 2012-10-12 19:48:16.216 ![]() Wygladaja troche jak mięsne :P Ciekawe jak smakują ? Troche ziemniaki mnie odstraszaja ale jak ich nie czuc w tych kotletach to moze kiedys zrobie :P OpenWorld 2012-10-12 19:43:44.983 ![]() Nie dostałam dziś tofu (lubię to danie z tofu wędzonym), więc eksperymentalnie wkroję wędzone parówki sojowe - mam nadzieję, że wyjdzie dobre :) EwaH 2012-10-12 19:18:35.015 Cebule faszerowane granulatem sojowym z grzybami, na pomidorowym dywaniku (wegańska) Przepis brzmi ciekawie, ale czyżby nikt nie odważył się do tej pory spróbować? Wypróbowałabym na jutrzejszy obiad, tyle że podchodzę z lekką obawą.. jak wydrążyć środki, żeby cebula mi się nie rozpadła? Po przekrojeniu pewnie warstwy mi się rozsypią.. ~dzikie wino 2012-10-12 14:22:55.353 ![]() Hey, mam pytanie ile można go przechowywać w lodówce? :) Scansenmuseum 2012-10-12 11:12:27.022 ![]() wypróbuję to cudo dziś bo akurat jakiś nieszczęsny por mi się wala po lodówce :) orzechova 2012-10-12 11:05:15.87 ![]() świetne! Smakowały nawet mięsożercom :) frezja 2012-10-11 19:54:22.033 ![]() pyszna jest! hans_kotz 2012-10-11 16:32:12.66 ![]() dwie blachy a nie pięć miało być :D dariak1987 2012-10-10 17:42:11.38 ![]() Musiałyście w proporcjach coś pomieszać że wam się nie kleiło bo mnie wyszła super masa, własnie wstawiłam 5 blachy i jedną foremkę bo podwójne porcje zrobiłam. dodałam kokos i cynamon :) dariak1987 2012-10-10 17:41:41.048 ![]() :) Cieszę się, że się przydał, u mnie w domu zawsze robimy z konkretnego przepisu, który tu uprościłam, bo to na małe ilości ;) Uwielbiam domowy keczup :) Luna7 2012-10-10 17:10:16.602 ![]() Ach, a ja zawsze słyszałam, że najlepsze to tylko u mamy... ewentualnie u co niektórej babci.... nawet jak przesolone, nieposolone, przypalone, niedosmażone, i inne różne prze-... Chętnie spróbuję ten przepis, bo brzmi kusząco, a buraczki uwielbiam w każdej postaci:) Dana 2012-10-10 14:43:39.414 Krem z buraków z mlekiem kokosowym (wegańska) też zainspirowana wegemiastem ;) zrobiłam niedawno podobną, ale bez cebuli. same pieczone buraki z mlekiem kokosowym - nic innego nie było potrzebne, tylko pestki i podprażone wiórki kokosowe do posypania. sonnentau 2012-10-10 13:24:56.278 ![]() Od czasu kiedy znalazłam ten przepis stałam się wielbicielką hummusu. Przepyszne! iwonek21 2012-10-10 13:09:49.874 ![]() zrobiłam dość zwarte i tez jest spoko. generalnie robie z ciasta taką wanienkę i tam daję śliwki i zalewam luźną konfiturą z aronii. Pychaaa! pani gałganek 2012-10-09 20:59:34.869 ![]() zrobiłam z malinami i owocami granatu. Genialne! Mam tylko jeden problem: jak robię tatrowe ciasta, to zawsze mi sie kurczą w formie i nie wiem co robie nie tak. pani gałganek 2012-10-09 20:44:49.096 ![]() ja zrobiłam na mleczku kokosowym i z kaszy kukurydzianej grubo mielonej. Generalnie, na kaszce mannej jest delikatniejsze niż na kukurydzianej, ale chyba na drobnej kukurydziej bedzie luz. Jeszcze poeksperymentuje. W każdym razie chcialam mieć bezglutenowe i wegańskie.A mleczko koko dodało wiórkom jeszcze wiecej kokosowej mocy :p pani gałganek 2012-10-09 20:40:36.1 ![]() właśnie zjadłam z marmoladą różaną,brak mi słów, niebo w gebie! dariak1987 2012-10-09 20:36:07.114 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dariak1987 2012-10-09 20:19:21.479 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dariak1987 2012-10-09 18:37:38.538 ![]() Ja dodałam też ser pleśniowy - pyyyyyyycha:) florka 2012-10-09 18:22:29.469 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |