7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30    


Lukier królewski "na budyniu" (bez białka i żelatyny) (wegańska)
Patrycjo chcialam zrobic lukier z Twojego przepisu ale nie udał się.Zmieniłam kolejność:do mleka wsypałam skrobie i podgrzałam.Kiedy masa zaczęła gęstnieć mała strużką wlewałam olej stale mieszając.Udał się.Dziękuję za przepis.Pozdrawiam
~basia 2015-12-20 22:44:37.411

Wegański korzenny chlebek (wegańska)
Trochę zmodyfikowałam (nie miałam melasy ani otrąb, zamiast nich były daktyle i płatki owsiane), ale przepis jest świetny. Chlebek wychodzi wyrośnięty, wilgotny i pachnący. Może następnym razem zmniejszę trochę ilość cukru.
dorotaaka 2015-12-20 13:02:25.796

Pasztet wielkopostny z fasoli z puszki i pieczarek (ovo-wege)
Kot smaczny a pasztet jak pasztet. Zastanawiam sie co z futrem zrobić. chyba na kołnierz do kurtki wystarczy.
~Zbigniew 2015-12-19 14:56:36.654

Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska)
da się zrobić w prodigy (prodiżu ;>). czasem tylko rozwala się przy wyjmowaniu, ale zapieka się wszystko elegancko!
~żyrafa 2015-12-19 07:33:38.436

Pomidorówka z awokado na mleku kokosowym (wegańska)
kapitalna zupa :)
ikar 2015-12-18 12:00:47.557

Pasta pomidorowa z tofu (wegańska)
Bardzo smaczna. Smakowała nawet wybrednej 4-latce. Dodałam tylko odrobinę soli, czosnku i paprykę słodką. Dobra jako dip do warzyw
Annie 2015-12-17 22:46:17.157

Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami (wegańska)
Nie lubię suszonych pomidorów. Pastę zrobiłam z myślą o drugiej połowie i jestem bardzo miło zaskoczona! :)
Kociabanda 2015-12-17 17:15:46.033

Aromatyczne pierniczki bezglutenowe (wegańska)
za kazdym razem jak robie bezglutenowe ciastka,mimo,ze trzymam sie przepisu ciasto wychodzi sypkie i rozpada sie. tu tez. to normalne???
~mart 2015-12-16 16:55:03.103

Pizza - najprostsza, najszybsza, najtańsza z możliwych (wegańska)
Witam! Do zrobienia tej pizzy podchodziłam 2 razy - za pierwszym razem kompletnie mi nie wyszła, za drugim została okrzyknięta najlepszą pizzą świata. Przy drugiej wprowadziłam pewne modyfikacje do przepisu, które wyszły na plus, czyli:
1. Zaczyn rozrobiłam z gorącą wodą (taką trochę parzącą w palce), bo przy ciepłej drożdże nie chciały rosnąć; może dlatego, że były prosto z lodówki, ale faktem jest, że z tą gorącą wodą wyrosły idealnie.
2. W ciepłe miejsce odstawiłam na godzinę - dla pewności - i ciasto pięknie potroiło swoją objętość.
3. Najważniejsze - piekłam 8-9 MINUT w 250 STOPNIACH. Gdy podążałam za przepisem, pizza od spodu była całkiem czarna, zbyt chrupka, a górne składniki się przyjarały. W tak krótkim czasie - nawet przy tak wysokiej temperaturze - składniki nie zdążą się spalić, za to ciasto fajnie wyrośnie, zyskując chrupką skórkę i miękkie, drożdżowe wnętrze.
Moja pizza była była z oliwkami, pomidorkami i cebulą. Papryka i pieczarki podane w przepisie faktycznie powinny być poddane obróbce termicznej, ale wydaje mi się, że przy wyższej temperaturze i tak by się "upiekły", a aż 20 minut nie jest potrzebne.
TO jest oczywiście tylko moje zdanie. Autorce przepisu bardzo bardzo bardzo za niego dziękuję, bo do tej pory nigdy nie wyszła mi tak smaczna pizza :) Ciasto przepyszne, a sos pomidorowy nieziemski. Pozdrawiam serdecznie!
~Magda 2015-12-15 09:12:23.096

Rosyjski skubaniec (wegańska)
Luna, moja babcia urodziła się na kresach i robienie pierogów wyssała z mlekiem matki. Jej matka była Ukrainką a ojciec Polakiem. Opowiadała, że tam na kresach Ukraińcy mówią na pierogi z ziemniakami i serem "pierogi polskie", bo to tradycyjne danie robione przez Polaków, a my w Polsce mówimy "pierogi ruskie", bo powstały na ziemiach wschodnich :) Nazewnictwo nazewnictwem, ważne, żeby było smacznie :D
ryfka 2015-12-11 11:29:24.335

Rosyjski skubaniec (wegańska)
Aaa, czyli to tradycyjny niemiecki skubaniec rosyjski, jak my mamy tradycyjne polskie pierogi ruskie! :)
Luna7 2015-12-08 16:03:37.957

Migdałowe księżyce (kruche ciasteczka) (wegańska)
Po komentarzu Patrycji rozwazam uzycie masla migdalowego zamiast margaryny. I na pewno dam mniej cukru (ksylitolu), bo nei lubie za slodko
~ksz 2015-12-08 15:09:14.921

Farsz - szpinak, tofu i pomidory suszone (wegańska)
szpinak mozna kupić mrozony, a dobre tofu z vegevege.pl/category.php?id_category=15 :)
~tario 2015-12-07 10:07:26.074

Pasztet sojowy z pieczarkami, tofu, kiszoną kapustą i warzywami (wegańska)
dobre tofu ! vegevege.pl/category.php?id_category=15
~tario 2015-12-07 10:06:27.939

Bigos z kostką sojową i grzybami suszonymi (wegańska)
dobrą kostkę sojową na wegańskie święta znajdziecie m.in. w VegeVege vegevege.pl/category.php?id_category=6716
~tario 2015-12-07 10:05:15.531

Sos grecki (czyli ryba po grecku bez ryby, która sobie w spokoju pływa :) (wegańska)
vegevege.pl/category.php?id_category=6716 wegańskie święta nie muszą byc pelne wyrzeczen i nudne. ryba po grecku bez ryby to chyba pierwsze danie, ktore zweganizowalam :)
~tario 2015-12-07 10:03:18.018

Sałatka kolorowo-witaminowa (wegańska)
Prosta, ale świetnie smakuje. A jak wygląda... :3
Użyłam ryżu brązowego, bo nie miałam makaronu ryżowego.
jojo123 2015-12-07 00:47:31.244

Sernik na zimno (lakto-wege)
To ciasto jest jednym z moich najbardziej ulubionych i na pewno wypróbuje też ten przepis. Z reguły robi się je podczas lata ale ja tam je lubię przez cały rok. Jak dla mnie najlepiej smakuje z cienką galaretką wiśniową lub kawałkami owoców takich jak maliny, ananas czy kiwi. Sama robię taki prosty www.open-youweb.com/jak-zrobic-pyszny-sernik-na-zimno/ ale jak kto lubi, też warto spróbować. A może ktoś robił sernik na zimno z granatem lub lici ?
~Alreta Wirska 2015-12-05 14:51:53.745

Czekoladowe muffiny (wegańska)
Dobre :) Faktycznie niegumiaste (a w każdym razie w porównaniu do innych babeczek).
~J. 2015-12-04 02:48:30.041

Grzybowa potrawka (gulasz) z kaszą gryczaną i soczewicą (wegańska)
pyszna potrawka, błyskawiczna w przygotowaniu. oprócz suszonych grzybów dodałam jeszcze pieczarki, które podsmażyłam na początku z cebulką. ziemniaki pominęłam. z przypraw dałam sporo wędzonej papryki, sos sojowy, płatki drożdżowe, pieprz i trochę chilli. dodatek masła, miodu i śmietany idealnie zwieńcza całość, choć ja dorzuciłam jeszcze kawałek startego parmezanu. z proporcji podanych przez autorkę wychodzę trzy spore porcje.

ps. faktycznie wygląda jak jedzenie dla psa :D
majczi 2015-12-03 17:48:51.636

Zupa-krem pomidorowy z ciecierzycy lub fasoli (wegańska)
Radzę zakupić szybkowar, namaczam ciecierzycę maksymalnie 5-6 godzin i w szybkowarze gotuję ok. 25 min., jest mięciutka.
~Ewelina 2015-12-02 22:49:40.519

Zupa-krem pomidorowy z ciecierzycy lub fasoli (wegańska)
Zupa zaskakująca i pyszna - moja córka-nastolatka zachwycona prosiła o dokładki. Następnym razem dla rodziny 4 osobowej trzeba zrobić podwójną porcję!
Annier80 2015-12-02 16:19:10.185

Grochówka z grzankami (wegańska)
Od siebie dodałam sos sojowy, wyszła pyszna, dałaby radę nawet bez zagęszczania :)
Rastamari 2015-11-29 13:26:01.946

Kotleciki ryżowe z żółtym serem i zielonym groszkiem (lakto-ovo-wege)
"Ile trzeba dodać sosu sojowego ? :) "
Tyle ile uważasz za słuszne. Łyżeczka, łyżka, kilkukrotne machnięcie butelką?
~xcbcx 2015-11-26 19:53:29.353

Spagetti z sosem pomidorowym (lakto-wege)
Spaghetti wyszło niesamowite z parmezanem i moim odkryciem zesmazoną cebulką. Osobno w szklaneczce podałam schłodzony fantastyczny przecier pomidorowy Gomaru Pińczów. Przepis super, polubiłam się z nowymi dodatkami i przyprawami.
~Emi 2015-11-25 22:03:18.817

   20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas