7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Lukier królewski "na budyniu" (bez białka i żelatyny) (wegańska) Patrycjo chcialam zrobic lukier z Twojego przepisu ale nie udał się.Zmieniłam kolejność:do mleka wsypałam skrobie i podgrzałam.Kiedy masa zaczęła gęstnieć mała strużką wlewałam olej stale mieszając.Udał się.Dziękuję za przepis.Pozdrawiam ~basia 2015-12-20 22:44:37.411 Wegański korzenny chlebek (wegańska) Trochę zmodyfikowałam (nie miałam melasy ani otrąb, zamiast nich były daktyle i płatki owsiane), ale przepis jest świetny. Chlebek wychodzi wyrośnięty, wilgotny i pachnący. Może następnym razem zmniejszę trochę ilość cukru. dorotaaka 2015-12-20 13:02:25.796 Pasztet wielkopostny z fasoli z puszki i pieczarek (ovo-wege) Kot smaczny a pasztet jak pasztet. Zastanawiam sie co z futrem zrobić. chyba na kołnierz do kurtki wystarczy. ~Zbigniew 2015-12-19 14:56:36.654 Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska) da się zrobić w prodigy (prodiżu ;>). czasem tylko rozwala się przy wyjmowaniu, ale zapieka się wszystko elegancko! ~żyrafa 2015-12-19 07:33:38.436 Pomidorówka z awokado na mleku kokosowym (wegańska) kapitalna zupa :) ikar 2015-12-18 12:00:47.557 Pasta pomidorowa z tofu (wegańska) Bardzo smaczna. Smakowała nawet wybrednej 4-latce. Dodałam tylko odrobinę soli, czosnku i paprykę słodką. Dobra jako dip do warzyw Annie 2015-12-17 22:46:17.157 Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami (wegańska) Nie lubię suszonych pomidorów. Pastę zrobiłam z myślą o drugiej połowie i jestem bardzo miło zaskoczona! :) Kociabanda 2015-12-17 17:15:46.033 Aromatyczne pierniczki bezglutenowe (wegańska) za kazdym razem jak robie bezglutenowe ciastka,mimo,ze trzymam sie przepisu ciasto wychodzi sypkie i rozpada sie. tu tez. to normalne??? ~mart 2015-12-16 16:55:03.103 Pizza - najprostsza, najszybsza, najtańsza z możliwych (wegańska) Witam! Do zrobienia tej pizzy podchodziłam 2 razy - za pierwszym razem kompletnie mi nie wyszła, za drugim została okrzyknięta najlepszą pizzą świata. Przy drugiej wprowadziłam pewne modyfikacje do przepisu, które wyszły na plus, czyli: 1. Zaczyn rozrobiłam z gorącą wodą (taką trochę parzącą w palce), bo przy ciepłej drożdże nie chciały rosnąć; może dlatego, że były prosto z lodówki, ale faktem jest, że z tą gorącą wodą wyrosły idealnie. 2. W ciepłe miejsce odstawiłam na godzinę - dla pewności - i ciasto pięknie potroiło swoją objętość. 3. Najważniejsze - piekłam 8-9 MINUT w 250 STOPNIACH. Gdy podążałam za przepisem, pizza od spodu była całkiem czarna, zbyt chrupka, a górne składniki się przyjarały. W tak krótkim czasie - nawet przy tak wysokiej temperaturze - składniki nie zdążą się spalić, za to ciasto fajnie wyrośnie, zyskując chrupką skórkę i miękkie, drożdżowe wnętrze. Moja pizza była była z oliwkami, pomidorkami i cebulą. Papryka i pieczarki podane w przepisie faktycznie powinny być poddane obróbce termicznej, ale wydaje mi się, że przy wyższej temperaturze i tak by się "upiekły", a aż 20 minut nie jest potrzebne. TO jest oczywiście tylko moje zdanie. Autorce przepisu bardzo bardzo bardzo za niego dziękuję, bo do tej pory nigdy nie wyszła mi tak smaczna pizza :) Ciasto przepyszne, a sos pomidorowy nieziemski. Pozdrawiam serdecznie! ~Magda 2015-12-15 09:12:23.096 Rosyjski skubaniec (wegańska) Luna, moja babcia urodziła się na kresach i robienie pierogów wyssała z mlekiem matki. Jej matka była Ukrainką a ojciec Polakiem. Opowiadała, że tam na kresach Ukraińcy mówią na pierogi z ziemniakami i serem "pierogi polskie", bo to tradycyjne danie robione przez Polaków, a my w Polsce mówimy "pierogi ruskie", bo powstały na ziemiach wschodnich :) Nazewnictwo nazewnictwem, ważne, żeby było smacznie :D ryfka 2015-12-11 11:29:24.335 Rosyjski skubaniec (wegańska) Aaa, czyli to tradycyjny niemiecki skubaniec rosyjski, jak my mamy tradycyjne polskie pierogi ruskie! :) Luna7 2015-12-08 16:03:37.957 Migdałowe księżyce (kruche ciasteczka) (wegańska) Po komentarzu Patrycji rozwazam uzycie masla migdalowego zamiast margaryny. I na pewno dam mniej cukru (ksylitolu), bo nei lubie za slodko ~ksz 2015-12-08 15:09:14.921 Farsz - szpinak, tofu i pomidory suszone (wegańska) szpinak mozna kupić mrozony, a dobre tofu z vegevege.pl/category.php?id_category=15 :) ~tario 2015-12-07 10:07:26.074 Pasztet sojowy z pieczarkami, tofu, kiszoną kapustą i warzywami (wegańska) dobre tofu ! vegevege.pl/category.php?id_category=15 ~tario 2015-12-07 10:06:27.939 Bigos z kostką sojową i grzybami suszonymi (wegańska) dobrą kostkę sojową na wegańskie święta znajdziecie m.in. w VegeVege vegevege.pl/category.php?id_category=6716 ~tario 2015-12-07 10:05:15.531 Sos grecki (czyli ryba po grecku bez ryby, która sobie w spokoju pływa :) (wegańska) vegevege.pl/category.php?id_category=6716 wegańskie święta nie muszą byc pelne wyrzeczen i nudne. ryba po grecku bez ryby to chyba pierwsze danie, ktore zweganizowalam :) ~tario 2015-12-07 10:03:18.018 Sałatka kolorowo-witaminowa (wegańska) Prosta, ale świetnie smakuje. A jak wygląda... :3 Użyłam ryżu brązowego, bo nie miałam makaronu ryżowego. jojo123 2015-12-07 00:47:31.244 Sernik na zimno (lakto-wege) To ciasto jest jednym z moich najbardziej ulubionych i na pewno wypróbuje też ten przepis. Z reguły robi się je podczas lata ale ja tam je lubię przez cały rok. Jak dla mnie najlepiej smakuje z cienką galaretką wiśniową lub kawałkami owoców takich jak maliny, ananas czy kiwi. Sama robię taki prosty www.open-youweb.com/jak-zrobic-pyszny-sernik-na-zimno/ ale jak kto lubi, też warto spróbować. A może ktoś robił sernik na zimno z granatem lub lici ? ~Alreta Wirska 2015-12-05 14:51:53.745 Czekoladowe muffiny (wegańska) Dobre :) Faktycznie niegumiaste (a w każdym razie w porównaniu do innych babeczek). ~J. 2015-12-04 02:48:30.041 Grzybowa potrawka (gulasz) z kaszą gryczaną i soczewicą (wegańska) pyszna potrawka, błyskawiczna w przygotowaniu. oprócz suszonych grzybów dodałam jeszcze pieczarki, które podsmażyłam na początku z cebulką. ziemniaki pominęłam. z przypraw dałam sporo wędzonej papryki, sos sojowy, płatki drożdżowe, pieprz i trochę chilli. dodatek masła, miodu i śmietany idealnie zwieńcza całość, choć ja dorzuciłam jeszcze kawałek startego parmezanu. z proporcji podanych przez autorkę wychodzę trzy spore porcje. ps. faktycznie wygląda jak jedzenie dla psa :D majczi 2015-12-03 17:48:51.636 Zupa-krem pomidorowy z ciecierzycy lub fasoli (wegańska) Radzę zakupić szybkowar, namaczam ciecierzycę maksymalnie 5-6 godzin i w szybkowarze gotuję ok. 25 min., jest mięciutka. ~Ewelina 2015-12-02 22:49:40.519 Zupa-krem pomidorowy z ciecierzycy lub fasoli (wegańska) Zupa zaskakująca i pyszna - moja córka-nastolatka zachwycona prosiła o dokładki. Następnym razem dla rodziny 4 osobowej trzeba zrobić podwójną porcję! Annier80 2015-12-02 16:19:10.185 Grochówka z grzankami (wegańska) Od siebie dodałam sos sojowy, wyszła pyszna, dałaby radę nawet bez zagęszczania :) Rastamari 2015-11-29 13:26:01.946 Kotleciki ryżowe z żółtym serem i zielonym groszkiem (lakto-ovo-wege) "Ile trzeba dodać sosu sojowego ? :) " Tyle ile uważasz za słuszne. Łyżeczka, łyżka, kilkukrotne machnięcie butelką? ~xcbcx 2015-11-26 19:53:29.353 Spagetti z sosem pomidorowym (lakto-wege) Spaghetti wyszło niesamowite z parmezanem i moim odkryciem zesmazoną cebulką. Osobno w szklaneczce podałam schłodzony fantastyczny przecier pomidorowy Gomaru Pińczów. Przepis super, polubiłam się z nowymi dodatkami i przyprawami. ~Emi 2015-11-25 22:03:18.817 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |