7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Sałatka gyros ;) (wegańska) rewelacja! drugi keczup zastąpiłam świeżym pomidorem,a na sałatę dałam garść kiełków z soczewicy.Tak żeby bardziej wartościowa była:) monika77 2012-09-30 09:39:43.613 Naleśniki w 10 minut (wegańska) Nie, nie trzeba odstawiać ciasta o ile nie są z samej mąki razowej. Ja zawsze smażę od razu i naleśniki wychodzą idealnie. patrycccja 2012-09-29 22:24:09.252 Hummus (wegańska) A GDZIE KUMIN??? Podstawa hummusu!!! ~ciotka 2012-09-29 20:50:30.721 Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem (wegańska) Pyszne! Właśnie zrobiłam i zjadłam już kanapeczki z tym jakże prostym i smacznym dodatkiem! Raszka 2012-09-29 20:33:01.832 Naleśniki w 10 minut (wegańska) czy ciasto na te naleśniki trzeba odstawić na jakiś czas, czy smażyć od razu po zrobieniu? bo tradycyjne naleśniki muszą zawsze swoje odstać (z pół godzinki) - tak mnie uczyła mama ;) żeby nie rozwalały się podczas smażenia ~znikam 2012-09-29 20:29:15.072 Śliwkowe ciasto bez cukru (wegańska) www.ekoprodukt.pl/nasze-marki/dobra-kaloria/produkty-sniadaniowe/chrupiaca-gryka-z-migdalami/ ~:) 2012-09-29 13:28:38.014 Śliwkowe ciasto bez cukru (wegańska) Co to jest chrupiąca gryka? patrycccja 2012-09-29 12:44:58.726 Kluski lane na śniadanie (lakto-ovo-wege) mój smak dzieciństwa, najlepsze śniadanie! chyba wciąż jestem dzieckiem, bo niezmiennie posypuję je cukrem, solą nigdy ;) majczi 2012-09-29 10:34:58.929 Falafel (felafel) (wegańska) Bardzo dobry.Ja robilam z namoczonego ,surowego grochu który zmiksowałam z innymi skladnikami,no i na koniec dodalam mąkę - 4 lyzki bo robilam z podwojnej porcji no i to nie wystarczylo... musialam dodawac i dodawac tej maki - dodalam tez ciemną mąke.w smaku pyszne,smazy sie szybko jednak za bardzo wyczuwalam smak mąki - dlatego juz nie bede nigdy robic z grochu bo choc go nie gotowalam to i tak masa nie byla zwarta tylko lepka strasznie ,jak kiedys jeszcze zrobie to tylko z namoczonej ciecierzycy :) OpenWorld 2012-09-28 22:44:14.495 Bułki "cebulaczki" (wegańska) zrobiÅam ale chlebek cebulaczkowy :) wnioski : wiÄcej cebuli i czosnku i byÅoby super :) dariak1987 2012-09-28 21:11:27.018 Szybkie ratatuj ;) (wegańska) Świetne danie! Bardzo smakowało, zarówno z białym winem jak i bez. Nie dodawalam sera, za to jadłam z kaszą jaglaną - pychotka! Raszka 2012-09-28 20:30:14.317 Gryczanki (wegańska) robiłam takie kotleciki na święta w zeszłym roku, tylko że formowałam paluszki, a do środka wrzuciłam jeszcze starte przesmażone pieczarki. z sosem grzybowym świetne. aczkolwiek miały jedną wadę, trochę się rozwalały na patelni i na talerzu, mimo że kaszę zblendowałam, chyba nawet ratowałam je jeszcze mąką kukurydzianą. następnym razem dodam jajko, co też polecam uczynić nie-weganom :). majczi 2012-09-28 16:28:30.325 Ormiańska pasta fasolowo-orzechowa w miseczkach z zapiekanej papryki (wegańska) Bardzo fajne połączenie. Mieszanka orzechów, fasoli i cebuli posłużyła mi jako baza, dodałam kus-kus, sporo pietruszki i więcej przypraw, napełniłam podłużną paprykę i zapiekałam. Smaczne :) ryfka 2012-09-28 09:51:00.494 Bigos według Mathildy, z brukselką, grzybami i czerwoną papryką (wegańska) jeśli bigos to i koniecznie (!) pare śliwek wędzonych/suszonych, bez śłiwek bigos nieważny :-) Dobrze też jest dodać nieco skarmelizowanego na mocno ciemno cukru... Pozdro ~clou 2012-09-28 09:08:02.147 Pasztet z soczewicy i warzyw ze słonecznikiem (wegańska) pyszny pasztet, jeśli poczeka się aż wystygnie to faktycznie będzie spójny i pokroi się jak "normalny". Nie sądziłam, że uda się bez jajek ale jestem pod ogromnym wrażeniem! go vege ~gosia 2012-09-28 06:52:01.569 Podstawowy sos pomidorowy (z koncentratu) (wegańska) Dzieki, wlasnie przed 15 minutami zjadlem spaghetti z tym sosem i wyszlo calkiem smaczne. ~starapsina 2012-09-27 22:03:22.939 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) Ja robilam z mezem nie wyszedl ale wiemy dlaczego przesadzilam z siemiem lniamym i pestkami dyni , poprostu byl za ciezki i zrobil sie zakalec. eksperymentalna 2012-09-27 18:56:12.651 Fasola w sosie curry z jabłkami i pomidorami (wegańska) Wyszlo pycha! Dodalam jeszcze lyzke miodu i chilli! ~Ania 2012-09-27 18:13:58.752 Ciasto na pizzę - oryginalne, prosto z Neapolu (bez drożdży) (wegańska) Super przepis! Właśnie sobie zajadam :) Oprócz soli do ciasta dodałam inne przyprawy, zaś przed włożeniem do piekarnika rozprowadziłam na spodzie pół puszki krojonych pomidorów, przyprawy i cebulę. Błyskawiczna pychota! :) ~j.o.x 2012-09-27 16:06:52.231 Ciasto bananowe z cynamonem (wegańska) a ja bym tu jeszcze kokos widziala i polewę czekoladową :) dariak1987 2012-09-27 13:01:01.484 Adżika (przepis od Niny z Moskwy) (wegańska) Przepis swietny. Zrobilam jedną porcję , a jutro biorę się za kolejną. Dodałam jedynie mniej cukru. ~zuziaaa1 2012-09-26 19:39:06.988 Adżyka "Płomienne pozdrowienie" (wegańska) Robiłam adżikę według tego przepisu "nic nie gotować" w zeszłym roku. Przemieliłam paprykę ostrą, słodką, czosnek i pomidory. Dodałam sól. Wszystko jak w przepisie. I co? Zjedliśmy tylko te dwa słoiki, które z łakomstwa otworzyliśmy w październiku. Reszta do wywalenia. Prawie płakałam. Słoiki zawsze myję, osuszam a potem wyparzam w piekarniku (pokrywki też), więc były suche i czyste. Teraz szukam innego sposobu. Chyba będę jednak pasteryzować. Nie wiem, może jak się przetwory trzyma w bardzo zimnej piwnicy to przetrwają kilka miesięcy, ale ja mogę przechowywać tylko w szafce w kuchni. A ci wszyscy, którzy tak zachwalają przepisy "nic nie gotować", bardzo proszę wstawić dokładny przepis ze zdjęciem na puszkę. Może wtedy się przekonam. ~Marta 2012-09-26 19:10:12.404 Owsianka - tradycyjne płatki owsiane na mleku (wegańska) Owsianka polana musem jabłkowo-gruszkowym. Pycha pycha! Właśnie jestem na etapie robienia przetworów i częściowo zużywam je na bieżąco. Takie sa najlepsze:) Dana 2012-09-26 17:47:08.579 Placki z cukinii (wegańska) Zrobilam z maka kukurydziana i przenna z otrebami - placuszki pieknie sie skleily i nie rozwaaly na paletni (cukinie odcisnelam z soku). A dla smaku dodalam starta marchewke i pasternak - i odrobine czarnuszki. Pyszne!:) sagatka 2012-09-26 13:30:14.993 Sos pieczarkowy z parmezanem (lakto-wege) ja dodaje jeszcze łyżkę maki i masła zeby był gęsciejszy,akurat jutro robię i mam parmezan ciekawa jestem polaczenia,pozdrawiam Justaaa 2012-09-25 23:35:09.778 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |