7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257    


Sałatka gyros ;) (wegańska)
rewelacja! drugi keczup zastąpiłam świeżym pomidorem,a na sałatę dałam garść kiełków z soczewicy.Tak żeby bardziej wartościowa była:)
monika77 2012-09-30 09:39:43.613

Naleśniki w 10 minut (wegańska)
Nie, nie trzeba odstawiać ciasta o ile nie są z samej mąki razowej. Ja zawsze smażę od razu i naleśniki wychodzą idealnie.
patrycccja 2012-09-29 22:24:09.252

Hummus (wegańska)
A GDZIE KUMIN???
Podstawa hummusu!!!
~ciotka 2012-09-29 20:50:30.721

Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem (wegańska)
Pyszne! Właśnie zrobiłam i zjadłam już kanapeczki z tym jakże prostym i smacznym dodatkiem!
Raszka 2012-09-29 20:33:01.832

Naleśniki w 10 minut (wegańska)
czy ciasto na te naleśniki trzeba odstawić na jakiś czas, czy smażyć od razu po zrobieniu? bo tradycyjne naleśniki muszą zawsze swoje odstać (z pół godzinki) - tak mnie uczyła mama ;) żeby nie rozwalały się podczas smażenia
~znikam 2012-09-29 20:29:15.072

Śliwkowe ciasto bez cukru (wegańska)
www.ekoprodukt.pl/nasze-marki/dobra-kaloria/produkty-sniadaniowe/chrupiaca-gryka-z-migdalami/
~:) 2012-09-29 13:28:38.014

Śliwkowe ciasto bez cukru (wegańska)
Co to jest chrupiąca gryka?
patrycccja 2012-09-29 12:44:58.726

Kluski lane na śniadanie (lakto-ovo-wege)
mój smak dzieciństwa, najlepsze śniadanie! chyba wciąż jestem dzieckiem, bo niezmiennie posypuję je cukrem, solą nigdy ;)
majczi 2012-09-29 10:34:58.929

Falafel (felafel) (wegańska)
Bardzo dobry.Ja robilam z namoczonego ,surowego grochu który zmiksowałam z innymi skladnikami,no i na koniec dodalam mąkę - 4 lyzki bo robilam z podwojnej porcji no i to nie wystarczylo... musialam dodawac i dodawac tej maki - dodalam tez ciemną mąke.w smaku pyszne,smazy sie szybko jednak za bardzo wyczuwalam smak mąki - dlatego juz nie bede nigdy robic z grochu bo choc go nie gotowalam to i tak masa nie byla zwarta tylko lepka strasznie ,jak kiedys jeszcze zrobie to tylko z namoczonej ciecierzycy :)
OpenWorld 2012-09-28 22:44:14.495

Bułki "cebulaczki" (wegańska)
zrobiłam ale chlebek cebulaczkowy :) wnioski : więcej cebuli i czosnku i byłoby super :)
dariak1987 2012-09-28 21:11:27.018

Szybkie ratatuj ;) (wegańska)
Świetne danie! Bardzo smakowało, zarówno z białym winem jak i bez. Nie dodawalam sera, za to jadłam z kaszą jaglaną - pychotka!
Raszka 2012-09-28 20:30:14.317

Gryczanki (wegańska)
robiłam takie kotleciki na święta w zeszłym roku, tylko że formowałam paluszki, a do środka wrzuciłam jeszcze starte przesmażone pieczarki. z sosem grzybowym świetne. aczkolwiek miały jedną wadę, trochę się rozwalały na patelni i na talerzu, mimo że kaszę zblendowałam, chyba nawet ratowałam je jeszcze mąką kukurydzianą. następnym razem dodam jajko, co też polecam uczynić nie-weganom :).
majczi 2012-09-28 16:28:30.325

Ormiańska pasta fasolowo-orzechowa w miseczkach z zapiekanej papryki (wegańska)
Bardzo fajne połączenie. Mieszanka orzechów, fasoli i cebuli posłużyła mi jako baza, dodałam kus-kus, sporo pietruszki i więcej przypraw, napełniłam podłużną paprykę i zapiekałam. Smaczne :)
ryfka 2012-09-28 09:51:00.494

Bigos według Mathildy, z brukselką, grzybami i czerwoną papryką (wegańska)
jeśli bigos to i koniecznie (!) pare śliwek wędzonych/suszonych, bez śłiwek bigos nieważny :-)
Dobrze też jest dodać nieco skarmelizowanego na mocno ciemno cukru... Pozdro
~clou 2012-09-28 09:08:02.147

Pasztet z soczewicy i warzyw ze słonecznikiem (wegańska)
pyszny pasztet, jeśli poczeka się aż wystygnie to faktycznie będzie spójny i pokroi się jak "normalny". Nie sądziłam, że uda się bez jajek ale jestem pod ogromnym wrażeniem! go vege
~gosia 2012-09-28 06:52:01.569

Podstawowy sos pomidorowy (z koncentratu) (wegańska)
Dzieki, wlasnie przed 15 minutami zjadlem spaghetti z tym sosem i wyszlo calkiem smaczne.
~starapsina 2012-09-27 22:03:22.939

Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska)
Ja robilam z mezem nie wyszedl ale wiemy dlaczego przesadzilam z siemiem lniamym i pestkami dyni , poprostu byl za ciezki i zrobil sie zakalec.
eksperymentalna 2012-09-27 18:56:12.651

Fasola w sosie curry z jabłkami i pomidorami (wegańska)
Wyszlo pycha! Dodalam jeszcze lyzke miodu i chilli!
~Ania 2012-09-27 18:13:58.752

Ciasto na pizzę - oryginalne, prosto z Neapolu (bez drożdży) (wegańska)
Super przepis! Właśnie sobie zajadam :) Oprócz soli do ciasta dodałam inne przyprawy, zaś przed włożeniem do piekarnika rozprowadziłam na spodzie pół puszki krojonych pomidorów, przyprawy i cebulę. Błyskawiczna pychota! :)
~j.o.x 2012-09-27 16:06:52.231

Ciasto bananowe z cynamonem (wegańska)
a ja bym tu jeszcze kokos widziala i polewę czekoladową :)
dariak1987 2012-09-27 13:01:01.484

Adżika (przepis od Niny z Moskwy) (wegańska)
Przepis swietny. Zrobilam jedną porcję , a jutro biorę się za kolejną. Dodałam jedynie mniej cukru.
~zuziaaa1 2012-09-26 19:39:06.988

Adżyka "Płomienne pozdrowienie" (wegańska)
Robiłam adżikę według tego przepisu "nic nie gotować" w zeszłym roku. Przemieliłam paprykę ostrą, słodką, czosnek i pomidory. Dodałam sól. Wszystko jak w przepisie.
I co? Zjedliśmy tylko te dwa słoiki, które z łakomstwa otworzyliśmy w październiku. Reszta do wywalenia. Prawie płakałam.
Słoiki zawsze myję, osuszam a potem wyparzam w piekarniku (pokrywki też), więc były suche i czyste.
Teraz szukam innego sposobu. Chyba będę jednak pasteryzować.
Nie wiem, może jak się przetwory trzyma w bardzo zimnej piwnicy to przetrwają kilka miesięcy, ale ja mogę przechowywać tylko w szafce w kuchni.
A ci wszyscy, którzy tak zachwalają przepisy "nic nie gotować", bardzo proszę wstawić dokładny przepis ze zdjęciem na puszkę. Może wtedy się przekonam.
~Marta 2012-09-26 19:10:12.404

Owsianka - tradycyjne płatki owsiane na mleku (wegańska)
Owsianka polana musem jabłkowo-gruszkowym. Pycha pycha! Właśnie jestem na etapie robienia przetworów i częściowo zużywam je na bieżąco. Takie sa najlepsze:)
Dana 2012-09-26 17:47:08.579

Placki z cukinii (wegańska)
Zrobilam z maka kukurydziana i przenna z otrebami - placuszki pieknie sie skleily i nie rozwaaly na paletni (cukinie odcisnelam z soku). A dla smaku dodalam starta marchewke i pasternak - i odrobine czarnuszki. Pyszne!:)
sagatka 2012-09-26 13:30:14.993

Sos pieczarkowy z parmezanem (lakto-wege)
ja dodaje jeszcze łyżkę maki i masła zeby był gęsciejszy,akurat jutro robię i mam parmezan ciekawa jestem polaczenia,pozdrawiam
Justaaa 2012-09-25 23:35:09.778

   247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas