
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Wege pasztet "z kogucikiem" (wegańska) gdzie się kupuje proteinę sojową? ~znikam 2012-09-03 16:22:37.938 Surówka z kalarepki z jabłkiem i czosnkiem (wegańska & RAW) Zrobiłam zgodnie z przepisem. Moim zdaniem, czosnek tu nie pasuje. Sama kalarepka ma wyrazisty, lekko piekący smak, a z dodatkiem czosnku trudno było zjeść, nawet pomimo jabłka, które miało, jak rozumiem, złagodzić smak. Majolik 2012-09-03 14:58:53.405 ![]() Ja dodam troche bułki tartej (jak zwykle) Przepis wygląda spoko i wykorzystam go jako to-danie-specjalne. Czemu nie... Likwidator77 2012-09-03 14:22:41.653 ![]() A i mozna uzyc zamiast bulki tartej kasze manną - ona rowniez wchłania wilgoć. OpenWorld 2012-09-03 08:55:50.922 ![]() pizza wyszła smaczna i bardzo syta,rzeczywiście ciasto pierwsza klasa:-) Midsummer_Night 2012-09-02 19:33:40.667 Ryż z ciemnym sosem z papryką i nerkowcami (wegańska) wspanialy przepis, dzis wyprobowany, nie mialam bazylii swiezej i na koniec dodalam suszona, i tez wyszlo pyszne, wszyscy sie zajadali, nawet moj 4-latek:) ~Aldona 2012-09-02 19:32:32.361 ![]() Marto, daję mąki pół na pół żeby drożdżówki nie były za ciężkie, nie lubię 100% razowych, słodkich wypieków po prostu. Brązowy cukier to jak najbardziej także trzcinowy (obok buraczanego) tylko nieoczyszczony z melasy :) Fajnie, że wychodzi bez jajka, też muszę spróbować przy najbliższej okazji. Pozdrawiam! I jeszcze errata - oczywiście 50 g roztopionego masła, nie mleka :) zielenina_blog 2012-09-02 18:59:27.949 ![]() Natko, myśmy je zjedli na śniadanie 2 dorosłych plus trzylatek :) Nie są to duże porcje. zielenina_blog 2012-09-02 18:56:07.383 ![]() Natko, możesz podmielić ziarno żytnie, ja tak zrobiłam. Ewentualnie daj otręby, ale z tych grubszych albo płatki. Agnmid, cieszę się bardzo :) zielenina_blog 2012-09-02 18:55:14.521 ![]() Znowu ja robilam - zajelo mi to o wiele mniej czasu niz ostatnio :P i faktycznie tego ciasta w zamrazalniku nie trzeba trzymac az dwie godziny - akurat wystarczy ponad godzine .uzylam nie jak ostatnio 3 duzych szklanek mleka ale 2 duze i troche czyli ok 700 ml i tez byla pyszna ale od teraz zawsze bede robic z litrem mleka i przynajmniej 1.3 kg obranych i pokrojonych juz jablek - wychodzi wiecej bo tak to jeden dzien i cala znika :P OpenWorld 2012-09-02 17:50:45.231 ![]() Przepis wypróbowany :) Pysznie, choć zdecydowanie w domu wolimy buraczki na "kwaśno". Widać w kwestii barszczyków jesteśmy tradycjonalistami :) Natka 2012-09-02 15:43:07.074 ![]() Czy bez oleju na patelni teflonowej też wychodzą?:) jazgottt 2012-09-02 15:10:58.116 ![]() Nie miałam porzeczek, dlatego zastąpiłam je antonówkami. Dżem wyszedł bardzo przyjemny, o idealnej konsystencji, ale za słodki, zdecydowanie za słodki. Zmieniłabym więc tyle, że cukru dałabym max. 1/2 szkl., a dodatkowo jeszcze trochę soku z cytryny lub przecieru z pigwowca - generalnie więcej kwaśnego smaku, którego antonówki jednak miały trochę za mało (bo też były dojrzałe, więc łagodniejsze). Dżem potraktowałam jeszcze takim czymś do ugniatania ziemniaków na puree, żeby nie zostało tyle całych borówek. Aha, kto lubi cynamon, może śmiało dać go więcej, bo właściwie go nie czuć - a szkoda :) Z podwójnej porcji wyszło mi 5 słoiczków po 200 ml. patrycccja 2012-09-02 13:33:30.897 ![]() tu przepis na wersję wegańską: puszka.pl/przepis/6461-drozdzowka_weganska.html sprawdzony, polecam :) sunflower_ren 2012-09-02 09:57:10.556 Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska) Zrobiłam ze zmieloną kaszą jaglaną, bo nie miałam manny. Wersja wegańska. Cukru połowa a i tak bardzo słodkie. Wyszło pysznie. Nie mam na razie porównania z taką z manną, ale tej nic nie brakuje. Jedliśmy na ciepło z bitą śmietaną z mleka kokosowego. Wyśmienite. Dziękuję za przepis. ~ivool 2012-09-02 09:42:11.044 ![]() Dzięki za ciekawy przepis na obiad.:)Wyszło całkiem dobre.Ja nie dodawałam papryki,bo samo curry z owocami to dla mnie eksperyment.:) Madhavi 2012-09-01 23:00:00.229 Kotleciki marchewkowo-słonecznikowe (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ależ byłem zdziwiony jak doskonale się kleją! Po zagnieceniu w dłoni robiło się ciasto jak plastelina. ahven 2012-08-31 21:36:01.931 Placek drożdżowy z kruszonką lub śliwkami (wykonanie błyskawiczne) (lakto-ovo-wege) A da się to zrobić bez jajek (olać lub czymś zamienić)? Muzo Natchniuzo 2012-08-31 16:35:16.17 ![]() Pyyyyszny, nie wiedziałam że taki dobry bigos będę umiała zrobić ;) MrAdelinek 2012-08-30 22:12:59.457 Ciasto owsiane (bez cukru i tłuszczu) (lakto-ovo-wege) A kiedy dodajemy jogurt? ~nn 2012-08-30 19:18:34.454 ![]() Zrobilam dzisiaj to ciasto na sodzie i wyszlo dziwne.Smakowalo gorzej niz to robione na proszku i mimo iz troche uroslo to czegos mu brakowalo.Nie wiem czego :P polowe wyrzucilam do smieci a polowe zjadla siostra :P takze nie wiem czemu mi tak wyszlo ale wiem ze juz nie powtorze tego wypieku mimo iz lubie ciasta marchewkowe :P OpenWorld 2012-08-30 16:36:20.253 Makaron ze szpinakiem "po staropolsku" z jajkami, śmietaną i serem (lakto-ovo-wege) Ja zawsze robię wszystko osobno. Najpierw rozmrażam szpinak dodaje czosnek i przyprawy i na końcu śmietankę, gotuje makaron i robię sobie przypuśćmy na jedną osobę jajecznice z 1 jajka na osobnej patelni. Na końcu mieszam to wszystko na talerzu i smakuje wyśmienicie : ) ~Camyla 2012-08-30 14:42:02.792 ![]() kejtik, w zeszłym roku suszyłam pomidory po raz pierwszy i z tego co zauważyłam, to robi się tak, jeśli pomidory są za mało wysuszone. Pomidory są wtedy grubsze, mają nieco inną, bardziej miękką konsystencję i właśnie ta skórka dość łatwo się oddziela. patrycccja 2012-08-30 09:43:48.514 Potrawka sojowo-pieczarkowa (z kotletów sojowych) z curry i natką (wegańska) super przepis, a znacie moze Primavike i gotowe na szybko pulpety wegusie>? ja je robie jak juz brak pomyslu ~kotinia 2012-08-29 23:49:10.152 ![]() Przerobiłam niewegetariański przepis mojej bratowej i w zasadzie wyszło cos bardzo podobnego do tych klopsików, przyprawy były tylko inne. Chciałam zrobić klopsiki ze sporą iloscią natki, pasowały mi do tego: pieprz czarny, pieprz ziołowy, przyprawa "gyros" i odrobina kuminu. Czosnku nie dodawałam wogóle, a posiekaną cebulę wczesniej zrumieniłam. Podałam z sosem koperkowym. Klopsiki wyszły bardzo smaczne, trzeba tylko pamiętać, aby do masy dodać sporą ilosć mąki i bułki tartej, żeby były zwarte. ryfka 2012-08-29 19:31:58.356 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |