7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271    


Marokańska zupa z ciecierzycy (wegańska)
Bardzo dobra zupa, tylko radzę uważać z tą cytryną. Ja dałam mniej, a i tak połączenie kwaśne+ostre przepaliło mój europejski przełyk ;)
Thuvien 2012-08-13 16:27:50.012

Wegański ser (wegańska)
W internecie. Przykładowa strona:
www.zdrowazywnosc.lompart.pl/produkt,-10554
Poza tym być może w jakiś dobrych sklepach ze zdrową żywnością, lub zapytać się w takim sklepie może sprowadzą :-)
Iwo-na 2012-08-13 13:51:47.996

Wegański ser (wegańska)
gdzie mozna kupic platki drozdzowe?
AgCherryBlossom 2012-08-13 13:35:26.262

Kwas burakowy do picia lub na barszcz czerwony (wegańska & RAW)
Buraczki można też ukisić w słoikach tak samo jak ogórki na zimę: z czosnkiem, chrzanem i koprem. Będą twarde i chrupiące, bardzo fajne do sałatek. A kwas albo do barszczu dajemy, albo na surowo można popijać jak wodę z ogórków, pycha:)
Mitz 2012-08-13 11:21:26.169

Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska)
Dzisiaj robię szarlotkę po raz drugi. Właśnie do mnie doszło, że tym razem miałam dodać 1/4 szklanki cukru... a znowu dodałam połowę... no nic. I tak będzie pyszne :-)
nanak 2012-08-12 19:53:52.166

Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska)
Daga, ale dzieci uczulone na białko mleka krowiego mogą jeść wersję wegańską.. tj. kruszonka z olejem.
Czy coś mi się pomyliło? ;-)
nanak 2012-08-12 19:52:22.754

Gołąbki bez zawijania (wegańska)
Jak dla mnie strzał w dziesiątkę! W końcu będę mogła jeść częściej moje ukochane gołąbki. Co prawda kompletnie nie trzymałam się przepisu(gołąbków nawet nie zapiekałam, bo nie doczytałam...), zrobiłam sos i gołąbki po swojemu, ale tu nie o to chodzi, oceniam pomysł na gołąbki bez zawijania :-)
Moje gołąbki są bardzo "skromne" - smażona cebula, utarta marchewka, ryż i kapusta. Wcześniej dodawałam też proteinę sojową, ale raz jej nie miałam, zrobiłam taką wersję i stwierdziłam, że jest super :-) Jem zawsze z ziemniakami - pycha!
Iwo-na 2012-08-12 15:31:31.13

Spring Rolls - "surowe" sajgonki doskonałe również na upał (wegańska)
To fakt - do talerza się nie klei, ale ze sobą lubi się sklejać :) Dlatego trzeba wyćwiczyć wyjmowanie w taki sposób, by jak największy fragment krawędzi podtrzymywać na końcówkach szeroko rozstawionych palców. Brzmi trudniej niż jest w rzeczywistości :) Najgorzej jest, kiedy papier jest lekko pęknięty albo ma pokruszoną krawędź... Dlatego lepiej wybierać papier w przezroczystych opakowaniach i nie kupować kota w worku ;)
patrycccja 2012-08-12 15:27:12.778

Krem z buraków z mlekiem kokosowym (wegańska)
proste,zdrowe,inspirujące-BRAWO!
~magda72 2012-08-12 14:57:03.108

Spring Rolls - "surowe" sajgonki doskonałe również na upał (wegańska)
boskie, mam tylko problem z papierem ryżowym,po namoczeniu skleja się niesamowicie, jest to moja największa trudność, dziękuję i pozdrawiam:))
~magda72 2012-08-12 14:49:12.101

Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem (wegańska)
moja wersja tej pasty to połączenie groszku (cała puszka) plus olej sezamowy plus tymianek :) ostatnio stosuje nie tylko na kanapki, ale z kruchą sałatą :) myję liscie sałaty, a w miseczce osobno pasta :) nakładamy łyżeczką na sałtę i wcinamy :)
Katja 2012-08-12 11:25:57.264

Pasztet z soczewicy i warzyw ze słonecznikiem (wegańska)
Mój pierwszy pasztet ;) jak to brzmi, jakbym conajmniej zdobyła jakiś szczyt! :D
ale nie powiem satysfakcja duuuza, choc bede musiała nad nim troszkę popracować: zamiast czerwonej soczewicy dodałam zieloną i być moze to było przyczyną tego, że niestety rozpada się...co prawda soczewice zblendowałam i po wymieszaniu z warzywami, slonecznikiem i platkami stanowiło jednolitą masę.
Zmienilam tez troszkę mieszkanę przyprawową - kazdy doprawia tak jak lubi ;)
smakowo - genialny.
ten przepis stanowi fajną bazę - ze składnikami można eksperymentowac :)
dzięki za przepis -pasztet na 5 :)
Katja 2012-08-12 10:11:48.547

Razowiec na bananach czyli bananowe ciasto z mąki razowej (wegańska)
Troszkę za dużo sody w przepisie i wyszło średnio dobre w smaku przez to. Ale generalnie pycha!
superzebra 2012-08-11 23:12:26.39

Gołąbki (wegańska)
jestem beznadziejna w składaniu ich i na razie się robią, ale jestem prawie pewna, że miło się zaskoczę!
misia 2012-08-11 21:12:07.235

Ciasto "zeberka" (wegańska)
Napewno nie dluzej niż godzinę a nie krócej niż 40 minut .Po 40 minutach mozna sprawdzic patyczkiem czy juz ale z tego co pamietam - bo dawno juz robilam Zeberkę to tak z 45 minut się piekło :)
OpenWorld 2012-08-10 22:30:56.096

Domowy napój izotoniczny (wegańska & RAW)
Myślę, że przepis nie tylko dobry dla sportowców. Z pewnością sprawdzi się świetnie dla wszystkich, którzy nie lubią pić czystej wody, potrzebują smaku :-)
Iwo-na 2012-08-10 15:23:55.134

Ciasto "zeberka" (wegańska)
Jak długo pieczemy??? Mniej wiecej??
Monica 2012-08-10 13:41:54.004

Kremowa zupa z cukini i ziemniaków z dodatkiem czosnku (wegańska)
Wlasnie robie ciekawe czy bedzie smaczna ????
~asiab. 2012-08-10 13:41:11.009

Kremowa zupa z cukini i ziemniaków z dodatkiem czosnku (wegańska)
Tr wyrazy i "luzacki" sposób formułowania zdań są celowym wg mnie zabiegiem iświadczą o "niechybnym" bogactwie językowym; ha,ha
~stokrotka 2012-08-10 11:43:12.475

Wegański tort czekoladowy z wiśniami (wegańska)
Ale ja robiłam ten tort wielokrotnie, na różnych składnikach - także na przykład mleku migdałowym (Alphro - i nie miałam nigdy problemów z tężeniem. Może jednak chodzi o budyń (jakaś zawartość mąki ziemniaczanej?). Hm..
barianna 2012-08-10 08:32:27.906

Cebularz (wegańska)
jak można wrzucić (i zatwierdzić) taki 'przepis'?
~jola 2012-08-10 08:24:46.425

Kanapka z awokado (wegańska)
Zmiksowałam awokado, świeżą bazylię i rzeżuchę, pomidory suszone, czosnek. Wyszło przepyszne :) a na wierzch kanapki ogórki marynowane z chilli.
miu81 2012-08-10 08:06:54.737

Pasta z groszku konserwowego z kuminem (wegańska)
Jeśli kumin cały to tez 1/2 łyżeczki?
bożka 2012-08-10 00:35:50.277

Szuszone pomidory w oliwie (domowej roboty) (wegańska)
Hej dziewczyny ,zrobiłam pomidory według waszego przepisu,wyglądają tak samo smacznie jak i smakują z małym wyjątkiem skórka z każdego odchodzi i zostaaje w buzi dlaczego proszę o radę jak temu zapobiec bo mam ochotę zrobić ich więcej.
~kejtik 2012-08-09 23:06:43.807

Cebularz (wegańska)
hej, robię cebularze bardzo często bo są tanie i bardzo nam smakują :) proporcje z mojego doświadczenia to:
- 1/2 kg mąki
- 40 g drożdży (może być ciut mniej, nie trzeba się spinać ;) i tak wyrosną)
- 250 ml ciepłej wody
- 1 łyżeczka miodu lub cukru - pożywka dla drożdży! nie słodzi ciasta
- 2 łyżki oliwy
i tak jak według powyższego przepisu, na początku wyrabiam zaczyn z drożdży, miodu, wody, i od 4 do 8 łyżek mąki ze zważonego pół kilo, odstawiam na 20 minut, a potem wyrabiam ciasto ostateczne. czasami należy dodać trochę mąki więcej, aby ciasto dało się zagniatać w prawidłowy sposób, ale nie ma to wpływu na ostateczny jego smak.
~znikam 2012-08-09 19:55:36.93

   261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas