7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Marokańska zupa z ciecierzycy (wegańska) Bardzo dobra zupa, tylko radzę uważać z tą cytryną. Ja dałam mniej, a i tak połączenie kwaśne+ostre przepaliło mój europejski przełyk ;) Thuvien 2012-08-13 16:27:50.012 Wegański ser (wegańska) W internecie. Przykładowa strona: www.zdrowazywnosc.lompart.pl/produkt,-10554 Poza tym być może w jakiś dobrych sklepach ze zdrową żywnością, lub zapytać się w takim sklepie może sprowadzą :-) Iwo-na 2012-08-13 13:51:47.996 Wegański ser (wegańska) gdzie mozna kupic platki drozdzowe? AgCherryBlossom 2012-08-13 13:35:26.262 Kwas burakowy do picia lub na barszcz czerwony (wegańska & RAW) Buraczki można też ukisić w słoikach tak samo jak ogórki na zimę: z czosnkiem, chrzanem i koprem. Będą twarde i chrupiące, bardzo fajne do sałatek. A kwas albo do barszczu dajemy, albo na surowo można popijać jak wodę z ogórków, pycha:) Mitz 2012-08-13 11:21:26.169 Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska) Dzisiaj robię szarlotkę po raz drugi. Właśnie do mnie doszło, że tym razem miałam dodać 1/4 szklanki cukru... a znowu dodałam połowę... no nic. I tak będzie pyszne :-) nanak 2012-08-12 19:53:52.166 Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska) Daga, ale dzieci uczulone na białko mleka krowiego mogą jeść wersję wegańską.. tj. kruszonka z olejem. Czy coś mi się pomyliło? ;-) nanak 2012-08-12 19:52:22.754 Gołąbki bez zawijania (wegańska) Jak dla mnie strzał w dziesiątkę! W końcu będę mogła jeść częściej moje ukochane gołąbki. Co prawda kompletnie nie trzymałam się przepisu(gołąbków nawet nie zapiekałam, bo nie doczytałam...), zrobiłam sos i gołąbki po swojemu, ale tu nie o to chodzi, oceniam pomysł na gołąbki bez zawijania :-) Moje gołąbki są bardzo "skromne" - smażona cebula, utarta marchewka, ryż i kapusta. Wcześniej dodawałam też proteinę sojową, ale raz jej nie miałam, zrobiłam taką wersję i stwierdziłam, że jest super :-) Jem zawsze z ziemniakami - pycha! Iwo-na 2012-08-12 15:31:31.13 Spring Rolls - "surowe" sajgonki doskonałe również na upał (wegańska) To fakt - do talerza się nie klei, ale ze sobą lubi się sklejać :) Dlatego trzeba wyćwiczyć wyjmowanie w taki sposób, by jak największy fragment krawędzi podtrzymywać na końcówkach szeroko rozstawionych palców. Brzmi trudniej niż jest w rzeczywistości :) Najgorzej jest, kiedy papier jest lekko pęknięty albo ma pokruszoną krawędź... Dlatego lepiej wybierać papier w przezroczystych opakowaniach i nie kupować kota w worku ;) patrycccja 2012-08-12 15:27:12.778 Krem z buraków z mlekiem kokosowym (wegańska) proste,zdrowe,inspirujące-BRAWO! ~magda72 2012-08-12 14:57:03.108 Spring Rolls - "surowe" sajgonki doskonałe również na upał (wegańska) boskie, mam tylko problem z papierem ryżowym,po namoczeniu skleja się niesamowicie, jest to moja największa trudność, dziękuję i pozdrawiam:)) ~magda72 2012-08-12 14:49:12.101 Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem (wegańska) moja wersja tej pasty to połączenie groszku (cała puszka) plus olej sezamowy plus tymianek :) ostatnio stosuje nie tylko na kanapki, ale z kruchą sałatą :) myję liscie sałaty, a w miseczce osobno pasta :) nakładamy łyżeczką na sałtę i wcinamy :) Katja 2012-08-12 11:25:57.264 Pasztet z soczewicy i warzyw ze słonecznikiem (wegańska) Mój pierwszy pasztet ;) jak to brzmi, jakbym conajmniej zdobyła jakiś szczyt! :D ale nie powiem satysfakcja duuuza, choc bede musiała nad nim troszkę popracować: zamiast czerwonej soczewicy dodałam zieloną i być moze to było przyczyną tego, że niestety rozpada się...co prawda soczewice zblendowałam i po wymieszaniu z warzywami, slonecznikiem i platkami stanowiło jednolitą masę. Zmienilam tez troszkę mieszkanę przyprawową - kazdy doprawia tak jak lubi ;) smakowo - genialny. ten przepis stanowi fajną bazę - ze składnikami można eksperymentowac :) dzięki za przepis -pasztet na 5 :) Katja 2012-08-12 10:11:48.547 Razowiec na bananach czyli bananowe ciasto z mąki razowej (wegańska) Troszkę za dużo sody w przepisie i wyszło średnio dobre w smaku przez to. Ale generalnie pycha! superzebra 2012-08-11 23:12:26.39 Gołąbki (wegańska) jestem beznadziejna w składaniu ich i na razie się robią, ale jestem prawie pewna, że miło się zaskoczę! misia 2012-08-11 21:12:07.235 Ciasto "zeberka" (wegańska) Napewno nie dluzej niż godzinę a nie krócej niż 40 minut .Po 40 minutach mozna sprawdzic patyczkiem czy juz ale z tego co pamietam - bo dawno juz robilam Zeberkę to tak z 45 minut się piekło :) OpenWorld 2012-08-10 22:30:56.096 Domowy napój izotoniczny (wegańska & RAW) Myślę, że przepis nie tylko dobry dla sportowców. Z pewnością sprawdzi się świetnie dla wszystkich, którzy nie lubią pić czystej wody, potrzebują smaku :-) Iwo-na 2012-08-10 15:23:55.134 Ciasto "zeberka" (wegańska) Jak długo pieczemy??? Mniej wiecej?? Monica 2012-08-10 13:41:54.004 Kremowa zupa z cukini i ziemniaków z dodatkiem czosnku (wegańska) Wlasnie robie ciekawe czy bedzie smaczna ???? ~asiab. 2012-08-10 13:41:11.009 Kremowa zupa z cukini i ziemniaków z dodatkiem czosnku (wegańska) Tr wyrazy i "luzacki" sposób formułowania zdań są celowym wg mnie zabiegiem iświadczą o "niechybnym" bogactwie językowym; ha,ha ~stokrotka 2012-08-10 11:43:12.475 Wegański tort czekoladowy z wiśniami (wegańska) Ale ja robiłam ten tort wielokrotnie, na różnych składnikach - także na przykład mleku migdałowym (Alphro - i nie miałam nigdy problemów z tężeniem. Może jednak chodzi o budyń (jakaś zawartość mąki ziemniaczanej?). Hm.. barianna 2012-08-10 08:32:27.906 Cebularz (wegańska) jak można wrzucić (i zatwierdzić) taki 'przepis'? ~jola 2012-08-10 08:24:46.425 Kanapka z awokado (wegańska) Zmiksowałam awokado, świeżą bazylię i rzeżuchę, pomidory suszone, czosnek. Wyszło przepyszne :) a na wierzch kanapki ogórki marynowane z chilli. miu81 2012-08-10 08:06:54.737 Pasta z groszku konserwowego z kuminem (wegańska) Jeśli kumin cały to tez 1/2 łyżeczki? bożka 2012-08-10 00:35:50.277 Szuszone pomidory w oliwie (domowej roboty) (wegańska) Hej dziewczyny ,zrobiłam pomidory według waszego przepisu,wyglądają tak samo smacznie jak i smakują z małym wyjątkiem skórka z każdego odchodzi i zostaaje w buzi dlaczego proszę o radę jak temu zapobiec bo mam ochotę zrobić ich więcej. ~kejtik 2012-08-09 23:06:43.807 Cebularz (wegańska) hej, robię cebularze bardzo często bo są tanie i bardzo nam smakują :) proporcje z mojego doświadczenia to: - 1/2 kg mąki - 40 g drożdży (może być ciut mniej, nie trzeba się spinać ;) i tak wyrosną) - 250 ml ciepłej wody - 1 łyżeczka miodu lub cukru - pożywka dla drożdży! nie słodzi ciasta - 2 łyżki oliwy i tak jak według powyższego przepisu, na początku wyrabiam zaczyn z drożdży, miodu, wody, i od 4 do 8 łyżek mąki ze zważonego pół kilo, odstawiam na 20 minut, a potem wyrabiam ciasto ostateczne. czasami należy dodać trochę mąki więcej, aby ciasto dało się zagniatać w prawidłowy sposób, ale nie ma to wpływu na ostateczny jego smak. ~znikam 2012-08-09 19:55:36.93 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |