
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() Zapiekanka to nazwa raczej umowna, chodzi o to, że potrawa jest zwarta i można ją kroić, jak inne zapiekanki w rodzaju choćby lazanii. Zapieka się na patelni pod przykryciem na małym gazie, gdzie temperatura rozchodzi się równomiernie jak w piekarniku, ale równie dobrze możnaby usmażone warzywa wymieszać z płynami i kuskusem i wstawić do piekarnika. Zwykła oszczędność czasu i energii.. ryfka 2012-04-26 17:42:06.367 ![]() Pyszne, co prawda bez szafranu, ale z dodatkiem ostrej papryki, bardzo posmakowala mi ciecierzyca w tym zestawieniu :) hebiichigo 2012-04-26 17:38:04.523 Zapiekanka z kuskusu z warzywami (przepis podstawowy) (wegańska) a kiedy i jak się tą "zapiekankę" zapieka? katasia 2012-04-26 16:33:40.833 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zielenieję 2012-04-26 14:48:01.46 ![]() Ommmm! Fasola to ten teges, ale ten chrzan! I do tego kiełki! Ale mam smaka teraz. Nic tylko trzeba kiełki nastawić :) patrycccja 2012-04-26 11:34:19.337 Enchilada ze szpinakiem i sosem pieczarkowo-pomidorowym (wegańska) "Pół paczki szpinaku" czyli ile? ~w. 2012-04-26 10:51:00.821 ![]() Tak, dokładnie. Galaretka z czekoladą ma nie być po prostu gorąca :) ryfka 2012-04-26 09:51:09.425 ![]() Wygląda cudownie!!! Uwielbiam kokos :) Jedno pytanie mam, galaretka ma być tylko przestudzona a nie już tężejąca? Natka 2012-04-26 09:16:22.02 Omletowa rolada ze szpinakiem i serem pleśniowym (lakto-ovo-wege) Przepraszam, jeśli nie wyraziłam się dość jasno. Wygląda to dokładnie tak jak na zdjęciu. Poprostu kiedy usmażymy pierwszy omlet i posmarujemy go szpinakiem, odsuwamy go na brzeg patelni, a na patelnię wylewamy kolejną porcję ciasta. Omlety stykaja sięze sobą (ten zwinięty i ten świeżo smażony). Kiedy ten drugi już się usmaży, znów smarujemy go szpinakiem i ten pierwszy omlet leżący na brzegu patelni, turlamy po tym drugim. W ten sposó mamy 2 omlety zawinięte jeden w drugi. Odsuwamy na brzeg patelni i wlewamy 3 porcjęciasta i postępujemy podobnie. mariolka 2012-04-25 23:59:57.45 ![]() Zapewne można ;) Tylko wtedy stracą na "meksykańskości" ;) No i pewnie innych przypraw trzeba będzie użyć, można coś dodać itp. ;) Chociaż ostra papryka mi tu bardzo pasuje, uwielbiam to ;) Ktoś nawet do tego pisał, że miksował kukurydzę z fasolą i wyszło, jak kotlety.Także z drobną soczewicą czy groszkiem też może wyjść "kotletowate" ;) Ja akurat wolałam całą fasolkę, fajne wyszło :) Luna7 2012-04-25 21:15:22.37 ![]() wygladaja cudownie ! ale mam pytanie czy fasole mozna zastapic innymi straczkowymi ? agnmid 2012-04-25 21:02:38.765 ![]() Ech, nie było tu proporcji, to ja wzięłam tak ze 100-150 g zwykłej i ok. 75 g kukurydzianej. Do tego z pięć łyżek oliwy (nie warto! I tak trzeba duuużo dać do smażenia, strasznie pochłania tłuszcz), oczywiście sól, łyżeczkę ostrej papryki. Do tego wlałam wodę od fasoli, a potem jeszcze dolewałam zwykłej. I urozmaiciłam papryką i cebulą, niezłe wyszło :) A sztuk to chyba z 15-20 mi wyszło, oczywiście małych, z łyżki lanych na patelnię :) Zdecydowanie to na 2 osoby, jeśli ma być jako samodzielne danie, a na 4, jeśli jako dodatek :) Luna7 2012-04-25 18:12:36.724 Szybkie placki meksykańskie - z fasolką czerwoną (wegańska) Jestem kucharzącym laikiem i mam bardzo proste pytanie ile tych mąk albo w jakich proporcjach ??? :D AdaIgaIda 2012-04-25 18:06:01.975 Szybkie placki meksykańskie - z fasolką czerwoną (wegańska) Szybkie, proste a zarazem smaczne :) następnym razem dodam jeszcze trochę papryki czerwonej i pieczarek. :) Daiana 2012-04-25 16:33:57.493 ![]() Naprawdę szybkie i dobre :) Fasolę dałam całą, do tego dorzuciłam jeszcze jako urozmaicenie pół czerwonej papryki i dwie cebule podsmażone na patelni. Niezłe jako samodzielne danie, ale podejrzewam, że z jakimś sosem + ziemniakami czy inną kaszą jako kotlet też byłoby dobre ;) Luna7 2012-04-25 14:56:54.071 Kokosowe naleśniki (wegańska) Pysznie wyglądają :-). Miodu faktycznie szkoda, bo w wysokich temperaturach traci swoje właściwości. Ale są inne smaczne zamienniki cukru :-). Sama używam ksylitolu i słodu z daktyli lub za agawy. ~mistigria 2012-04-25 13:29:36.788 ![]() Bardzo dobre , wchodzi na stałe do jadłospisu...ja zamiast oliwy dodałem oleju lnianego i odrobine mleka sojowego by nie było za suche:) Properek 2012-04-25 11:37:35.165 ![]() ..to mi zaczyna przypominać zupe afrykańską której fenomenu nie potrafie zrozumieć po dzień dzisiejszy... Properek 2012-04-25 11:24:20.006 ![]() A gdzie warzywa , a gdzie choćby pierwszy z brzegu majeranek czy chocby liść laurowy? ...makaron do zupy fasolowej ? o shit... Properek 2012-04-25 11:21:46.325 ![]() Moje zdjęcie nie jest zbytnio ładne, ale zapiekanka była bardzo smaczna :) Robiłam już dawno, więc koniecznie muszę niedługo zrobić. sunflower_ren 2012-04-25 10:29:41.125 ![]() Muszę powtórzyć, bo robiłam dość dawno. Bardzo dobre, podaliśmy razem z kaszą i surówką. sunflower_ren 2012-04-25 10:26:38.106 ![]() Robię czasami, dobre nawet bez dosładzania :) sunflower_ren 2012-04-25 10:25:32.898 ![]() Fajne, szybkie danie, u nas zamiast granulatu były połamane kotlety sojowe. sunflower_ren 2012-04-25 10:24:41.156 ![]() Fajnie jest skropić kabaczek czy też cukinię olejem sezamowym przed pieczeniem :) Pycha! ryfka 2012-04-24 22:42:21.48 ![]() Wygląda naprawdę kusząco :) Muszę wypróbować w sezonie ;) Luna7 2012-04-24 21:19:31.371 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |