
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() smaczny wierzch, a w środku niestety zakalec... co mogłam zrobić źle? zła jakość sody? tiny 2012-04-07 15:43:14.714 Naleśniki z brokułami, serem feta i sosem czosnkowym (lakto-ovo-wege) Genialna rzecz. Nawet bez brokułów i kupnym sosem czosnkowym. :) ~król lew 2012-04-07 14:05:15.902 ![]() 2 torebki ryżu, czyli 2 x 100 g :) EwaH 2012-04-07 13:50:03.11 Zielona soczewica z ryżem, papryką, kukurydza i fasolką szparagową (lakto-wege) Rozumiem, że z 2 torebkami ryżu to jakiś błąd, bo 2 kilo to chyba na ucztę dla 10 osób ;) Ile faktycznie trzeba do tego przepisu? ~ja 2012-04-07 12:04:48.778 Smażone brokuły z kapustą pekińską (wegańska) Super przepis. Właśnie zbieram liste składników żeby Przyrządzić brokułki jeszcze raz. Ja dodaje jeszcze makaron rurki,żeby starczyło na dłużej ;) ~amanda3601 2012-04-07 11:27:10.614 Babka cytrynowa (wegańska) Babka się udała. Jest przepyszna i ma niesamowicie mocny aromat cytrynowy (a dałam skórkę i sok tylko z 1 cytryny). jutka 2012-04-07 11:15:05.056 Burgery z soczewicy, orzechów i curry (wegańska) cudo assasello987 2012-04-06 23:50:38.021 ![]() Ostatnio robilam z ciemnego makaronu i wychodzi moim zdaniem jeszcze lelpszy i zdrowszy oczywiscie :) OpenWorld 2012-04-06 21:22:25.657 ![]() Tu jest przepis na genialną karpatke/napoleonke weganska bez uzycia margaryny roslinnej ! bo w tym przepisie jest ich az dwie a ja staram sie nie uzywac margaryn nawet roslinnych wychodzi genialna ! tak jak z cukierni i lepsza bo weganska - czytajcie komentarze - gdzies jest napisane za ile mniej wiecej pieniedzy mozna zrobic taka jedna czy nawet dwie karpatki jak sie ma podstawowe skladniki typu cukier i olej www.jadlonomia.com/2012/03/weganska-napoleonka-czyli-zdrowsza.html#comment-form (na gotowym cieście francuskim) OpenWorld 2012-04-06 21:20:13.501 ![]() bardzo dobre mleko kokosowe wyszło - musiałam odcedzać przez sitko, ale jakoś nie ma farfocli. zalewałam wiórki wrzątkiem. tiny 2012-04-06 19:28:26.852 ![]() A to jeszcze naleciałość z wegetarianizmu - ciasto drożdżowe na słodko z dodatkiem jajek ;) Ponoć z jajkami ciasto drożdżowe wychodzi delikatniejsze. Luna7 2012-04-06 18:05:34.668 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() barianna 2012-04-06 14:20:53.671 ![]() Dzięki :) Twoje obrazowe wytłumaczenie do mnie trafia ;) Mój żurek pachnie coraz pełniej więc wygląda na to, że będziemy mieć smaczny żurek na swięta :D ryfka 2012-04-06 10:55:47.637 Paprykarz ryżowy z włoszczyzną (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gosiat 2012-04-06 05:48:23.929 ![]() super sosik jeden zmoich ulubionych :) agnmid 2012-04-05 23:16:09.547 ![]() A u mnie to i ogórki, i kapustę się kisiło, ba! buraki na barszcz wigilijny :) I wszystko to lubię, tylko za żurkiem nie przepadam, ale siłą rzeczy czegoś się nauczyłam ;) Lodówka to dobre miejsce ;) U mnie stoi w piwnicy ;) A propos innych kiszonek, to Twój żurek jest obecnie czymś takim, jak ogórki małosolne ;) Takie porównanie mi się nasunęło, bo ogórki ten dzień-trzy po zapakowaniu w słoiki też są niedokiszone, proces się zaczyna ;) Luna7 2012-04-05 21:28:33.628 Mazurek z płatków owsianych z masą bakaliową (wegańska) jest cukier, po płatkach, czytamy uważniej:) ~asiek 2012-04-05 20:46:29.408 ![]() Marta, poncz robi się z soku z cytryny, alkoholu i cukru pudru, w sumie podobnie jak lukier. Można naponczować już pokrojone kawałki albo (w przypadku wylania ciasta na prostokątną blachę) przekroić ciasto na dwa duże płaty i między nie wlać łyżeczką poncz. Jest wtedy bardziej wyraziste :) Świetny pomysł z tym mlekiem owsianym, wypróbuję :). I cieszę się, że tak smakuje :). Też będę tę babkę robiła na święta :) Cottie 2012-04-05 20:32:33.694 ![]() Dzięki wielkie, bo ja jestem raczej zielona w takich sprawach. W moim rodzinnym domu rzadko robiło się jakiekolwiek kiszonki, więc nie bardzo miałam gdzie obserwować :) Planowałam go ruszyć dopiero za dwa dni, ale myslę, że nie zrobi to wielkiej różnicy. Mam jeszcze jedno pytanko: nie zużyję całosci, więc to co mi zostanie powinnam przechowywać w lodówce? ryfka 2012-04-05 18:45:50.251 ![]() Jest pycha! Też dałam pomidory z puszki. Na świeże lepiej poczekać do sezonu pomidorowego:) Mitz 2012-04-05 18:36:27.36 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() patrycccja 2012-04-05 18:33:02.571 ![]() a co jajko by "poprawiło"? bo w sumie nic przeciw jajkom nie mam i sama nie wiem czy dodać czy nie :)? koralina 2012-04-05 17:39:14.467 ![]() Nie pokruszy, a jeśli nawet to minimalnie. Ja składałam po 2 tartaletki nadzieniem do siebie i wkładałam do papierowych torebek śniadaniowych - goście zabierali ze sobą takie "pakieciki" i było ok :) patrycccja 2012-04-05 15:45:29.185 ![]() Jak poniżej - pasztet pasztetem, ale ten KOT!! :) gzozia 2012-04-05 15:24:18.635 ![]() Ryfka, jak robiłaś to wczoraj, a dziś czuć kiszonką, to znaczy, że... żurek pracuje :) Kisi się, po prostu. Zazwyczaj żurek potrzebuje tak ze 2-3 dni w ciepłym miejscu, więc na Twoim miejscu ruszyłabym go dopiero jutro :) Luna7 2012-04-05 14:17:29.805 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |