
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() Oczywiście: granulat sojowy namoczony, ryż kleisty, usmażona cebulka, przyprawy + liście kapusty + sos pomidorowy = rozkosznie smakujące gołąbki. Pychotka!!! Dana 2012-01-30 17:51:18.486 ![]() spróbowałam ten bulion wczoraj wyszedł przepyszny dodałam do niego pitruszke selera ziemniaki troche gałki muszkatałowej gdy wszystko sie ugotowało zmieliłam wyszła pyszna zupa krem ! agnmid 2012-01-30 17:43:33.714 Kapuśniak z kiszonej kapusty (wegańska) Ja stosuję kminek zawsze do kiszonej kapusty. ~elzbieta 2012-01-30 15:12:11.595 Falafel (felafel) (wegańska) Smakowicie wyglada. Jadlam dwa razy...pierwszy raz to byl kompletny niewypal ciecierzyca twarda w duzych kawalkach ...drugi raz bylam zaskoczona ze to to samo...pycha. Sama jeszcze nie probowalam potrawy z wszeliego rodzaju fasolka czy groszkiem mnie odstraszaja...zawsze cos zle zrobie albo rozgotuje albo i najczesciej niedogotuje ...falafel nie wydaje sie byc tak latwy bo trzeba wiedziec jak zmielic...nei moze byc za bardzo zmiazdzony ale tez nie moga byc duze kawalki zostawione...Dziekuje za przepis. ~Ewa 2012-01-29 22:30:07.223 Kapuśniak z kiszonej kapusty (wegańska) Przepyszny! Bardzo przypomina w smaku ten, jaki gotowało się kiedyś w moim domu. Dzięki serdeczne za przepis! ~Jukka 2012-01-29 21:36:14.721 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Do tego danie szybkie i bardzo łatwe do zrobienia - super :) Tym razem pominęłam sok pomarańczowy, a zamiast pasty curry dałam curry w proszku. Dodatkowo na początku przesmażyłam pora - dla smaku. Polecam :) patrycccja 2012-01-29 20:13:53.749 Majonez wegański z mleka sojowego (wegańska) Super!!! ~klu 2012-01-29 18:15:05.922 ![]() Nie pamiętam, czym mieszałam. Mikser pewnie nie zaszkodzi :) Tak czy siak ciasto nie powinno być kruszonką! Powinno być gęste, ale zwięzłe. Problem polega chyba na tym, że w przepisie jedynym płynem jest olej. Zero wody. Jak poczytasz komentarze, to zobaczysz, że ludzie zazwyczaj jednak dodają wody. Ja też mocno zmieniłam proporcje (zob.komentarz z 2009-09-21): tylko 1/2 szkl. cukru i 1/4 szkl. oleju + 1/2 szkl. wody. Jeśli jabłka nie są soczyste, to przyda się więcej wody. Powodzenia :) patrycccja 2012-01-29 15:29:39.105 ![]() nic dodać, nic ująć. uwielbiam tofucznicę w takiej wersji! majczi 2012-01-29 15:20:58.338 ![]() Ja zamiast soku z cytryny dałam octu balsamicznego, bo nie ma nic lepszego niż połączenie awokado z balsamico. :D Pyszna pasta. :) bonamartinka 2012-01-29 13:52:37.377 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() askagrzybek 2012-01-29 13:34:47.231 ![]() Świetny! Bardzo mi smakuje. Zamiast papryczek dałam zwykłą paprykę + przyprawę chilli. Dodałam łyżeczkę musztardy. anatemka 2012-01-29 12:29:50.206 ![]() Wtrącę się - dodałam płatki owsiane górskie tudzież nie obrabiane termicznie (już nie pamiętam), a wyszły wyśmienite, nie miałam zastrzeżeń do ich konsystencji, a czas pieczenia nie został zmodyfikowany. :) Zazu 2012-01-28 23:00:49.892 ![]() Świetny przepis. Seitan robi się błyskawicznie jeśli zamiast mąki weźmiemy gluten (można kupić np. na Allegro). kruszonka 2012-01-28 22:01:23.643 ![]() pięknie wygląda i jeszcze na dodatek jest ze szpinakiem, mniam :)wciągnięte na listę do wypróbowania! ankaopolanka 2012-01-28 19:28:25.713 Pieczarki faszerowane jajkiem (lakto-ovo-wege) moga byc ale nie lubie tego ~kozak 2012-01-28 17:31:46.182 Czekoladowy przekładaniec z daktylami (ovo-wege) ale połączenie smaków super.. oryginalne i na pewno zaskoczy nie jednego łasucha.. tylko trza mieć rękę do pieczenia, co by to jeszcze ładnie wyglądało, a nie tylko smakowało ;) ~e 2012-01-28 17:31:20.837 Czekoladowy przekładaniec z daktylami (ovo-wege) z tego wszystkiego piszę dżem przez "rz".. trudne ciasto i nikomu nie polecam, chyba że jest mistrzem kuchni z 10 medalami z cukiernictwa.. ;D ~e 2012-01-28 17:01:34.148 Czekoladowy przekładaniec z daktylami (ovo-wege) esh, no i postanowiłam zrobić to ciasto i sobie pół soboty zepsułam: - mimo dwukrotnej próby wyszedł mi z tego placek, a nie ciasto (na pewno nie da się tego przekroić na pół, bo to jakby chcieć przekroić na pół naleśnik) - jak posmaruję ciasto drzemem, to tym bardziej nie przekroję, bo z tego mamałyga wychodzi, - a co z orzeszkami zrobić? ~e 2012-01-28 16:59:52.289 Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem (wegańska) Super! Jak tylko ktoś widzi, że w pracy pogryzam kanapkę z pastą i dowie się, co to jest, od razu bierze przepis :) ~kingi 2012-01-28 11:56:52.829 ![]() Jest to bardzo popularne danie w tradycyjnej kuchni czeskiej. Właściwie to jedno z niewielu wegetariańskich, ponieważ Czesi średnio gustują w daniach bezmięsnych. Zamiast składania plasterków sera, ja panieruję gruby, ok 1cm plaster. Dodatkowo obtaczam go jeszcze w mące, bo wtedy panierka się lepiej trzyma i ser nie ucieka bokiem ;) ruda_gorzka 2012-01-28 11:21:11.939 Ciasto cynamonowe z jabłkami (wegańska) Czy składki mam tylko wymieszać łyżką czy zmiksować mikserem? I czy dodać więcej oleju niż podane w przepisie albo dodać wody aby ciasto miało płynną konsystencję? bo jak włożyłam kruszonkę tak wyjęłam kruszonkę :(( ~asia 2012-01-28 10:56:36.67 Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem (wegańska) Super pomysł! Można go traktować jak bazę i urozmaicać przyprawami czy dodatkami. ~zupencja 2012-01-27 16:47:22.384 Hummus (wegańska) Prawdziwy hummus robi się z ciecierzycy suszonej potem moczonej i ugotowanej, którą się piecze i dopiero wówczas miele z sezamem prażonym i dokłada się reszte składników tzn: sól, olej dobrej jakości i czosnek. To jest klasyczny hummus. ~Danuta 2012-01-27 14:48:54.755 Pasztet z kaszy gryczanej i fasoli (wegańska) Z przepisu wynika, ze warzywa uduszone na patelni zostają nadal na niej:-))) ~kicha 2012-01-27 12:56:57.279 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |