
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() Dziś zamierzam jako farsz wykorzystać pasztet z soczewicy, bo został mi w nadmiarze i leży od dłuższego czasu w zamrażalniku. Natka 2012-01-27 11:41:40.453 Kasza jaglana - jak gotować (wegańska) Bardzo lubię kaszę jaglaną, ale nigdy jej nie prażyłam. Zalałam wrzątkiem i króciutko bulgotała, potem przykryłam pokrywką wyłączając podgrzewanie. Tak dochodziła. ~elzbieta 2012-01-27 07:26:24.246 ![]() Uwielbiam takie obiadki! Zamiast jogurtu dodałam gęstą śmietanę, bo akurat miałam w lodówce, ale w przyszłości muszę wypróbować wersję z jogurtem, bo zaintrygował mnie ten pomysł :) Mimo że uwielbiam czosnek i pakuję go wszędzie, gdzie pasuje, to w tym przypadku myślę, że główka to za dużo. Ja dodałam dwa spore ząbki. ryfka 2012-01-26 19:00:21.328 Świeżo wyciskany sok z pomarańczy z IMBIREM! (wegańska & RAW) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() restek 2012-01-26 16:44:49.228 Racuchy z serka waniliowego (lakto-ovo-wege) Dzisiaj obliczyłam kaloryczność tej pychoty - całość składników ma jakieś 1000 kcal. Wystarczy to podzielić przez ilość racuchów jakie wyjdą z podanej masy i proszę bardzo wychodzi kaloryczność jednej sztuki. Smacznego :) Gajdzia 2012-01-26 15:53:48.281 Kompot z konfitur poziomkowych (wegańska) Tak proste, a tak genialne. :) Wypróbuję następnym razem, jak mi w domu soków zabraknie. sonnentau 2012-01-26 01:11:55.329 ![]() "Ziemniaki kroimy w dość cienkie plastry, obgotowujemy we wrzątku około 10 minut, odcedzamy." majczi 2012-01-26 00:25:56.314 Gotowanie szparagów - przepis podstawowy (wegańska) Dzięki bardzo :) szukam i szukam sposobu na szparagi, zawsze wychodzą mi łykowate [teraz wiem juz, czemu...]. Az w koncu trafilam TU :) dzieki raz jeszcze :) ~magia 2012-01-25 23:51:03.713 ![]() Fantastyczne! Bardzo dziekuje. Monica 2012-01-25 22:49:07.835 Pizza z kiszoną kapustą i ziemniakami (lakto-ovo-wege) ale ziemniaki ugotowane czy surowe ? agapotrykus 2012-01-25 22:39:01.569 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vanja86 2012-01-25 14:45:24.24 ![]() pierwszy raz piekłam po wegańsku i miałam pewne obawy ... okazało sie że muffinki wyszły super !!! dzieciaki zwariowały na ich punkcie więc zniknęły bardzo szybko ... dzięki za super przepis!! Grzybkowa 2012-01-24 13:35:31.128 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) super chlebek ~grazyna 2012-01-24 10:32:21.028 ![]() Generalnie ciasta na oleju wychodzą ciężkie. Następnym razem proponuję część oleju zastąpić wodą, która spulchni ciacho, ale po czasie wyparuje. Natka 2012-01-24 08:41:20.715 ![]() Lencza, bez nerwów. Być może to kwestia mąki albo temperatury w mieszkaniu. Zimą ciasto powinno dłużej dojrzewać a i drożdżowe nie lubi zmian temperatur. Niedawno robiłam chleb, co chwila ktoś się kręcił , wchodził i wychodził z domu i musiałam czekać ponad 2 godz. żeby cokolwiek ruszyło. Mimo, że ciasto stało w misie obok kaloryfera. Jeśli w środku było maziste być może użyłaś "ciężkiej" mąki (typ powyżej 700, żytnia, razowa itp) i za dużo wody. Do tego skoki temperatury i już klapa. Nie zniechęcaj się, następnym razem się uda :) Natka 2012-01-24 08:36:38.543 Krokiety po królewsku (pieczarkowe) (ovo-wege) to jakieś obrzydlistwo wychodzi. i co to ma wspólnego z krokietami? ~Marta 2012-01-23 23:42:57.87 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) przepis do dupy ciasto po 45 min w środku maziste do niczego temp pieczenia 250 st. przez 10m min dalej 45 190 i nic do dupy z przepisem ~lencza 2012-01-23 20:27:59.794 ![]() Wrzuć je na chłodny lub lekko rozgrzany olej i nie ustawiaj grzania na maxa. Mieszaj i pilnuj :) Lepiej niech to trwa dłużej, ale będzie zrobione prawidłowo. patrycccja 2012-01-23 19:57:13.695 ![]() przeszukałam wszystkie mozliwe przyprawy warzywne i chyba znalazlam taka jak trzeba czyli weganska jak myslicie czy w jej skladzie jest cos co nie jest wege ? zobaczcie i ocencie wstawiam link do strony z jej opisem biovert.pl/pl/p/Przyprawa-warzywna-Vega-500g-Provita/2163 agnmid 2012-01-23 18:02:07.936 ![]() myśle ze troszke bedzie różnica w orginalnym przepisie była skrobia kukurydziana która według mnie ma troche inny smak ale gdy nie ma sie dostepu do niej mysle ze nie sprawi to tak duzej róznicy agnmid 2012-01-23 17:47:09.598 ![]() Nigdy wcześniej nie jadłam pikantnych ciastek :), teraz wiem, że dużo straciłam. Bardzo prosty przepis, ze spokojem można zrobić więcej ciasteczek niż 24. A jak one pachną w trakcie pieczenia...mmmmm :). Czykitka 2012-01-22 23:39:30.779 ![]() Salatka wyglada fantastycznie *_* hebiichigo 2012-01-22 23:19:47.537 ![]() Poprawiłam. Ale czy w praktyce to nie jest wszystko jedno? patrycccja 2012-01-22 20:48:37.033 ![]() Oj, ja ten sos skądś znam ;) sam w sobie faktycznie wspaniały, ale jeśli na spód pójdą kotlety sojowe lub fasolowe, a na na to góra sosu - to już poezja ! kleementyna 2012-01-22 20:33:52.473 ![]() Kotlety bardzo dobre :) choć piekłam tylko 25 min na termoobiegu (nie miałam cierpliwości dłużej ;)) Wyszło mi 16 i jeszcze wystarczy na pasztet w małej blaszce. sn00pka 2012-01-22 15:37:42.97 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |