7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40    


Niby wuzetka (wegańska)
Pycha i zawsze wychodzi.
xdakax 2015-06-25 23:34:16.518

Niby wuzetka (wegańska)
Często je piekę. Pyszne, polecam!!
xdakax 2015-06-25 23:27:30.698

Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami (wegańska)
Zyberka - dziękuję za informację - pozdrawiam
~Aniab 2015-06-25 23:08:54.757

Falafel (felafel) (wegańska)
falafele są przepyszne, ale ten przepis jest beznadziejny. falafeli nie robi się z ugotowanej ciecierzycy, tylko z namoczonej, co powinno być jasno i wyraźnie zaznaczone w przepisie!!! to wg. mnie skandal, że tyle osób z przepisu korzystało i tylko zmarnowało składniki, bo falafele rozpływały im się na patelni. przepis powinien być zredagowany, no ale cóż... ja osobiście polecam przepis jadłonomii, zawiera większy zestaw przypraw i nie ma w nim mąki (bo do falafeli się jej nie dodaje...). oto link: www.jadlonomia.com/2013/09/falafel-idealny.html
majczi 2015-06-25 20:10:47.874

Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami (wegańska)
~Aniab; Najlepsze suszone pomidory jakie w życiu jadłam to te ukradzione z cudzej piwnicy ;) A olej jaki aromatyczny!! Wszystko na nim smażyłam. W tym roku zaprawiam pomidory według przepisu i wskazówek sąsiadki! :)
Z kupnych pomidorów polecam... biedronkowe lub ew. z tesco. Naprawdę nie są złe.
Z Ole! mi osobiście nie smakują. Nie polecam suszonych z Lidla- zero smaku.
zyberka 2015-06-25 20:04:31.531

Czekolada z herbatnikami (lakto-wege)
Od siebie dodam tylko że jeśli ktoś szuka herbatników to warto zawsze patrzyć na skład aby był dobry bez dodatków szkodliwych. Osobiście na przykład nie polecam takich z spółek ze zdrową żywnością na przykład chyba najbardziej znane www.open-youweb.com/herbatniki-lekkie-o-smaku-czekoladowym-opinia/ bo są zdecydowanie przesadnie drogie a skład wcale nie jest powalający na kolana. Warto szukać swoich aby znaleźć najlepsze - ja nadal poszukuję.
~Lenas 2015-06-25 11:15:56.986

Cukierki przyrządzane na patelni (lakto-wege)
całkiem niezłe :) szybkie w przygotowaniu i nieskomplikowane, trzeba tylko porządnie schłodzić masę przed krojeniem (np. w zamrażalniku przez 30 min). kaszy dodałam 1,5 szklanki, ale następnym razem użyję kaszy błyskawicznej. w smaku podobne trochę do irysów, trochę do krówek... myślę że warto dodać szczyptę soli i trochę kakao, spróbuję przy następnej okazji. no i z mlekiem kokosowym zamiast kremówki też powinno się udać :)
majczi 2015-06-24 20:43:09.129

Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami (wegańska)
Jakiej firmy polecacie suszone pomidory? Nie mogę się zdecydować które kupić.
~Aniab 2015-06-24 19:26:57.299

Krokiety ziemniaczane z orzechami włoskimi (wegańska)
Są naprawdę przepyszne. Moja mama, gdy byłam dzieckiem zawsze robiła mi te krokieciki na święta. Ale mama dodawała do masy jeszcze 2 jajka i parę łyżek bułki tartej. Skoro z powodzeniem można się bez nich obyć- to tym bardziej super :) Polecam!
gucia 2015-06-24 18:34:18.282

Dżem z truskawek i bananów pachnący wanilią (wegańska)
Mega dobry! Właśnie tworzy się druga porcja bo ... zamiast w całości trafić do słoiczkòw został zjedzony przeze mnie i męża zanim wystygł:)
ankaopolanka 2015-06-23 21:02:32.073

Śmietana słonecznikowa (wegańska & RAW)
perfekcyjnie komponuje się z zupą, wcale nie czuć że zabielona jest słonecznikiem. Mieliłam ziarna ręcznym blenderem i nawet nie przeciskałam śmietany przez sito- w zupie "grudki" były naprawdę ledwo zauważalne.
zyberka 2015-06-23 17:46:06.931

BAKŁAŻAN – BAŁKAŻAN! Zapiekanka (lakto-wege)
PRZEPYSZNE danie! co prawda zmodyfikowałam przepis i w efekcie nie użyłam cebuli, pomidory miałam niestety tylko z puszki, bakłażana obsmażyłam bez mąki a zamiast sera koziego dałam mozzarellę. moja zapiekanka miała tylko jedną warstwę i zjadłam nie z bagietką, a z ziarnistym chlebem, ale mimo tych wszystkich zmian wyszła całkiem szybka i pyszna letnia kolacja. polecam:))
majczi 2015-06-22 20:02:37.103

Wege pasztet "z kogucikiem" (wegańska)
ok, czekam z niecierpliwością :)
ryfka 2015-06-22 10:35:12.579

Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska)
Wyszedł pyszny!!tylko zdecydowane mnie bo tylko jeden średniej wielkości słoiczek :/
~Monia 2015-06-21 11:29:54.171

Cukierki-karmelki-ciagutki (lakto-wege)
mniam!!!
~Mary 2015-06-20 17:27:18.974

Ciasto kakaowo-jogurtowe z wiśniami (bez tłuszczu) (lakto-ovo-wege)
czy ktoś robił z innymi owocami? np mrożone truskawki? czy w ogóle mrożone owoce się nie nadają do tego ciasta?
~Agnes_ 2015-06-20 11:48:20.451

Twarożek z migdałów lub nerkowców z ogórkiem kiszonym - cudo! (wegańska & RAW)
Ja namaczałam słonecznik zawsze w wodzie z kiszenia i mogę tylko polecać :)
Jest dzięki temu o wiele bardziej aromatyczny.
Luna7 2015-06-20 11:06:57.511

Wege pasztet "z kogucikiem" (wegańska)
dziękuję pięknie za odpowiedź, niedługo dam znać w takim razie jak wyszło. i dziękuję za miłe słowa!:)
majczi 2015-06-19 11:57:47.981

Wege pasztet "z kogucikiem" (wegańska)
Nie, dodatek alkoholu nie jest konieczny, i nie, płatki owsiane nie są wyczuwalne, także polecam i przy okazji gratuluję dzidziusia, niech Ci zdrowo brzuszek rośnie :D
ryfka 2015-06-19 11:48:53.524

Wege pasztet "z kogucikiem" (wegańska)
kusi mnie ten pasztet już od jakiegoś czasu... tylko mam dwa pytania - czy dodatek brandy/wina jest tu kluczowy? jestem w ciąży, więc odpada jakiekolwiek alko, nie ma gwarancji, że całe odparuje. i drugie pytanie - czy płatki owsiane są bardzo wyczuwalne w smaku? lubię owsiankę, ale nie chciałabym owsianego pasztetu. pozdrawiam.
majczi 2015-06-19 11:44:00.431

Kluchy z sosem pomidorowym i awokado (wegańska)
Naprawdę smakowało dużo lepiej niż się spodziewałam :) z zachwytu aż wrzucam zdjęcie
zyberka 2015-06-18 15:37:08.166

Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska)
A moje doświadczenia z wekowaniem są takie: dżemy, powidła czy przeciery smaży się przez kilka dni po to, aby dobrze odparowały wodę i zagęściły się. Proces ten polega na tym, aby wielokrotnie podgrzewać i studzić, robię to zawsze na małym ogniu często mieszając, po czy znów studzę, dopiero tak podgrzewane i studzone dżemy zrobią się gęste. Jedynie pierwsze podgrzewanie może być dłuższe w czasie, a im gęściejsze są tym smażenie musi być krótsze. Zauważyłam, że to właśnie w czasie studzenia najładniej się zagęszczają. A podgrzewam wtedy, gdy mam coś do zrobienia w kuchni innego, łączę dwie czynności naraz, wtedy łatwiej jest dopilnować, aby nie przywarło. Owocnego dżemowania, pozdrawiam.
~dana 2015-06-18 12:09:27.208

Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska)
Dżem wyszedł wyśmienity. Wszystkim bardzo smakowal. Zdecydowanie lepszy od dżemu z dodatkiem ulepszaczy- ma intensywniejszy kolor i smak, i nie jest taki przeslodzony. W sam raz. Mąż- fan wszelkich dżemów z truskawek- zachwycał się jego smakiem.
~Dorota 2015-06-18 11:20:13.823

Twarożek z migdałów lub nerkowców z ogórkiem kiszonym - cudo! (wegańska & RAW)
potwierdzam - wersja ze słonecznikiem jest naprawdę smaczna :) nie tak jak z nerkowcami, ale warta przetestowania! ja będę robić, na pewno częściej niż z orzechów. ja zrobiłam tak, że namoczyłam na noc słonecznik w wodzie, rano przepłukałam i zmiksowałam z dwoma ogórkami i kilkoma łyżkami wody z kiszenia. ale zastanawiam się czy słonecznikowi nie zrobiłoby lepiej moczenie w wodzie z ogórków... muszę przetestować :D
majczi 2015-06-18 09:21:58.853

Polskie gomasio (z siemienia lnianego) (wegańska)
zrobiłam i użyłam dziś zamiast samej soli, na kanapkach. bardzo smaczne, lecz siemię uprażone i rozgniecione ma taki charakterystyczny morski (żeby nie powiedzieć, że rybi) zapach... chyba warto wrzucić trochę sezamu :D
majczi 2015-06-17 19:16:57.694

   30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas