7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365    


Ciasto z dyni (ovo-wege)
Zrobiłam to ciasto pierwszy raz i muszę przyznać że jest naprawdę dobre, pomimo że ja za dynią nie przepadam.
~Ewa 2011-11-21 12:15:18.323

Zupa curry z brokułami, kukurydzą i groszkiem (wegańska)
mąkę zawsze mieszajcie z odrobiną wody o temperaturze pokojowej, a następnie dodajcie gorącego płynu, który chcecie zagęścić (np zupy czy sosu), aby podnieść temperaturę i dobrze rozmieszajcie. Nigdy nie wlewajcie zimnej mieszaniny woda-mąka do gotującej się potrawy, bo wtedy właśnie tworzą się kluchy.
~Hania 2011-11-21 11:30:26.726

Tartaletki ze szpinakiem i słonym bundzem (lakto-wege)
Wygladają bardzo elegancko; jedno małe pytanie co to jest bundz słony-nie spotkałam sie z tą nazwą jeszcze? gdzie to można znaleźć?pozdrawiam
Seberiel 2011-11-21 10:26:41.902

Racuchy z mąki orkiszowej i brązowego cukru (wegańska)
Kolejna odsłona racuchów w nowej opcji. U mnie były z jednym jajkiem, wodą oraz cynamonem. Wszystko polane syropem klonowym. Bardzo smaczne.
Spróbuję jeszcze zrobić z tartą dynią. Wierzę, że będą wyśmienite.
Vanja86 2011-11-20 17:50:34.695

Pasztet z pieczarek, kaszy gryczanej i sezamu (wegańska)
wg mnie lepsza by tu była kasza niepalona. ja zrobiłam z palonej i pasztet wyszedł taki trochę jakby zjarany. dziś będę robiła z niepalonej. opowiem o efektach :D trzymajcie kciuki.
alamakota_83 2011-11-20 17:05:30.325

Razowe pierogi szpinakowe (lakto-wege)
Właśnie zrobiłam, ale w wersji wegańskiej. Właśnie jem, ale są jakieś takie...gniotowate :P Dodatkowo je podsmażyłam i chyba to je uratowało. Kolejnym razem chyba zmieszam mąkę razową ze zwykłą, może będą lepsze.
ego-in-Arcadia 2011-11-20 14:24:37.486

Pierogi ruskie praktycznie bez wyrabiania - precyzyjne proporcje (lakto-wege)
pozwolę sobie odpowiedzieć - nie rozmrażaj pierogów! wrzucasz na wrzątek zamrożone i gotujesz parę minut od wypłynięcia :).
majczi 2011-11-20 12:00:32.087

Surowy witariański sernik z nerkowców z polewą dyniową (wegańska & RAW)
wejdź na stronę rawfoods.pl/ tam wszystkiego się dowiesz , ja już poczytałam co nieco
~linia 2011-11-20 10:41:35.079

Surowy witariański sernik z nerkowców z polewą dyniową (wegańska & RAW)
Proszę o wyjaśnienie słowo RAW i gdzie dostanę syrop z agawy. Pozdrawiam
~elzbieta 2011-11-20 09:36:15.725

Zupa z soczewicy z ziemniakami i marchewką (wegańska)
myśle że bedzie dobra jutro ja będe robiła
lili 2011-11-20 03:10:36.013

Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska)
opis prosty, chlebuś smaczny, bardzo dobrze opisane jak dla laika
~iwanos 2011-11-20 01:26:25.318

Pierogi ruskie praktycznie bez wyrabiania - precyzyjne proporcje (lakto-wege)
Witam, a ja mam pytanie w sprawie rozmrażania pierogów - wrzuca się zamrożone na wrzątek, czy najpierw trzeba rozmrozić? Dziękuję za przepis, właśnie dzisiaj po raz pierwszy zrobiłam sama pierogi, wyszły bardzo smaczne, choc trochę niekształtne :-)
~Początkująca 2011-11-19 22:33:01.97

Zupa-krem z dyni, prosta i pyszna (wegańska)
Dobry krem - lekko delikatny a zarazem pikantny. Polecam
Vanja86 2011-11-19 19:46:56.069

Dietetyczne "pesto" di prezzemolo (z natki pietruszki) (wegańska)
Ja do mojego dodałam jeszcze kilka orzechów włoskich i pestek dyni. Mniam, mniam!
losbimbos 2011-11-19 18:09:15.779

Łatwa grochówka (wegańska)
Nigdy nie próbowałam... Chyba cały trzeba by wcześniej namoczyć, ale myślę, że nie zaszkodzi spróbować. :)
bonamartinka 2011-11-19 13:28:43.508

Kotleciki marchewkowo-słonecznikowe (wegańska)
Ja tez zrobilam z pestkami dyni zamiast slonecznika. Wyszly znakomite, mozna sie niezle najesc!
juliette 2011-11-18 20:36:34.934

Pizza z patelni (na cieście drożdżowym) (wegańska)
faktycznie, juz zapomnialam , ze kiedys dodawalam do ciasta mleko - nie wiem skad mi sie to wzięło...od lat wystarcza mi woda i kropla oliwy........aczkolwiek, przepis był zamieszczony w kategorii "bez ograniczeń" i nigdzie nie określałam go mianem "wegańskiego" więc niech panikasia sie sera nie czepia;)
katasia 2011-11-18 15:43:02.455

Łatwa grochówka (wegańska)
Chyba mozna dac caly zamiast polowek?
~mhm 2011-11-18 15:30:40.661

Fasolka po bretońsku (z warzywami) (wegańska)
nie dodaję marchewki ani pietruszki. dodaję natomiast sok pomidorowy własnej roboty, ogórki kiszone! i parówki sojowe.
magrusia 2011-11-18 15:16:02.215

Majonez wegański z mleka sojowego (wegańska)
Super! Praktycznie nie do odróżnienia od klasycznej majonezu. A produkcja prościutka, kto robił kiedyś majonez z jaj, nie powinien mieć problemu.
Hadudka 2011-11-18 14:26:38.392

Kapuśniak z kiszonej kapusty (wegańska)
Pychota...U nas robi się kapuśniak tradycyjny bez jarzyn zato z kwaśną śmietaną (no i mięchem oczywiście...:/). Wcześniejsze próby ugotowania wegańskiego kapuśniaka (wg. naszego przepisu tyle, że bez śmietany i mięsa) wcale mi nie wychodziły...A tu wystarczyło zetrzeć trochę włoszczyzny i jest super!
Hadudka 2011-11-18 13:53:11.242

Różowy omlet z dodatkiem dżemu (lakto-ovo-wege)
Smażyłam na małej patelni, więc podzieliłam ciasto na dwie porcje. Z pierwszej wyszło coś a la słodka jajecznica, natomiast z d powstał omlet 3 klasa ;P
Proponuje podać trochę mniej wody i więcej mąki ( właśnie koło 3 sporych łyżek)
~młoda kucharka 2011-11-18 13:23:23.549

Różowy omlet z dodatkiem dżemu (lakto-ovo-wege)
Smażyłam na małej patelni, więc podzieliłam ciasto na dwie porcje. Z pierwszej wyszło coś a la słodka jajecznica, natomiast z d powstał omlet 3 klasa ;P
Proponuje podać trochę mniej wody i więcej mąki ( właśnie koło 3 sporych łyżek)
~młoda kucharka 2011-11-18 13:23:20.996

Różowy omlet z dodatkiem dżemu (lakto-ovo-wege)
Smażyłam na małej patelni, więc podzieliłam ciasto na dwie porcje. Z pierwszej wyszło coś a la słodka jajecznica, natomiast z d powstał omlet 3 klasa ;P
Proponuje podać trochę mniej wody i więcej mąki ( właśnie koło 3 sporych łyżek)
~młoda kucharka 2011-11-18 13:23:16.994

Pierogi ruskie praktycznie bez wyrabiania - precyzyjne proporcje (lakto-wege)
Dziękuję dziewczyny za słowa uznania :)
Farsz szpinakowy przygotowuję w międzyczasie, gdy trzymam ciasto pod przykryciem. Zawsze kupuję szpinak liściasty firmy H..tex. Paczka wystarcza mi właśnie na te 48 sztuk. Duszę go chwilę na maśle bez przykrywania, by woda się wygotowała (nie ma jej zbyt wiele), następnie wyciskam czosnek, solę i zaciągam serkiem topionym bądź fetą. Studzę i faszeruję pierogi.
Natka 2011-11-18 11:26:51.659

   355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas