7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Ciasto z dyni (ovo-wege) Zrobiłam to ciasto pierwszy raz i muszę przyznać że jest naprawdę dobre, pomimo że ja za dynią nie przepadam. ~Ewa 2011-11-21 12:15:18.323 Zupa curry z brokułami, kukurydzą i groszkiem (wegańska) mąkę zawsze mieszajcie z odrobiną wody o temperaturze pokojowej, a następnie dodajcie gorącego płynu, który chcecie zagęścić (np zupy czy sosu), aby podnieść temperaturę i dobrze rozmieszajcie. Nigdy nie wlewajcie zimnej mieszaniny woda-mąka do gotującej się potrawy, bo wtedy właśnie tworzą się kluchy. ~Hania 2011-11-21 11:30:26.726 Tartaletki ze szpinakiem i słonym bundzem (lakto-wege) Wygladają bardzo elegancko; jedno małe pytanie co to jest bundz słony-nie spotkałam sie z tą nazwą jeszcze? gdzie to można znaleźć?pozdrawiam Seberiel 2011-11-21 10:26:41.902 Racuchy z mąki orkiszowej i brązowego cukru (wegańska) Kolejna odsłona racuchów w nowej opcji. U mnie były z jednym jajkiem, wodą oraz cynamonem. Wszystko polane syropem klonowym. Bardzo smaczne. Spróbuję jeszcze zrobić z tartą dynią. Wierzę, że będą wyśmienite. Vanja86 2011-11-20 17:50:34.695 Pasztet z pieczarek, kaszy gryczanej i sezamu (wegańska) wg mnie lepsza by tu była kasza niepalona. ja zrobiłam z palonej i pasztet wyszedł taki trochę jakby zjarany. dziś będę robiła z niepalonej. opowiem o efektach :D trzymajcie kciuki. alamakota_83 2011-11-20 17:05:30.325 Razowe pierogi szpinakowe (lakto-wege) Właśnie zrobiłam, ale w wersji wegańskiej. Właśnie jem, ale są jakieś takie...gniotowate :P Dodatkowo je podsmażyłam i chyba to je uratowało. Kolejnym razem chyba zmieszam mąkę razową ze zwykłą, może będą lepsze. ego-in-Arcadia 2011-11-20 14:24:37.486 Pierogi ruskie praktycznie bez wyrabiania - precyzyjne proporcje (lakto-wege) pozwolę sobie odpowiedzieć - nie rozmrażaj pierogów! wrzucasz na wrzątek zamrożone i gotujesz parę minut od wypłynięcia :). majczi 2011-11-20 12:00:32.087 Surowy witariański sernik z nerkowców z polewą dyniową (wegańska & RAW) wejdź na stronę rawfoods.pl/ tam wszystkiego się dowiesz , ja już poczytałam co nieco ~linia 2011-11-20 10:41:35.079 Surowy witariański sernik z nerkowców z polewą dyniową (wegańska & RAW) Proszę o wyjaśnienie słowo RAW i gdzie dostanę syrop z agawy. Pozdrawiam ~elzbieta 2011-11-20 09:36:15.725 Zupa z soczewicy z ziemniakami i marchewką (wegańska) myśle że bedzie dobra jutro ja będe robiła lili 2011-11-20 03:10:36.013 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) opis prosty, chlebuś smaczny, bardzo dobrze opisane jak dla laika ~iwanos 2011-11-20 01:26:25.318 Pierogi ruskie praktycznie bez wyrabiania - precyzyjne proporcje (lakto-wege) Witam, a ja mam pytanie w sprawie rozmrażania pierogów - wrzuca się zamrożone na wrzątek, czy najpierw trzeba rozmrozić? Dziękuję za przepis, właśnie dzisiaj po raz pierwszy zrobiłam sama pierogi, wyszły bardzo smaczne, choc trochę niekształtne :-) ~Początkująca 2011-11-19 22:33:01.97 Zupa-krem z dyni, prosta i pyszna (wegańska) Dobry krem - lekko delikatny a zarazem pikantny. Polecam Vanja86 2011-11-19 19:46:56.069 Dietetyczne "pesto" di prezzemolo (z natki pietruszki) (wegańska) Ja do mojego dodałam jeszcze kilka orzechów włoskich i pestek dyni. Mniam, mniam! losbimbos 2011-11-19 18:09:15.779 Łatwa grochówka (wegańska) Nigdy nie próbowałam... Chyba cały trzeba by wcześniej namoczyć, ale myślę, że nie zaszkodzi spróbować. :) bonamartinka 2011-11-19 13:28:43.508 Kotleciki marchewkowo-słonecznikowe (wegańska) Ja tez zrobilam z pestkami dyni zamiast slonecznika. Wyszly znakomite, mozna sie niezle najesc! juliette 2011-11-18 20:36:34.934 Pizza z patelni (na cieście drożdżowym) (wegańska) faktycznie, juz zapomnialam , ze kiedys dodawalam do ciasta mleko - nie wiem skad mi sie to wzięło...od lat wystarcza mi woda i kropla oliwy........aczkolwiek, przepis był zamieszczony w kategorii "bez ograniczeń" i nigdzie nie określałam go mianem "wegańskiego" więc niech panikasia sie sera nie czepia;) katasia 2011-11-18 15:43:02.455 Łatwa grochówka (wegańska) Chyba mozna dac caly zamiast polowek? ~mhm 2011-11-18 15:30:40.661 Fasolka po bretońsku (z warzywami) (wegańska) nie dodaję marchewki ani pietruszki. dodaję natomiast sok pomidorowy własnej roboty, ogórki kiszone! i parówki sojowe. magrusia 2011-11-18 15:16:02.215 Majonez wegański z mleka sojowego (wegańska) Super! Praktycznie nie do odróżnienia od klasycznej majonezu. A produkcja prościutka, kto robił kiedyś majonez z jaj, nie powinien mieć problemu. Hadudka 2011-11-18 14:26:38.392 Kapuśniak z kiszonej kapusty (wegańska) Pychota...U nas robi się kapuśniak tradycyjny bez jarzyn zato z kwaśną śmietaną (no i mięchem oczywiście...:/). Wcześniejsze próby ugotowania wegańskiego kapuśniaka (wg. naszego przepisu tyle, że bez śmietany i mięsa) wcale mi nie wychodziły...A tu wystarczyło zetrzeć trochę włoszczyzny i jest super! Hadudka 2011-11-18 13:53:11.242 Różowy omlet z dodatkiem dżemu (lakto-ovo-wege) Smażyłam na małej patelni, więc podzieliłam ciasto na dwie porcje. Z pierwszej wyszło coś a la słodka jajecznica, natomiast z d powstał omlet 3 klasa ;P Proponuje podać trochę mniej wody i więcej mąki ( właśnie koło 3 sporych łyżek) ~młoda kucharka 2011-11-18 13:23:23.549 Różowy omlet z dodatkiem dżemu (lakto-ovo-wege) Smażyłam na małej patelni, więc podzieliłam ciasto na dwie porcje. Z pierwszej wyszło coś a la słodka jajecznica, natomiast z d powstał omlet 3 klasa ;P Proponuje podać trochę mniej wody i więcej mąki ( właśnie koło 3 sporych łyżek) ~młoda kucharka 2011-11-18 13:23:20.996 Różowy omlet z dodatkiem dżemu (lakto-ovo-wege) Smażyłam na małej patelni, więc podzieliłam ciasto na dwie porcje. Z pierwszej wyszło coś a la słodka jajecznica, natomiast z d powstał omlet 3 klasa ;P Proponuje podać trochę mniej wody i więcej mąki ( właśnie koło 3 sporych łyżek) ~młoda kucharka 2011-11-18 13:23:16.994 Pierogi ruskie praktycznie bez wyrabiania - precyzyjne proporcje (lakto-wege) Dziękuję dziewczyny za słowa uznania :) Farsz szpinakowy przygotowuję w międzyczasie, gdy trzymam ciasto pod przykryciem. Zawsze kupuję szpinak liściasty firmy H..tex. Paczka wystarcza mi właśnie na te 48 sztuk. Duszę go chwilę na maśle bez przykrywania, by woda się wygotowała (nie ma jej zbyt wiele), następnie wyciskam czosnek, solę i zaciągam serkiem topionym bądź fetą. Studzę i faszeruję pierogi. Natka 2011-11-18 11:26:51.659 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |