7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380    


Racuchy z mąki orkiszowej i brązowego cukru (wegańska)
myślicie, że da się je upiec zamiast smażyć? próbował ktoś?
koralina 2011-10-12 21:02:20.225

Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem (wegańska)
Zrobiłam wszystko zgodnie z przepisem i wyszło mi coś co od razu wylądowało w koszu :(
Kej 2011-10-12 19:35:23.473

Smażone kuleczki ryżowe i sos pomidorowy z soczewicą (wegańska)
Sos świetny, ale kuleczki nie wyszły mi chrupiące, właściwie jakoś cienko warstwa bułki przylepiła mi się do tych kulek, a szkoda : /
Cóż, spróbuję jeszcze raz kiedyś :D
hebiichigo 2011-10-12 19:05:13.813

Adżika (przepis od Niny z Moskwy) (wegańska)
Moim zdaniem efekt końcowy jest trochę za słodki, więc cukier powinno dodawać się stopniowo i próbować. Poza tym barrrdzo pikantne, a takie lubię!
~Qtonka 2011-10-12 16:57:07.447

"Cygan" czy "Murzynek" (wegańska)
Moje naj ciasto! No i chyba jedyne jakie mi wychodzi zawsze :) Z polewą czekoladową, dżemem truskawkowym, bez cynamonu (nie miałam) i bez rodzynek itd. palce lizać!
RudyRydz 2011-10-12 14:46:59.279

Afrykańska zupa ziemniaczana (wegańska)
Ciekawa zupa, bardzo dużo zyskuje po dodaniu przyprawy curry. :) Jeśli komuś wyszła bez smaku, to może dlatego, że dał za dużo wody? Kiedy gotujemy osobno ziemniaki, to wiadomo, żeby dać tej wody trochę mniej i gotować wszystko krócej.
bonamartinka 2011-10-12 12:43:07.2

Paella z tofu, ciecierzycą i papryką (wegańska)
Efekt całkiem niezły, choć bardzo szybko w lodówce się nadpsuło, a ja głupia zjadłam i bolał mnie brzuszek :(
kasiarka 2011-10-12 11:47:43.124

Przypadkowy budyń bananowy (wegańska)
przepyszne!!! zrobiłam sobie dzisiaj na śniadanie :)
dodałam pokrojone daktyle i rodzynki. całość posypałam wiórkami kokosowymi.
następnym razem spróbuję zamiast wody użyć mleka roślinnego - może kokosowego?
cudowne, sycące, idealne śniadanko na chłodny poranek. tyle tylko, że zasłodziłam się na cały dzień. przesadziłam z tymi daktylami...
~Marta 2011-10-12 10:30:03.777

Sałatka z pomidorów bardzo wytrawna (wegańska & RAW)
dziękuję, raczej nie spróbuję. nie jadam nabiału, jestem dumną weganką :)))
~Marta 2011-10-12 10:20:52.502

Placki ziemniaczane z charakterem (wegańska)
Bardzo fajny przepis muszę wypróbować ciekawe czy uda mi się do nich przekonać mamę która nie wyobraża sobie placków bez użycia jajek ...
agnmid 2011-10-12 07:24:11.288

Apetyczna gryczana zapiekanka / zasmażanka z twarogiem i pestkami słonecznika (lakto-wege)
pycha. kasza i słonecznik to chyba najpyszniejsze kulinarne odkrycie
justynar 2011-10-11 22:37:55.579

Pieczeń orzechowa (klops) z soczewicą, grzybami i warzywami (wegańska)
rewelacja. dodałam jeszcze suszone śliwki, a zapomniałam o koncentracie. polecam
justynar 2011-10-11 22:35:31.428

Pyszna potrawka z jarmużu z ziemniakami i curry (wegańska)
Oooooooo, to ja też chętnie bym poczytała o tych wszystkich E-cośtam. Nigdy nie wiem, które są wege, a których unikać. Zaglądam na food-info.net, ale czasami nie wiem jak zinterpretować, to co tam piszą.
Na przykład, wiem, że E322 to lecytyna sojowa. Wiem też że większość wegan unika czekolad ją zawierających. Nie bardzo rozumiem dlaczego. To chyba roślinna substancja? Widziałam kiedyś na jakimś vege-forum dyskusję na ten temat ciągnącą się na kilkanaście stron... Zwątpiłam. Czy ktoś mógłby mi w kilku prostych zdaniach wytłumaczyć, czy w diecie wegańskiej powinno unikać się lecytyny sojowej i dlaczego?
Dzięki :)
~Marta 2011-10-11 22:11:58.99

Pasztet z cukinii i sera żółtego (lakto-ovo-wege)
mozna go pasteryzowac?
fasolka 2011-10-11 21:39:24.468

Prosty makaronowy stir fry w dwóch wersjach - pieczarkowej i brokułowej (wegańska)
Robiliśmy dzisiaj w rozszerzonej wersji pieczarkowej. Szybkie i przepychota! :)
kasiarka 2011-10-11 19:19:48.903

Pasta soczewicowo-warzywna (studencka) (wegańska)
Smaczna, moja dwuletnia córka się nią zajadała, ale dla mnie trochę zbyt sucha.
~Ula 2011-10-11 16:03:01.081

Pizza pełnoziarnista wegańska (wegańska)
Też robię wg tego przepisu i też z mąką pełnoziarnistą z Lubelli ( u mnie 3 szklanki). Wychodzą 2 pizze 30cm na cienkim cieście. Ostatnio mój brat stwierdził, ze smakuje jak prawdziwa z pizzerii. Fruwałam pod sufitem ;)
Natka 2011-10-11 11:48:18.911

Bigos bez kapusty (pieczarkowo-marchwiowy z ogórkami kiszonymi) (wegańska)
Intrygujący jest ten przepis, wkrótce wypróbuje.
Natka 2011-10-11 11:36:46.031

Makaron z zielonym, brokułowym sosem (lakto-wege)
Wygląda bosko :)
Natka 2011-10-11 11:36:06.69

Fasolka po bretońsku (z warzywami) (wegańska)
Ja robię z kiełbaską wędzoną sojową z Polsoi bodajże i mięsożercy nie umieją się w ogóle zorientować, że to jest jakaś inna fasolka bez mięsa ;) Mówię po fakcie i jest zawsze wielkie zaskoczenie, że może być tak smaczna.
~mm 2011-10-11 11:35:32.458

Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska)
Uzależniłam się od tego chleba, piekę go non stop od 3 tyg. tylko ze suchymi drożdżami, z mąki 3 ziarna Lubelli i zamiast oliwy daję 2 łyżki octu. Wody tez odrobinkę więcej, bo mąka jest pełnoziarnista i pije jej więcej.
Chleb jest wilgotny, ciężkawy, i najlepsze że jest świeży co najmniej 3 dni(potem jest zjedzony) i nie śmierdzi drożdżami jak sklepowe.
Natka 2011-10-11 11:33:26.384

Zupa pomidorowa z gruszką i serem pleśniowym (lakto-wege)
Rewelacja! Przygotowanie zajęło mi 10 minut, a efekt przeszedł moje oczekiwania! Jak ktoś nie ma gruszki, również polecam. Nawet nie trzeba solić :) Dzięki za przepis :)
hugable 2011-10-11 10:03:26.589

Słodkie racuszki z dyni (lakto-ovo-wege)
Ooo. To ja też sobie zamrożę. A placki gorąco polecam.
mariolka 2011-10-11 08:35:56.469

Bigos bez kapusty (pieczarkowo-marchwiowy z ogórkami kiszonymi) (wegańska)
jak dla mnie w ogóle nie czuć braku mięsa, bigos wyszedł wyśmienity. do smaku dodaliśmy jeszcze majeranku
krzemian 2011-10-11 02:28:32.867

Krem z cukinii z miętą (zupa-krem) (wegańska)
www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/cukinia/zupa_z_cukinii/przepis.html - podobny, a jednak inny :) Tam warzywa (poza włoszczyzną) się przed gotowaniem podsmaża - szybciej zmiękną, fajne. Tutaj całość miksuje się z włoszczyzną - uzyskamy więc znacząco inny smak.
Tamten przepis ma dokładnie podane proporcje - super! Pół cebuli, ząbek czosnku, łyżka siekanej mięty i 750 ml bulionu. Przepis Kej o tyle mi się bardziej podoba, że ma dodatkowego ziemniaka zamiast zagęszczania mąką. Ogólnie rzecz biorąc zaintrygował mnie ten przepis - musiałabym tylko zdobyć świeżą miętę... :)
patrycccja 2011-10-10 23:05:43.531

   370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas