7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404    


Placuszki z batatów (słodkich ziemniaków) z wiórkami kokosowymi (wegańska)
Dana, dziękuję za miłe słowa co do zdjęcia ;-).
Jeśli chodzi o bataty, to są prawie w każdym supermarkecie. Ja kupuję je w Carrefourze, choć bardzo rzadko, ale za każdym razem, kiedy tam jestem - to widzę, że są.
Makarena 2011-08-12 23:00:39.708

Ciasteczka Potwora Ciasteczkowego (pieguski) (wegańska)
Są pyszne :) Jak będę je jeszcze kiedyś robiła to zrobie tym razem takie malutkie bo zrobilam takie wieksze i sie troche spiekly od spodu :P
OpenWorld 2011-08-12 20:08:30.981

Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska)
Nie. Po prostu nie przejmować się, jak przy przekładaniu "zniszczy się" trochę bąbelków i trochę powietrza z ciasta ucieknie. Niektórzy też przekładają ciasto do form przed wyrastaniem.
patrycccja 2011-08-12 14:45:50.578

Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska)
4 podejscia I 4 zakalce:( jutro znow sprobuje;) czy po wydosnieciu mam ciasto wymieszać przed wlaniem do foremek?
~Lilia 2011-08-12 13:55:26.295

"Kiszona" kapusta pekińska * KIM-CHEE * (kimchi) (wegańska & RAW)
Jeszcze nie próbowałam ale mam zamiar zrobić w tym tygodniu. Napiszę jak wyszło ;)
~Selena 2011-08-12 11:59:02.988

Cynamonowa "biedronka" z wiśniami (wegańska)
Tak, wszystko się zgadza z ilością oleju. Mąki są aż 4 szklanki, a ciasta wychodzi na dużą blachę.
Dziś także upiekłam to ciasto, ale na wierzch dałam maliny. Polecam!
Felodrema 2011-08-11 21:26:41.488

Cukinia smażona (plastry) (wegańska)
Cukinia smażona jest przepyszna :)
Z tym ,że ja dodatkowo smaruje plastry papka z maki i wody i przypraw- ewentualnie mleka sojowego ktore sie sprawdza naprawde znakomicie do obtoczenia :)
No i na koncu obtaczam w bulce tartej czy otrebach czy zarodkach i jest pyszna :)
OpenWorld 2011-08-11 16:57:40.416

Bobowe danie (smarowidło / pasta z bobu) (wegańska)
Dziekuję, przepis wykorzystałam :) Użyłam oliwy z oliwek i gruboziarnistej soli morskiej. To kolejny wegański przepis jaki znajdzie wśród moich ulubionych.
~Patka 2011-08-11 16:21:26.849

Ciasteczka owsiane słooodkie (wegańska)
Do wypieków mam dwie lewe ręce, ale jakimś cudem ciasteczka wyszły super! Łatwe w produkcji i pyszne. Dięki za prepis!
ardiana 2011-08-11 15:36:39.425

Cukinia faszerowana pomidorową cebulą (wegańska)
ja swoje cukinię obieram ,kroje na pol i jeszcze raz na pol i mma kilka cukin z jednej,nastepnie wydrazam to co w srodku,
na patelni podsmazam cebulę,pomidory ,czosnek,dodaje troszczeczke koncentratu i przypraw-majeranek,sol,pieprz,kminek.potem dodaje do tego ryz (najchetniej brazowy)lub kaszę juz ugotowaną i chwile podsmazam ,dodaje sos sojowy i nadziewam tym cukienię.czasami daje jeszcze pieczarki,groszek,granulat sojowy .
ukladam papier do pieczenia na blachach ,ukladam cukinię i wkładam do piekarnika rozgrzanego na 180 stopni i pieke okolo 40 minut az cukinia będzie mięciutka :)
A ze cukinię mam swoja to robie to czesto :) Rowniez polecam bardzo Patisony do faszerowania :)
ja pieke jedna blaszke patisonow ,drugą cukin i czasami papryke i naprawde pycha :)
OpenWorld 2011-08-11 13:36:13.484

Twarożek z migdałów lub nerkowców z ogórkiem kiszonym - cudo! (wegańska & RAW)
po paru miesiącach przypomniałam sobie o tej paście ;). wykorzystałam przepis ekspresowy, z ogórkami. cudowny jest ten twarożek!! moja ulubiona vegan pasta ever :D
majczi 2011-08-10 21:24:48.053

Chłodnik poziomkowy (lakto-ovo-wege)
Można przerobić dając mleko sojowe ;)
~Aga 2011-08-10 19:38:17.838

Cynamonowe tosty francuskie (bez jajek) (wegańska)
O rety, to prawda :o To i tamto zdjęcie są po prostu nieporównywalne! Ogromny skok na przód - gratulacje :D
~pat 2011-08-10 16:10:27.789

Brokuły z kalafiorem w sezamie (wegańska)
Calkiem ciekawy sposob przyrzadzania :)
dfiolna 2011-08-10 14:18:40.182

Cebulowy hummus (wegańska)
Pychota :)
dfiolna 2011-08-10 14:18:01.47

Potrawka a'la meksykańska (pomidorowo-fasolowa z tofu i papryką) (wegańska)
Super! i bardzo proste w przygotowaniu. Ja tylko dodalam czosnek i obralam skorke z pomidorow (po sparzeniu), poza tym dzieki za przepis :)
dfiolna 2011-08-10 14:15:28.894

Przysmak porowy do smarowania chleba (wegańska)
dziękuję :) wyszło przepyszne - w smaku prawie jak kapusta z grzybami (nie wiem jakim cudem) :D tylko następnym razem dam wody na dnie garnka albo do polowy ilości pora. Z ogórkiem na kanapce... mmm.. szkoda, że z jednego pora wyszło pasty na 4 kromki chleba :) ale i tak bardzo polecam. Pasta jest świetna :)
~gosia 2011-08-10 00:39:50.587

Cynamonowe tosty francuskie (bez jajek) (wegańska)
A pamiętasz jak kiedyś bardzo dawno temu (w marcu?), przy okazji swojego ciasta z okary, wstawiłam takie z papierem do pieczenia, zrobione telefonem? Uczę się :D
Zanetak 2011-08-09 23:57:31.504

Zupa warzywno-pomidorowa (wegańska)
fantastyczny nowy smak zupy pomidorowej,pycha.Ja ją jeszcze na koniec zmiksowałam
dorociejka 2011-08-09 23:42:49.694

Kasza jaglana - jak gotować (wegańska)
Gdzieś czytałam, że dzięki temu pozbywamy się goryczy.
Kiedyś faktycznie nie uprażyłam i nie była najlepsza, ale może to był po prostu wypadek przy pracy.
mater 2011-08-09 22:19:08.798

Kasza jaglana - jak gotować (wegańska)
Prażenie kaszy ma sens wg wschodnik sztuk kuchennych, które zwracają uwagę na temperaturę pokarmów. Kasza jaglana sama w sobie jest chłodna, ale jak się ją upraży przed gotowaniem, to staje się ciepła i nie wychładza organizmu. (Nie znam się na tym szczególnie, przepraszam za dziwne tłuamaczenie.)
Jeśli prażenie ma jeszcze jakieś praktyczne znaczenie, to go nie znam. :)
sonnentau 2011-08-09 21:57:27.58

Bombay pot 2 - ostry kociołek z ziemniakami, papryką, kabaczkiem i bakłażanem (wegańska)
Po pierwsze - nie wyszedł mi kociołek, tylko wielki kocioł :)
Po drugie - wyszła naprawde fajna potrawa
Po trzecie - wahania me budziło tylko to, ile dać tej np. fasolki czy tandori masala, wolę przepisy z konkretnymi dawkami...
Po czwarte - ale ja czasem zrzędzę, więc mnie nie słuchajcie :)
zabrzanin 2011-08-09 20:58:33.979

Niesamowity naturalny jogurt z mleka sojowego i okruszka tempehu (wegańska)
Przemawia do mnie twoje wytłumaczenie :) Zakładając oczywiście że smażony tempeh był faktycznie smażony... a nie odpowiednio aromatyzowany. Po wyglądzie obstawiam, że smażony nie był, ale może jakiejś obróbce cieplnej był poddany - kto wie. Teraz zamierzam kupić Tempeh Starter, czyli proszek, który dodaje się do soi, żeby zrobić własny tempeh. Myślę, że to będzie idealne rozwiązanie do przygotowywania niedużych ilości jogurtu :)
patrycccja 2011-08-09 20:48:45.802

Niesamowity naturalny jogurt z mleka sojowego i okruszka tempehu (wegańska)
Tempeh, jak i wiele innych pochodnych mleka, powstaje dzięki bakteriom mlekowym, które rozwijają się zużywając cukry zawarte w mleku a produkując m.in kwas mlekowy (stąd kwaskowaty smak). Jeśli użyjesz surowego tempehu, wtedy żywe mikroby mają szansę się namnożyć i sfermentować mleko sojowe do postaci nazywanej przez nas jogurtem. Niestety w przypadku smażonego tempehu, jak się już domyślasz, za wiele bakterii tam nie zostało... a to co się w mleku sojowym rozwinęło zapewne było przypadkowo "wpadniętymi" innymi gatunkami mikrobów. Normalnie mówimy, że się popsuło :P
~bezmleczna 2011-08-09 18:51:38.895

Ciasteczka Potwora Ciasteczkowego (pieguski) (wegańska)
Dałam trochę mniej oleju :) są nieziemskie, (nie weg*) znajomi oszaleją! :)
Daiana 2011-08-09 18:29:37.796

   394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas