7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411    


Tofucznica - tofu a'la jajecznica z cebulą i pomidorem (wegańska)
Pychota!
~Ewela 2011-07-23 11:21:15.302

Razowiec na bananach czyli bananowe ciasto z mąki razowej (wegańska)
wyszło super smaczne :-))
kamysz12 2011-07-22 21:41:56.658

Kwas chlebowy, czyli podpiwek (wegańska)
Absolutnie kwas chlebowy i podpiwek to dwa różne napoje. Podpiwek robi się z kawy zbożowej.
~Greene 2011-07-22 16:32:36.468

Curry z cukini (wegańska)
wydaje mi sie, ze lepsze byloby z dynia, o wiele bardziej pasuje do przypraw orientalnych w stylu curry czy kolendry, ale troche dluzej trzebaby dusic.
~ksz 2011-07-21 21:13:01.519

Sałatka z młodych buraczków z fetą i orzechami włoskimi (lakto-wege)
Świetny pomysł. Szkoda, że nie ma zdjęcia.
Pozdrawiam
kuchniaeuropa.blogspot.com
~majaroma 2011-07-21 19:26:01.469

Curry z cukini (wegańska)
Dość czaso i składniko chłonne, a moim zdaniem bez specjalnej rewelacji.
Zjadłam z kaszą jaglaną i rzeczywiście danie było niesamowicie sycące.
Aleksandera 2011-07-21 18:16:14.006

Sok malinowy na zimę (wegańska)
"Strzępki pleśni wytwarzają mykotoksyny, będące substancjami rakotwórczymi i mutagennymi. Nie wolno więc zjadać produktów, na których samoistnie pojawiła się pleśń". Rakotwórcze czy nie - kto by chciał jeść spleśniałą żywność? A po 2-3 dniach raczej sporo by spleśniało jeśli nie wszystkie.
Ja bym zrobiła jak z dżemem truskawkowym (puszka.pl/przepis/6275-dzem_truskawkowy_babciny_bez_zageszczaczy_.html) - wymieszała z częścią cukru, odstawiła na jakiś czas, a później do lodówki na te 2-3 dni.
patrycccja 2011-07-21 17:19:54.292

Amarantus, gotowanie - przepis podstawowy (wegańska)
Jusia, traktuj amarantus jak zwykłą kaszę :) Soli się na początku. Jeśli woda nie odparowała w wystarczającym stopniu, to albo zmniejsz jej ilość albo pod koniec bardziej uchyl przykrywkę. Lub całkiem ją zdejmij :) Na koniec zawsze można wstawić kaszę na duży gaz i ciągle mieszając odparować resztki wody. Przechowywać w lodówce - jak każdą kaszę - można nawet dłużej niż 2 dni, najlepiej pod przykryciem żeby nie obeschła.
patrycccja 2011-07-21 17:03:03.331

Sos pomidorowo-jabłkowo-marchewkowy do spaghetti lub innego makaronu (wegańska)
swietne i szybkie
agnmid 2011-07-21 16:56:05.774

Pizza viA kOzA (lakto-ovo-wege)
Bomba!
Sidu92 2011-07-21 16:19:05.255

Kasza gryczana z olejem lnianym i słonecznikiem (wegańska)
Genialne!
Tak jak i zresztą gołąbki Patrycji..
Properek 2011-07-21 15:23:55.909

"Risotto" jarskie - ryż duszony z pieczarkami, włoszczyzną i groszkiem (wegańska)
dobre, dałam tylko więcej pieczarek :)i nie miałam pietruszki i selera
pestka 2011-07-21 14:28:38.12

Amarantus, gotowanie - przepis podstawowy (wegańska)
A i jeszcze jedno, czy można zmniejszyć nieco ilość wody, tak powiedzmy do proporcji 1:2,5? Nie chciałabym go już odcedzać po ugotowaniu bo mam wrażenie, że wylewam z wodą do kranu cenne składniki
~Jusia 2011-07-21 11:22:10.413

Sok malinowy na zimę (wegańska)
do pata: czytałem, że grzyby i zarodniki giną w temperaturze powyżej 70 st. C, więc czy po zagotowaniu soku nadal są groźne?
~pytek 2011-07-21 10:35:25.031

Sos z mieszanką warzyw chińskich (wegańska)
pycha :) chyba troche przegiełam z przyprawami bo palilo w gębe :P ale bedzie jednym z moich ulubionych ;)
wisniowa 2011-07-21 09:44:24.039

Amarantus, gotowanie - przepis podstawowy (wegańska)
Pierwsza próba za mną. Chciałam go przepłukać, żeby usunąć ewentualny kurz, ale nie znalazłam sitka o tak małych oczkach. Posoliłam go troszkę podczas gotowania (nie wiem czy powinno się?), po 15 min. wyłączyłam gaz i pozostawiłam do napęcznienia, żeby nie musieć już odcedzać. Do takiej półpłynnej masy dodałam łyżeczkę miodu spadziowego i pokrojonego banana i właśnie wcinam. Można taki ugotowany amarantus przechowywać w lodówce, tak 2 dni?
~Jusia 2011-07-21 09:23:52.823

Placuszki z batatów (słodkich ziemniaków) z wiórkami kokosowymi (wegańska)
Zapomniałam dodać, że po usmażeniu placuszków należy je przełożyć na ręcznik papierowy, żeby się pozbyć nieco tłuszczu, albowiem placki wychodzą dość "treściwe". Można też dodać mniej wiórków kokosowych, wtedy będzie wersja bardziej dietetyczna.
Makarena 2011-07-21 02:05:43.547

Kotlety z płatków owsianych (bez jajka) (wegańska)
Pytanie: jaka ma być wielkość kotlecików i czas pieczenia?
olciaks 2011-07-20 23:05:06.191

Soba maki - sushi w nowym wydaniu (wegańska)
Wygląda super - musi być pycha :) Dwie uwagi. Z olejem sezamowym lepiej uważać i dodawać stopniowo - ma bardzo silny aromat, zwł. nierafinowany (wtedy wystarczy kilka kropel). Nadzienia, tak jak na zdjęciu, nie można dodawać za dużo, bo kluchy to nie ryż i lepkie nie są - maki muszą być więc wyższe niż szersze bo inaczej się rozsypią ;) Ja bym jeszcze poeksperymentowała i dodała czasem trochę soku ze świeżego imbiru lub oleju imbirowego.
patrycccja 2011-07-20 21:45:35.855

Brokuły z wody z koperkiem (wegańska)
Najsmaczniejsze brokuły wychodzą gotowane w soli ziołowej. Są po prostu rewelacyjne, inaczej ich już nie gotuję.
Natka 2011-07-20 20:42:39.843

Aromatyczna zupa szpinakowa z kawałkami kotletów sojowych (wegańska)
Koralino, zupa wygląda przepięknie, aż mi ślinka poleciała :p Nie można oderwać wzroku....wypróbuje ten przepis, bo uwielbiam szpinak.
Natka 2011-07-20 20:21:12.955

Ciasteczka Potwora Ciasteczkowego (pieguski) (wegańska)
Ciasteczka są pyszne :). Z braku czekolady dodałam 50 g płatków migdałowych i zrezygnowałam z cynamonu. Wyszło coś pysznego :)! Miałam mały problem z konsystencją - ciężko było cokolwiek uformować, ale to pewnie wina mojego braku doświadczenia w pieczeniu.
Czykitka 2011-07-20 19:55:34.728

Ciasto amarantusowe z jabłkami (sypane) (lakto-wege)
chyba trochę za dużo tego ciasta :) Ale mwykorzystam do kolejnego wypieku :)
Zamiast cukru polałam jabłka miodem już na blasze przed włożeniem do piekarnika :) Zobaczymy jak wyjdzie :)
Pozdrawiam!
~kam 2011-07-20 14:33:38.532

Fantastyczny gulasz z ziemniaków / gulasz ziemniaczany (wegańska)
Zrobiłam na barrdzo ostro (dodałam papryczki chilli i piri-piri), łagodny smak ziemniaczków ugotowanych w mundurkach jest rewelacyjny! Z chęcią wyżarłabym wszystkie ziemniaki;) dodaję zdjęcie :)
koralina 2011-07-20 14:32:20.536

Warzywa (ziemniaki, marchew, papryka) w sosie curry-kokos (wegańska)
jak puszka pieczarek?
~g... 2011-07-20 14:10:26.218

   401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas