7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433    


Lody arbuzowe (sorbet) (wegańska & RAW)
Nie, ale wiem co się stanie. Wyjdzie lód o smaku arbuzowym ;) Nawet banany lepiej jest najpierw zamrozić, a dopiero zmiksować - w ten sposób uzyskuje się lepszą konsystencję.
patrycccja 2011-05-19 19:10:33.125

Placki twarogowe z ziołami (lakto-ovo-wege)
Przepis nie jest wegański, więc na pewno nie przetestuję, ale wg. mnie jest szansa, żeby placki wyszły dobre. Nie ma mąki, ale są płatki owsiane. Być może należałoby poczekać 10-15 min., żeby płatki namiękły, i dopiero smażyć.
admin 2011-05-19 19:08:27.837

Gotowanie szparagów - przepis podstawowy (wegańska)
Idę o zakład, że robiłaś białe. Tak jak napisałam - są "trudniejsze w obróbce - są bardziej włókniste, więc muszą być obrane wystarczająco grubo, również dlatego, żeby nie były gorzkie." Naprawdę nie można ich obierać oszczędnościowo.
patrycccja 2011-05-19 19:01:24.769

Lody arbuzowe (sorbet) (wegańska & RAW)
Tak się zastanawiam, czy nie można najpierw zmiksować owoce + dodatki smakowe i dopiero wtedy zamrozić. Robił tak ktoś?
Dana 2011-05-19 17:57:09.918

Sorbet z mango (wegańska)
boskie smaki... i w sam raz na aktualne upały
Dana 2011-05-19 17:50:47.406

Placki twarogowe z ziołami (lakto-ovo-wege)
och! bardzo chętnie spróbuję. ja robię coś podobnego, ale słodko i z mniejszą ilością mąki. tam na 0,5 kg twarogu daje się 3/4 szklanki mąki. konsystencja jaka wyjdzie nie ma znaczenia. jeśli używa się normalnego twarogu, to wyjdzie ciasto gęste, do formowania w dłoniach a jeśli użyje się twarogu mielonego, sprzedawanego w kubełkach z informacja, że mielony i na sernik, to z takiego twarogu zawsze wychodziło mi cisto płynne, które wylewałam chochelką na patelnię i też super wychodziło. tak czy siak brak informacji o mące niepokoi... a może ktoś próbował bez niej?
MEDeah 2011-05-19 12:54:15.784

Niby-ser z cukinii, do pizzy i zapiekanek (wegańska)
świetny pomysł! Troszkę więcej musztardy i kurkumy i jest bardziej 'serowe'
wima 2011-05-19 12:38:36.48

Gotowanie szparagów - przepis podstawowy (wegańska)
nie wiem czemu ale wyszły gorzkie:(
kiń 2011-05-19 11:49:02.867

Makaron ze szparagami i oliwkami (wegańska)
no ba! kolejna wariacja smażonych szparagów z makaronem + dodatki---> mniaaaaMMM :)
MEDeah 2011-05-19 10:52:11.173

Chleb razowy pszenno-owsiany (na drożdżach) (wegańska)
Zrobiłam z mniejszej ilości mąki, za to dodałam otręby pszenne i owsiane i większą (niż w Twojej propozycji)ilość płatków owsianych oraz więcej nasionek, również dyni i suszoną żurawinę. Piekłam w 220 stopniach przez 45 min. Przepyszny chlebek. Dziś jem go już 5 dzień i nadal zachowuje świeżość. Aha, trzymam zawinięty w lnianą ściereczkę i w torebce foliowej.
Mieszałam łyżką drewnianą 5-10 min. Wyrosło pięknie po 10-15 min.
Dana 2011-05-18 15:24:01.949

Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska)
Z tą czubatą łyżką soli to przesada , wystarczy że wszystko co się kupi , jest przesolone, więc po co samemu tak bardzo solić gdy to jest niezdrowe
~kristiana 2011-05-18 15:04:28.144

Kotlety z kaszy jęczmiennej z żółtym serem i czosnkiem (lakto-ovo-wege)
Pyszne! Na pewno do nich wrócę;)
~Silverka 2011-05-18 11:28:37.545

Pasztet sojowo-soczewicowy wg Marty (wegańska)
a ja dodałam i koper i ciecierzycę ... miodzio :D
~aś 2011-05-17 23:20:49.161

Mleczko (mleko) migdałowe w 5 minut (wegańska)
Moim zdaniem nie. Migdały trzeba mielić z wodą, a młynek do kawy raczej nie jest do tego przystosowany... Z mieleniem samych migdałów też sobie średnio radzi, przynajmniej jeśli migdały namoczy się we wrzątku, obierze ze skórki (czyli nie będą takie suche) i wrzuci w całości do młynka.
Generalnie bardzo polecam inwestycję w ręczny blender - oprócz noża, deski i garnków to wg. mnie najpotrzebniejsza rzecz w kuchni :)
patrycccja 2011-05-17 20:02:26.887

Mleczko (mleko) migdałowe w 5 minut (wegańska)
Pytanie laika w robieniu mleka - przejdzie, jak zmielę migdały w młynku do kawy? Nie mam pod ręką żadnego miksera ani blendera..
goosha 2011-05-17 18:13:34.229

Szpinak w cieście naleśnikowym (wegańska)
Pychotki! Ja zrobiłam tradycyjne gęste ciasto naleśnikowe. Na rozgrzany olej rozłożyłam ładnie zblanszowany liść i łyżką nałożyłam ciasto tylko na jedną stronę. Jak się już trochę ścięło, odwróciłam na drugi boczek. Wyszło nie dość, że smacznie - to jeszcze ładnie, bo liście zachowały naturalny kształt i są z jednej strony zieleniutkie. Trzeba tylko uważać, żeby ogień nie był za duży, bo mogą zbrązowieć albo się przypalić. Ja przyprawiłam ciasto tylko solą i pieprzem, ale mojemu mężczyźnie zrobię coś bardziej intensywnego w smaku.
Cuksa 2011-05-17 15:58:23.742

"Cygan" czy "Murzynek" (wegańska)
Do tego polewa czekoladowa...mniam..!
hagath 2011-05-17 10:43:15.771

Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska)
Ja tam nie wiem jak to robicie...Mi ani razu nie wyszedł jak należy...:(
hagath 2011-05-17 10:40:28.08

Brokuły z kapustą pekińską i pieczonym tofu (wegańska)
wyglada cudownie i jak szybko sie robi !
super :)
agnmid 2011-05-17 00:46:24.364

Zupa krem z porów na bulionie (wegańska)
super :)
agnmid 2011-05-17 00:43:10.398

Zupa-krem brokułowa z ziołami (wegańska)
super :)
agnmid 2011-05-17 00:42:46.561

Makaron ryżowy z cukinią, pekinką i brokułem (wegańska)
swietny przepis
agnmid 2011-05-17 00:27:15.788

Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem (wegańska)
super :) ja robilam ta paste tylko zamiast czosnku dodalam troche ziol prowansalskich lub bazyli i oregano tez swietnie smakowalo !
agnmid 2011-05-17 00:12:10.794

Kapusta pekińska duszona z marchewką (wegańska)
az sie glodna zrobilam ...
agnmid 2011-05-16 23:40:39.525

Amarantus egzotyczny - z grzybami chińskimi, papryką, ananasem i curry (wegańska+miód)
Ja dzisiaj gotowałam amarantus ziarna - zdecydowanie dłużej niż 15 minut, bo około trzydziestu.
~Kasia 2011-05-16 21:25:24.012

   423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas