
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Ciasto cynamonowe z jabłkami (wegańska) Ciasto smaczne, ale po zerwaniu górnej skorupy ciasta. Wygląda trochę dziwnie. W sekrecie powiem : (dodałam dwa tajne składniki)*, ale nikomu nie mówcie. *cukier waniliowy i przyprawa do pierników ~Ciastuś 2011-05-19 22:31:33.378 ![]() Sadzone z curry miażdżą ;D zrobiłam w innej kolejności, masło-jajka, a na nie curry, trochę także soli i pieprzu. Z surówką z pomidorów (echh, to jeszcze ciągle nie to, czekam na nasze cudowne pomidory...) i ziemniaczkami - mega obiad :) kleementyna 2011-05-19 20:44:24.803 ![]() robiłam już dwa razy, wychodzi naprawdę kremowy i przepyszny, bije na głowę czekoladowe deserki alpro ^^ z podanych składników wyszły mi dwie dość pokaźne porcje. Dosłodziłam sztucznym miodem. Następnym razem zamierzam zrobić bez kakao, za to z laską wanilii i cynamonem :> Zanetak 2011-05-19 19:37:31.656 Lody arbuzowe (sorbet) (wegańska & RAW) dana- wydaję mi się że w ten sposób miąższ oddzieli się za bardzo od soku, ale tylko mi się wydaje, bo nie próbowałam ~Maria 2011-05-19 19:10:58.739 ![]() Nie, ale wiem co się stanie. Wyjdzie lód o smaku arbuzowym ;) Nawet banany lepiej jest najpierw zamrozić, a dopiero zmiksować - w ten sposób uzyskuje się lepszą konsystencję. patrycccja 2011-05-19 19:10:33.125 ![]() Przepis nie jest wegański, więc na pewno nie przetestuję, ale wg. mnie jest szansa, żeby placki wyszły dobre. Nie ma mąki, ale są płatki owsiane. Być może należałoby poczekać 10-15 min., żeby płatki namiękły, i dopiero smażyć. admin 2011-05-19 19:08:27.837 ![]() Idę o zakład, że robiłaś białe. Tak jak napisałam - są "trudniejsze w obróbce - są bardziej włókniste, więc muszą być obrane wystarczająco grubo, również dlatego, żeby nie były gorzkie." Naprawdę nie można ich obierać oszczędnościowo. patrycccja 2011-05-19 19:01:24.769 ![]() Tak się zastanawiam, czy nie można najpierw zmiksować owoce + dodatki smakowe i dopiero wtedy zamrozić. Robił tak ktoś? Dana 2011-05-19 17:57:09.918 ![]() boskie smaki... i w sam raz na aktualne upały Dana 2011-05-19 17:50:47.406 ![]() och! bardzo chętnie spróbuję. ja robię coś podobnego, ale słodko i z mniejszą ilością mąki. tam na 0,5 kg twarogu daje się 3/4 szklanki mąki. konsystencja jaka wyjdzie nie ma znaczenia. jeśli używa się normalnego twarogu, to wyjdzie ciasto gęste, do formowania w dłoniach a jeśli użyje się twarogu mielonego, sprzedawanego w kubełkach z informacja, że mielony i na sernik, to z takiego twarogu zawsze wychodziło mi cisto płynne, które wylewałam chochelką na patelnię i też super wychodziło. tak czy siak brak informacji o mące niepokoi... a może ktoś próbował bez niej? MEDeah 2011-05-19 12:54:15.784 Niby-ser z cukinii, do pizzy i zapiekanek (wegańska) świetny pomysł! Troszkę więcej musztardy i kurkumy i jest bardziej 'serowe' wima 2011-05-19 12:38:36.48 ![]() nie wiem czemu ale wyszły gorzkie:( kiń 2011-05-19 11:49:02.867 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MEDeah 2011-05-19 10:52:11.173 ![]() Zrobiłam z mniejszej ilości mąki, za to dodałam otręby pszenne i owsiane i większą (niż w Twojej propozycji)ilość płatków owsianych oraz więcej nasionek, również dyni i suszoną żurawinę. Piekłam w 220 stopniach przez 45 min. Przepyszny chlebek. Dziś jem go już 5 dzień i nadal zachowuje świeżość. Aha, trzymam zawinięty w lnianą ściereczkę i w torebce foliowej. Mieszałam łyżką drewnianą 5-10 min. Wyrosło pięknie po 10-15 min. Dana 2011-05-18 15:24:01.949 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) Z tą czubatą łyżką soli to przesada , wystarczy że wszystko co się kupi , jest przesolone, więc po co samemu tak bardzo solić gdy to jest niezdrowe ~kristiana 2011-05-18 15:04:28.144 Kotlety z kaszy jęczmiennej z żółtym serem i czosnkiem (lakto-ovo-wege) Pyszne! Na pewno do nich wrócę;) ~Silverka 2011-05-18 11:28:37.545 Pasztet sojowo-soczewicowy wg Marty (wegańska) a ja dodałam i koper i ciecierzycę ... miodzio :D ~aś 2011-05-17 23:20:49.161 ![]() Moim zdaniem nie. Migdały trzeba mielić z wodą, a młynek do kawy raczej nie jest do tego przystosowany... Z mieleniem samych migdałów też sobie średnio radzi, przynajmniej jeśli migdały namoczy się we wrzątku, obierze ze skórki (czyli nie będą takie suche) i wrzuci w całości do młynka. Generalnie bardzo polecam inwestycję w ręczny blender - oprócz noża, deski i garnków to wg. mnie najpotrzebniejsza rzecz w kuchni :) patrycccja 2011-05-17 20:02:26.887 ![]() Pytanie laika w robieniu mleka - przejdzie, jak zmielę migdały w młynku do kawy? Nie mam pod ręką żadnego miksera ani blendera.. goosha 2011-05-17 18:13:34.229 ![]() Pychotki! Ja zrobiłam tradycyjne gęste ciasto naleśnikowe. Na rozgrzany olej rozłożyłam ładnie zblanszowany liść i łyżką nałożyłam ciasto tylko na jedną stronę. Jak się już trochę ścięło, odwróciłam na drugi boczek. Wyszło nie dość, że smacznie - to jeszcze ładnie, bo liście zachowały naturalny kształt i są z jednej strony zieleniutkie. Trzeba tylko uważać, żeby ogień nie był za duży, bo mogą zbrązowieć albo się przypalić. Ja przyprawiłam ciasto tylko solą i pieprzem, ale mojemu mężczyźnie zrobię coś bardziej intensywnego w smaku. Cuksa 2011-05-17 15:58:23.742 "Cygan" czy "Murzynek" (wegańska) Do tego polewa czekoladowa...mniam..! hagath 2011-05-17 10:43:15.771 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) Ja tam nie wiem jak to robicie...Mi ani razu nie wyszedł jak należy...:( hagath 2011-05-17 10:40:28.08 ![]() wyglada cudownie i jak szybko sie robi ! super :) agnmid 2011-05-17 00:46:24.364 ![]() super :) agnmid 2011-05-17 00:43:10.398 ![]() super :) agnmid 2011-05-17 00:42:46.561 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |