7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Pasztet z soczewicy i warzyw ze słonecznikiem (wegańska) aa i zapomniałam dodać, że płatki zastąpiłam otrębami owsianymi i wyszło super, skleciło się porządnie! ~Klaudia 2011-05-04 20:40:24.093 Pasztet z soczewicy i warzyw ze słonecznikiem (wegańska) pyszny, wyszedł pikantny,ale świetny! ja na pewno zrobię go jeszcze nie raz! polecam i dziękuję za przepis. ~Klaudia 2011-05-04 20:38:32.154 Kapusta z ciecierzycą i pomidorami (wegańska) Już nie zima, ale za oknem szaro i zimno, więc taka rozgrzewająca potrawa jak znalazł :) sunflower_ren 2011-05-04 20:35:18.924 Babeczki (mufinki) bananowe (wegańska) W silikonie pewnie wyjdzie nawet lepiej, bo nie będzie problemu z przywierającym papierkiem :) Patent, który mi tu ktoś doradził, z wkładaniem muffinek na noc do puszki, działa idealnie, ale jednak trzeba trochę poczekać na efekty... Z silikonu z założenia wszystko gładko wychodzi. patrycccja 2011-05-04 19:22:57.722 Bossski sos pomidorowy do gołąbków, warzyw, kasz, czegokolwiek (wegańska) Po 1-sze przecier i koncentrat to nie to samo, chociaż niektórzy nie rozróżniają ;) Tutaj pewnie chodzi jednak o koncentrat. Również myślę że chodzi o małe puszki (70g) takie jak były kiedyś - stawiałabym na takie standardy zwł. że przepis był dodany w 2003 r. Z drugiej strony kiedyś koncentrat był o wiele bardziej skoncentrowany, mocniejszy. Także słoiczek, nawet 200g, nie wydaje mi się przesadą. Więc w sumie, jako rzecze sunflower_ren, trzeba dodawać po trochu, próbować i dostosować pod swój smak :) patrycccja 2011-05-04 19:17:10.873 Sałatka ze wstążek marchewki i cukinii (wegańska) Pięknie to wygląda, aż chce się gotować i jeść! Dana 2011-05-04 19:00:55.265 Babeczki (mufinki) bananowe (wegańska) Chyba każde można tak piec? sunflower_ren 2011-05-04 18:43:56.392 Babeczki (mufinki) bananowe (wegańska) Czesć mam pytanie czy one mogą być pieczone w foremkach silikonowych ? ~kalina 2011-05-04 18:08:37.663 Kasza manna bananowa z bakaliami (wegańska) Następny raz dałabym 2 razy mniej wody (albo więcej kaszki, gdybym miała bardziej pojemny żołądek ;). W tych proporcjach wyszła trochę dziwna, wodnista bananowa papka. Ale szczęśliwie bakalie uratowały sytuację, więc i tak ok :) kasiarka 2011-05-04 17:33:24.146 Soja w warzywach (wegańska) fajne kocham takie warzywne dania ! agnmid 2011-05-04 16:55:05.17 Grykę w paprykę (lakto-wege) pyszne :) Chociaż jakoś tak mało tej kaszy wchodzi do papryki :| Albo miałam zmutowane papryki :| eleventhbubble 2011-05-04 16:43:58.507 Seitan czyli chińskie "mięso" (wegańska) Ps. Warto się też zapoznać,z wiadomościami dotyczącymi negatywnych skutków stosowania seitana, czyli glutenu. Żeby się potem ktoś nie nabawił niemiłych dolegliwości: www.cev.com.pl/gluten.html ~Sagitta 2011-05-04 15:57:09.134 Seitan czyli chińskie "mięso" (wegańska) Właśnie próbowałam go zrobić...Mąka zamiast się płukać, łączyła mi się z wodą i zrobiła się po prostu breja... Za nim nie mogłam sobie z tym poradzić. Wylałam to na sito i przelałam dość ciepłą wodą i zostały mi takie grudki. Ale kulki to ja z tego nie zrobię,żeby ją ugotować.... :((( Jakaś porada? ~Sagitta 2011-05-04 15:43:30.688 Majonez dziadziusia (wegańska) ? I bez jajek, albo czegoś w zastępstwie wyjdzie? Ktoś już przetestował? ~Sagitta 2011-05-04 14:12:53.666 Manna owocowa (bez mleka!) (wegańska) Mniam, mniam. :) Irokezik91 2011-05-04 11:26:41.922 Gulasz z fasolki szparagowej z papryką (lakto-wege) Bez zabielenia też jest ok, ale ze śmietaną delikatniejsze i takie bardziej kremowe. Myślę, że z powodzeniem można by użyć mleka koko :) Muszę spróbować czy wyjdzie zjadliwe ;] sunflower_ren 2011-05-04 08:44:35.551 Kasza jaglana - jak gotować (wegańska) Ja nie prażę i gotuje mi się 15 a czasem nawet 10 min. Przepłukuję zimną wodą, później przelewam wrzątkiem a następnie do gara z wrzącą wodą. sunflower_ren 2011-05-04 08:41:36.637 Bossski sos pomidorowy do gołąbków, warzyw, kasz, czegokolwiek (wegańska) Mi się wydaje, że puszka to taka mała (70 g? nie wiem bo kupuje większe), ale lepiej dodawać po trochu i próbować czy już nam odpowiada smakowo :) sunflower_ren 2011-05-04 08:39:33.176 Ostry sos chiński na bazie soku pomarańczowego (wegańska) pycha gaga1 2011-05-04 05:42:13.839 Bossski sos pomidorowy do gołąbków, warzyw, kasz, czegokolwiek (wegańska) Ta "puszka przecieru" jak dla mnie równa się przeciętnemu słoiczkowi (ok. 200g) ;) A sosik szybki, pyszny i ze składników zawsze obecnych w domu (przynajmniej u mnie) - więc spełnia wszystkie kryteria bossskości! :P Aa, chociaż jedna uwaga - nieco za słony wychodzi w mojej ocenie, następny raz po prostu użyję wody zamiast bulionu z kostki. kasiarka 2011-05-03 23:22:31.941 Kwas wigilijny (wegańska) Obecnie można kupić butelkowany kwas z kiszonej kapusty. Sam kupuję. ~Alej 2011-05-03 22:42:16.292 Kasza jaglana - jak gotować (wegańska) Żeby szybciej się ugotowała? Dla lepszego aromatu? Zgaduję, bo tylko raz, dawno temu, gotowałam bez prażenia i generalnie miałam problem z jej dogotowaniem - strasznie długo to trwało. patrycccja 2011-05-03 20:00:21.462 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) WSPANIAŁY CHLEBEK:)PALCE LIZAĆ:) ~WIESIA 2011-05-03 19:57:49.453 Kurki - mrożenie (wegańska) Cytuję za przepisem: "Kurki (tak samo rydze) trzeba poddusić lub obgotować - inaczej będą gorzkie." Mroziłaś surowe grzyby? Jeśli tak, to masz odpowiedź... Przynajmniej następnym razem będziesz już wiedziała :) patrycccja 2011-05-03 18:30:29.528 Kasza jaglana - jak gotować (wegańska) Po co praży się kaszę? lagatta 2011-05-03 16:34:11.903 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |