
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() Pardita, jak ja robię, trzymam tydzień. Teraz po zrobieniu przechowuję je w słoikach (i lodówce). Wcześniej, kiedy używałam butelek plastikowych, ścinała się końcówka. Od soboty do soboty w warunkach lodówkowych nic nie powinno się mu stać ;) Zanetak 2011-04-01 13:16:48.176 ![]() Zrobiłam. Zapomniałam kminku, zamiast tego channa masala, i 2 razy więcej przypraw i też więcej czosnku - wyszły boskie :-). Wszystkim smakowały :-) matriohka 2011-04-01 09:09:41.314 "Bandgobhi alu sabji", czyli sabdżi z ziemniaków i kapusty (wegańska) brzmi pysznie ale to niestety nie dieta weganska,jezeli z maslem ja uzylam hemp oil i wyszlo wspaniale ~aga 2011-04-01 03:43:33.404 ![]() Super przepis na ryż, zawsze tak robię. Smakuje lekko orzechowo :) Vegankaa 2011-04-01 03:36:50.357 Mleko sojowe bez soli i cukru (wegańska) Kochani, a jak dlugo takie mleko mozna potem trzymac w lodowce? Niestety w moim "gospodarstwie domowym" tylko ja jestem jego milosniczka, wiec musze wiedziec, ile zrobic. pardita 2011-03-31 23:47:43.635 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na połowę makaronu wzięłam prawie tyle warzyw co w przepisie, a do tego 1/2 chili (bez pestek rzecz jasna!) i łyżeczkę świeżo zmielonego imbiru (można trochę więcej), a do tego 1/2 łyżeczki lekko utłuczonego kuminu (było go czuć wystarczająco). Kumin zresztą absolutnie nie jest tu potrzebny - jakoś nie kojarzy mi się z kuchnią tajską i choć się z resztą nie gryzie, to nie jest tu dla mnie nieodzowny. patrycccja 2011-03-31 18:24:06.213 Zupa-krem pomidorowa z czosnkiem i szczyptą gałki (wegańska) pychotka! Ja zrobiłam do tego ziołowe pełnoziarniste grzanki i posypałam prażonymi pestkami dyni i natką pietruszki. Najadłam się tymi pysznościami na amen :-))) ~kat 2011-03-31 16:50:54.891 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() matriohka 2011-03-31 16:39:44.752 ![]() Patrycccjo, dziękuję za odpowiedź. Natka 2011-03-31 10:31:10.429 Soczewica smażona z tofu lub grzybami (wegańska) Zrobiłam bez masła i sosu sojowego, soczewicę gotowałam z sokiem z cytryny i czosnkiem. Pyszne! ;) ~Justyna 2011-03-30 21:55:52.608 ![]() też nie dodaję mąki, za to trochę sody oczyszczonej, która nieco spulchnia "kotleciki" przez co są miękkie. trzeba dobrze zmiksować składniki, ciecierzyca musi być wcześniej namoczona kilka godzin (jak ostateczna masa jest nieco za sucha, to wtedy dodać nieco wody, i najlepiej mieć zwilżone ręce wodą, kiedy lepimy kotleciki), a olej do smażenia musi być naprawdę dobrze rozgrzany (smażenie na głębokim oleju, najlepiej w jakimś garnku) - wtedy nie może się rozlecieć :) a i duuużo natki pietruszki i najlepiej świeżej kolendry! polna droga 2011-03-30 20:50:03.801 ![]() Robiłam z połowy porcji - taka ilość wystarczy na obiad dla 2-3 osób. A sos bananowy, tak jak pisałam, proponowałabym mimo wszystko z 2 bananów - ale ja zawsze lubię mało "podstawy" a dużo dodatków ;) patrycccja 2011-03-30 17:50:54.823 Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska) Mi wyszło idealnie :) A to trzecia próba pieczenia ciasta w moim mini-piekarniczku i dwie poprzednie były nieudane! Już myślałam, że nie będę go w tym celu używać, a tu taki sukces! ;) Dzięki! kasiarka 2011-03-30 17:49:05.199 Naleśniki z warzywami zapiekane w pomidorowym sosie (farsz i sos) (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kasiarka 2011-03-30 17:47:09.291 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) Możliwe, że wtedy się rzeczywiście nie nagrzał... wczoraj próbowałam jeszcze raz i wszystko wyszło (chyba) dobrze :D Dziękuję bardzo za pomoc! :) ~1125 2011-03-30 16:39:22.08 ![]() Robiłam niedawno podobny tylko nie dodawałam musli. Na pewno jeszcze powtórzę :) sunflower_ren 2011-03-30 16:20:15.636 ![]() Bardzo dobra, rzeczywiście trochę kojarzy się z paprykarzem, możnaby kogoś nabrać ;) sunflower_ren 2011-03-30 16:19:08.598 ![]() Fajna pasta taka nietypowa. Ja wrzuciłam wszystko razem i zmiksowałam. Smakiem przypomina troche rybnego paprykarza ale jak widać na szczęście ryb tam nie ma, spokojnie sobie pływają:) veganjihad 2011-03-30 16:03:37.032 ![]() pyszne :D lovela5 2011-03-30 15:52:10.089 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nurkan 2011-03-30 14:00:03.716 ![]() Patrycccjo, zmniejszałaś proporcje dla 2 osób może? Podzielisz się? Ten przepis jak dla mnie brzmi rewelacyjnie, kokos, wanilia..to moje ulubione smaki :) Natka 2011-03-30 13:45:22.897 ![]() ten sok z cytryny nadaje fajny kwaśny posmak. Jak z góry da sie lukier to są w sam raz słodkie:) veganjihad 2011-03-30 13:07:30.503 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() patrycccja 2011-03-30 11:57:16.808 ![]() jaki ciekawy przepis! i jeszcze nikt komentarza nie wrzucił? chyba będę pierwsza jak tylko to zrobię :) MEDeah 2011-03-30 10:04:07.605 Surówka moja ulubiona z sałaty lodowej i pomidorów z olejem lnianym lub dyniowym (wegańska & RAW) Bardzo pyszne są sałatki z sałaty lodowej ale ta nieeeeeeeeeeeeeee okropieństwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 ~Piorun 2011-03-30 07:22:50.172 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |