7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50    


Curry kalafiorowo-ziemniaczano-marchwiowe (wegańska)
Przepyszne! Zajadałam się ja oraz moi mięsożerni znajomi :)
~Ola 2015-03-13 09:20:40.12

Pieczone tofu (wegańska)
Zrobiłam tak właśnie ze zwykłym tofu i wyszło rewelacyjnie.
Sama dopiero dzisiaj na to wpadłam, a od roku jestem na diecie wegańskiej, tak więc nie ma się co czepiać.
dorotaaka 2015-03-12 19:29:11.502

Kotlety z ziemniaków i twarogu wędzonego (lakto-ovo-wege)
Nie dodałam pieczarek, ale i tak były przepyszne! Polecam :)
Spooky_Morrigan 2015-03-12 18:17:06.93

Zupa-krem pomidorowa z czosnkiem i szczyptą gałki (wegańska)
Pyszna! Za mocno doprawiłam, więc dodałam ziemniaka i troszkę wody dla rozrzedzenia ale i tak jest super :)
~Karolina 2015-03-12 17:44:41.014

Kotleciki z płatków owsianych w sosie pomidorowym z gorczycą, chili i ziołami (wegańska)
Zrobiłam te kotleciki i okazało się, że to dokładnie to samo, co moja rodzina serwowała mi przez całe dzieciństwo! Bardzo polecam!
kajarek94 2015-03-12 11:21:13.796

Smażone tofu po koreańsku - w ostrym sosie (lekko słodkim:) (wegańska)
przez ciebie slina zaczła mi lecieć ;p
musze to zrobić ;)
~quan 2015-03-12 10:31:55.268

Legumina z soi (lakto-ovo-wege)
@orzechova, <3
W przepisie herbatę poprawiłam, ale twój komentarz zostawiam, bo jest genialny! :D
patrycccja 2015-03-12 09:53:57.33

Szpinakowe tagliatelle na poprawę humoru (wegańska)
No to poprawiłam sobie i rodzinie humor. Pyszności!!!!!
mjarocinek 2015-03-11 17:22:46.722

Zdrowe kluseczki jaglane otulone makową bakaliową masą (wegańska)
Przepis brzmi ciekawie. Własnie znalazłam w szafce torebkę mielonego maku, więc będzie prawie świąteczne sniadanie :)
Dana 2015-03-11 14:56:25.008

Legumina z soi (lakto-ovo-wege)
mm, cherbata, czyli pewnie herbata z cukrem ;)
orzechova 2015-03-11 07:04:59.33

Oryginalna grecka musaka dla wegetarian (pod beszamelem) (lakto-wege)
Bardzo smaczne danie, cynamon świetnie komponuje się z resztą składników
~margaretka 2015-03-09 21:03:24.086

Burger z ciecierzycy na wypasie (wegańska)
jeden z moich hitów! pyyyycha:)
sunflower_ren 2015-03-09 20:55:58.571

Sun tea - herbata na lato (wegańska & RAW)
Najlepszą herbatę jaką piłam do tej pory to green jaśmin z richmont.co.uk. Serdecznie wam ją polecam.
~Klaudia 2015-03-09 16:23:24.652

Kotlety z czerwonej soczewicy (wegańska)
Smak ok, ale konsystencja zbyt rzadka. Dosypywałam i dosypywałam bułkę tartą, aż ostatecznie dały się jako tako uformować. Chyba za dużo wody do gotowania soczewicy.
Angelica 2015-03-09 15:58:43.254

Kolorowa chińszczyzna z makaronem sojowym lub ryżowym (wegańska)
ewelinajiao , nie no, już przesyłać to bez przesady :) Dzięki za propozycję, ale lepiej podaj nazwę i ew. jakieś wskazówki czy rady które warto znać. Jak przyprawa dostępna w PL to sama kupię :)
patrycccja 2015-03-09 12:30:45.699

Leczo do słoików (wegańska)
Kuchnia subatomowa, dobre ;D Co do leczo z ogórków to muszę spróbować - bylebym pamiętała jak będzie sezon. Bardzo jestem ciekawa smaku! :)
patrycccja 2015-03-09 12:26:47.082

Uzupełniający napój proteinowy weganina (wegańska)
W SKRÓCIE.
Melasa/ melas raczej jak mówią cukrownicy jest ostatnim odciekiem z wirowania cukrzyc.
Najpierw ekstrahuje się sok z buraka. Później się go oczyszcza. Następnie gotuje/odparowuje. W cieczy tworzą się kryształy. Później odwirowuje utworzone kryształy (stąd bierze się właśnie cukier "handlowy" biały kryształ), a pozostająca ciecz zwana jest odciekiem I. Znowu się ja gotuje/odparowuje i powstaje z niej mączka ( odwirowany trochę beżowy cukier) oraz odciek II. Dalej ten odciek znowu się gotuje/odparowuje i mamy z tego mączkę cukrową III oraz odciek ( ostatni z rzędu) zwany melasem (ew. melasą).
Jako tako nie jest odpadem, jest jadalna. Cena w hurcie Około 350 zł za tonę.
~fuzel 2015-03-09 12:03:25.5

Curry kalafiorowo-ziemniaczano-marchwiowe (wegańska)
Rewelacja! Bardzo smaczne, aromatyczne i pożywne danie. Świetny pomysł na kalafiora "inaczej". :) Ja nie miałam mleka kokosowego, więc użyłam sojowego, natomiast przyprawy smażone na oleju musiałam wodą podlać, bo bardzo się skleiły.
drevni_kocur 2015-03-08 16:42:11.134

Brokuły z ciecierzycą (wegańska)
Tę potrawę zrobiłam z cieciorki gotowanj na parze (z puszki), więc ddoałam też przecier pomidorowy (z domowych przetworów). Podałam z kaszą gryczaną i duuuuuuuużą ilością mieszanych kiełków pikantnych (domowa uprawa). Zacna potrawa :) Polecam.
Dana 2015-03-08 15:26:32.159

Pasta do pieczywa z suszonych pomidorów, majonezu i bazylii (wegańska)
Wyjątkowo pyszna! Jak pastella ;)
~Mateusz 2015-03-07 21:46:06.726

Zupa z soczewicy z ziemniakami i marchewką (wegańska)
zrobiłam dzisiaj, bardzo dobra!
~jump 2015-03-07 15:32:27.325

Kolorowa chińszczyzna z makaronem sojowym lub ryżowym (wegańska)
ocet chyba musi wyparować trochę. ale wiesz, mąż nie potrafi się wysłowić na tyle, żeby mi to dokładnie wytłumaczyć.
jeszcze mają taką jedną przyprawę, którą dodaje się po soli, mogłabym Ci przesłać jej trochę, ale to priv.
ewelinajiao 2015-03-07 13:37:25.661

Masło orzechowe - domowe, prawdziwe, najlepsze, bez niepotrzebnych dodatków (wegańska)
ja próbowałam w młynku, tylko wody dodałam i wyszło bardzo dobre. dodałam też trochę wanilii. masło orzechowe potrzebne mi było do deseru z chia.
ewelinajiao 2015-03-07 13:35:26.647

Leczo do słoików (wegańska)
tak w ogóle wielkie dzięki za Twój przepis, szukałem właśnie od czego się zaczęło, nie tam jakieś rozbuchane nowoczesne fantazje kulinarne, kuchnia subatomowa jak kpi mój Tata ;) ale oryginalne i bardzo wydajne recipe, pychota! a ogórek? hehe, a skąd ja też biedny ozimek miałbym coś takiego wymyślić? :) wpisz sobie 'leczo z zielonych ogórków' :)
ozimek 2015-03-07 01:48:23.669

Burgery z buraków (wegańska)
Niesamowite,że przez te buraki kotlety wyglądają jak rasowy beef... ja zrobiłam z nich właśnie kotlety do hamburgerów-efekt łudząco podobny! :) dodałam parę łyżek psylium,to coś co doskonale łączy ze sobą składniki- na zasadzie mąki,żeby kotlety się nie rozwalały.można piec na termoobiegu,wtedy skórka stwardnieje i konsystencja kotleta będzie idealna.polecam,super przepis! :)
~MARTA 2015-03-05 15:20:33.481

   40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas