7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Kofta indyjska z kapusty (wegańska) ej to te przyprawy dodac do kapusty z maka czy na olej...? bo juz sie pogubilam... O_o a i maka ma byc ziemniaczana, czy moze byc inna...? ~kroofka 2011-02-06 21:29:58.345 Ciastka kokosowe (wegańska) bardzo dobre! Po wyjęciu z piekarnika posypałam je jeszcze cukrem pudrem. ~sophieto 2011-02-06 19:16:25.718 Buraczki duszone z marchewką i słonecznikiem (wegańska) Dziękuję autorowi tego przepisu! Buraczki wyszły genialne. Nie spodziewałam się, że połączenie : buraki+ marchew + słonecznik da tak smakowity efekt. :) Marchhw starłam na tarce, wody dodałam aby aby, do tego jeszcze odrobinę sosu sojowego. Pyszności!:) ~Kamila 2011-02-06 17:42:27.617 "Cygan" czy "Murzynek" (wegańska) Bardzo dobre ciasto! cukier zastapilam miodem i dalam pol lyzki sody oraz mleko owsiane. Wyszlo :) ~shin 2011-02-06 13:05:32.318 Niby-ser z cukinii, do pizzy i zapiekanek (wegańska) za nic nie przypomina sera:P puposzyja 2011-02-05 21:28:28.994 Domowe krówki z sezamem (lakto-wege) Z kokosowym nie wiem - zawiera tłuszcz, co może wpłynąć na zachowanie masy krówkowej. Ale z sojowym bym śmiało próbowała. ~x 2011-02-05 19:55:16.885 Domowe krówki z sezamem (lakto-wege) hej! czy mozna zamiast mleka krowiego uzyc sojowego albo kokosowego? ~Paulina z Łodzi 2011-02-05 17:48:58.434 Ciasto na pizzę - oryginalne, prosto z Neapolu (bez drożdży) (wegańska) Nie wiem, czy oryginalne ciasto włoskie ma drożdże czy nie, ale ja takie bez drożdży jadam regularnie i uwielbiam je. Rzecz gustu. Stefan ma rację, bezpośrednio na ciasto dać pomidory albo sos pomidorowy. ~Krzysiek 2011-02-05 17:09:22.672 Pieguski kakaowe (wegańska) ja daję więcej bakalii i czekolady, zawsze wychodzą przepyszne kra 2011-02-05 16:03:52.239 Smażone kasztany (wegańska) "wytarzać w jarzynce lub innej przyprawie i zachwycać się ich smakiem" gratuluje pomysłu. równie dobrze mogłabyś zrobić to z ziemniakami, (chyba ze źle rozumiem wytarzanie) i nie byloby wiekszej róznicy. to tak, jakby kupić krewetki i przyrządzić je jak śledzie - w occie i z cebulą. ~srutu tutu 2011-02-05 14:49:31.647 Kapusta pekińska duszona z sosem sojowym, czosnkiem i natką (wegańska) Bardzo dobra kapucha:) Jeszcze lepsza posypana gomasio. vessna 2011-02-05 13:55:28.01 Zupa marchewkowa z imbirem i mlekiem kokosowym - delicje! (wegańska) Generalnie nie przepadam za kuchnia orientalna, no ale wraz ze przejsciem na weganizm szukam nowych smakow. I musze przyznac, ze zupka jest faktycznie bardzo ciekawa, dla mnie na tyle aromatyczna i syta, ze polowa podanej porcji wystarcza za caly obiad :). Jednak jako zupa przed drugim daniem jak dla mnie za bardzo charakterystyczna. ~bigobergine 2011-02-05 11:12:51.304 Sphagetti z cukinii z sosem warzywno-pomidorowym (carbohydrates free) (wegańska) tak, tak i mieszamy zeby zrobily sie zolcutkie od kurkumy=) truscaveczka 2011-02-05 09:51:09.862 Surowy witariański majonez jakiego Hellmanns mógłby pozazdrościć (z nerkowców i kalafiora) (wegańska & RAW) Dzięki za super raw przepis! mimikra87 2011-02-05 01:19:57.938 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) Lousi, nie tak. Po pierwsze "wietrząc" piekarnik, kiedy jest ustawiony na grzanie, marnujesz energię/gaz. Piekarnik grzeje, a ciepło ciągle ucieka... Jesli się boisz to ustaw go na 30-35 st., ale drzwi zamknij. A co ważniejsze po pół godzinie odstaw ciasto na bok, ale nie czekaj aż piekarnik ostygnie, tylko nastaw go na 250 st. Jak już się nagrzeje do tej temp. (albo będzie już blisko), to wstaw ciasto znowu do piekarnika. I czekaj, raczej nie otwieraj drzwiczek w międzyczasie. Co do form - z tego co pamiętam mogą być napełnione do 3/4, ale nie bardziej. Ja robię zawsze w dwóch keksówkach 30cm i jest akurat. patrycccja 2011-02-04 22:40:39.594 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) No więc własnie robię drugie podejście. Póki co zrobiłam ciasto, przed rozpoczęciem nastawiłam piec na 40* i garnek stoi na otwartych drzwiach pieca. Poczekam pół godziny tak jak w przepisie;-) Potem wyłączę całkowicie piec, zaczekam aż ostygnie, nastawię na 250* i zacznę piec. A powiedzcie mi, ile objętości formy mam zalać? Połowę? Trzy/czwarte? lousie 2011-02-04 19:54:13.142 Sphagetti z cukinii z sosem warzywno-pomidorowym (carbohydrates free) (wegańska) Truskaveczko, czyli paseczki są grubości 1-2 mm? i wrzucamy na wrzątek? na chwilkę? Natka 2011-02-04 09:11:42.682 Pasta jajeczno-majonezowa z cebulką i szczypiorkiem (lakto-ovo-wege) Jajka, starty ser żółty, szczypiorek i majonez kielecki... Pycha :) puellaparva 2011-02-03 22:23:40.183 Deser marchwiowo-jabłkowy (wegańska) Ja zwykle dodaję cukier i trochę jogurtu lub śmietany :) Z miodem jeszcze nie próbowałam, ale wszystko przede mną :) Uwielbiam tę surówkę <3 puellaparva 2011-02-03 22:10:52.869 Sałatka ryżowa (jak Tabouleh, ale z ryżem) (wegańska) Pyszna sałatka, zrobiłam ją z majonezem :) Sporo tego wyszło, chyba muszę zaprosić kogoś żeby wpadł i pomógł mi ją zjeść ;) puellaparva 2011-02-03 21:53:06.47 Chili con carne - w wersji wege (wegańska) aha, ważne jest również to, że pysznie smakuje również w wersji ubogiej. zamiast puszkowanych pomidorów - 1 świeży i mnóstwo ketchupu/koncentratu. obyło się również bez papryki (dzięki czemu smażenie trwało jakieś 8 minut) ~uluś 2011-02-03 18:52:42.06 Chili con carne - w wersji wege (wegańska) absolutnie przepyszne! nie rozumiem, czemu nie ma komentarzy?? nie bójcie się czasu gotowania, tak naprawdę zrobienie trwa chwilę, tyle co uduszenie papryki, wg mnie minuty podane w przepisie są przesadzone, bardzo przesadzone. trzeba pamiętać o dokładnym wyciśnięciu granulatu, bo nawet usmażony może mieć wodnistą konsystencję. ~uluś 2011-02-03 18:49:17.171 Pączki wegańskie (wegańska) a po co Ci mleko ?? Pycha!!! ~xwegex 2011-02-03 18:33:57.039 Sphagetti z cukinii z sosem warzywno-pomidorowym (carbohydrates free) (wegańska) Cukinię kroję tak jak bym ją obierała ze skórki tylko miązsz za pomoca zwykłej obieraczki to warzyw. Mysłę że około minuty żeby zrobiła sie miekka. Polecam podlanie kilkoma łyżkami wody i przykrycie pokrywką. Wg uznania można równięz wymieszac z sosem ale wtedy jest ryzyko ze sie rozgoyuje i makaron będzie sę rozpadał. Co do przypraw do kupuje na targu w woreczkach i nie orientuje sie kto jest producentem. Jeśli chodzi o kurkumęto niczego sobie jest ta z kamisa. truscaveczka 2011-02-03 15:09:36.781 Krupnik z kaszą jęczmienną, amarantusem i brukselką (wegańska) No, fajnie by było, gdyby ilości były podane nieco dokładniej, przede wszystkim dla kaszy i wody. Póki co proponuję wspomagać się tym przepisem: puszka.pl/przepis/423-krupnik.html patrycccja 2011-02-03 09:55:48.105 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |