
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() Znakomite z wegańskim erzacem sera. Dorzuciłam zeszkloną cebulkę, bo lubię. kruszonka 2011-01-31 19:54:05.92 Sałatka z selera, ogórków kiszonych i banana (lakto-wege) lepsze niż xenna polecam ^^ ~xenna extra 2011-01-31 18:32:14.021 Nadziewana pomarańcza czyli sałatka owocowa z selerem, rodzynkami i pistacjami (lakto-wege) DOBRE ~EDEK 2011-01-31 18:11:58.311 ![]() Dziś pierwszy raz w życiu kupiłam szparagi. Jutro wykorzystam ten przepis :) Brzmi apetycznie! mabo85 2011-01-31 17:22:20.739 ![]() Hm, ja zrobiłam tak, żeby urósł w piekarniku, bo teraz zima, więc najpierw nagrzałam go do ok 40* i wstawiłam do urośnięcia, jak ciasto było ok 1,5 cm od blachy to zmieniłam na 250* i piekłam tak 17-20 minut, a potem na 200* myślisz, że to przez to? lousie 2011-01-31 17:04:23.463 ![]() Wyrośnięty chleb wstawiłaś do już nagrzanego piekarnika czy na 250' ustawiłaś dopiero wkładając formy? Bo wiesz, piekarnik nagrzewa się 10-15 min... A drożdżowe wypieki powinno się wkładać do już nagrzanego! Obstawiam że to był powód, bo na pewno nie to że dałaś połowę razowej mąki - zawsze dawałam takie proporcje jak ty i wychodził bez problemu :) patrycccja 2011-01-31 16:51:59.2 Surówka z rukoli, kiwi, gruszki i awokado (wegańska & RAW) mmmm.... ~mojżesz 2011-01-31 16:25:33.53 ![]() Dzięki Aelveanerle:) Spróbuję znów jutro/pojutrze;) A powiedźcie mi, ile ciasta mam wlać do formy? Połowa, trzy czwarte? lousie 2011-01-31 15:31:45.165 Zupa dyniowa z zacierkami, zaprawiana mlekiem (lakto-ovo-wege) Pyszna jako zupa śniadaniowa!!! Mniam! ~Andziulka 2011-01-31 15:05:33.644 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) Ten chleb piekę już jakiś dziesiąty raz, nie wyszedł mi tylko za pierwszym razem, kiedy piekłam w zbyt niskiej temperaturze ;) Kolejne wyszły idealne :) Lousie - Przy takiej ilości mąki razowej zazwyczaj trzeba piec znacznie dłużej, ogólnie rzecz biorąc razowa zachowuje się inaczej niż "zwykła", biała. Razowej dodaję najwyżej 1/4, może po prostu Twój chleb się nie dopiekł? Poza tym, ciasto zostawiam zawsze do wyrośnięcia w pokojowej temperaturze, a woda, w której rozrabiam drożdże też nigdy nie jest bardzo ciepła. Wydaje mi się, że 50 stopni to dla drożdży może być za dużo. Następnym razem możesz upiec na samej białej mące i odstawić ciasto do wyrośnięcia w chłodniejsze miejsce. Spróbuj, bo chleb jest pyszny i naprawdę warto :) ~Aelveanerle 2011-01-31 14:46:57.321 Słodkie kulki a'la rafaello (z migdałami) (wegańska) zrobiłam je dzisiaj. są boooskie. ja zamiast wafelków dodałamm ciasteczka złotokłose. mi wyszło trochę ponad 50 sztuk. a moze 60- nie wiem, bo jadłam jeszcze podczss robienia:) naprawde polecam:) ~k 2011-01-31 13:34:01.046 Cukierki-karmelki-ciagutki (lakto-wege) oh jea ~Agata l. 2011-01-31 13:31:54.289 ![]() jakoś przeczytałam i mam zamiar wypróbować, bo bardzo lubię tego typu sosy, tylko muszę dokupić cukinię:) rzeczywiście autor przepisu używa jakby za dużo zdrobnień, ale to nie ma znaczenia - w końcu chodzi o przepis, a nie o styl pisania autora przepisu! Tobie jamjest radzę szukać przepisu, który chciałbyś wypróbować, a nie czepiać się słów. jazgottt 2011-01-31 12:44:27.038 Sos pomidorowy z cukinią i czosnkiem (wegańska) a na koniec wypisujemy jeszcze milionek zdrobnionek... opanuj się! tego się nie da czytać :) ~jamjest 2011-01-31 10:21:53.141 ![]() No niestety nie wyszedl:( Wlałam wody do garnka, rozpuściłam drożdże, wsypałam pół kg mąki pszennej i pół kg razowej, dwie łyżki oliwy no i sól. Włożyłam to do piekarnika, powinien być nagrzany do 50* bo wcześniej siostra robiła zapiekanki, ale ja go wylaczylam i jak sie ochlodzil to wlaczylam i zrobilam na 50*. Urósł tak...1,5 cm od blaszki, ustawiłam na 250*, piekł się przez 15 minut i następnie na 200* przez 45 minut. Na pierwszy rzut oka wyglądał ładnie, ale jak go wyjęłam z blaszki po ok 1.5-2 h to zupełny zakalec:( co mogłam zrobić źle? lousie 2011-01-30 23:28:56.263 Pasta z pszenicy lub orkiszu z czosnkiem i koncentratem (wegańska) Cóż, pod nazwą "Jarzynka" ja też zrozumiałam coś w rodzaju tego syfu co sprzedają w sklepie...wcale mnie nie zdziwiła wypowiedź grocha. Bardzo dobrze, że rozwiane zostały wszelkie wątpilowści co do jakości przyprawy w przepisie, co jest na pewno bardzo użyteczne dla mniej poinformowanych w temacie - wielu ludzi nie zdaje sobie spawy z tego co jest wtego typu przyprawach. Pozdrawiam i nie ma się co irytować od razu ;) ~Kasia 2011-01-30 22:30:35.521 Razowiec na bananach czyli bananowe ciasto z mąki razowej (wegańska) @x piekłam to ciasto i jest przepyszne, robi się błyskawicznie i jeszcze szybciej znika z foremki :) agahk 2011-01-30 21:12:19.249 ![]() Hm, właśnie się piecze w piekarniku:D Mam nadzieję, że będzie jadalny;) Dodam, ze mam 13 lat i nigdy w zyciu nie pieklismy w domu chleba, a ten robiłam sama, więc może być różnie;) Oby byl udany:) lousie 2011-01-30 19:12:28.815 Pizza viA kOzA (lakto-ovo-wege) Robię tę pizzę już drugi raz, bo ciacho jest pierwsza klasa! ~mags 2011-01-30 18:33:17.835 Mleko sojowe (wegańska) A nie lepiej kupić gotowe w Biedronce? :) ~Zbic 2011-01-30 16:45:12.771 ![]() si :) kleementyna 2011-01-30 14:45:47.351 ![]() Ja robię z dwoma modyfikacjami: 1. Dodaję do gotowania łyżeczkę mielonego kminku 2. Podsmażam cebulę na oleju, oprószam ją mąką i dopiero mieszam z kapustą (dodaję też troszeczkę masła dla smaku). A całość można zmieszać potem z ziemniakami i mamy śląski panczkraut zabrzanin 2011-01-30 13:27:06.154 Krupnik (wegańska) super przepis, nie mogę przestać gotować tej zupy;) preferire 2011-01-30 13:26:31.275 Surówka z kapusty pekińskiej z orzechami i mandarynkami (wegańska & RAW) w mojej wersji zamiast prowansalskich jest sos na bazie kamisa fit-up zmysłowego (teraz nazywa się chyba prowansalski) oleju z pestek winogron pół na pół z gazowaną mineralną.. i posypuję startymi orzechami :-) ~magda 2011-01-29 22:06:01.812 Kasza gryczana z marchewką, brokułem i czosnkiem (wegańska) Wartościowe danie. ~ell 2011-01-29 17:22:41.379 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |