
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() niech ktos sie wypowie :) chetnie bym zrobil jesli serio serio takie dobre Matik 2010-12-17 16:32:19.833 ![]() Rewelacja! Nowe oblicze znudzonego sera żółtego :) Sam farsz pyszny a w połączeniu z serem, mmm... Na pewno też wypróbuję wersję z pieczarkami. ankaopolanka 2010-12-17 16:28:22.23 ![]() probowal ktos? Matik 2010-12-17 16:28:06.138 ![]() A jeśli zamieniłabym groch na soczewicę...? epamalwinka 2010-12-17 15:44:36.413 ![]() to mój pierwszy samodzielnie pieczony pasztet;) i wyszedł bardzo dobry:) dodałam tylko słonecznika;) mniam ;) ale uwaga! przypomina mi trochę w smaku mięsny... Magda-Andrzej 2010-12-17 14:15:22.299 ![]() no noo dobre ;d Magda-Andrzej 2010-12-17 12:20:41.083 Kalafior z patelni (wegańska) Dla mnie najlepszy ugotowany a później w jajku i bułce tartej mmmmmmm palce lizać ~Pavveł 2010-12-16 18:39:37.048 ![]() lepiej nie dawać cytryny, gdyż lukier wtedy pęka( na drugi dzień). polecam aromat, powiedzmy pomarańczowy.. ana 2010-12-16 17:13:51.686 ![]() można też zamiast wywaru z warzyw dać wywar z suszonych grzybów :) MEDeah 2010-12-16 15:28:52.535 Soczewica po pakistańsku - z ziemniakami, chili i imbirem (wegańska) pyyyycha! :-) chociaz dla mnie troche za ostre :D bede musiala dodac mniej papryki :P orchideaaaa 2010-12-16 15:00:06.205 Afrykańska zupa ziemniaczana (wegańska) To jest mój ulubiony przepis!! Zupa jest świetna!:) Osobiście dodaje więcej przypraw, czyli wszystko co mam pod ręką: oregano, bazylia, chilli, a czasami nawet trochę miodu. ~bura 2010-12-16 14:00:11.277 Bigos bez kapusty (pieczarkowo-marchwiowy z ogórkami kiszonymi) (wegańska) Po prostu PYCHOZJA!!! :) Dodałam jeszcze liście laurowe i ziele angielskie, zeby był bardziej zbliżony do prawdziwego bigosu. ~bura 2010-12-16 13:55:55.444 ![]() robię takie grzanki czasem do zup-kremów, ale bez sera. Fajnie uzupełniają smak zupy, biorąc pod uwagę to, że takie zmiksowane zupy są zazwyczaj dosyć mdłe ryfka 2010-12-16 11:50:43.182 ![]() całkiem smaczny przepis, niestety brak proporcji, więc musiałam kombinować po swojemu: na jednego bakłażana wzięłam 3 malutkie ziemniaki, jedną cebulę i pół zielonej papryki. Dodałam do tego jeszcze nieduży kawałek cukinii i imbir. Bakłażana nie smarowałam tłuszczem, tylko zawinęłam w folię aluminiową i zapiekałam około pół godziny w 180 stopniach. ryfka 2010-12-16 11:43:42.186 ![]() To też ciekawy sposób, robisz jakby dwa w jednym, bo ja robię dwa osobne syropy, ten z cebuli i drugi z czosnku: puszka.pl/przepis/5041-syrop_z_czosnku_na_przeziebienie.html ryfka 2010-12-16 11:38:34.555 ![]() to ma być kostka sera w całości, w żadnym wypadku w plastrach, około 35-40dkg. Chodzi o to, żeby ser był w oryginalnej, zgrzanej folii, aby nie było możliwości dostania się wody do sera podczas gotowania, bo wyjdzie ciapa a nie rolada :) ryfka 2010-12-16 11:35:12.204 Rolada z sera żółtego (lakto-ovo-wege) hej, nie rozumiem jaki ser należy kupić, 'zapróżniowany' kojarzy mi się z takim w plastrach?? ~uluś 2010-12-15 22:45:12.608 ![]() Po raz kolejny zrobilam i po raz kolejny sie zachwycilam. Ten przepis jest genialny! Jednak po kilku (udanych) probach przygotowania fasolki wypracowalam wlasny, lekko zmodyfikowany przepis. Cebulke smaze na wiekszej ilosci oliwy, zeby wszystko razem dodac do sosu. Fasolke daje zarowno biala jak i czerwona-w proporcjach pol na pol. Do tego duuuuzo pieprzu! dak0ta 2010-12-15 20:58:15.093 Pierniczki wegańskie (wegańska) wyszły miękkie bardzo po upieczeniu :( ~aska 2010-12-15 20:06:52.372 Pasztet z soczewicy i warzyw ze słonecznikiem (wegańska) Pasztet można piec krócej, nie zaszkodzi mu to a niekiedy wręcz wyjdzie na korzyść :) Żeby pasztet się nie sypał trzeba trzymać się proporcji i sposobu wykonania, zwłaszcza gotowania soczewicy. Dokładny opis przygotowania + zdjęcia na naszej stronie www.vegavani.com w dziale przepisy :) ~vegavani.com 2010-12-15 15:10:52.027 ![]() Uwielbiam tę pastę. Do tej pory kupowałam tylko taką bardzo podobną, nazywa się po prostu pasta warzywna. Teraz zrobiłam sobie sama i mam duuużo:) oprócz marchwi i selera dodałam też korzeń pietruszki, no i oprócz oliwy też trochę oleju kokosowego, bo wydaje mi się, że jak wystygnie, to się będzie lepiej kupy trzymać z tłuszczem kokosowym. Polecam! jazgottt 2010-12-15 13:29:12.509 ![]() zrobiłam po raz trzeci :) znowu się udał. mam ochotę dodać aromatu migdałowego, albo pomarańczowego...albo hehe kawałki gorzkiej czekolady do masy :] niech żyje razowiec na bananach!:) MEDeah 2010-12-15 08:44:34.67 ![]() Proporcje przypraw - super. Co dziwne pierniczki pierwszego dnia były dla mnie piekielnie słodkie - mimo że dałam bardzo aromatyczny, ale też b. mało słodki słód (jęczmienny? nie pamiętam) i dodatkową łyżkę cukru, co na pewno nie dorównało słodkości miodu. Następnego dnia były już o dziwo zdecydowanie mniej słodkie... Minusy - ciasto wyszło mi b.lepkie i dosypywałam mąki. Upieczone pierniczki były miękkie i odkształcały się przy zdejmowaniu, dopiero po ostygnięciu twardniały. Ale nie trzymałam się idealnie przepisu, więc nie mogę powiedzieć że on zawinił... Spróbuję jeszcze raz. Powiem tyle: smakują :) patrycccja 2010-12-14 22:03:45.716 ![]() Galaretka wyszła taka sobie. Zapewne gdyby autorka zadbała o podanie proporcji, efekt byłby inny. Łyżeczka agaru na litr wody okazała się dalece niewystarczająca. Może chodziło o czubatą? W każdym razie moja galaretka jest raczej mdłą zupą. Co za rozczarowanie. kruszonka 2010-12-14 20:54:05.858 ![]() Hmmm mi trochę nie wyszło. :/ Ale spróbuję jeszcze raz. Wezmę inną, bardziej płaską foremkę. :) ankaopolanka 2010-12-14 20:33:00.373 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |