7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489    


Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska)
Za mało soczyste jabłka... przykro mi. Żaden proszek nie ma prawa zostać. Ja do przeleżałych antonówek dolewam nawet pół szkl. płynu, bo prawie w ogóle go w nich nie ma.
~pat 2010-11-17 16:43:34.106

Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska)
żeby nie było za fajnie to i ja się na chleb po drugim zakalcu z rzędu obraziłem a w tej chwili piekę w taki oto sposób jak ktoś tu napisał: urobiłem ciasto, piekarnik nastawiłem między 30 -50 *C, ciasto do blach, i rośnie sobie w piekarniku i powiem Wam że efekt "urośnięcia" powala, wręcz miażdży suty, wyrosło grubo ponad foremkę, jak się skończy piec to skrobn tu coś o tym jak wyszło:)
~Diabelski33 2010-11-17 16:22:44.515

Kotleciki z pieczarek z natką (wegańska)
Zajerąbiste :)
kasumi90 2010-11-17 15:13:31.612

Kostki tofu w słonym karmelu i sezamie (wegańska+miód)
Bardzo smaczna przekąska :)
kasumi90 2010-11-17 15:12:22.735

Kotlety sojowe z Geldern (wegańska)
Bardzo smaczna wersja sojaczy :)
kasumi90 2010-11-17 14:17:46.728

Kotlety sojowe "Afryka" (z masłem orzechowym) (wegańska)
Pycha :) Ja jeszcze czasem dodaję curry i papryki słodkiej w proszku, ew. trochę czosnku - i wtedy są wyśmienite :)
kasumi90 2010-11-17 14:16:06.898

Szybkie i ostre kotlety sojowe (wegańska)
Mnie bardzo smakowały, pyszne i ostre :)
kasumi90 2010-11-17 14:13:51.574

Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska)
spód się chyba nie dopiekł, składniki były wciąż sypkie. a wierzch ciasta się przypiekł. dlaczego?
~mon 2010-11-17 13:35:25.777

Kimchi (kim-chi) - kiszona, pikantna kapusta pekińska (wegańska)
Jedno "ale". W wykazie skladnikow jest biala rzodkiew, natomiast w przepisie pojawia sie "rzepa". To sa dwa rozne warzywa: rzepa jest czarna i okragla, rzodkiew podluzna i biala. Przy okazji polecam mojego bloga: herbarz.wordpress.com/2010/05/21/rzodkiew/
~Jakub Brodacki 2010-11-17 13:18:37.09

Kapuśniak z kiszonej kapusty (wegańska)
Tym, którzy nie lubią kminku, proponuję wypróbować dodanie kminku mielonego. W potrawie nie czuć smaku kminku, a jednak poprawia i pogłębia jej smak, no i czyni potrawę łatwiej strawną. Moje dzieci, które kminku nie cierpią, wsuwają bez marudzenia łazanki z kapustą, do której dodaję mielony kminek. Drugi patent: do wielu zup dodaję przecedzony przez sitko wywar z zagotowanych w małym garnuszku przypraw (liść laurowy, ziele angielskie, jałowiec, ziarna pieprzu, gorczyca biała, kolendra i kminek właśnie). W ten sposób nic nie trzeba wyławiać z talerza, a zupa zyskuje bogaty aromat.
MagdaM 2010-11-17 02:22:09.758

Leczo z kabaczkami, kalarepką, fasolką szparagową i wkładką sojową (wegańska)
1.Po wczytaniu się w przepis dochodzę do wniosku, że dla autora przepisu kabaczek=cukinia, gdyż w części "Przygotowanie" nie ma żadnej wzmianki o cukinii, wobec czego niejasne sformułowanie "kabaczki (tudzież cukinie" zrozumiałabym jako "kabaczki LUB cukinie".
2.Wyraźnie odróżniam cukinie od kabaczków i w sprzedaży też widzę obie kategorie. Cukinię najlepiej wybierać młodą, długości 15-25 cm, nie trzeba jej wtedy obierać ze skórki,która najczęściej jest ciemnozielona (ostatnio widziałam również żółte, ale jeszcze ich nie próbowałam). Miąższ cukinii jest twardszy i nie rozpada się w czasie duszenia/gotowania, podczas gdy kabaczek łatwo rozgotowuje się. Znalazłam informację, że cukinia została wyhodowana z kabaczka we Włoszech pod koniec XIX wieku: www.foody.pl/strony/1/i/414.php
MagdaM 2010-11-17 01:10:22.024

Leczo z kabaczkami, kalarepką, fasolką szparagową i wkładką sojową (wegańska)
Ciekawa jestem czym według autora/autorki przepisu różni się cukinia i kabaczek, bo według wszelkich znanych mi źródeł (kulinarnych i niekulinarnych - choćby wikipedia), są to dwie nazwy tego samego warzywa.
~Eida 2010-11-17 00:09:52.415

Surówka z selera z jabłkiem i orzechami, batdzo fajna (wegańska & RAW)
Zamiast soku z cytryny musiałam dodać octu balsamicznego z odrobiną wody, bo cytryny nie miałam, niestety. Dodałam trochę cynamonu i surówka wyszła smaczna.
jazgottt 2010-11-16 20:41:56.603

Mleko orzechowe lub migdałowe (z orzechów lub masła orzechowego) (wegańska)
Myślałam że nerkowce nawet nie zbliżą się do mleka migdałowego (puszka.pl/przepis/2180-mleczko_mleko_migdalowe_w_5_minut.html), ale się myliłam :) Mleczko wyszło naprawdę smaczne, nawet takie samo do picia jest fajne. Ma trochę "głębszy" i bardziej neutralny smak niż migdałowe. Na 1/3 szkl. nerkowców dałam 2-2,5 szkl. wody, łyżkę słodu ryżowego (b.neutralny w smaku) i szczyptę soli.
patrycccja 2010-11-16 20:24:47.203

Kapusta (z wody) z bułką tartą (wegańska)
Kolejne warzywo, które świetnie komponuje się z bułką tartą. W tym roku jadłam pierwszy raz :) Cukier zbędny.
patrycccja 2010-11-16 19:23:27.71

Oliwkowe pingwiny - najlepszy przepis na domowe przyjęcie (wegańska & RAW)
Mi by właśnie bardziej pasowała orzechowa pasta z tofu i sosem sojowym: puszka.pl/przepis/3045-orzechowa_pasta_z_tofu.html - i ze względu na smak i na konsystencję.
patrycccja 2010-11-16 19:19:49.392

Pasta z soczewicy i warzyw (wegańska)
prosta i bardzo dobra
~turiam 2010-11-16 17:54:26.761

Kluski ze szpinaku i ziemniaków (wegańska)
zrobilam dzisiaj to 1szy raz, z 4 kulek mrozonego szpinaku i 4 lyzek kartofli wyszedl caly talerz tych sycacych kluseczek! dodalam jak w przepisie bulke tarta plus 2 lyzeczki zwyklej maki, nie ziemniaczanej, konsystencja byla idealna, do tego polac to wszystko sprazona cebulka pychota!
~veganka 2010-11-16 16:51:44.274

Puree z soczewicy (wegańska)
bardzo dobry przepis !! :)
~Kaja 2010-11-16 15:57:02.286

Pasztet orzechowy z ryżem i cheddarem (lakto-ovo-wege)
Całkiem smaczny, choć nie zachwycający.
ryfka 2010-11-16 11:23:02.85

Oliwkowe pingwiny - najlepszy przepis na domowe przyjęcie (wegańska & RAW)
ja gdzieś czytałam, że to w środku to nie jest masło orzechowe, tylko jakis twarożek :)
magrusia 2010-11-16 09:42:06.246

Zupa marchewkowa z imbirem i mlekiem kokosowym - delicje! (wegańska)
Właśnie soli też było sporo :D może za dużo jednego i drugiego, ale i tak było pycha:)
sunflower_ren 2010-11-16 09:21:25.693

Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska)
Wydaje mi sie ze nie wolno drozdzy rozrabiac w goracej wodzie. W ciepłej owszem.Moze dlatego chleb nie wychodzi..
~neil 2010-11-16 01:48:48.685

Pieczarki w cieście piwnym (ovo-wege)
Pieczarki wyszły bardzo dobre.
jazgottt 2010-11-15 20:13:16.66

Oliwkowe pingwiny - najlepszy przepis na domowe przyjęcie (wegańska & RAW)
Po za tym, że te pingwiny są ładne to czy są smaczne? Oliwki, marchewka i masło orzechowe... dziwacznie brzmi te połączenie.
Irokezik91 2010-11-14 23:46:10.687

   479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas