
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() Super zupka, ale następnym razem daruję sobie cukier, bo wyszła za słodka (a dodałam chyba z łyżeczkę). Na pewno jeszcze zrobię:) sunflower_ren 2010-11-08 11:27:52.708 ![]() Pamiętam jak w szpitalu były różne wersje zupy mlecznej, zawsze zajadałam ze smakiem, a teraz mam swoją wersję wegan. Czego tutaj nie lubić? ;) Irokezik91 2010-11-08 11:12:26.556 ![]() Udało mi się kupić czarną gorczycę w zielarskim i to pod moim domem :O, więc wzięłam się za ten sos i znów było pysznie. :D Irokezik91 2010-11-08 11:07:50.163 ![]() Szybkie, proste i pyszne! :D Irokezik91 2010-11-08 11:04:12.91 ![]() Ja awokado rozsmarowuję na kanapce, do tego sałata, warzywa i/lub prażone pestki itp. Pyyycha! :) Irokezik91 2010-11-08 11:00:15.753 ![]() Do tego kilka kropel soku z cytryny oraz ew. sałata, pomidor, papryka... i/lub prażone pestki itp. zawsze wychodzi pysznie! :D Irokezik91 2010-11-08 10:53:55.239 ![]() Użyłam do tego moich średnio udanych ogórków kiszonych i to był mój błąd. Zdecydowanie lepiej by smakowało z takimi dobrze doprawionymi itd. Po za tym wyszło bardzo smaczne. :) Irokezik91 2010-11-08 10:44:11.629 ![]() Ja zamiast słodkiej papryki daję ostrą, a zamiast sosu sojowego daję soli. Moim zdaniem taka wersja jest dużo lepsza. Polecam! Irokezik91 2010-11-08 10:36:57.903 ![]() Ciasto naprawdę łatwe i smakowało gościom niewegetariańskim:) dałam mąkę orkiszową z małym dodatkiem kukurydzianej, cukru 1/3 szkl., olej plus trochę wody, zamiast sody łyżkę proszku do pieczenia, dżemu 2 łyżki, ale z płatków róży, wanilię w proszku plus do tego rodzynki i migdały, reszta składników tak jak w przepisie. Wszystko to blenderem zmiksowałam i do piekarnika - co za prostota wykonania:) jazgottt 2010-11-07 23:46:55.553 ![]() Ciasto naprawdę godne polecenia, choć musiałam dodać więcej mąki, niż ilosć podana w przepisie, bo ciasto było zbyt płynne ryfka 2010-11-07 19:35:16.588 Pyszne, twarde tofu bez cytryny (wegańska) Wynik przeszedl moje najsmielsze oczekiwania! Tofu wyszlo pod wzgledem jakosci i smaku absolutnie porownywalne jak najlepsze tofu, ktore kupowalam w niemieckich sklepach z ekologiczna zywnoscia! (Moje koty, ktore mialam w Niemczech i ktore odzywialam wegansko bylyby zachwycone - ich zarelko zawieralo tofu i kiedy kupowalam jakies tansze tofu nie chcialy jesc paskudy ;-)) Tylko, ze ja nie dociskam mojego tofu, zostawiam je na gazie i wieszam zeby serwatka odkapala (tak robila moja mama twarozek w domu). Mimo to uzyskuje tofu o takiej konsystencji, ze moge je kroic w plastry lub kostke. Uzyskuje tym sposobem okolo 480g puszystego tofu pierwszej jakosci! Mam tylko wazne pytanie: dlaczego nalezy gotowac mleko az 40 minut??? Musze sie przyznac, ze kiedy robilam to tofu pierwszy raz musialam niespodziewanie wyjsc z domu i gotowalam mleko tylko 10 minut, mimo to tofu jest ok. Czy ma to jakis wplyw na jakosc tofu, czy jest to konieczne? Bo jesli nie, to uwazam takie dlugie gotowanie za strate energii i wartosci odzywczych. Prosze o odpowiedz. Iwo-na 2010-11-07 15:56:41.311 Placki kukurydziane (z kukurydzy konserwowej) (ovo-wege) Po przeczytaniu wszystkich komentarzy, dodałam papryki w proszku, czosnku granulowanego i sporo otrąb:) przepyszne! A i nie patrzyłam na zegarek, ale przewracałam na drugą stronę, kiedy były już na tyle twarde i zwarte, że bez problemu "wchodziły" całe na drewnianą łopatkę i nie rozwalały przy okazji:) Kasija 2010-11-07 15:16:13.868 ![]() Mi nie smakuje ;/ Matik 2010-11-07 15:04:36.859 ![]() Zrobie niedlugo! Matik 2010-11-07 14:59:50.505 ![]() No i stało się - uzależniłam się od tego dżemu ;D Dziś robię podwójną porcję, ale gruszki najpierw przez tydzień dojrzewałam w pobliżu okna. Nie wiem, może to dziwny pomysł, ale wydaje mi się, że słodko-wytrawny smak tego dżemu doskonale pasowałby np. do smażonego tofu. W sumie analogicznie jak sos z żurawin. patrycccja 2010-11-07 13:56:49.163 ![]() W przepisie brakuje soli, ale poza tym bardzo mi się podoba. Uwielbiam aromat chrzanu w buraczkach! :) Co więcej - w przeciwieństwie do innych przepisów tutaj gotuje się buraczki utarte, więc wszystko robi się nieporównywalnie szybciej. Dla zainteresowanych jedna uwaga: zaopatrzcie się w wielki gar i duuże naczynia pomocnicze :) W 4-5 litrowym garnku taką ilość warzyw trzeba robić na 3 tury... Z 3,5 kg buraczków wyszło mi 21 słoików po 370 ml, więc słoików też potrzeba co niemiara ;) Ja podwoiłam jeszcze ilość płynu bo bałam się, że zbyt "sucha" sałatka będzie się łatwiej psuła - wyszła nieco za tłusta, więc później dałam 1 cześć oliwy i 3 wody. Najbardziej by mi pasowało, gdyby w ogóle nie było oliwy. Chrzan natomiast dałam ze słoiczka. 1 słoiczek (200 ml?) chrzanu ostrego marki Spiżarnia na 2 kg buraczków - to naprawdę b. mało, właściwie go nie czuć :( Niestety nie miałam więcej... patrycccja 2010-11-07 11:15:01.607 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) Ja dziś spróbuję upiec ten chlebek. ~Milena 2010-11-07 10:25:14.165 ![]() Super fajny pomysł, tylko mi osobiście cytryna psuje smak awokado, ale co kto lubi. Ogólnie pomysł rewelacyjny, uwielbiam kanapki z awokado. kamyska 2010-11-06 21:50:14.979 Owsiano-owocowy shake (wegańska & RAW) Przepyszny, choć nie dałam cynamonu z powodu braku;)bardzo słodki, chociaż zmniejszyłam ilość miodu do łyżeczki, dodałam zamiast tego trochę rodzynek i jeszcze inne rodzaje orzechów i nasion:) Kasija 2010-11-06 21:42:50.861 "Twarożek" z tofu i banana do naleśników (wegańska) Bardzo fajny przepis. Twarożek wyszedł pyszny, ale jak dla mnie można dodać tylko 1 łyżeczkę cukru (zwłaszcza jeśli ktoś używa smakowego mleka). misia13 2010-11-06 19:21:56.561 Waniliowe bułeczki drożdżowe (wegańska) Szczerze mówiąc to bułeczki ani słodkie, ani waniliowe nie były. Jedynie pachniały wanilią. Raczej nie pokuszę się o to, aby zrobić je jeszcze raz. misia13 2010-11-06 18:56:30.531 Kanapka z awokado (wegańska) świetnie dopełnia także szczypta ziół lub czosnku suszonego :) ~dorka 2010-11-06 15:33:17.484 Razowiec na bananach czyli bananowe ciasto z mąki razowej (wegańska) Przepis jest REWELACYJNY!!! Niech żyją mało słodkie ciasta!!! :) Wychodzi zarówno z bananami, jak i z dynią zmiksowaną z rodzynkami, z dodatkiem prażonych pestek dyni i słonecznika (w sporej ilości). W piekarniku siedzi sobie aktualnie wersja z jabłuszkami zmiksowanymi blenderem z gruszkami i rodzynkami i cynamonem. Hmmm.....zobaczymy...na razie nie zapeszać proszę :) Dzięki za przepis. ~Kasiulinka 2010-11-05 20:03:40.315 ![]() Szczerze? Mi tez się tak wydaje. Znając mnie to je dodałam ;) Wszystko jest lepsze z pomidorami :D patrycccja 2010-11-05 16:36:13.796 ![]() myslałam, że oprócz papryki pomidory też są i wydawało mi się, że widzę je na zdjęciu :D sunflower_ren 2010-11-05 15:44:42.235 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |