7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494    


Feta w sosie pomidorowo-paprykowo-czosnkowym (lakto-wege)
smaczna potrawa, polecam na kolację na ciepło :) nie mogę się doczekać, aż spróbuję wersji z dynią
~Jaskra 2010-11-01 17:11:31.345

Dynia solo (wegańska)
Właśnie zrobiłam, pychotka :) Chyba dynia na stałe zagości w mojej kuchni.
kamyska 2010-11-01 15:10:33.152

Razowiec na bananach czyli bananowe ciasto z mąki razowej (wegańska)
Mnie także póki co to czegoś w nim brakuje - na pewno więcej słodkiego wsypię/wleję bo mało słodki wyszedł. Ale powinno być tam coś jeszcze
Vanja86 2010-11-01 13:26:56.717

Szpinak lub jarmuż z ziemniakami w masali (wegańska)
Jarmuż w Warszawie można dostać jesienią w Żółtym Cesarzu (dostawy mają chyba w czwartki, ale pewnie się to zmienia), czasem w Realu i Leclercu. Ja sobie zamawiam w moim warzywniaku pod Warszawą i pan mi specjalnie przywozi, więc na pewno w każdym innym też można zamówić.
trututu 2010-11-01 09:57:22.439

Cukinia smażona (plastry) (wegańska)
Pyszności. Posypałam przyprawą do kebabu i jest super. :)
bonamartinka 2010-11-01 07:42:39.566

Kotlety z soczewicy, pieczarek i kaszy jęczmiennej (wegańska)
bardzo dobry przepis, napewno będzie powtórka :)) zrobiłam z brązowej soczewicy, gdyż ta najlepiej smakuje :) dzięki za pomysł
~Silverka 2010-10-31 19:40:16.94

Kokosowa czekolada do picia (wegańska)
Czekolada w proszku i kakao w granulkach dla dzieci, z tego co pamiętam, zawierają mleko w proszku albo inne tego typu upominki. Przynajmniej niektóre z nich. ;)
mater 2010-10-31 19:40:05.031

Zupa marchewkowa z imbirem i mlekiem kokosowym - delicje! (wegańska)
Genialny przepis!
Jednak polecam zmniejszenie nieco ilości cukru - 1 łyżka to dla mnie za dużo. I nie bać się soli, na prawdę sporo trzeba dla zrównoważenia ;)
goosha 2010-10-31 15:35:50.781

Prażny syr tofu (smażony ser tofu) (wegańska)
@Scansenmuseum - zamiast jajka możesz użyć mleka sojowego lub gluta ;) z siemienia lnianego (łyżka zmielonego siemienia lnianego zalana wrzątkiem).
~Ripley 2010-10-31 15:06:02.697

Lekkie, pyszne, razowe naleśniki (wegańska)
Kurcze, przepisy z książki Klapera są zazwyczaj niezawodne i naprawdę fajne. Z tym jednak, muszę przyznać, jest coś nie tak. Na pewno w cieście brakuje soli, ale i konsystencja jest nie teges - taka... ciapowata. Ogólnie duże rozczarowanie. Może coś w czasie tłumaczenia/ przepisywania się pokaszaniło... w tej formie jaka jest powyżej na pewno nie polecam.
patrycccja 2010-10-31 13:20:49.025

Ziemniaki pieczone w mundurkach (wegańska)
można robić knedle z takimi ziemniakami
~hej 2010-10-31 10:40:26.598

Sałatka owocowa ze świeżych owoców z cynamonem (całoroczna) (wegańska & RAW)
Ja od jakiegoś czasu nie mieszam już cynamonu z sokiem tylko oprószam nim równomiernie owoce i mieszam. Nie sypię w jedno miejsce, bo porobią się "grudki".
patrycccja 2010-10-31 09:38:58.302

Smalec wegetariański (wegańska)
Jest to ciekawostka kulinarna, którą zajadają się moi znajomi i rodzina (oczywiście wszyscy mięsożerni). Najpierw przed spróbowaniem kiwali głowami z ironicznym uśmiechem, po spróbowaniu oczy im się powiększały ze zdziwienia, potem smalec znikał w zastraszającym tempie z komentarzem -No popatrz kto by pomyślał.... :-)))
kamysz12 2010-10-31 05:46:05.438

Afrykańska zupa ziemniaczana (wegańska)
Robię tą zupę już 4 raz i nie mogę się powstrzymać przed wyjadaniem z garnka ;-) super pychotka! Gotuję ją krócej, myślę, że max. 15 min.(nie lubię rozgotowanych warzyw) ale jak zostanie na następny dzień to jest jeszcze lepsza. Myślę, że pełnię smaku wydobywa skórka cytrynowa z sokiem cytrynowym.
kamysz12 2010-10-31 05:36:00.595

Pasta z bobu i szpinaku (wegańska)
Robiłam bez serka i manny, a zamiast kminku, którego nie znoszę, dałam gałkę. Wyszło b. smaczne, ale drobne włókna ze szpinaku właziły między zęby :o Trochę to irytujące ;)
patrycccja 2010-10-30 23:57:41.639

Makaron z bakłażanem, pomidorami i natką (wegańska)
Jako wielka fanka czosnku dalam go troszke wiecej niz w przepisie bo balam sie, ze przez podsmazanie nie bedzie go w ogole czuc. Co wiecej, zamiast wczesniejszego smazenia baklazana dalam go bezposrednio do pomidorow i calosc podduszalam do momentu az zrobi sie "packa". Ogolnie smak dosc ciekawy:)
dak0ta 2010-10-30 19:37:50.228

Kasza gryczana z dynią i pieczarkami (wegańska)
Hyhy, u mnie jeszcze nie czas na to danie, bo teraz zawsze robię wersję z pomidorami - póki jeszcze jest sezon pomidorowy :) Ale szklanka kaszy starcza chyba na 3-4 porcje. Z dynią, taką pokrojoną już w kostkę, celowałabym gdzieś w ok. 1,5 l. Dużo zresztą zależy od tego, kto czego więcej woli. Ja lubię dużo warzyw, ale kaszę też uwielbiam, więc tutaj... wszystkiego chcę DUŻO ;D
patrycccja 2010-10-29 19:17:49.702

Adżika (przepis od Niny z Moskwy) (wegańska)
A czemu nie chcecie użyć octu? Nawet jabłkowego?
patrycccja 2010-10-29 19:03:27.803

Zupa jogurtowa (lakto-ovo-wege)
Wiem też ją w tedy jadłam,była bardzo dobra,po mimo, że nie wiedziałam, że jest przesadzona:)
~huda68 2010-10-29 17:44:23.738

Kasza gryczana z dynią i pieczarkami (wegańska)
patrycccja to można prosić o te proporcję?
Przedwczoraj kupiłam 5 kg dyni za... 5 zł, więc szukam nowych pomysłów na danie z tego uroczego warzywka. :D
Irokezik91 2010-10-29 17:43:57.072

Adżika (przepis od Niny z Moskwy) (wegańska)
Właśnie - albo cokolwiek innego zamiast octu?
~Ripley 2010-10-29 15:34:11.015

Bardzo zdrowa i pożywna sałatka kapuściana z fasolą i ogórkami kiszonymi (wegańska)
niezła:)
Magda-Andrzej 2010-10-29 14:44:02.221

Sos z mieszanką warzyw chińskich (wegańska)
zawsze nie wiedziałam czym doprawiać mieszankę chińską :D teraz już wiem :D pyszne :D
Magda-Andrzej 2010-10-29 14:18:39.877

Falafel (felafel) (wegańska)
nie trzeba dawać w ogóle mąki, jeśli są dobrze zmiksowane lub zmielone(ja mielę 2 razy w maszynce do mielenia). dość głęboki i mocno rozgrzany olej też ważny i duuuuzo przypraw, szczególnie kolendry:)
MEDeah 2010-10-29 13:49:32.101

Falafel (felafel) (wegańska)
Wyszły super - myślę, że sekret tego, żeby się nie rozpadały, to dobrze rozgrzany i w miarę głęboki olej. Mnie nie rozpadały się ani trochę. Zrobiłam je z namoczonej przez noc cieciorki, nie ugotowanej. Wszystkie składniki zmiksowałam blenderem ręcznym w misce. Dałam tylko nieco za mało przypraw, dawałam "na oko", może to dlatego. Mąkę zresztą też "na oko" sypnęłam i wyszło ok:).
jazgottt 2010-10-29 12:47:38.906

   484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas