
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() co to za treść? yamaszka 2010-09-16 21:31:19.069 ![]() Pychota ;) Bananusiek 2010-09-16 15:26:42.652 Babeczki (mufinki) marchewkowe (wegańska) Ja bym się ograniczył do 2-3 łyżek oleju :P qetrab 2010-09-16 13:54:32.769 ![]() no no całkiem dobre :) Magda-Andrzej 2010-09-16 11:46:17.754 ![]() Dziewczyny, a tak na 2-3 porcje do zupki to ile trzeba dać mąki? Tak mniej więcej, oczywiście.. Natka 2010-09-16 11:43:34.204 ![]() Dzięki - rozpływam się w samozachwycie ;D patrycccja 2010-09-15 20:48:43.424 ![]() ja to osobiście uwielbiam. Robię ponownie, tym razem więcej i konserwuję :-) sokovirufka 2010-09-15 19:12:50.284 ![]() Pychotka. Patrycja uwielbiam Twoje przepisy. GRISZa 2010-09-15 16:53:24.079 Soja a'la orzeszki (wegańska) Hubert, ja bym zaryzykowała - nie powinny bardzo odbiegać od tych bez gotowania. ~zygzak 2010-09-15 16:00:49.135 ![]() Mój Pyś w zacierkach (my to nazywamy kluski rwane) jest mistrzem. :D Irokezik91 2010-09-15 14:59:47.673 ![]() No tak....jakieś 25 lat temu w budce na placu jadłam coś co się nazywało prażone orzeszki sojowe. Pan sprzedawał to coś w tzw. tytkach (czyt. w papierowych rożkach). Przez kilkadziesiąt lat się głowiłam, co to za orzeszki?...Ten smak czuję do dziś i ...wkrótce do niego powrócę ... :-) Natka 2010-09-15 13:42:59.888 ![]() Katrin, frunę do nieba ze szczęścia, ponieważ jest to mój osobiście wymyślony przepis. Dziękuje, za tak miłe słowa :) Natka 2010-09-15 13:36:13.645 ![]() A razowiec się na mnie obraził... Robiłam z samej razowej, na opakowaniu mąki był nawet przepis na taki chleb. Różnica była taka że dodawało się mniej wody i nie dawało się oleju..., ale ja trzymałam się proporcji tutaj podanych... i wyszedł zakalec. Nie próbujcie tego w domu. ;) Irokezik91 2010-09-15 09:42:20.532 ![]() Jajko zastąpiłam bułką tartą i mąką, dodałam też natki pietruszki. Wyszły suuuper. :D Irokezik91 2010-09-15 09:30:42.688 Dżem z aronii i moreli z nektarynką (wegańska) dżemik zrobiłam bez przekonania ponieważ zostało mi odrobinę aroni ,naczytałam sie o jej cierpkim smaku ale cóż te parę słoiczków może ktoś zje a tu !? w dwa dni poszło 8 ! zaopatrzyłam sie już w kilogram aroni ponownie i zamiast moreli ( bo brak) użyłam samych nektarynek REWELACJA!!!! niesamowity aromat a połączenie cukru cynamonowego-hmmmmm... PALUSZKI LIZAĆ :) katrin467 2010-09-14 21:46:23.946 Soja a'la orzeszki (wegańska) Pytanie, ponieważ nie doczytałem wcześniej i namoczyłem soję po czym ją gotowałem przez godzinę: czy można też taką ugotowaną soję wrzucić na patelnię, czy koniecznie trzeba tylko po namoczeniu? Muszę przyznać że narobiliście mi smaka =) ~Hubert 2010-09-14 21:45:14.938 ![]() Bardzo smaczna ale chyba dodałem za mało oliwy z oliwek bo troche sucha była:)) Properek 2010-09-14 19:57:05.957 ![]() Pomidory nagrzewają się do bardzo wysokich temperatur i faktycznie pasteryzacja jest dość zbędna :) Poza tym z czasem człowiek coraz pewniejszy siebie i już nie musi wszystkiego mieć sterylnego i porządnie zapasteryzowanego. Ja w tym roku jeszcze pasteryzuję - co jak co, ale jak pomidory mi się zepsują, to się przecież zapłaczę ;) patrycccja 2010-09-14 15:05:10.935 ![]() No czasem tak bywa, że coś jest przetrzymywane dłużej, niż ustawa nakazuje ;) Raz, że trochę brak czasu, żeby wszystko robić na bieżąco. Dwa, że sprawdzam, czy w Puszce nie ma już podobnych/prawie identycznych przepisów. Pierogów ruskich już sporo tu jest, więc odwlekałam je, bo to więcej czasu potrzeba. Ale co się odwlecze, to nie uciecze :D patrycccja 2010-09-14 15:01:39.428 ![]() Cos niesamowitego. Zrobilam raz-nie minela godzina jak garnek zostal calkowicie oprozniony:) Dodaje jednak jeszcze troche soku z ogorkow bo lubie bardziej kwasne potrawy. Nawet moj miesozerny J. jest nim zachwycony. dak0ta 2010-09-14 13:32:41.508 ![]() Znam ten przepis z mleczkiem kokosowym, mniam :) Natka 2010-09-14 11:05:13.735 ![]() Ja tez robię takie przeciery..tylko trochę mniejsze ilości. Małe polne pomidory ścieram w całości na tarce, wrzucam do woka i gotuje jw. Potem na gorąco wkładam do słoików. Nie pasteryzuje dodatkowo, trochę szkoda mi na to czasu. Przeciery wykorzystuje wciągu sezonu zimowego, nic nie zostaje na kolejne. Moja przyjaciółka robi trochę inaczej. Wychodzą pyszne ziołowe. Pomidory w całości wkłada do dużego naczynia żaroodpornego, wrzuca do nich zioła i zapieka w piekarniku. Po mniej więcej 1-1,5 ha, wyciąga, schładza, miksuje, wkłada do słoików i pasteryzuje. Natka 2010-09-14 11:02:17.103 ![]() Cieszę się, że w końcu mój wypróbowany przepis na pierogi pojawił się na stronie :) Natka 2010-09-14 10:55:31.128 Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska) Wyszło super no i jest błyskawiczne :) ~seidthe 2010-09-13 13:32:24.154 ![]() dodałam bardzo dużo imbiru, troche chilli i łyżeczke miodu. pycha! kaka 2010-09-12 22:18:02.715 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |