7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Majonez wegański z mleka sojowego (wegańska) @ michu i inni z octo-fobią ;) Ocet jest niezbędny, żeby scięło się mleko. Inaczej będzie to po prostu mleko miksowane z olejem, na pewno nie wyjdzie majonezowa konsystencja. Nie czuć go w smaku więc bez obaw. Ja zrobiłam ten majonez bez przypraw i czosnku (dodałam tylko sól), wyszedł idealny, dokładnie taki jak sklepowy. Jestem pewna, ze nikt by się nie zorientował, że to wegańska podróba :) amanii 2010-08-10 09:11:07.238 Deser warstwowy z hebatników i waniliowego deserku (wegańska) Wiem, że Ameryki nie odkryję, ale Majka serek Danio ma w sobie żelatynę wieprzową!!! ~mokosz13 2010-08-09 22:37:39.644 Kasza gryczana moczona ("surowa") (wegańska) próbowałam kaszę jęczmienną wiejską, też wychodzi. Z tym, że mi nie smakowała. Ale są różne gusta; spróbuj:) veganjihad 2010-08-09 21:12:20.322 Pęczak moczony ("surowy") (wegańska) a zaciekawiło mnie to:). Ryżu nie próbowałam moczyć, spróbuje i dam znać veganjihad 2010-08-09 21:04:48.328 Makaron z pieczarkami, groszkiem i papryką zapiekany pod serem (lakto-wege) P Y C H A !!! ~Mi8k 2010-08-09 17:54:31.299 Kasza gryczana moczona ("surowa") (wegańska) A próbował ktoś moczyć kaszą jęczmienną? Irokezik91 2010-08-09 14:56:14.168 Deser warstwowy z hebatników i waniliowego deserku (wegańska) Robie ten deser dzisiaj. Z serka waniliowego Danio i zwykłych herbatników. majka 2010-08-09 13:48:28.118 Kotlety z płatków owsianych (bez jajka) (wegańska) nie przepadam za płatkami owsianymi w musli, ale ta forma jest wyśmienita! kozia666 2010-08-09 01:54:19.803 Pęczak moczony ("surowy") (wegańska) Swietny pomysl i sposob na zaoszczedzenie energii oraz czasu :) Czy mozna tak samo postepowac z brazowym ryzem? ~ikkka 2010-08-08 22:01:15.19 Kukurydza gotowana w kolbach (wegańska) nie wiedziałam jak się gotuje kukurydze i skorzystałam z tego przepisu ;) i nie żałuję :D pycha :D Magda-Andrzej 2010-08-08 21:50:12.617 Chłodnik z kefiru, ogórków i pomidorów (lakto-wege) no i mnie popędziło :D misiekagh 2010-08-08 20:21:25.215 Buraczki zasmażane z cebulką, do obiadu (wegańska) Genialne! Coś czuję że będę te buraczki robić często. :D Irokezik91 2010-08-08 19:53:53.989 Barszcz czerwony najpyszniejszy (czysty, bardzo esencjonalny, bez cukru!) (wegańska) pyyyszny! Irokezik91 2010-08-08 19:51:09.074 Hummus (wegańska) Humus przepyszny.Wszelkie przetwory w słojach z produktów z dużą zawartością białka pasteryzujemy dwukrotnie 1- 30-40 mnin po 48 godz. 20-30 min.dla słoików ok.0,5-0,7l. Taki proces jest ważny i niezbędny a napewno się sprawdza. Tak samo w przypadku fasolki szparagowej. Fasolka ma tendencję do fermentacji ( z tego co pamiętam to chodzi o jakiś rodzaj bakterii , które nie giną w pierwszej pasteryzacji ) . Żeby tego uniknąć dobrze jest pasteryzować 2 raz. Oczywiście przetwory przechowują się długo (kilka miesięcy). (Wszelkie strączkowe) Pozdrawiam. jokka 2010-08-08 18:52:20.718 Pieczone pierogi argentyńskie z wielowarzywnym nadzieniem (wegańska) Zrobiłam ale jakoś smakowo niezbyt dobrze, nie są zachwycające. Nie wiem czy to jest wina farszu czy ciasta? Do ciasta dodałam sól jak się należy ale jak dla mnie to nie ponowię przepisu. Pozdrawiam. jokka 2010-08-08 18:18:50.847 Fantastyczny gulasz z ziemniaków / gulasz ziemniaczany (wegańska) Bardzo dobre danie u mnie z kolendrą,kminkiem i papryką w proszku ale bez pomidorów za to dodałam pory sałatkowe (akurat miałam )wyszło wysmienite mąż (mięsożerca) ale za to kartoflarz ,wcinał aż mu się uszy trzęsły. Jak dla mnie przepis wyśmienity. To danie napweno zagości w miom domu. Pozdrawiam. jokka 2010-08-08 18:06:20.215 Kukurydziane placuszki na słodko (wegańska) placuszki po prostu fantastyczne!!! co prawda dodałam zwykłe mleko sojowe i sypałam wszystko na oko, a nawet nie odczekałam tyle ile trzeba, więc pewnie wyszły nieco inne, ale na prawdę przepyszne! :) Malina 2010-08-08 16:31:40.314 Afrykańska zupa ziemniaczana (wegańska) Zrobiłam tę zupę wczoraj. Już w trakcie gotowania czułam niesamowity zapach. A w smaku - coś wspaniałego! ~Agnieszka 2010-08-08 14:18:31.275 Bakłażan pieczony pod pomidorami i serem (lakto-wege) Ja nigdy nie obieram, cokolwiek robię z bakłażana. Bo i po co? :) ~pat 2010-08-07 22:51:43.483 Smażony bakłażan z sosem jogurtowo-czosnkowym (lakto-wege) Bakłażana się zazwyczaj soli i takiego zostawia na jakiś czas - żeby puścił sok i stracił goryczkę. Chociaż nie wszystkie tego potrzebują - prawdę mówiąc dawno nie trafiłam na takiego, który by wymagał tych zabiegów. ~pat 2010-08-07 22:37:39.61 Puszyste ciasto z owocami (np. ze śliwkami) (wegańska) Chciałam się zapytać jakiej konsystencji powinno być ciasto przed upieczeniem? Felodrema 2010-08-07 21:05:09.958 Sos grecki (czyli ryba po grecku bez ryby, która sobie w spokoju pływa :) (wegańska) Ja daję jeszcze sporo natki selera i kilka pomidorów. Najbardziej lubię z kaszą gryczaną. Pychotka! Ewunia80 2010-08-07 15:56:52.292 Mleczko (mleko) migdałowe w 5 minut (wegańska) Przed chwilą wypiłam takie oto mleczko: 20 migdałów + 6 moreli + maleńka szczypta soli = niebo w gębie, co prawda fusów sporo, ale mi to nie przeszkadza. Polecam! :D Irokezik91 2010-08-07 14:27:38.3 Bakłażan pieczony pod pomidorami i serem (lakto-wege) czy bakłażana w tym przepisie obierasz? ana 2010-08-07 11:43:04.399 Smażony bakłażan z sosem jogurtowo-czosnkowym (lakto-wege) a po co go zostawiać na godzinę i to samego? ana 2010-08-07 11:41:33.159 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |