
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() co myślicie o tych kostkach? www.opinie.senior.pl/Marigold-Organic-Swiss-Bulion-warzywny-niskododowy,22118.html ana 2010-08-02 13:57:44.505 ![]() znam to ciasto z pesto.pl i absolutnie polecam :) jest pyszne, szczególnie z lodami lub bitą śmietaną) MEDeah 2010-08-02 13:51:52.579 ![]() Moczę kaszę w zimnej wodzie już od kilku godzin i faktycznie mięknie! Będzie w sam raz na jutrzejsze śniadanie. Genialny patent! Niedługo spróbuję moczenia w mleku roślinnym, to dopiero musi być pyszne :> xxl 2010-08-01 22:15:57.336 ![]() woda zimna, a ilość to nie wiem zależy ile masz kaszy, tak jak w misce to wody myślę z około 1-2 cm ponad kaszę, bo ona duzo nie napęcznieje.Powodzenia:) veganjihad 2010-08-01 21:28:37.606 ![]() Bomba! Coś wspaniałego! Ja do mielenia użyłam blendera. To jest chyba o wiele bardziej wydajna metoda, bo 1/3 porcji migdałów zalewałam szklanką wody 3 a nie 2 razy, a napój i tak wyszedł bardzo esencjonalny. Oprócz słodu ryżowego dodałam jeszcze szczyptę soli, żeby uzyskać bardziej naturalny (pełny?) smak. Przepyszne :) patrycccja 2010-08-01 19:25:04.53 ![]() Nie lubię kminku, więc dałam kumin. Za majerankiem też średnio przepadam, więc dodałam tylko troszkę. W zasadzie można go pominąć. Sos sojowy to strzał w dziesiątkę :) Lubię ten przepis - w zeszłym roku też go robiłam. Gdybym miała wybierać, to wybrałabym jednak bób z rozmarynem (puszka.pl/przepis/5135-bob_smazony_z_rozmarynem.html) - uwielbiam bezgranicznie jego aromat :) Ale wygrałby o milimetry, bo prawdę mówiąc oba są genialne :) patrycccja 2010-08-01 18:14:55.714 Pizza Muhameda na puszystym cieście (wegańska) Bardzo dobre ciasto. night_train 2010-08-01 17:44:01.659 ![]() A woda zimna, czy gorąca? I ile jej, żeby nie trzeba było odcedzać? lolituma 2010-08-01 16:42:04.8 ![]() ja robiłam z prażonej ale myślę że to nie ma znaczenia veganjihad 2010-08-01 12:52:04.655 ![]() Po ugotowaniu bulionu, dodaję łyżkę oleju. Oczka z oleju wyglądają ładnie i dodają smaczku. Persimmona 2010-07-31 18:23:28.69 ![]() ten papier, w który zawinięte jest ciasto 'spala się' w piekarniku, także nie polecam. lepiej wykorzystać kawałek nowego papieru do pieczenia. ana 2010-07-31 11:02:47.267 Najlepsze ogórki w zalewie musztardowej (do słoików) (wegańska) proszę podać ilu procentowy jest ocet-6 czy 10, bo chyba to nie jest obojętne. ~Ania 2010-07-31 10:44:18.836 ![]() Jakiej kaszy dotyczy przepis - prażonej czy nieprażonej? A może to bez znaczenia? Brzmi intrygująco. xxl 2010-07-31 01:34:45.15 ![]() baardzo smaczny! polecam polecam polecam :) rabarbar 2010-07-30 20:41:28.191 Wegeciasto owsiane z bananami i bakaliami - bez mąki, jajek i mleka! (wegańska) Ciasto właśnie się piecze, i jeśli jest tak samo dobre po upieczeniu co na surowo... to już nie mogę się doczekać! Dodałam do niego: sezam, słonecznik, orzechy włoskie i laskowe, rodzynki i żurawinke i płatki migdałowe. ~Ewka 2010-07-30 16:52:01.426 Tofucznica z wędliną sojową i cebulą (wegańska) Dziekuje Shaera masz racje dobra rada. Na przyszłość sama sprawdze. majka 2010-07-30 12:43:05.206 ![]() Pasta wygląda ciekawie i brzmi zdrowo. Dzięki za przepis. Persimmona 2010-07-30 11:36:32.925 Ciecierzyca ze szpinakiem (wegańska) mmmmm!! pycha! też dodałam czosnek. super - na pewno jeszcze to zrobię! :)) ~toivoa 2010-07-29 20:50:31.244 Duszone ziemniaki curry (same lub z warzywami) (wegańska) + surowa, żółta fasolka szparagowa + pieprz ziołowy + sos sezamowy (i trochę ziaren) + "przyprawa dla wegetarian" = genialne! :) po uduszeniu w garnku żaroodpornym przypiekłam jeszcze kilka minut całość - wyszło coś w stylu ogniskowej zapiekanki (brakowało tylko cebuli) :) ~ana 2010-07-29 20:21:45.441 Kwas chlebowy, czyli podpiwek (wegańska) Kwas chlebowy to nie podpiwek. To dwa różne napoje. Smak, zapach, skład, barwa całkowicie inna. ~as 2010-07-29 18:56:11.078 ![]() Z 1,5 porcji wyszło mi 5 słoiczków po 200 ml. W zasadzie na styk. Już nie pamiętam, ale dodałam chyba trochę mniej cukru... Odmierzając imbir bierzcie płaskie łyżki - inaczej konfitura wyjdzie wam za mocna. Z ostateczną oceną smaku wstrzymam się do zimy - wydaje mi się że imbir, tak jak czosnek, może w przetworach zmieniać z czasem smak, łagodnieć. Zobaczymy. Już się doczekać nie mogę :) patrycccja 2010-07-29 18:42:32.44 ![]() U mnie to już klasyka. Wymaga trochę pracy, ale warto :) patrycccja 2010-07-29 18:27:53.897 ![]() są super - szukałam innowacji i bomba :) Olenika92 2010-07-29 17:13:51.243 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) a mi zakalec tym razem wyszedł, kiedyś robiłam i było ok a tym razem coś nie wyszło.Otrzymałam placek,chociaż w smaku wydaje się być dobry. Spróbuje zrobić drugie podejscie może jutro. Szkoda mi go wywalić. ~Silverka 2010-07-29 16:58:14.982 ![]() Majka, pozwól, że odpowiem za Patrycję. Okara to pozostałości/'wytłoki' po robieniu mleka sojowego (ugotowana i zmielona soja); zostają na bandażu/gazie. www.aktivplus.org/cms_pl/index.php?option=com_content&task=view&id=15&Itemid=0 <- tu masz opis natureswonderland.com.au/Biodynamic/Recipes/OkaraFreeRecipes.htm <- tutaj masz obrazek Tak na przyszłość, korzystaj z 'googli', albo innej wyszukiwarki ^^ Shaera 2010-07-29 16:02:57.566 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |