
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() Ja robię bez czosnku, aczkolwiek wypróbuję i tą wersję. :) Co do czasu pieczenia - to na pewno krócej niż cukinię, bo zawsze jak piekę je razem to cukinia jest akurat, a bakłażan się spieka (chociaż w smaku i tak suuuper). Irokezik91 2010-07-25 13:15:07.819 ![]() Ostatnio robię ją w piekarniku razem z bakłażanem jest również dobre, a mniej roboty. ;) Irokezik91 2010-07-25 13:10:39.425 ![]() Jeden z moich ulubionych przepisów - tylko, że robię wegańska wersję. Dodaję też czerwoną fasolę z puszki - PYCHA !!!! alicjusz 2010-07-24 23:03:57.485 ![]() już nie mogę się doczekac kiedy nabiorę moją rodzinę hahahaha! Muszę zrobić zdjęcia ich min jak się dowiedzą, że jest wege! :) alicjusz 2010-07-24 22:50:57.913 ![]() Za gęste jak na lody, ale i tak całkiem niezłe. Irokezik91 2010-07-24 10:13:14.551 ![]() dzisiaj u mnie deszczowo;) poza tym już dobrych pare lat nie jadłam pączka, także upał nie szkodzi;) ana 2010-07-24 09:45:18.66 ![]() Naprawdę dobrze się sprawdza tylko bakłażany posmarować olejem, a potem przesmażyć - ja to robię na patelni grillowej i efekt jest, moim zdaniem, znakomity :) zabrzanin 2010-07-23 21:32:50.104 ![]() Idealny deser na randez-vous :) EnfantTerrible 2010-07-23 18:45:22.07 "Kefir" wegański porzeczkowy (wegańska) Super kefirek, faktycznie kwaśny. Następnym razem dodam podkiełkowanych migdałów. Wg diety rozdzielczej to połączenie (orzechy z kwaśnymi owocami) powinno być dobre. night_train 2010-07-23 16:53:30.691 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) Chlebek wyszedl rewelacyjnie. Zrobilam pol na pol z maka razowa i dodalam ziarna slonecznika i dynii. Pychotka! ~Miriam 2010-07-23 11:15:31.803 Pasztet z soczewicy i warzyw ze słonecznikiem (wegańska) Pasztet naprawdę godny polecenia! Sypał się troszkę podczas krojenia, ale smak - genialny:) To mój pierwszy bezmięsny pasztet, nabrałam ochoty na dalsze pichcenie:) ~ajot 2010-07-23 07:53:40.486 Adżika (wegańska) Uwielbiam to danie:)) pychaa ! ~Piotr 2010-07-23 07:03:49.487 Fenkuły zapiekane pod śmietanowo-serowym sosem (lakto-ovo-wege) Złe nie było, ale nie porwało mnie. Trochę za mdłe w smaku - myślę, że fenkuł byłby smaczniejszy z jakimiś bardziej zdecydowanymi smakowo składnikami. Poza tym trafiła mi się jedna zdrewniała w środku bulwa, co trochę popsuło komfort jedzenia. Albo nie wiem, może to ja jakoś źle obierałem tego fenkuła. bartolome 2010-07-23 00:04:47.033 ![]() Mleko się zwyczajnie zetnie, to działa także z innymi owocami oraz z sokami :) xxl 2010-07-22 21:57:08.466 ![]() rewelacja! chilika 2010-07-22 21:01:49.382 ![]() Jasne że możesz :) Ale czy ty naprawdę zamierzasz smażyć pączki w takie upały??? :O patrycccja 2010-07-22 20:34:08.98 ![]() Gaz nie może być za duży. Kalafior potrzebuje trochę czasu, żeby odrobinę (lub trochę bardziej) zmięknąć. Nie może się więc od razu przyfajczyć :) Sposobem jest też podlanie odrobina wody i przykrycie. patrycccja 2010-07-22 20:31:20.087 ![]() A ja stwierdzam że wcale nie :) Też tak robię - w zal. od pory roku dodaje wodę gorącą lub zimną. Nie tylko dlatego, że kartonikowe soki są dla mnie za słodkie. Kiedyś słuchałam jakiegoś dietetyka - rozwodnione soki (również samodzielnie wyciskane) są łatwiej wchłaniane kiedy są rozwodnione. Lepiej uzupełniają niedobory wody w organizmie ze względu na mniejszą gęstość. Wiecie, roztwory izotoniczne, hipotoniczne i hipertoniczne... Woda przechodzi przez błony do roztworu o większej gęstości, czyli spożywane napoje powinny mieć mniejszą gęstość niż osocze. Soki, w szczególności słodzone, mają większą. No to się rozpisałam :) patrycccja 2010-07-22 20:28:07.622 ![]() bardzo dobre, ale nie dodaję orzeszków i sera, bo ich się nie łączy z produktami wysokoskrobiowymi czyli makaronem. kathrine8 2010-07-22 19:51:41.711 ![]() mogę dać zwykłe mleko? 0,5 %? ana 2010-07-22 13:05:02.881 ![]() suuper;) ana 2010-07-22 12:58:53.591 Afrykańska zupa ziemniaczana (wegańska) Robię już zupę po raz kolejny :) zawsze jednak dodaje podwójną porcję warzyw a do tego 6 szkl. wody. Po ugotowaniu jeszcze blenduję. Ziemniaki gotuję zawsze osobno. Wczoraj spróbowałam zrobić z jasnej żółtej papryki, muszę przyznać, że smak trochę się różni. Zdecydowanie wolę wersję z czerwoną papryką :) Niektórzy u mnie w domu lubią jeść taka zmiksowaną zupę z ciemnym pieczywem - zdecydowanie takim ciężkim, ale to już kwestia gustu :) Przepis naprawdę pyszny! Mam nadzieję, że wiele osób się na niego pokusiło :) ~Sonia 2010-07-22 12:26:22.224 ![]() hmmm... to ja nie wiem co robię nie tak. Robiłam już drugi raz i mi się spieka. :/ Chyba trzeba będzie zainwestować w PORZĄDNĄ patelnię... Irokezik91 2010-07-21 23:31:51.938 ![]() Pyyyszny! Irokezik91 2010-07-21 22:57:44.257 ![]() Pominęłam olej, bo aktualnie posiadam tylko oliwę. Wyszło suuuper! :) Irokezik91 2010-07-21 22:54:32.873 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |