7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Samosy z prostym, łagodnym nadzieniem (wegańska) dwie trzecie szkolani wody? czy dwie lub trzy szklanki wody? ana 2010-07-16 13:15:43.308 Placki z jabłkami i cynamonem (wegańska) Użyłam mleka Alpro Soya o smaku waniliowym i wyszło za słodkie..., ale i tak PYSZNIE! Nawet mojemu chłoptasiowi smakowało a to już WIEEELKI WYCZYN! :D Irokezik91 2010-07-16 00:42:55.992 Samosy z prostym, łagodnym nadzieniem (wegańska) Wyszło mi kilkanaście takich pierogów, choć byłam wtedy jeszcze niedoświadczona i lepiłam ze zbyt grubych placków. xxl 2010-07-15 21:11:56.074 Pokrzywa duszona z cebulką i czosnkiem (wegańska) To moja pierwsza próba z wykorzystaniem pokrzywy - myślałam, że będzie się zachowywać bardziej jak szpinak. Po sparzeniu i podsmażeniu była jednak szorstkawa, mimo że to były czubki dość młodych roślin. Dlatego dusiłam je dłużej, z 10 minut. Spora ilość słodkawej, dobrze podsmażonej cebuli dobrze tu pasuje. Cóż, niezłe, chociaż miałam nadzieję na coś bardziej soczystego - jak szpinak ;) patrycccja 2010-07-15 20:55:38.853 Zapiekanka florentyńska - ze smażonej cukinii w mlecznej zalewie (lakto-ovo-wege) Bardzo dobre, a jeszcze lepsze drugiego dnia na zimno :-) Chociaż proponowałbym piec nieco krócej, bo mi się spiekło odrobinę zanadto. I - dla tych, co jedzą czosnek - dodać go trochę. bartolome 2010-07-15 17:52:00.203 Samosy z prostym, łagodnym nadzieniem (wegańska) I ile wyjdzie samosów? Tyle co na zdjęciu czy tam już parę pożartych zostało ;)? ~Ripley 2010-07-15 13:30:43.978 Zapiekane pieczarki faszerowane szpinakiem i ziemniakami (lakto-wege) Smaczne danie obiadowe. Polecam jednak nie mieszać ziemniaków ze szpinakiem i serem, jedynie z masłem i z przyprawami, a szpinak pozostawić na wierzchu. I świeży, sparzony szpinak pasuje nieporównywalnie lepiej! goosha 2010-07-14 20:53:46.602 Lody bananowe (wegańska & RAW) pyszne - polecam dodatek soku z cytryny! goosha 2010-07-14 20:47:52.366 Ryż z soczewicą i pieczarkami w sosie śmietanowym (lakto-wege) Nie wpadłabym na to, że można połączyć ryż z soczewicą. Niemniej połączenie w smaku wychodzi dobre, ale pieczarki i sos wylądowały u mnie na wierzchu potrawy, do tego posypałam ziołami. Walory wzrokowe też są ważne, a nie byłam ich pewna po tym daniu ;) goosha 2010-07-14 20:44:48.617 Kisiel ze świeżych malin (wegańska) pycha !!!! Qmcia 2010-07-14 18:50:05.193 Bób - jak gotować, do czego wykorzystać (wegańska) pycha ~Irminka 2010-07-14 14:56:03.615 Makaron z sosem pieczarkowo-cebulowym (wegańska) tymianek!-baaardzo polecam dodawać do pieczarek :] najlepiej pasuje:) MEDeah 2010-07-14 08:51:36.376 Surówka z roszponki, sera i granatu (lakto-wege) ja bym chyba wolala z jakims twardszym i ostrzejszym serem. kozim albo feta efedrina 2010-07-13 13:39:39.204 Sok malinowy na zimę (wegańska) Nie wyciskam soku z malin tylko przepuszczam maliny przez sokowirówkę.Reszta tak samo. ossabull 2010-07-13 11:09:51.037 Fasola w sosie curry z jabłkami i pomidorami (wegańska) rewelacyjne! :) chilika 2010-07-13 09:11:51.046 Pierogi z jagodami (wegańska) Pyszne mi wyszły! A jakie proste ;) Nie dodawałam w ogóle cukru i były wystarczająco słodkie. Byc może trafiłam akurat na takie jagody, tak czy siak, wspaniały przepis :) ~Iza 2010-07-12 21:27:35.381 Bhangra dip (z czerwonej soczewicy) (wegańska) zajadałam z kalafiorem, pychoota! mart 2010-07-12 20:09:45.847 Hummus (wegańska) ciecierzyca się moczy. ;d hm, dziękuję za rady. ;) co do blendera- oszczędność miejsca- pomiędzy miejscem zamieszkania, a miejscem studiowania jest 700 km, a rzeczy większość zabieram ze sobą. ;p a siekanie i duszenie widelcem fajnie relaksuje. ;) kamyk 2010-07-12 19:50:23.829 Hummus (wegańska) Ja jednak bym pasteryzowała dwa razy, z odstępem dwudziestoczterogodzinnym. Już kiedyś tak robiłam z pastą z RedKidney-a. Co do czosnku: to fakt lepiej dodać go trochę mniej niż "normalnie", bo może nam pasta za bardzo przejść jego smakiem. Powodzenia! Irokezik91 2010-07-12 17:57:17.604 Hummus (wegańska) Bardzo jestem ciekawa co ci wyjdzie :). Ale na zdrowy rozsądek to powinno zadziałać - można przecież kupić różne pasty w słoiczkach. Zastanawiam się tylko czy czosnek nie zmieni smaku po jakimś czasie. No i na wszelki wypadek pasteryzuj długo - z 20-30 min. bym powiedziała, bo tu z naturalnych konserwantów tylko sól jest. A co do blendera to może zażycz sobie pod choinkę czy na inną okazję ;D Blender to po prostu podstawa w kuchni - chyba tylko noża i deski używam częściej ;) patrycccja 2010-07-12 17:10:23.248 Soczewica z pieczarkami i selerem naciowym (wegańska) wow pycha:) zastanawiałam się czy wyjdzie zjadliwe a wyszło baaardzo dobre, polecam! sunflower_ren 2010-07-12 16:26:03.213 Pierogi z jagodami (wegańska) wspaniałe ciasto - jagody w nie zawinięte smakują wspaniale. pałaszowaliśmy je bez polewy, takie dobre. z podanych proporcji na ciasto (bo jagód było sporo = nie wiem ile) wyszło mi 60 pierogów. dziękuję i pozdrawiam! :] rabarbar 2010-07-12 10:32:55.264 Pasztet z pieczarek (wegański) (wegańska) Zrobiłam według proporcji które podała patrycccja. Na gorąco kroić się niestety nie dało, dopiero gdy porządnie pasztet wystygł, ale wtedy już tak SUUUPER nie smakuje... Polecam! Irokezik91 2010-07-12 10:02:35.017 Hummus (wegańska) chciałabym, chciała. ale moje rzeczy studenckie ograniczają sie do minimum, blenderka, ani miksera wśród nich nie ma. podobnie jak młynka. więc może spróbuję jeden słoiczek, dziękuję. kamyk 2010-07-11 18:00:52.08 Zupa-krem pomidorowa z czosnkiem i szczyptą gałki (wegańska) pycha :) rowniez bez smietanki. I zamiast gałki muszkatałowej- bo nie miałam- dodałam ziela angielskiego 5 ziarenek :) fajny aromat ~Silverka 2010-07-11 17:47:13.791 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |