7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528    


Samosy z prostym, łagodnym nadzieniem (wegańska)
dwie trzecie szkolani wody? czy dwie lub trzy szklanki wody?
ana 2010-07-16 13:15:43.308

Placki z jabłkami i cynamonem (wegańska)
Użyłam mleka Alpro Soya o smaku waniliowym i wyszło za słodkie..., ale i tak PYSZNIE! Nawet mojemu chłoptasiowi smakowało a to już WIEEELKI WYCZYN! :D
Irokezik91 2010-07-16 00:42:55.992

Samosy z prostym, łagodnym nadzieniem (wegańska)
Wyszło mi kilkanaście takich pierogów, choć byłam wtedy jeszcze niedoświadczona i lepiłam ze zbyt grubych placków.
xxl 2010-07-15 21:11:56.074

Pokrzywa duszona z cebulką i czosnkiem (wegańska)
To moja pierwsza próba z wykorzystaniem pokrzywy - myślałam, że będzie się zachowywać bardziej jak szpinak. Po sparzeniu i podsmażeniu była jednak szorstkawa, mimo że to były czubki dość młodych roślin. Dlatego dusiłam je dłużej, z 10 minut. Spora ilość słodkawej, dobrze podsmażonej cebuli dobrze tu pasuje. Cóż, niezłe, chociaż miałam nadzieję na coś bardziej soczystego - jak szpinak ;)
patrycccja 2010-07-15 20:55:38.853

Zapiekanka florentyńska - ze smażonej cukinii w mlecznej zalewie (lakto-ovo-wege)
Bardzo dobre, a jeszcze lepsze drugiego dnia na zimno :-) Chociaż proponowałbym piec nieco krócej, bo mi się spiekło odrobinę zanadto. I - dla tych, co jedzą czosnek - dodać go trochę.
bartolome 2010-07-15 17:52:00.203

Samosy z prostym, łagodnym nadzieniem (wegańska)
I ile wyjdzie samosów? Tyle co na zdjęciu czy tam już parę pożartych zostało ;)?
~Ripley 2010-07-15 13:30:43.978

Zapiekane pieczarki faszerowane szpinakiem i ziemniakami (lakto-wege)
Smaczne danie obiadowe. Polecam jednak nie mieszać ziemniaków ze szpinakiem i serem, jedynie z masłem i z przyprawami, a szpinak pozostawić na wierzchu.
I świeży, sparzony szpinak pasuje nieporównywalnie lepiej!
goosha 2010-07-14 20:53:46.602

Lody bananowe (wegańska & RAW)
pyszne - polecam dodatek soku z cytryny!
goosha 2010-07-14 20:47:52.366

Ryż z soczewicą i pieczarkami w sosie śmietanowym (lakto-wege)
Nie wpadłabym na to, że można połączyć ryż z soczewicą.
Niemniej połączenie w smaku wychodzi dobre, ale pieczarki i sos wylądowały u mnie na wierzchu potrawy, do tego posypałam ziołami. Walory wzrokowe też są ważne, a nie byłam ich pewna po tym daniu ;)
goosha 2010-07-14 20:44:48.617

Kisiel ze świeżych malin (wegańska)
pycha !!!!
Qmcia 2010-07-14 18:50:05.193

Bób - jak gotować, do czego wykorzystać (wegańska)
pycha
~Irminka 2010-07-14 14:56:03.615

Makaron z sosem pieczarkowo-cebulowym (wegańska)
tymianek!-baaardzo polecam dodawać do pieczarek :] najlepiej pasuje:)
MEDeah 2010-07-14 08:51:36.376

Surówka z roszponki, sera i granatu (lakto-wege)
ja bym chyba wolala z jakims twardszym i ostrzejszym serem. kozim albo feta
efedrina 2010-07-13 13:39:39.204

Sok malinowy na zimę (wegańska)
Nie wyciskam soku z malin tylko przepuszczam maliny przez sokowirówkę.Reszta tak samo.
ossabull 2010-07-13 11:09:51.037

Fasola w sosie curry z jabłkami i pomidorami (wegańska)
rewelacyjne! :)
chilika 2010-07-13 09:11:51.046

Pierogi z jagodami (wegańska)
Pyszne mi wyszły! A jakie proste ;)
Nie dodawałam w ogóle cukru i były wystarczająco słodkie. Byc może trafiłam akurat na takie jagody, tak czy siak, wspaniały przepis :)
~Iza 2010-07-12 21:27:35.381

Bhangra dip (z czerwonej soczewicy) (wegańska)
zajadałam z kalafiorem, pychoota!
mart 2010-07-12 20:09:45.847

Hummus (wegańska)
ciecierzyca się moczy. ;d hm, dziękuję za rady. ;)
co do blendera- oszczędność miejsca- pomiędzy miejscem zamieszkania, a miejscem studiowania jest 700 km, a rzeczy większość zabieram ze sobą. ;p a siekanie i duszenie widelcem fajnie relaksuje. ;)
kamyk 2010-07-12 19:50:23.829

Hummus (wegańska)
Ja jednak bym pasteryzowała dwa razy, z odstępem dwudziestoczterogodzinnym. Już kiedyś tak robiłam z pastą z RedKidney-a. Co do czosnku: to fakt lepiej dodać go trochę mniej niż "normalnie", bo może nam pasta za bardzo przejść jego smakiem. Powodzenia!
Irokezik91 2010-07-12 17:57:17.604

Hummus (wegańska)
Bardzo jestem ciekawa co ci wyjdzie :). Ale na zdrowy rozsądek to powinno zadziałać - można przecież kupić różne pasty w słoiczkach. Zastanawiam się tylko czy czosnek nie zmieni smaku po jakimś czasie. No i na wszelki wypadek pasteryzuj długo - z 20-30 min. bym powiedziała, bo tu z naturalnych konserwantów tylko sól jest.
A co do blendera to może zażycz sobie pod choinkę czy na inną okazję ;D Blender to po prostu podstawa w kuchni - chyba tylko noża i deski używam częściej ;)
patrycccja 2010-07-12 17:10:23.248

Soczewica z pieczarkami i selerem naciowym (wegańska)
wow pycha:) zastanawiałam się czy wyjdzie zjadliwe a wyszło baaardzo dobre, polecam!
sunflower_ren 2010-07-12 16:26:03.213

Pierogi z jagodami (wegańska)
wspaniałe ciasto - jagody w nie zawinięte smakują wspaniale. pałaszowaliśmy je bez polewy, takie dobre. z podanych proporcji na ciasto (bo jagód było sporo = nie wiem ile) wyszło mi 60 pierogów. dziękuję i pozdrawiam! :]
rabarbar 2010-07-12 10:32:55.264

Pasztet z pieczarek (wegański) (wegańska)
Zrobiłam według proporcji które podała patrycccja. Na gorąco kroić się niestety nie dało, dopiero gdy porządnie pasztet wystygł, ale wtedy już tak SUUUPER nie smakuje... Polecam!
Irokezik91 2010-07-12 10:02:35.017

Hummus (wegańska)
chciałabym, chciała.
ale moje rzeczy studenckie ograniczają sie do minimum, blenderka, ani miksera wśród nich nie ma. podobnie jak młynka.
więc może spróbuję jeden słoiczek, dziękuję.
kamyk 2010-07-11 18:00:52.08

Zupa-krem pomidorowa z czosnkiem i szczyptą gałki (wegańska)
pycha :) rowniez bez smietanki. I zamiast gałki muszkatałowej- bo nie miałam- dodałam ziela angielskiego 5 ziarenek :) fajny aromat
~Silverka 2010-07-11 17:47:13.791

   518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas