
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Wegańskie naleśniki z warzywami (wegańska) Fajnie jest znaleźć przepis z lokalnymi składnikami :)) ~Zadowolona :) 2010-07-16 21:19:35.727 Fasola po serbsku - pieczona z cebulą i papryką (wegańska) Nie podczas gotowania, ale podczas moczenia;) Przejęzyczyłam się :) ~dora rada 2010-07-16 20:48:30.885 Samosy z prostym, łagodnym nadzieniem (wegańska) dwie trzecie szklanki. gdyby były 2 do 3 to by było 2-3 :) ~fiona 2010-07-16 15:52:49.001 Fasola po serbsku - pieczona z cebulą i papryką (wegańska) Podczas gotowania fasoli wytrącają się związki toksyczne. Nie zaleca się gotowania w tej samej wodzie. ~Dobra rada 2010-07-16 14:33:01.092 ![]() dwie trzecie szkolani wody? czy dwie lub trzy szklanki wody? ana 2010-07-16 13:15:43.308 ![]() Użyłam mleka Alpro Soya o smaku waniliowym i wyszło za słodkie..., ale i tak PYSZNIE! Nawet mojemu chłoptasiowi smakowało a to już WIEEELKI WYCZYN! :D Irokezik91 2010-07-16 00:42:55.992 ![]() Wyszło mi kilkanaście takich pierogów, choć byłam wtedy jeszcze niedoświadczona i lepiłam ze zbyt grubych placków. xxl 2010-07-15 21:11:56.074 ![]() To moja pierwsza próba z wykorzystaniem pokrzywy - myślałam, że będzie się zachowywać bardziej jak szpinak. Po sparzeniu i podsmażeniu była jednak szorstkawa, mimo że to były czubki dość młodych roślin. Dlatego dusiłam je dłużej, z 10 minut. Spora ilość słodkawej, dobrze podsmażonej cebuli dobrze tu pasuje. Cóż, niezłe, chociaż miałam nadzieję na coś bardziej soczystego - jak szpinak ;) patrycccja 2010-07-15 20:55:38.853 Zapiekanka florentyńska - ze smażonej cukinii w mlecznej zalewie (lakto-ovo-wege) Bardzo dobre, a jeszcze lepsze drugiego dnia na zimno :-) Chociaż proponowałbym piec nieco krócej, bo mi się spiekło odrobinę zanadto. I - dla tych, co jedzą czosnek - dodać go trochę. bartolome 2010-07-15 17:52:00.203 Samosy z prostym, łagodnym nadzieniem (wegańska) I ile wyjdzie samosów? Tyle co na zdjęciu czy tam już parę pożartych zostało ;)? ~Ripley 2010-07-15 13:30:43.978 ![]() Smaczne danie obiadowe. Polecam jednak nie mieszać ziemniaków ze szpinakiem i serem, jedynie z masłem i z przyprawami, a szpinak pozostawić na wierzchu. I świeży, sparzony szpinak pasuje nieporównywalnie lepiej! goosha 2010-07-14 20:53:46.602 ![]() pyszne - polecam dodatek soku z cytryny! goosha 2010-07-14 20:47:52.366 ![]() Nie wpadłabym na to, że można połączyć ryż z soczewicą. Niemniej połączenie w smaku wychodzi dobre, ale pieczarki i sos wylądowały u mnie na wierzchu potrawy, do tego posypałam ziołami. Walory wzrokowe też są ważne, a nie byłam ich pewna po tym daniu ;) goosha 2010-07-14 20:44:48.617 ![]() pycha !!!! Qmcia 2010-07-14 18:50:05.193 Bób - jak gotować, do czego wykorzystać (wegańska) pycha ~Irminka 2010-07-14 14:56:03.615 ![]() tymianek!-baaardzo polecam dodawać do pieczarek :] najlepiej pasuje:) MEDeah 2010-07-14 08:51:36.376 Surówka z roszponki, sera i granatu (lakto-wege) ja bym chyba wolala z jakims twardszym i ostrzejszym serem. kozim albo feta efedrina 2010-07-13 13:39:39.204 ![]() Nie wyciskam soku z malin tylko przepuszczam maliny przez sokowirówkę.Reszta tak samo. ossabull 2010-07-13 11:09:51.037 ![]() rewelacyjne! :) chilika 2010-07-13 09:11:51.046 Pierogi z jagodami (wegańska) Pyszne mi wyszły! A jakie proste ;) Nie dodawałam w ogóle cukru i były wystarczająco słodkie. Byc może trafiłam akurat na takie jagody, tak czy siak, wspaniały przepis :) ~Iza 2010-07-12 21:27:35.381 ![]() zajadałam z kalafiorem, pychoota! mart 2010-07-12 20:09:45.847 Hummus (wegańska) ciecierzyca się moczy. ;d hm, dziękuję za rady. ;) co do blendera- oszczędność miejsca- pomiędzy miejscem zamieszkania, a miejscem studiowania jest 700 km, a rzeczy większość zabieram ze sobą. ;p a siekanie i duszenie widelcem fajnie relaksuje. ;) kamyk 2010-07-12 19:50:23.829 ![]() Ja jednak bym pasteryzowała dwa razy, z odstępem dwudziestoczterogodzinnym. Już kiedyś tak robiłam z pastą z RedKidney-a. Co do czosnku: to fakt lepiej dodać go trochę mniej niż "normalnie", bo może nam pasta za bardzo przejść jego smakiem. Powodzenia! Irokezik91 2010-07-12 17:57:17.604 ![]() Bardzo jestem ciekawa co ci wyjdzie :). Ale na zdrowy rozsądek to powinno zadziałać - można przecież kupić różne pasty w słoiczkach. Zastanawiam się tylko czy czosnek nie zmieni smaku po jakimś czasie. No i na wszelki wypadek pasteryzuj długo - z 20-30 min. bym powiedziała, bo tu z naturalnych konserwantów tylko sól jest. A co do blendera to może zażycz sobie pod choinkę czy na inną okazję ;D Blender to po prostu podstawa w kuchni - chyba tylko noża i deski używam częściej ;) patrycccja 2010-07-12 17:10:23.248 ![]() wow pycha:) zastanawiałam się czy wyjdzie zjadliwe a wyszło baaardzo dobre, polecam! sunflower_ren 2010-07-12 16:26:03.213 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |