7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528    


Wegańskie naleśniki z warzywami (wegańska)
Fajnie jest znaleźć przepis z lokalnymi składnikami :))
~Zadowolona :) 2010-07-16 21:19:35.727

Fasola po serbsku - pieczona z cebulą i papryką (wegańska)
Nie podczas gotowania, ale podczas moczenia;) Przejęzyczyłam się :)
~dora rada 2010-07-16 20:48:30.885

Samosy z prostym, łagodnym nadzieniem (wegańska)
dwie trzecie szklanki. gdyby były 2 do 3 to by było 2-3 :)
~fiona 2010-07-16 15:52:49.001

Fasola po serbsku - pieczona z cebulą i papryką (wegańska)
Podczas gotowania fasoli wytrącają się związki toksyczne. Nie zaleca się gotowania w tej samej wodzie.
~Dobra rada 2010-07-16 14:33:01.092

Samosy z prostym, łagodnym nadzieniem (wegańska)
dwie trzecie szkolani wody? czy dwie lub trzy szklanki wody?
ana 2010-07-16 13:15:43.308

Placki z jabłkami i cynamonem (wegańska)
Użyłam mleka Alpro Soya o smaku waniliowym i wyszło za słodkie..., ale i tak PYSZNIE! Nawet mojemu chłoptasiowi smakowało a to już WIEEELKI WYCZYN! :D
Irokezik91 2010-07-16 00:42:55.992

Samosy z prostym, łagodnym nadzieniem (wegańska)
Wyszło mi kilkanaście takich pierogów, choć byłam wtedy jeszcze niedoświadczona i lepiłam ze zbyt grubych placków.
xxl 2010-07-15 21:11:56.074

Pokrzywa duszona z cebulką i czosnkiem (wegańska)
To moja pierwsza próba z wykorzystaniem pokrzywy - myślałam, że będzie się zachowywać bardziej jak szpinak. Po sparzeniu i podsmażeniu była jednak szorstkawa, mimo że to były czubki dość młodych roślin. Dlatego dusiłam je dłużej, z 10 minut. Spora ilość słodkawej, dobrze podsmażonej cebuli dobrze tu pasuje. Cóż, niezłe, chociaż miałam nadzieję na coś bardziej soczystego - jak szpinak ;)
patrycccja 2010-07-15 20:55:38.853

Zapiekanka florentyńska - ze smażonej cukinii w mlecznej zalewie (lakto-ovo-wege)
Bardzo dobre, a jeszcze lepsze drugiego dnia na zimno :-) Chociaż proponowałbym piec nieco krócej, bo mi się spiekło odrobinę zanadto. I - dla tych, co jedzą czosnek - dodać go trochę.
bartolome 2010-07-15 17:52:00.203

Samosy z prostym, łagodnym nadzieniem (wegańska)
I ile wyjdzie samosów? Tyle co na zdjęciu czy tam już parę pożartych zostało ;)?
~Ripley 2010-07-15 13:30:43.978

Zapiekane pieczarki faszerowane szpinakiem i ziemniakami (lakto-wege)
Smaczne danie obiadowe. Polecam jednak nie mieszać ziemniaków ze szpinakiem i serem, jedynie z masłem i z przyprawami, a szpinak pozostawić na wierzchu.
I świeży, sparzony szpinak pasuje nieporównywalnie lepiej!
goosha 2010-07-14 20:53:46.602

Lody bananowe (wegańska & RAW)
pyszne - polecam dodatek soku z cytryny!
goosha 2010-07-14 20:47:52.366

Ryż z soczewicą i pieczarkami w sosie śmietanowym (lakto-wege)
Nie wpadłabym na to, że można połączyć ryż z soczewicą.
Niemniej połączenie w smaku wychodzi dobre, ale pieczarki i sos wylądowały u mnie na wierzchu potrawy, do tego posypałam ziołami. Walory wzrokowe też są ważne, a nie byłam ich pewna po tym daniu ;)
goosha 2010-07-14 20:44:48.617

Kisiel ze świeżych malin (wegańska)
pycha !!!!
Qmcia 2010-07-14 18:50:05.193

Bób - jak gotować, do czego wykorzystać (wegańska)
pycha
~Irminka 2010-07-14 14:56:03.615

Makaron z sosem pieczarkowo-cebulowym (wegańska)
tymianek!-baaardzo polecam dodawać do pieczarek :] najlepiej pasuje:)
MEDeah 2010-07-14 08:51:36.376

Surówka z roszponki, sera i granatu (lakto-wege)
ja bym chyba wolala z jakims twardszym i ostrzejszym serem. kozim albo feta
efedrina 2010-07-13 13:39:39.204

Sok malinowy na zimę (wegańska)
Nie wyciskam soku z malin tylko przepuszczam maliny przez sokowirówkę.Reszta tak samo.
ossabull 2010-07-13 11:09:51.037

Fasola w sosie curry z jabłkami i pomidorami (wegańska)
rewelacyjne! :)
chilika 2010-07-13 09:11:51.046

Pierogi z jagodami (wegańska)
Pyszne mi wyszły! A jakie proste ;)
Nie dodawałam w ogóle cukru i były wystarczająco słodkie. Byc może trafiłam akurat na takie jagody, tak czy siak, wspaniały przepis :)
~Iza 2010-07-12 21:27:35.381

Bhangra dip (z czerwonej soczewicy) (wegańska)
zajadałam z kalafiorem, pychoota!
mart 2010-07-12 20:09:45.847

Hummus (wegańska)
ciecierzyca się moczy. ;d hm, dziękuję za rady. ;)
co do blendera- oszczędność miejsca- pomiędzy miejscem zamieszkania, a miejscem studiowania jest 700 km, a rzeczy większość zabieram ze sobą. ;p a siekanie i duszenie widelcem fajnie relaksuje. ;)
kamyk 2010-07-12 19:50:23.829

Hummus (wegańska)
Ja jednak bym pasteryzowała dwa razy, z odstępem dwudziestoczterogodzinnym. Już kiedyś tak robiłam z pastą z RedKidney-a. Co do czosnku: to fakt lepiej dodać go trochę mniej niż "normalnie", bo może nam pasta za bardzo przejść jego smakiem. Powodzenia!
Irokezik91 2010-07-12 17:57:17.604

Hummus (wegańska)
Bardzo jestem ciekawa co ci wyjdzie :). Ale na zdrowy rozsądek to powinno zadziałać - można przecież kupić różne pasty w słoiczkach. Zastanawiam się tylko czy czosnek nie zmieni smaku po jakimś czasie. No i na wszelki wypadek pasteryzuj długo - z 20-30 min. bym powiedziała, bo tu z naturalnych konserwantów tylko sól jest.
A co do blendera to może zażycz sobie pod choinkę czy na inną okazję ;D Blender to po prostu podstawa w kuchni - chyba tylko noża i deski używam częściej ;)
patrycccja 2010-07-12 17:10:23.248

Soczewica z pieczarkami i selerem naciowym (wegańska)
wow pycha:) zastanawiałam się czy wyjdzie zjadliwe a wyszło baaardzo dobre, polecam!
sunflower_ren 2010-07-12 16:26:03.213

   518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas