
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Kotlety sojowe w zalewie słodko-kwaśnej (wegańska) Danie dobre ale niestety za dużo octu wg mnie. Powinno być chyba 1/4 szklanki octu, wtedy danie byłoby łagodniejsze w smaku seszensue 2010-07-05 00:02:01.845 Jajecznica z cukinią i imbirem wg Pięciu Przemian (lakto-ovo-wege) po jednym jajku na osobę?? ojej, trochę skromnie ;) ~kasik 2010-07-04 22:26:48.462 "Cygan" czy "Murzynek" (wegańska) zrobiłam dzisiaj w połowie z mąki razowej, z paroma kroplami aromatu migdałowego zamiast cukru waniliowego i nie dosypałam kakao, tylko dodałam cztery rządki pokrojonej czekolady. a dżem brzoskwiniowy i tylko jedna kopiasta łyżka, bo mi się skończył. wyszło genialne! ciasto jest ciągle ciepłe i już została tylko połowa. ^^ to ciasto jest genialne, może być podstawą do tak ogromnej ilości smaków, że głowa mała. :))) sonnentau 2010-07-04 20:09:38.844 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) chlebek przepyszny ~kuchareczka 2010-07-04 20:02:28.972 ![]() OK, dziś się przyłożyłam, sprawdziłam proporcje dodatków i dopisałam je do przepisu. Oczywiście każdemu wg. gustu, ale nam bardzo smakowało :) Irokezik, a jak tam twoje proporcje? patrycccja 2010-07-04 19:40:09.258 Rodzynkowiec (ciasto rodzynkowe) (lakto-wege) Co do drozdzowych, to nie wyjmuje ich od razu z piekarnika, tylko czekam by doszlo do siebie z 10 minut, dopiero potem wyjmuje i czeka sobie w formie z 30 minut. Wtedy ciasto mi nie opada :)Ale moze to zalezy od piekarnika. ~Silverka 2010-07-04 11:43:00.994 Przypadkowy budyń bananowy (wegańska) Można najpierw zmiksować banana z wodą w blenderze, a następnie ugotować na nim np. grysik z musli i bakaliami. Taka niby "zupa mleczna" ;-P ~hipisk 2010-07-03 23:28:05.241 Soja a'la orzeszki (wegańska) zrobiłam wersję pieczoną, była przepyszna. świetny pomysł! ~anna 2010-07-03 20:08:44.308 Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska) To moje pierwsze ciasto w życiu i wyszło!:) więc dla laików kompletnych idealne. Dodałam aromatu migdałowego, niecałą łyżeczkę cynamonu i też taką cukru waniliowego. Bardzo się obawiałam efektu bo nie mogłam nic spróbować, jestem na ścisłej diecie. Pachniało pięknie a rodzina zachwycona :)) ~pau 2010-07-03 18:36:05.597 Chińska jajecznica (ovo-wege) A co z imbirem? ~zonk 2010-07-02 22:22:07.361 Ciasto czekoladowe - bez jajek! (wegańska) uprzedzam przed wsypywaniem zbyt dużej ilości truskawek do ciasta, staje się wtedy zbyt lepkie. wystarczy nieco na górę. ~Khandroma 2010-07-02 18:30:30.532 ![]() Ojej, to ja, to ja. To wszystko wina admina oczywiście :) Nie mam doświadczenia z ciastem francuskim szczerze mówiąc - parę dobrych lat temu robiłam jakieś poszukiwania w sklepach i tyle. Jako że (wg. mojej wcześniejszej wiedzy) nie ma łatwo dostępnego gotowego, wegańskiego ciasta, to ustawiłam że przepis jest lakto-wege. Czasem mam problemy z decyzją co do diety i po prostu ustawiam jak mi się w danej chwili wydaje... Jeśli większość osób sądzi że ciasto francuskie powinnam uznawać za wegańskie to to zmienię. patrycccja 2010-07-02 17:18:59.921 Ciasto pszenne przekładane świeżymi owocami (np. śliwkami) (wegańska) zrobiłam z truskawkami. co do cukru, dałam jak w przepisie, ale posypałam cukrem pudrem. ciasto przepyszne! ~weronika 2010-07-02 17:10:24.638 ![]() Mmmmm! Wyszło mistrzowskie! :D I to pomimo tego, że zapomnieliśmy o pomidorach... Dodaliśmy za to odrobinę garam masali, tak dla charakteru a nie faktycznej ostrości. Z ryżem, pomidorowo-pieczarkowym sosem i bardzo aromatycznym chutneyem - marzenie... Polecam :) patrycccja 2010-07-02 16:32:51.093 ![]() Sama nie wiem, ja tego nie ustawiam. Belbake jest 100% vegan. sokovirufka 2010-07-02 15:03:40.267 ![]() pyszne! ryfka 2010-07-01 17:59:27.115 Ciasto czekoladowe - bez jajek! (wegańska) Właśnie czekam aż się ciasto upiecze :) O dziwo robiłam wg przepisu i nic nie zmieniałam :) Czekam na efekt końcowy. Dzięki za taki przepis :) ~Ane 2010-07-01 16:22:58.469 ![]() Bardzo dobre ciasto. Najlepiej podawać na ciepło w długie jesienne wieczory. HannaKG 2010-07-01 15:35:41.413 ![]() Też czasem eksperymentuję, zamieniam zielone oliwki na czarne (chociaż wolę zielone, bo są bardziej wyraziste w smaku), dodaję jakies dodatkowe warzywa, np. rzodkiew, rzeżuchę, w zasadzie wszystko tu pasuje :) Nie próbowałam jeszcze z kapustą pekińską, ale pewnie niedługo wypróbuję ;) ryfka 2010-07-01 10:46:20.452 Sałatka grecka (z dodatkiem sałaty) (wegańska) Ja też uwielbiam sałatkę grecką:))) Dzisiaj też ją sobie zrobiłam. Chociaż ja moją robię z odrobiną kapusty pekińskiej i bez ogórka (żeby nie niszczyć witaminy C w pomidorach). Aha - ja robię zawsze z czarnymi oliwkami:) Zulejka 2010-07-01 10:23:33.384 Super qrczacze lody truskawkowe itp. (wegańska) Kiedyś zrobiłam w podobny sposób i wyszła strasznie twrda zmarzlina. ~hipiska 2010-06-30 22:39:45.834 Wyborne leczo w niecałe dwa kwadranse (z marchewką i brokułami) (wegańska) Nie jest to klasyczne leczo, ale tym bardziej nie jest to gulasz! Węgrzy by się normalnie przewrócili! ;) Ja tam aż tak purytańska nie jestem i nie mam nic przeciwko "naciąganiu" nazw. Zwłaszcza jeśli pewne nazwy już się zwyczajowo przyjęły - jak ta. ~pat 2010-06-30 21:19:35.852 Spaghetti "bolognese" (z granulatem sojowym) (wegańska) Bardzo dobre danie. Polecam! ~J. 2010-06-30 21:11:13.007 Napój życia i młodości (z sokiem pomarańczowym i śliwkami suszonymi) (lakto-wege) Ja dodaje do tego banana,kiwi,troche rozdrobnionych ziaren z jagodami Goji oraz lyzke chlorofilu i codziennie pije jako sniadanie (0,5 l). Wytrzymuje na tym od rana do okolo 13. ~Kasia 2010-06-30 12:59:19.426 ![]() MNIAAAAM o niebo lepszy niż z pary, nie mówiąc już o wodzie:)i robi się szybciej! bałam się , że się spali, że powinnam dolać wody, ale rzeczywiście, dzięki przykryciu pięknie mięknie i się rumieni. dziś też takiego zjem :D MEDeah 2010-06-30 09:53:54.904 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |