
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() amanda3601 2015-01-05 23:19:08.287 ![]() Pierwszy majonez juz za mną. Niby nie wyszedł zły,ale spodziewałam sie większego podobieństwa. Majonez wyszedł za bardzo 'puchaty' i nie mogłam poradzić sobie z jego lekko mdłym smakiem. Z braku innej opcji-do sałatki-może być. amanda3601 2015-01-05 23:14:13.611 ![]() Zrobiłam je ostatnio na wesele siostry (weganie muszą sie przyzwyczaić że na imprezy muszą przynosić jedzenie dla siebie;-)) Ciasto przepyszne,pachnące i wyszło go sporo. Niestety zjadłam tylko kawalek(na sprobunek przed weselem) a drugiego dnia widziałam już tylko pustą blachę :-( Nie tylko mi posmakowało :P amanda3601 2015-01-05 23:07:57.428 ![]() Bardzo dobre,bardzo tanie i bardzo syte ;-) amanda3601 2015-01-05 22:55:15.695 ![]() Genialne i chyba pierwszy raz coś smakuje mi tak samo jak w diecie nie wegańskiej. amanda3601 2015-01-05 22:51:55.984 Zupa z soczewicy z pomidorami i koperkiem, doprawiona gałką muszkatołową (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() drevni_kocur 2015-01-05 19:27:16.303 Fasolka "po bretońsku" (wegańska) @Vegegirl Po godzinnym gotowaniu nie spodziewaj się witamin. Koncentrat + puszkę pomidorów zamieniłam na karton przecieru pomidorowego. Dorzuciłam jeszcze marynowane tofu pokrojone w kostkę. Bardzo dobre;] ~uasic 2015-01-05 18:53:27.285 Mleko owsiane w pół minuty (wegańska) chciałam tylko uprzejmie podsunąć pomysł zmiany wyglądu strony na przyjemniejszy w odbiorze i odczycie. pozdrawiam ciepło :) ~pidi10 2015-01-04 23:39:45.632 ![]() Dziś zrobiłam. Wyszły mi smaczne, ale dodałam więcej wody niz w przepisie. myślę, że to wina mojej wagi. Oszukuje mnie... Dana 2015-01-04 18:08:23.052 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ankaria 2015-01-04 15:19:46.748 Bakłażany faszerowane (wegańska) a czy po upieczeniu obierasz bakłażany ze skóry, czy jesz razem z nią? magdaradek 2015-01-04 15:00:30.904 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() czemutotak 2015-01-04 12:57:31.585 Marynowane rzodkiewki (wegańska & RAW) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() drevni_kocur 2015-01-03 23:09:56.851 Pasztet z grochu z zielonym pieprzem (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() drevni_kocur 2015-01-03 21:48:22.099 Kotlety z czerwonej soczewicy z ziołami i z sosem pomidorowym (ovo-wege) Robiłam te kotleciki już 2 razy i za każdym razem wychodziły cudownie! Sos idealnie pasuje, a kotleciki jem z ryżem, ziemniakami lub kaszą kuskus i jest przepysznie. Bardzo polecam ten przepis - z czasem zaczyna być tylko bazą, a robiąc to danie zaczynamy już improwizować z przyprawami i składnikami. PS to super tanie dani i wychodzi duża porcja! ~tuniowa 2015-01-03 16:06:20.716 Burgery z buraków (wegańska) Burgery bardzo sycące. Smakowo wolę bardziej wyraziste potrawy. ;) Uwagi techniczne: Po dodaniu mąki kukurydzianej nie rozpadają się, a po nasmarowaniu papieru do pieczenia olejem nie przywierają. drevni_kocur 2015-01-03 10:59:02.372 Ziemniaki z mangoldem (burakiem liściowym) lub szpinakiem (wegańska) Mmm, wygląda bardzo smacznie, muszę wypróbować. ~agaa 2015-01-03 00:10:28.531 Bułeczki pełnoziarniste z ziołami (wegańska) "1,5 chłodnej wody" chodzi o szklanki, tak? :) ~Martucha 2015-01-02 22:35:40.848 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() czemutotak 2015-01-02 20:32:47.917 ![]() Jak ktoś lubi to można też dodać jakiś słód np z agavy. veganjihad 2015-01-02 18:41:07.396 Kapusta biała z soczewicą (wegańska) Niebo w gębie!!! Zrobiłam z połowy porcji i kminek miałam tylko mielony. Zaczęłam od 2 zeszklonych cebul, potem kapusta, przyprawy + kostka warzywna. Dodałam soczewicę i na koniec było odrobinę za dużo wody. Dodałam ketchup łagodny... makaron miałam tylko zwykłe świdry, ale co tam - miód malina, takie pyszne!!! ~Dorota 2015-01-02 17:57:41.859 Kwas (zakwas) burakowy z czosnkiem (wegańska) Acha i jeszcze mam pytanie: co robicie z burakami z zakwasu? Wyrzucać trochę szkoda, ale jak je przyrządzić? ~Marta 2015-01-01 13:00:10.556 Kwas (zakwas) burakowy z czosnkiem (wegańska) Ja zrobiłam bez chleba, zalałam wodą w temperaturze pokojowej z dodatkiem soli (tak ok. 1 kopiastej łyżeczki na 1 litr). Zakwas stał po prostu na blacie, mam chłodną kuchnię. Po 4 dniach był gotowy. Kwaśny, bardzo aromatyczny (dodałam dużo czosnku i liści laurowych). Zrobiliśmy pyszny barszcz do wigilijnych uszek. A teraz pytanie: u mnie buraki nie odbarwiły się aż tak jak na zdjęciu, nie było też właściwie piany (może 1 łyżka do zdjęcia przez te kilka dni). Kolor wyszedł ciemny, jak wino czerwone, ale w konsystencji jest kompletnie inny niż tutaj wynika z opisów. Mój zakwas przypomina syrop z agawy, nie ma mowy żebym go "zlała do butelek". Spokojnie mogłam przełożyć łyżką. Ponieważ zrobiłam zakwas z 3 kg buraków, wciąż dużo mi go zostało. Trzymam w lodówce w słoju takim 1-litrowym i mam wrażenie, że zakwas jeszcze zgęstniał. Gdyby nie był kwaśny można by się nabrać, że to sok malinowy albo wiśniowy. CZY KOMUŚ TEŻ WYSZŁA TAKA KONSYSTENCJA? Barszcz zrobiłam wg tego przepisu: alicjawkrainiegarow.blogspot.com/2012/12/barszcz-z-kiszonych-burakow-z-fasola.html tyle że bez fasoli, bo do uszek. Wyszedł przepyszny. Bardzo go polecam nie tylko na święta. ~Marta 2015-01-01 12:58:54.937 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() czemutotak 2015-01-01 10:13:00.051 Muffiny bananowe (wegańska) Mistrzostwo świata!!!Nie ma smaczniejszych!!! Odkąd poznałam ten prosty, a jakże rewelacyjny przepis, już nie piekę innych :-) Caaała rodzina tylko o te prosi :-) ~Dorota 2014-12-31 13:59:56.716 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |