
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Północno-afrykańska zupa ziemniaczana (wegańska) Mega bardzo dobra. marcinS 2014-12-22 13:52:27.314 Północno-afrykańska zupa ziemniaczana (wegańska) Bardzo dobra. marcinS 2014-12-22 13:51:43.22 ![]() Tak, dkg (dawna pisownia) i dag to jest to samo. Dana 2014-12-19 18:06:10.6 ![]() Mniam! latemone 2014-12-19 13:57:29.546 Słodka sałatka z pęczaku z bakaliami i miodem (wegańska) z miodem nie jest juz weganska ~weganin 2014-12-19 13:36:00.385 Majonez z makaronu (sos czosnkowy) wg Andy'ego (wegańska) no tylko jeszcze makaron musi być wegański ~CCC 2014-12-19 11:20:32.448 Zupa z soczewicy z kapustą kiszoną (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Proch 2014-12-19 08:42:34.829 Chlebki pita własnej produkcji (wegańska) dkg w sense dag? ~M 2014-12-18 18:08:54.648 Podstawowy sos pomidorowy (z koncentratu) (wegańska) Dzięki :) pyszny sos :) taki lubię, mama zawsze taki robiła :) ~Michał 2014-12-18 14:30:46.436 ![]() no mnie niestety w ogóle nie wyszły, kleiło się ciasto tak, że nie miałam cierpliwości do babrania się w nim żeby odklejać pierniczki godzinami, więc zrobiłam zamiast tego w całości - piernika- w keksówce i o ile konsystencja ok (oczywiście dłużej piekłam), o tyle smak zerowy i poszło prosto do kosza dariak1987 2014-12-18 13:51:58.441 Hummus (wegańska) dałam mniej soli i dodałam wodę i jest ok ~Ewel 2014-12-18 11:41:55.665 Grzanki do zupy (sześcianiki) naturalne, ziołowe lub czosnkowe (wegańska) ja smaze na oleju sezamowym i dodaje sezam mmm polecam :) ~sab 2014-12-18 00:08:35.52 ![]() A takie już gotowe mleko można normalne podgrzewać? Etain 2014-12-16 21:09:55.325 Baletki - ciasteczka z makiem i dżemem (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bswiet 2014-12-15 00:49:51.774 Pierniczki wegańskie (wegańska) Boskie :) Szkoda tylko, że będę musiała zrobić następną partię na święta... rodzina tak próbowała, tak próbowała, że śmiało można nazwać je >> wegańskimi znikającymi piernikami << ;) cieple_bambosze 2014-12-15 00:19:47.134 ![]() Po prostu rewelacyjnie dobre! Ale młynek poszedł w ruch, nie mam odpowiedniego miksera. I będą teraz wariacje... :) izabeli 2014-12-14 21:43:15.499 ![]() Warto pierwszy naleśnik usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Następne juz tego nie wymagają. Dana 2014-12-14 17:30:22.56 Wegańska kosteczka piernikowa (ciacho) (wegańska) Piernik wyszedł pyszny, cynamonowo-cukrowo pudrowa posypka pyszna, robi się bardzo szybciutko.... tylko z podanych w przepisie ilości wychodzi zdecydowanie za mało ciasta ;) ~gosz.szog 2014-12-14 15:16:08.926 Naleśniki gryczano-kukurydziane (bezglutenowe) (ovo-wege) tragedia żaden naleśnik nie odkleił się od patelni tylko szkoda składników ~Koti 2014-12-14 09:07:57.011 Pierogi ruskie jak od babci (wegańska) A slonecznik zmiksowany jest na gladko w blenderze? ~Kasia 2014-12-13 22:17:37.338 Barszcz czerwony najpyszniejszy (czysty, bardzo esencjonalny, bez cukru!) (wegańska) Ja gotuję osobno buraki w 2 litry wody i przez 1.5 godz. oraz osobno wywar warzywny: np. 2 skrzydełka, marchew, pietruszka, seler, por, kostka rosołowa, ziele angielskie i liść laurowy także 1.5 godz. Następnie odcedzone i juz czyste wywary łączę razem (ugotowane warzywa, buraki i kurczaka można przygotować inne danie tj. kotleciki) Już do połączonych wywarów dla pięknego krwistego koloru dodaje utartego surowego kawałek buraczka, chwilę gotuję i na koniec przyprawiam polówka soku cytrynowego i doprawiam do smaku pieprzem, solą i majerankiem. Smacznego. Jest pyszny! ~Magdalena 2014-12-13 16:23:52.867 Papka marchewkowa jako pierwsza zupka maluszka (wegańska) Dobry tekst, pozdrawiam ;) ~Mama Martyni 2014-12-13 16:06:37.676 Sos do makaronu z selera naciowego, marchwi i pomidorów (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pimpkowo 2014-12-13 15:11:14.974 Pierniczki wegańskie, aromatyczne a mało słodkie (wegańska) Piekę je już 3 rok. Robiłam wczoraj na wigilię w pracy. Wszystkim smakowało. Podwójna porcja zniknęła bez śladu. Wprowadziłam kilka zmian, i tak: - Syrop z agawy się nadaje, ale ja najbardziej lubię z melasą buraczaną. Piekłam też ze sztucznym miodem, ale te były za słodkie. - Zamiast kakao można dodać kawy rozpuszczalnej. - Ciasto najlepiej wstawić do lodówki na noc tzn. na ok. 12 godzin. Mam wrażenie, że wtedy się mniej klei i lepiej wałkuje. - Ja dodaję jeszcze 1 łyżkę cynamonu, bo go uwielbiam. - Spokojnie można polukrować, albo posmarować polewą czekoladową, bo te pierniczki nie są przesadnie słodkie. - Piekłam je też z mąki bezglutenowej (taki zwykły miks kupiony w supermarkecie) nic nie zmieniałam w proporcjach. Pierniczki były trochę bardziej kruche, ale poza tym nie widzę różnicy. Mi chyba nawet bardziej takie pasowały. - UWAGA Absolutnie nie piec dłużej. Za pierwszym razem chciałam być mądrzejsza od papieża i zostawiłam je na 15 minut w piekarniku, nie spaliły się ale były bardzo twarde. Świetny przepis, jeden z tych do powtarzania co roku. ~Marta 2014-12-12 23:42:22.116 Seler w oleju korzennym (wegańska) Moja koleżanka przyniosła słoiczek tego cuda dzisiaj do pracy. Nikt nie mógł zgadnąć co to jest, ale jak się przyznała, że przepis z puszki, to przypomniałam sobie, że gdzieś mi mignął, ale pomyślałam, że to dziwactwo i smaczne nie będzie. Błąd. To naprawdę pyszne, takie niecodzienne, świąteczne. Wyjadaliśmy widelcami ze słoika, ale myślę, że jako dodatek do sałatki byłoby też pyszne. Mój szef upierał się, że to jednak jest "jakaś ryba" w przyprawie piernikowej. Hehehe. Zrobię na święta, ciekawe czy mięsożerna część rodziny wyczuje "rybę". ~Marta 2014-12-12 23:26:15.836 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |