7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555    


Ciasteczka Carlene (lakto-wege)
Nie użyłam rodzynek, bo nie lubię, za to dodałam 2/3 szklanki brązowego cukru i 1/3 zwykłego. Brązowy cukier daje cudowny zapach nawet przed upieczeniem ;)) Wyszły super ;D
~Karen 2010-04-02 13:40:10.484

naleśniki kukurydziane (wegańska)
Da się:) Można mieszać z cieciorkową mąką, dobrze im robi mleko sojowe albo owsiane. Oraz czarnuszka jako przyprawa. Patelnia musi być porządna. A ja robie masę wcale nie gęstszą od naleśnikowej. Pozdrawiam
~krystyna m. 2010-04-02 13:15:15.907

Babeczki (mufinki) bananowe (wegańska)
ostatnio żadne słodkie wypieki mi się nie udają a tu totalne zdziwienie. z podanych proporcji wyszło mi 18 dużych muffinek. pięknie wyrosły i wszyscy się nimi zajadają. nie są suche. po prostu pychota!
udadzą się nawet kompletnemu beztalenciu:)
sachmet0612 2010-04-02 11:57:43.943

Manna owocowa (bez mleka!) (wegańska)
Super przepis. Trzeba wyprobowac.
~Ola 2010-04-02 11:42:44.693

Krokiety ziemniaczane w sosie z ogórków kiszonych (wegańska)
zaintrygował mnie ten sos z ogórków...
Żyrafa 2010-04-02 11:12:34.698

Racuchy z serka waniliowego (lakto-ovo-wege)
Przygotowując je drugi raz, pozwoliłam sobie lekko zmodyfikować przepis. Ze względu na awersję do babrania się w jajkach, zastąpiłam je jednym niedużym bananem. Wyszła bardzo fajna konsystencja i bananowy posmak. Do masy oczywiście garść rodzynek. Polecam.
ToniJoHenry 2010-04-02 09:01:59.802

Pasztet z selera i pestek dyni (wegańska)
Miałam, niestety, za mało pestek dyni, więc nie czuło się ich zbytnio. Ale i tak bardzo smaczne - polecam.
olgwie 2010-04-02 06:50:39.569

Pasztet z fasoli jasiek (ovo-wege)
Bardzo dobre, choć łagodne. Można podać np.: z ćwikłą, dla zaostrzenia smaku.
olgwie 2010-04-02 06:49:03.195

Ciastka owsiane bez pieczenia (lakto-wege)
B-)
~Ripley 2010-04-01 22:33:29.629

Kolorowy obiad - makaron z cukinią i mieszanką warzyw (wegańska)
a ja niestety nie mialam bazyli cukini i zamiast czerwonej kapusty uzylam pekinskiej to tez wyszlo dobre ale pewnie nie tak jak oryginalny przepis ;)
(niestety jestem jedyna 15-latką w miesozernym domu)
~słitka 2010-04-01 16:41:11.873

Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska)
właśnie upiekłam=) bałam się, że dałam za mało soku, bo jabłka były średnio soczyste, ale i tak wyszło =) następnym razem użyje odmiany jabłek o wyraźniejszym smaku, bo teraz jest trochę za mdłe. tak więc radzę używać kwaśnych jabłek. albo dodania do startych owoców soku z cytryny. ogólnie-przepis bardzo dobry, na pewno będę do niego często wracać. gratuluję autorce=]
SummerWine 2010-04-01 16:18:46.042

Żurek wegański z butelki (wegańska)
Ja dodaję do swojego żurku pieczarki grubo pokrojone (ziemniaki też ) i marchewkę pokrojoną w talarki(trochę wygląda to jak jajka ) . A zakwas robię sama , bardzo łatwo .
przepis na blogu:
zdrowy-styl-zycia.bloog.pl/
Zapraszam
margetach 2010-04-01 14:48:11.198

Kotlety z ryżu, papryki, fety i żółtego sera (lakto-ovo-wege)
smaczne;) tylko ze bez sera fety;p
~Silverka 2010-04-01 14:36:45.163

Prażny syr tofu (smażony ser tofu) (wegańska)
Ostatnio z "Zaskakującego tofu" nauczyłam się jak skutecznie "zamarynować" tofu naturalne. Najpierw należy je czymś obciążyć (np. położyć na nim deskę i postawić paczkę mąki), a kiedy "wypoci" wodę, łatwiej naciągnie np. sosem sojowym. Oczywiście na wierzchu i tak będzie bardziej słone niż w środku, cudów nie ma ;)
patrycccja 2010-04-01 14:26:16.063

Kotleciki z granulatu sojowego (wegańska)
w delikatesach Bomi też jest.
ana 2010-04-01 12:56:21.638

Kotleciki z granulatu sojowego (wegańska)
nie macie Reala w okolicy? ;p tam zawsze jest ;)
Magda-Andrzej 2010-04-01 12:32:47.599

Sałatka z czerwonej kapusty z ananasem i mozarellą (lakto-wege)
Zrobilam sobie dzisiaj taką. Tyle, że z braku ananasa, użylam brzoskwiń ze słoika. W sumie nawet dobra ta sałatka mimo, iż za świerzą czerwoną kapustą nie przepadam.
szmyrk 2010-04-01 01:12:51.527

Sos beszamelowy (wegańska)
gałka muszkatołowa i biały pieprz koniecznie, to one tworzą cały "klimat" beszamelu
hannzi 2010-04-01 00:00:55.635

Kotleciki z granulatu sojowego (wegańska)
U mnie dokładnie to samo- zdobycie granulatu graniczy z cudem
kordonia 2010-03-31 23:50:27.214

Podstawowy sos pomidorowy (z koncentratu) (wegańska)
Bardzo fajny przepis :) łatwo i szybko, tylko szkoda że dodałam drugi raz mąkę bo zrobiły mi się kluchy ;/ no ale jest w domu trzepaczka :D
dziękuję również :)
~Małgorzata 2010-03-31 21:01:55.603

Razowiec na bananach czyli bananowe ciasto z mąki razowej (wegańska)
witam,wczoraj je robiłam i znajomym bardzo smakowalo, chociaz nie wyroslo mi za bardzo..zle sprawdzilam i dalam 1,5 lyzeczki proszku do pieczenia zamiast sody..moze dlatego nie wyroslo? pomozcie,chcaialbym zrobic je jeszcze niebawem. A banany blenderem na plynna papke zmielilam,moze to tez mialo jakies wplyw? nie wiem..
ale ciasto ogólnie pyszne,miekkie,ze skorką tak jak uwielbiam:)
llola 2010-03-31 18:43:02.463

Kotlety sojowe po grecku (na zimno) (wegańska)
Pycha! długo zwlekalam z tym przepsem i dopiero dzis zrobilam i mialam duży opór by juz dzis nie zjesc tego dania by do przegryzienia dać;) zglodnialam
~Silverka 2010-03-31 18:25:52.405

Zakwas na tradycyjny żurek (z mąki żytniej) (wegańska)
Ja wlewam do litrowego słoika 3/4 litra wody dodaję dwie łyżki kopiate mąki żytniej i pół łyżki otrębów, plus ząbek czosnku i płaska łyżeczka soli. Oczywiście musi być odrobina zakwasu np. z poprzedniej produkcji lub zakwasu żurkowego z buteleczki kupionego w sklepie (ok. 2 łyżki)odstawiam na kilka dni, wychodzi super żurek lepszy niż właśnie ten z buteleczki. Pozdrawiam i życzę udanych dań żurkowych.
~żurek 2010-03-31 14:58:41.025

Kotleciki z granulatu sojowego (wegańska)
Już daaaawno nie mogę w mojej okolicy znaleźć ani jednej malutkiej paczuszki granulatu sojowego. O co chodzi? Jeszcze rok temu nie miałam z tym żadnego problemu :/
~Emilinda 2010-03-31 11:31:52.729

Seler duszony z pomidorem (lakto-wege)
Jeszcze innego jadłam...Seler ugotowany(miękki, ale bez przesady), przekroić.
Na patelni usmażyć trochę cebulki, dodać czosnek, pomidorki bez skórki i trochę pasty pomidorowej. Rozrzedzamy wszystko wodą i dodajemy wcześniej lekko ugotowany(twardawy) ryż.
Ryz wchłonie wodę z pasty i pomidorów. Zrobi się masa ryżowo-pomidorowa. Wkładamy trochę do przekrojonych i wydrążonych selerów. Takie selerowe kieszonki.
W naczyniu żaroodpornym wkładamy trochę tej masy i posypujemy serem żółtym. Na to kładziemy połówki selera z masą i je również zasypujemy serem.
Wkładamy do średnio rozgrzanego piekarnika na parę minut, żeby ser się rozpuścił a całość lekko zapiekła. Pyszne!
~Asia 2010-03-30 23:02:42.315

   545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas