7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561    


Soczewica duszona z ziemniakami (wegańska)
Pycha! Takie rzeczy lubię.
kruszonka 2010-03-13 14:17:27.008

Twarożek śniadaniowy z ogórkiem i cebulką (bez posmaku tofu) (wegańska & RAW)
Niesamowite - gdyby nie zapach kokosa, to można to wziąć za zwykły twarożek.
kruszonka 2010-03-13 13:11:27.206

Biszkopty amarantusowe nadziewane marmoladą (lakto-ovo-wege)
Myślę, że przepis dobry :).
Czy można czymś zastąpić plasterek cytryny np. plasterkiem pomarańczy? :))
~Asia 2010-03-13 12:42:43.323

Ciecierzyca po hindusku (na ryżu) (wegańska)
Jak w ocenie-Wyśmienite :)
Aradia 2010-03-13 10:19:35.522

Smalec wegetariański (wegańska)
Bardzo mi smakuje, właśnie się tym objadam.... pycha :)
Gabryella 2010-03-13 06:39:07.596

Zielona soczewica z ryżem, papryką, kukurydza i fasolką szparagową (lakto-wege)
Świetny przepis! Danko pyszne. Z braku miodu dodałam brązowy cukier. Napewno zrobię jeszcze nie raz i nie dwa.
miciuchowa 2010-03-13 00:40:20.626

Razowiec na bananach czyli bananowe ciasto z mąki razowej (wegańska)
Porządne i proste wega ciasto. Smakowało też moim mięsożernym rodzicom i kumpelom, mwahaha ;) Tylko trochę mało wyrosło, ale właśnie piekę drugi raz, może będzie lepiej. Dzięki wielkie za przepis!
~Ripley 2010-03-12 21:29:35.524

Kasza gryczana z olejem lnianym i słonecznikiem (wegańska)
Wpadlem na ta stronke przypadkowo, bo jestem na takiej malej kuracji polegajacego na spozywaniu zimnotloczonego oleju lnianego z 1-go tłoczenia i dodawałem go do kaszy gryczanej. Okazało się, że to był przypadkowy strzał w dziesiątkę :D Przypomina mi to smak pierogów z kaszy gryczanej, które robiła moja babcia (ten sam smak i miękkość, który kaszy nadaje ten olej :> ).
I zastanawialem sie wlasnie, jak jeszcze moglbym urozmaicic ten posilek... no i przyznam szczerze, ze nie wpadlbym na slonecznik czy sezam, a zastanawialem sie ostatnimi czas, do czego moglbym wykorzystac sezam... pozdrawiam, swietny przepis ;)
~Gryczanek 2010-03-12 20:08:23.495

Agliata - średniowieczny sos czosnkowy z imbirem i cynamonem (wegańska)
Zamiast goździków (których mój ślubny nie toleruje :)) dodałam gałkę muszkatołową. Sos ma ciekawy smak, ale jest bardzo intensywny, więc uwaga na oddech :)
U mnie posłużył jako polewa do parowanych warzyw: kalafiora, brokuła i marchewki.
ryfka 2010-03-12 19:51:41.589

Potato skins (Tex-Mex) (lakto-wege)
Pyszne!
ryfka 2010-03-12 19:46:38.153

Sałatka meksykańska, czyli sałata z awokado, mango i winegretem (wegańska & RAW)
Zrobiłam z rucolą. Wspaniałość!
mathilda 2010-03-12 19:38:40.726

Ciastka owsiane bez pieczenia (lakto-wege)
No nic, spróbuję dziś z większą ilością mleka i na razie olejem, bo tą margarynę widziałam tylko w necie (evergreen.pl)... ale kiedyś w końcu kupię. Tak czy inaczej - dzięki. ;)
~Ripley 2010-03-12 14:09:47.639

Ciastka owsiane bez pieczenia (lakto-wege)
Ripley, tego ci niestety nie powiem... Ale jeśli chcesz margarynę bez D3 to musisz przyinwestować w zagraniczne margaryny wegańskie - polecam Alsan, jest smaczna i nie zawiera tłuszczy utwardzanych.
A co do sypiących się składników, to dodałabym więcej mleka sojowego.
~pat 2010-03-12 12:35:37.748

Sałatka kukurydziana z serem i sosem jogurtowo-czosnkowym (lakto-ovo-wege)
badziewia czosnkowe:D Piękne;)
sagatka 2010-03-12 12:22:13.715

Pasta do pieczywa z tofu wędzonego z majonezem, koncentratem i zieleniną (ovo-wege)
też robiłam tą pastę jakiś czas temu, właśnie ze str polsoi:) przyprawy dają ciekawy smak, warto spróbować:)
sunflower_ren 2010-03-12 11:51:37.813

Ciastka owsiane bez pieczenia (lakto-wege)
Jeszcze jedno pytanie: nie mogę znaleźć margaryny bez D3 :/, czy można ją tu zastąpić olejem? Jeśli nie, czy jest inna możliwość? Bo mleko krowie można zastąpić np. sojowym, ale olej z tego co kojarzę nie sprawdzi się w każdym przepisie.
~Ripley 2010-03-11 23:02:37.356

Sernik czarno-bialy (lakto-ovo-wege)
a ja robilam to ciasto z innej strony i wyszlo. ale jeszcze nie jadlam
~aniaa 2010-03-11 21:35:38.7

Ciastka owsiane bez pieczenia (lakto-wege)
Wiem, wiem, tylko przy nakładaniu łyżką wszystko jest suche, składniki nie formują się w ciastka (czyli jakby kakao nie zlepia płatków ze sobą), tylko po prostu się sypią.
~Ripley 2010-03-11 21:28:52.004

Bardzo łatwe i szybkie chińskie danie (wegańska)
W każdym markecie. To są rzeczy, które każdy wegetarianin raczej ma w domu i nie trzeba wcale długich poszukiwań...
mathilda 2010-03-11 18:35:35.833

Kotlety z soczewicy lub grochu, ryżu i pieczarek (wegańska)
ja takze zrobilam z polowy ilosci ;) i dodalam zabek czosnku, aha no i podsmazylam wczesniej pieczarki. Nietsety kotlety strasznie sie rozpadaly w trakcie smazenie, ale byc moze to moj brak wprawy ;) Ale samkowaly swietnie!
alicja 2010-03-11 15:04:41.928

Bardzo łatwe i szybkie chińskie danie (wegańska)
Wszystko ładnie i smacznie...
Ale gdzie ja znajdę :
pędy bambusa
kiełki fasoli mung
paczka kotletów sojowych np "minutki" i sos sojowy ?
To może dziwic ,że nie w każdym skepie mogę dostac takie produkty, a jechac do centrum i szukac sklepu, w którym by to było ...Nie każdy ma czas. Szkoda, że nie znajdę tu przepisu na tzw. "Bardzo łatwe i szybkie chińskie danie" . Bo samo przyrządzenie może i szybkie i przyjemne ale zdobycie składników... to już co innego. Cóż... chyba będę musiała znów zrobic schabowego z ziemniakami, skoro wszystkie inne dania(te "proste i łatwe") wymagają wyprawy w poszukiwaniu jakichś , nie powiem, śmiesznych składników.
~matka Polka 2010-03-11 11:41:05.577

Kawa parzona po turecku (wegańska)
Ja tam nie wiem, gdzie w Turcji nie wiedzą. Może nie funkcjonuje nazwa "po turecku", ale w krajach arabskich nikt nie wyobraża sobie inaczej zaparzonej kawy. Poza tym w Rosji i na Ukrainie, które nota bene były pod Tatarami, kawa nie gotowana (a tylko zalewana, jak nasza plujka) to curiosum.
Kikimera 2010-03-11 11:07:37.056

Kurdyjska kawa z kardamonem (wegańska)
Z tym "zamieszać", ważne żeby nie robić tego "do spodu" a tylko "z wierzchu" - przyrząd mieszający powinien sięgac do połowy tygla (dżezwy). Chodzi o to, żeby nie zmącić fusów, które już są na dnie, a odesłać tam te, które jeszcze pływają na wierzchu. Oczywiście do tego sposobu zaparzania najlepsza jest kawa grubo mielona. Smacznego!
Kikimera 2010-03-11 11:02:38.296

Enchiladas indiańska (wegańska)
Emmmm, tylko co tu jest farszem a co sosem? :)
~pat 2010-03-11 10:00:40.616

Ciasto marchewkowe - niby piernik (wegańska)
przepyszne! chociaz musialam opiekac, ale to tylko i wylacznie moja wina. Bylo naprawde bardzo dobre, wszytkim smakowao!
katasza 2010-03-11 09:46:39.378

   551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas