
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() Niezłe:) Ja jednak mocniej doprawiłam szpinak( z czosnkiem i gałką muszkatołową) a zamiast proponowanego przez ciebie sosu zrobiłam z wydrążonych resztek ziemniaków sos Ajoli( z sola, pieprzem, czosnkiem i oliwą) mammalin 2010-02-27 14:31:38.558 Sałatka makaronowa z kalafiorem, pomidorami i winegretem (wegańska) makaron nie jest wegański!!! ~vege 2010-02-27 12:49:11.131 ![]() jescze cos :) mi wyszlo naprawde apetyczne wizualnie :) kolorowe i ciekawr. Ps. dzis robie drugi raz ;) katasza 2010-02-27 08:31:45.352 ![]() Ciekawy przepis! Łatwe do wykonania i nie drogie! Na pewno wypróbuję, dodaję do ulubionych! borsuczek 2010-02-26 20:33:36.896 ![]() będzie:) Magda-Andrzej 2010-02-26 18:35:35.235 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) Pycha pycha pycha.......juz robie drugi mniam dziekuje za przepuis ~Agunia 2010-02-26 17:32:13.413 Kaszanka czyli blok czekoladowy z herbatnikami (lakto-ovo-wege) Zapomniałeś/łaś napisać ze mleko w proszku. Moze nie każdy jest taki domyślny! ~Ewel 2010-02-26 10:05:10.078 ![]() Obecnie do produkcji większości serów używana jest podpuszczka mikrobiologiczna, czyli wegetariańska. Niestety producenci najczęściej nie informują jakiego rodzaju podpuszczki użyli, ale i na to jest sposób. Sery na podpuszczce mikrobiologicznej to te tańsze sery. Podpuszczka naturalna jest zwyczajnie droższa, dlatego producenci tylko lepszych serów mogą sobie na nią pozwolić. ryfka 2010-02-26 08:27:04.446 ![]() Zamiast cukru wanilinowego dodałam trochę ekstraktu waniliowego. Ciasto rzeczywiście łatwo i szybko się wyrabia i jest przyjemne w obróbce :) Najwięcej radości z wycinania i podjadania ciasteczek miało czywiście mòj mały synek ;) Ciasteczka piekły nam się około 10-15 minut w temperaturze 180 stopni. Na koniec posypaliśmy je cukrem pudrem. Są naprawdę dobre. ryfka 2010-02-26 08:12:56.328 ![]() Nie mam oliwy. Czy olej będzie równie skuteczny? Greeney 2010-02-25 20:54:45.468 ![]() Rzeczywiście przepyszna, zajadam się. :D Dodałam jednak jeszcze trochę bazylii i cząbru, bo jest dobry do warzyw strączkowych. No i nie miałam glona. Mniam! Gratulacje przepisu. Niedługo może dodam zdjęcie, jak wcześniej wszystkiego nie zjem. :] Greeney 2010-02-25 20:52:06.877 Smażone cebulowe krążki curry (wegańska) Hmmm... tak się złożyło, że przedwczoraj je usmażyłam i empirycznie stwierdziłam, że jak najbardziej są pyszne na zimno :) Co prawda, nie miałam tartej bułki, ale zastąpiłam ją płatkami owsianymi, no i moje krążki raczej średnio przypominały krążki, ale grunt, że świetnie smakowały z dipem czosnkowo-paprykowym :) magi104 2010-02-25 19:37:32.643 ![]() Super zupka, szybka i smaczna, zrobiłam bez ziemniaków ze względu na dietkę, dodałam dobrą łyżkę ras-el-hanout zamiast każdej przyprawy oddzielnie - i jest git! safiya 2010-02-25 18:06:36.799 Smażone cebulowe krążki curry (wegańska) Tak raczej da sie podac na zimno . ~M 2010-02-25 17:23:28.253 Zdrowe ciasteczka z płatkami owsianymi, zarodkami pszenicznymi i bakaliami (ovo-wege) ciasteczka przepyszne, co dziwne smakowały wszystkim domownikom ;) ~natka 2010-02-25 16:36:41.445 ![]() Faktycznie fajne danie :) Paprykę z cebulką przysmażyłam mocniej, żeby później cukinii nie trzymać za długo i żeby była lekko chrupka. Czerwona papryka nie tylko ładnie całość ożywia kolorystycznie, ale daje też bardzo fajny, słodkawy kontrast smakowy. A tak nieufnie do tego dania podchodziłam ;) Szpinak oczywiście użyłam w liściach, a po rozmrożeniu trochę go pokroiłam. patrycccja 2010-02-25 16:15:41.17 ![]() Zrobiłam i wyszło smakowite danie:) niewymagające wiele czasu i pracy (robiłam wersje 30-minutową). Następnym razem wypróbuję z czosnkiem:) sunflower_ren 2010-02-25 16:05:19.18 ![]() Też czasem robię bardzo podobne ciasto i podobnie jak u autora przepisu jest ono wytworem wcześniejszych eksperymentów z różnymi przepisami:) sunflower_ren 2010-02-25 16:02:17.01 ![]() pyszne!! Gabryella 2010-02-25 13:42:38.627 ![]() Uwielbiam je, po prostu uwielbiam :) patrycccja 2010-02-25 13:15:40.48 ![]() Dzięki, Kuna, za wskazówkę. Piekarnik był nagrzany. Może Niemcy mają jakieś szybsze piekarniki, bo u znajomych też to trwało dobre 20-25 minut. kruszonka 2010-02-25 12:32:47.825 ![]() Uwielbiam sezam i tahini, dlatego ta pasta bardzo mi smakuje :) Z tahini nawet chyba bardziej niż z sezamem zmielonym na proszek, bo tahini ma wyraźniejszy smak. No ale z pewnością nie wszyscy się ze mną zgodzą - np. mój Wojtek, który w przeciwieństwie do mnie nie lubi kanapek z awokado i gomasio. A gomasio również ma wyraźny, dość dominujący sezamowy smak :) Takim osobom polecam jednak mielony sezam (lub roztarty w makutrze) - delikatny aromat na pewno będzie im bardziej odpowiadał. patrycccja 2010-02-25 12:23:03.521 Migdałowe księżyce (kruche ciasteczka) (wegańska) A może wstawiłaś do zimnego piekarnika? Wtedy nic dziwnego, ze piekły się długo - zanim piekarnik się nagrzeje to trochę czasu mija... Male ciasteczka lepiej wstawiać do nagrzanego, bo inaczej zanim się upieką, mogą za bardzo się wysuszyć. ~Kuna 2010-02-25 11:04:49.032 Kruche ciasteczka ze słonecznikiem i płatkami owsianymi (wegańska) Pycha! :) I duża zaleta - szybkie w produkcji. Można dodać siemię lniane, cynamon, orzechy itp :) ostroszyc 2010-02-25 10:32:43.826 ![]() Użyłam soku. Wyszło dobre, ale zbyt wodniste, mimo odparowywania. Ale pyszne (: I myślę, że bardziej by mi smakowało, jakbym dodała trochę pomidorów w cząsteczkach. :D Greeney 2010-02-24 23:46:56.22 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |