7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581    


Soczewica po pakistańsku - z ziemniakami, chili i imbirem (wegańska)
To danie zdecydowanie stało się jedną z moich ulubionych potraw! Pyszne.
losbimbos 2010-01-12 16:58:10.985

Pyzy (wegańska)
Dodawać, dodawać, w przepisie Rena pewnie niechcący mąkę pominęła.
Właśnie znalazłam w sieci 1 przepis bez mąki, ale tam sok z ziemniaków trzeba zostawić na 15 min., zlać wodę i osadzony na dnie krochmal dodać do ziemniaków. Czyli prawie na to samo wychodzi, tyle że w przepisie Reny mąki jest więcej niż da się otrzymać z "soku" z ziemniaków.
~x 2010-01-12 10:47:14.549

Pyzy (wegańska)
Hmm, w składnikach jest mąka ziemniaczana, a w przepisie już nie. Czyli dodawać czy nie dodawać?
~Selma 2010-01-11 22:15:04.661

Zupa pieczarkowa z serowymi kluseczkami (lakto-ovo-wege)
Fantastyczna! W jednej z wersji zamiast wywaru z warzyw dodałam wywar z grzybów - efekt był oszałamiający!
takie_cudo 2010-01-11 20:14:59.835

Kapusta pekińska duszona z ziemniakami (wegańska)
Bardzo smaczne danie, polecam
olgwie 2010-01-11 17:32:54.6

Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska)
wspaniałe ! Wyszło idealnie ,być może troszkę za wilgotne ,ale i tak cudoooowne w smaku :)
~ania 2010-01-10 20:23:35.991

Pszenica z jabłuszkiem i bakaliami (wegańska)
pszenica jest pyszna. ja w okolicach wigilii wyprobowalam kutie z pszenica, czyli jako dodatek plynny miod, orzechy - laskowe, nerkowca, mak zmielony, rodzynki;-)
~nat 2010-01-10 16:21:44.799

Zupa-krem z pieczonych papryk i włoszczyzny (wegańska)
Przepyszna zupa, świetnie rozgrzewa czyli idealna na zimę. ;) Proponowałabym tylko aby przekroić papryki na pół i włożyć do piekarnika, bo jak się zrobi inaczej to jest mnóstwo roboty z obieraniem. ;p A później przekroić i do blendera. ;)
~jo@cha 2010-01-10 12:06:57.734

Pasta jajeczno-majonezowa z cebulką i szczypiorkiem (lakto-ovo-wege)
Coś bardzo podobnego zrobiłam dziś na śniadanie, tylko zamiast szczypiorku dodałam sporo własnoręcznie (a jakże) zrobionego curry. Pyszne, sycące i wygląda słonecznie, czyli idealne na początek zimowego dnia :)
~Borja 2010-01-09 21:53:23.039

Pieczarki w sosie własnym (lakto-wege)
robię bez soku z cytryn, ale z zasmażką z mleka i mąki:)
wygląda jak na zdjęciu :D i smakuje fantastycznie :D
Magda-Andrzej 2010-01-09 19:36:20.073

Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska)
Dziś piekłam ten chlebek i wyszedł wyśmienity!!!Mąż powiedział że w razie wojny z głodu nie umrzemy;)Zaniosłam trochę teściowej i nawet ona wymiękła:)))
~Magda 2010-01-09 17:56:07.348

Indyjski daal czyli puree z czerwonej soczewicy (z dodatkiem imbiru i mleka kokosowego) (wegańska)
Nader smaczna potrawa.
~svwtht 2010-01-09 16:26:31.223

Makaron z cukinią (wegańska)
Bardzo fajny przepis. Urozmaiciłam go jeszcze pomidorem, który dodałam w trakcie duszenia a na talerzu dodałam 2 łyżeczki jogurtu naturalnego. Pychotka:)
dolores272 2010-01-09 14:21:24.904

Pasta SMS (soczewica, manna, sezam) (wegańska)
Myślę że z powodzeniem możesz ją zamrozić. Mniej energii potrzeba niż przy pasteryzacji:)
veganjihad 2010-01-09 12:35:31.075

Naleśniki z pieczarkami (wegańska)
takie to proste- dziw, że też sama na to nie wpadałam;p
jadłam pierwszy raz u mięsożernych znajomych i pycha:D teraz na stałe gości w moim meni;p
Magda-Andrzej 2010-01-09 11:47:37.942

Zupa amarantusowo-porowa (wegańska)
chętnie wypróbuję
dajma 2010-01-09 10:22:41.27

Pasztet sojowo-soczewicowy wg Marty (wegańska)
chętnie wypróbuję
dajma 2010-01-09 10:21:16.37

Pasztet sojowy z pieczarkami, tofu, kiszoną kapustą i warzywami (wegańska)
chętnie wypróbuję
dajma 2010-01-09 10:17:57.373

Imprezowa sałatka makaronowo-puszkowa Agaty (wegańska)
Dobra ta sałatka, a wręcz genialna dla osób mających mało czasu na gotowanie. W smaku mi jakby czegoś brakowało, może przy następnej okazji dorzucę do niej jakiś dodatkowy składnik, ale w wersji podstawowej też jest bardzo OK. Polecam. :-)
bartolome 2010-01-08 18:45:33.451

Zupa marchewkowa z imbirem i mlekiem kokosowym - delicje! (wegańska)
Zupa ugotowana. Wyszła świetnie. Wprawdzie mleka kokosowego dziś nie dostałem i użyłem mleka krowiego, to jednak i tak wyszło genialnie. Dzięki za przepis, super pomysł na marchewkę! Polecam tę zupę! :-)
bartolome 2010-01-08 18:40:11.096

Mleczko (mleko) migdałowe w 5 minut (wegańska)
Wiecie co? Wyszło! Na szklankę wody dałam 10 migdałów + łyżka słodu ryżowego (neutralny w smaku) + szczypta soli dla zrównoważenia smaku. Naprawdę mi smakuje :) Nawet do picia się nadaje, o gotowaniu płatków/kaszki nie wspominając.
Miałam wątpliwości czy ręczny blender "chwyci" taką małą ilość migdałów, ale razem ze słodem i odrobiną wody bez problemu się zmiksowało. Po odczekaniu na dnie osiadło tylko troszkę grubszych "paproszków" migdałowych.
Dobre, kiedy skończy się Alpro - tak jak mi dzisiaj ;)
patrycccja 2010-01-08 11:44:26.377

Zapiekanka farmerska - ziemniaki, bakłażan & pieczarki (lakto-wege)
Pychotka, zrobiliśmy i zarówno nam jak i zaproszonemu na kolędę księdzu aż się uszy trzęsły :)
Nasze modyfikacje (chyba dobre) to:
- pokroiliśmy surowe ziemniaki na plasterki i ugotowaliśmy na parze
- zamiast bakłażana użyliśmy cukinii

Gorąco polecamy!
~Bartek&Kinia 2010-01-07 22:21:36.877

Czerwony gulasz pieczarkowy (wegańska)
Naprawdę przyzwoite. Nie jakieś tam wybitne, ale naprawdę smaczne. Mi bardzo pasowało z kaszą jęczmienną i surówką z sałaty lodowej z winegretem. Trafione połączenie :)
patrycccja 2010-01-07 19:07:29.648

Barszcz czysty (wegańska)
Tak, pół główki czosnku, dlatego tak dużo, bo kroi się go w plasterki i potem wyławia, ma dodać ostrości. Myślę, że taka ilość podanych składników będzie gdzieś na 3-4 litry wody.
ryfka 2010-01-07 17:25:05.483

Adżika (przepis od Niny z Moskwy) (wegańska)
Kiedy był jeszcze sezon na pomidory zrobiłam drugą partię, tzw. "partię 3/4" bo dodałam tylko 3/4 z podanej ilości czosnku, soli i cukru. Wyszła łagodniejsza i smakowała również tym z delikatniejszym podniebieniem :) Chociaż może być bardziej podatna na psucie, jeśli dłużej postoi otwarta. Z drugiej strony po paru miesiącach również wersja z oryginalnymi proporcjami zrobiła się łagodniejsza. Wersję 3/4 warto więc robić do bieżącego spożycia, a na zimę zwykłą.
Generalnie bardzo polecam - wszyscy, którzy próbowali, zachwalają :)
patrycccja 2010-01-07 15:08:43.524

   571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas