7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Soczewica po pakistańsku - z ziemniakami, chili i imbirem (wegańska) To danie zdecydowanie stało się jedną z moich ulubionych potraw! Pyszne. losbimbos 2010-01-12 16:58:10.985 Pyzy (wegańska) Dodawać, dodawać, w przepisie Rena pewnie niechcący mąkę pominęła. Właśnie znalazłam w sieci 1 przepis bez mąki, ale tam sok z ziemniaków trzeba zostawić na 15 min., zlać wodę i osadzony na dnie krochmal dodać do ziemniaków. Czyli prawie na to samo wychodzi, tyle że w przepisie Reny mąki jest więcej niż da się otrzymać z "soku" z ziemniaków. ~x 2010-01-12 10:47:14.549 Pyzy (wegańska) Hmm, w składnikach jest mąka ziemniaczana, a w przepisie już nie. Czyli dodawać czy nie dodawać? ~Selma 2010-01-11 22:15:04.661 Zupa pieczarkowa z serowymi kluseczkami (lakto-ovo-wege) Fantastyczna! W jednej z wersji zamiast wywaru z warzyw dodałam wywar z grzybów - efekt był oszałamiający! takie_cudo 2010-01-11 20:14:59.835 Kapusta pekińska duszona z ziemniakami (wegańska) Bardzo smaczne danie, polecam olgwie 2010-01-11 17:32:54.6 Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska) wspaniałe ! Wyszło idealnie ,być może troszkę za wilgotne ,ale i tak cudoooowne w smaku :) ~ania 2010-01-10 20:23:35.991 Pszenica z jabłuszkiem i bakaliami (wegańska) pszenica jest pyszna. ja w okolicach wigilii wyprobowalam kutie z pszenica, czyli jako dodatek plynny miod, orzechy - laskowe, nerkowca, mak zmielony, rodzynki;-) ~nat 2010-01-10 16:21:44.799 Zupa-krem z pieczonych papryk i włoszczyzny (wegańska) Przepyszna zupa, świetnie rozgrzewa czyli idealna na zimę. ;) Proponowałabym tylko aby przekroić papryki na pół i włożyć do piekarnika, bo jak się zrobi inaczej to jest mnóstwo roboty z obieraniem. ;p A później przekroić i do blendera. ;) ~jo@cha 2010-01-10 12:06:57.734 Pasta jajeczno-majonezowa z cebulką i szczypiorkiem (lakto-ovo-wege) Coś bardzo podobnego zrobiłam dziś na śniadanie, tylko zamiast szczypiorku dodałam sporo własnoręcznie (a jakże) zrobionego curry. Pyszne, sycące i wygląda słonecznie, czyli idealne na początek zimowego dnia :) ~Borja 2010-01-09 21:53:23.039 Pieczarki w sosie własnym (lakto-wege) robię bez soku z cytryn, ale z zasmażką z mleka i mąki:) wygląda jak na zdjęciu :D i smakuje fantastycznie :D Magda-Andrzej 2010-01-09 19:36:20.073 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) Dziś piekłam ten chlebek i wyszedł wyśmienity!!!Mąż powiedział że w razie wojny z głodu nie umrzemy;)Zaniosłam trochę teściowej i nawet ona wymiękła:))) ~Magda 2010-01-09 17:56:07.348 Indyjski daal czyli puree z czerwonej soczewicy (z dodatkiem imbiru i mleka kokosowego) (wegańska) Nader smaczna potrawa. ~svwtht 2010-01-09 16:26:31.223 Makaron z cukinią (wegańska) Bardzo fajny przepis. Urozmaiciłam go jeszcze pomidorem, który dodałam w trakcie duszenia a na talerzu dodałam 2 łyżeczki jogurtu naturalnego. Pychotka:) dolores272 2010-01-09 14:21:24.904 Pasta SMS (soczewica, manna, sezam) (wegańska) Myślę że z powodzeniem możesz ją zamrozić. Mniej energii potrzeba niż przy pasteryzacji:) veganjihad 2010-01-09 12:35:31.075 Naleśniki z pieczarkami (wegańska) takie to proste- dziw, że też sama na to nie wpadałam;p jadłam pierwszy raz u mięsożernych znajomych i pycha:D teraz na stałe gości w moim meni;p Magda-Andrzej 2010-01-09 11:47:37.942 Zupa amarantusowo-porowa (wegańska) chętnie wypróbuję dajma 2010-01-09 10:22:41.27 Pasztet sojowo-soczewicowy wg Marty (wegańska) chętnie wypróbuję dajma 2010-01-09 10:21:16.37 Pasztet sojowy z pieczarkami, tofu, kiszoną kapustą i warzywami (wegańska) chętnie wypróbuję dajma 2010-01-09 10:17:57.373 Imprezowa sałatka makaronowo-puszkowa Agaty (wegańska) Dobra ta sałatka, a wręcz genialna dla osób mających mało czasu na gotowanie. W smaku mi jakby czegoś brakowało, może przy następnej okazji dorzucę do niej jakiś dodatkowy składnik, ale w wersji podstawowej też jest bardzo OK. Polecam. :-) bartolome 2010-01-08 18:45:33.451 Zupa marchewkowa z imbirem i mlekiem kokosowym - delicje! (wegańska) Zupa ugotowana. Wyszła świetnie. Wprawdzie mleka kokosowego dziś nie dostałem i użyłem mleka krowiego, to jednak i tak wyszło genialnie. Dzięki za przepis, super pomysł na marchewkę! Polecam tę zupę! :-) bartolome 2010-01-08 18:40:11.096 Mleczko (mleko) migdałowe w 5 minut (wegańska) Wiecie co? Wyszło! Na szklankę wody dałam 10 migdałów + łyżka słodu ryżowego (neutralny w smaku) + szczypta soli dla zrównoważenia smaku. Naprawdę mi smakuje :) Nawet do picia się nadaje, o gotowaniu płatków/kaszki nie wspominając. Miałam wątpliwości czy ręczny blender "chwyci" taką małą ilość migdałów, ale razem ze słodem i odrobiną wody bez problemu się zmiksowało. Po odczekaniu na dnie osiadło tylko troszkę grubszych "paproszków" migdałowych. Dobre, kiedy skończy się Alpro - tak jak mi dzisiaj ;) patrycccja 2010-01-08 11:44:26.377 Zapiekanka farmerska - ziemniaki, bakłażan & pieczarki (lakto-wege) Pychotka, zrobiliśmy i zarówno nam jak i zaproszonemu na kolędę księdzu aż się uszy trzęsły :) Nasze modyfikacje (chyba dobre) to: - pokroiliśmy surowe ziemniaki na plasterki i ugotowaliśmy na parze - zamiast bakłażana użyliśmy cukinii Gorąco polecamy! ~Bartek&Kinia 2010-01-07 22:21:36.877 Czerwony gulasz pieczarkowy (wegańska) Naprawdę przyzwoite. Nie jakieś tam wybitne, ale naprawdę smaczne. Mi bardzo pasowało z kaszą jęczmienną i surówką z sałaty lodowej z winegretem. Trafione połączenie :) patrycccja 2010-01-07 19:07:29.648 Barszcz czysty (wegańska) Tak, pół główki czosnku, dlatego tak dużo, bo kroi się go w plasterki i potem wyławia, ma dodać ostrości. Myślę, że taka ilość podanych składników będzie gdzieś na 3-4 litry wody. ryfka 2010-01-07 17:25:05.483 Adżika (przepis od Niny z Moskwy) (wegańska) Kiedy był jeszcze sezon na pomidory zrobiłam drugą partię, tzw. "partię 3/4" bo dodałam tylko 3/4 z podanej ilości czosnku, soli i cukru. Wyszła łagodniejsza i smakowała również tym z delikatniejszym podniebieniem :) Chociaż może być bardziej podatna na psucie, jeśli dłużej postoi otwarta. Z drugiej strony po paru miesiącach również wersja z oryginalnymi proporcjami zrobiła się łagodniejsza. Wersję 3/4 warto więc robić do bieżącego spożycia, a na zimę zwykłą. Generalnie bardzo polecam - wszyscy, którzy próbowali, zachwalają :) patrycccja 2010-01-07 15:08:43.524 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |