
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Chana masala (z ciecierzycy i ziemniaków) (wegańska) kmin indyjski, czy zwykły? elut 2009-12-22 19:51:41.401 Ciasto marchewkowe - niby piernik (wegańska) co to za piernik bez miodu ! ~buba 2009-12-22 19:48:48.251 Sos grecki (czyli ryba po grecku bez ryby, która sobie w spokoju pływa :) (wegańska) ja nigdy nie jałem ryby ale zgodze się z ~calineczką:-* ~korniiiiiiiiiiiiiii123456789_0 2009-12-22 19:23:22.054 ![]() Bardzo dobre, a co najważnejsze proste i szybkie:) I nie przesłodzone, bo jak ktoś kiedyś próbował kupionego to umrzeć można z przesłodzenia;) Agus7777777 2009-12-22 16:19:16.891 ![]() Mi wyszedł bardzo zwarty;) W ogóle super;) Jak się przykleiłam, to od razu zjadłam prawie pół;) Agus7777777 2009-12-22 16:15:54.731 ![]() Ja coś chyba źle zrobiłam, bo mój bynajmniej zwarty nie jest;p Nie wiem co tam porobiłam, ale jakby nie było dobry jest;)A że bardziej się nadaje do smarowania, niż do krojenia, to cóż;) I tak polecam wszystkim;) Agus7777777 2009-12-22 16:13:46.399 ![]() Świetne:) Przynajmniej na ciepło, bo nie czekałam (jak zwykle) aż wystygnie;p Agus7777777 2009-12-22 16:11:22.341 ![]() wyszedł zakalec. no to kicha, teraz już nic nie zdążę, cóż sałatka musi starczyć) kiń 2009-12-22 13:36:44.872 Kabaczkowe placki I (ovo-wege) Bardzo dobre. Maja neutralny smak, wiec polecam serwowanie z jakims wyrazistym sosem. Kirppu 2009-12-22 12:16:27.029 Bhangra dip (z czerwonej soczewicy) (wegańska) Uzylam do dipowania surowej marchewki. Dodalam chilli. Imprezowiczom smakowalo :) Kirppu 2009-12-22 12:13:54.714 ![]() zrobiłam i wstawiłam do piekarnika- mam andzieję,ze nie będzie zakalca, bo nie wiem co wtedy zaserwuję gościom:) kiń 2009-12-22 11:54:03.504 ![]() wyszło conajmniej dziwne, ale dość smaczne. może coś zrobiliśmy nie tak jak trzeba. ana 2009-12-22 10:19:10.165 ![]() nawet do dzisiaj nie zastygło idealnie, ale jak dla mnie super smaczne. co prawda nie wszystkim smakowały, ale co tam;) ana 2009-12-22 10:18:40.96 Kapusta pekińska duszona z marchewką (wegańska) Potrawa bardzo smaczna.Dodalam jeszcze pieczarki i troszke przecieru pomidorowego.Pyszne danko. ~sara 2009-12-22 02:10:53.407 Surówka z kapusty z jabłkiem, marchewką, porem i selerem (wegańska & RAW) Niczym nie przyprawiasz, nawet solą? ~Magda 2009-12-22 02:00:34.188 Tort migdałowo-orzechowy (lakto-ovo-wege) Ten przepis jest autorstwa Grzegorza Ostrowskiego i pochodzi z serwisu mniamniam, nieładnie tak kopiować bez podania źródła :/ ~dd 2009-12-21 10:50:56.681 ![]() Taka byłam napalona na to ciasto, a nie wyszło :( użyłam tartych jabłek ze słoika. Myślałam, że będą dostatecznie soczyste, ale okazało się, że nie, bo warstwy ciasta były kompletnie suche i sypkie. Żal mi, bo miałam wziąć tą szarlotkę do szkoły dla znajomych, ale na szczęście upiekłam w zastępstwie kruche ciastka. Kiedyś wrócę do tego przepisu. xxl 2009-12-20 23:25:49.282 Sos grecki (czyli ryba po grecku bez ryby, która sobie w spokoju pływa :) (wegańska) a gdzie ta niby - "ryba"??? w stawie? ~calineczka:-* 2009-12-20 19:23:46.354 ![]() Przepis i komentarze bardzo zachęcają. Dobrze, że mam akurat paczkę kotletów w kuchni, więc zaraz pokuszę się o wega-kucharzenie :-). Lawenda 2009-12-20 13:28:38.953 ![]() Wydaje się być smaczna. Jestem amatorką sałatek i surówek, więc na pewno wykorzystam przepis podczas najbliższych świąt. Dziękuję i pozdrawiam. Lawenda 2009-12-20 13:26:04.053 ![]() Wyszło całkiem dobrze, dzięki za przepis. kruszonka 2009-12-19 15:26:53.443 ![]() Bardzo dobre. Jak znalazł będzie na wigilię. kruszonka 2009-12-19 15:20:03.084 ![]() Um, tytuł budził wątpliwości, bo trącał rusycyzmem. Zmieniono go, ale treść pozostała taka sama, stąd ta "kasza". Zasadniczo, głównym składnikiem tej potrawy jest dynia, a ryż wypełniaczem. Rovdyr 2009-12-19 13:46:18.713 ![]() Standardowa kostka masła to 200g. Rovdyr 2009-12-19 13:43:29.911 ![]() Z sosem sojowym różnie bywa. Rzeczywiście te tańsze to, jak dla mnie, słona woda, która może zepsuć potrawę. Ostatnio się wykosztowałam i kupiłam sos z wyższej półki w sklepie sprzedającym produkty z całego świata. Jest widoczna różnica: sos nie jest taki słony, jest gęsty, ma swój smak, inny od rodzimych produkcji. Warto też pamiętać, że jak da się mu chwilę posmażyć, to skarmelizuje się i zrobi się słodkawy. Rovdyr 2009-12-19 13:38:41.334 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |