7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585    


Pasztet z pieczarek (wegański) (wegańska)
Mi wyszedł bardzo zwarty;) W ogóle super;) Jak się przykleiłam, to od razu zjadłam prawie pół;)
Agus7777777 2009-12-22 16:15:54.731

Pasztet z fasoli z orzechami (wegańska)
Ja coś chyba źle zrobiłam, bo mój bynajmniej zwarty nie jest;p Nie wiem co tam porobiłam, ale jakby nie było dobry jest;)A że bardziej się nadaje do smarowania, niż do krojenia, to cóż;) I tak polecam wszystkim;)
Agus7777777 2009-12-22 16:13:46.399

Ciasto marchewkowe - niby piernik (wegańska)
Świetne:) Przynajmniej na ciepło, bo nie czekałam (jak zwykle) aż wystygnie;p
Agus7777777 2009-12-22 16:11:22.341

Ciasto marchewkowe - niby piernik (wegańska)
wyszedł zakalec. no to kicha, teraz już nic nie zdążę, cóż sałatka musi starczyć)
kiń 2009-12-22 13:36:44.872

Kabaczkowe placki I (ovo-wege)
Bardzo dobre. Maja neutralny smak, wiec polecam serwowanie z jakims wyrazistym sosem.
Kirppu 2009-12-22 12:16:27.029

Bhangra dip (z czerwonej soczewicy) (wegańska)
Uzylam do dipowania surowej marchewki. Dodalam chilli. Imprezowiczom smakowalo :)
Kirppu 2009-12-22 12:13:54.714

Ciasto marchewkowe - niby piernik (wegańska)
zrobiłam i wstawiłam do piekarnika- mam andzieję,ze nie będzie zakalca, bo nie wiem co wtedy zaserwuję gościom:)
kiń 2009-12-22 11:54:03.504

Ciasto bananowe (wegańska)
wyszło conajmniej dziwne, ale dość smaczne. może coś zrobiliśmy nie tak jak trzeba.
ana 2009-12-22 10:19:10.165

Ciacha owsiane z bakaliami, bez pieczenia (lakto-wege)
nawet do dzisiaj nie zastygło idealnie, ale jak dla mnie super smaczne. co prawda nie wszystkim smakowały, ale co tam;)
ana 2009-12-22 10:18:40.96

Kapusta pekińska duszona z marchewką (wegańska)
Potrawa bardzo smaczna.Dodalam jeszcze pieczarki i troszke przecieru pomidorowego.Pyszne danko.
~sara 2009-12-22 02:10:53.407

Surówka z kapusty z jabłkiem, marchewką, porem i selerem (wegańska & RAW)
Niczym nie przyprawiasz, nawet solą?
~Magda 2009-12-22 02:00:34.188

Tort migdałowo-orzechowy (lakto-ovo-wege)
Ten przepis jest autorstwa Grzegorza Ostrowskiego i pochodzi z serwisu mniamniam, nieładnie tak kopiować bez podania źródła :/
~dd 2009-12-21 10:50:56.681

Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska)
Taka byłam napalona na to ciasto, a nie wyszło :( użyłam tartych jabłek ze słoika. Myślałam, że będą dostatecznie soczyste, ale okazało się, że nie, bo warstwy ciasta były kompletnie suche i sypkie. Żal mi, bo miałam wziąć tą szarlotkę do szkoły dla znajomych, ale na szczęście upiekłam w zastępstwie kruche ciastka. Kiedyś wrócę do tego przepisu.
xxl 2009-12-20 23:25:49.282

Sos grecki (czyli ryba po grecku bez ryby, która sobie w spokoju pływa :) (wegańska)
a gdzie ta niby - "ryba"??? w stawie?
~calineczka:-* 2009-12-20 19:23:46.354

"Śledzie" marynowane z kotletów sojowych (wegańska)
Przepis i komentarze bardzo zachęcają. Dobrze, że mam akurat paczkę kotletów w kuchni, więc zaraz pokuszę się o wega-kucharzenie :-).
Lawenda 2009-12-20 13:28:38.953

Warzywna sałatka ze "śledziem" (wegańska)
Wydaje się być smaczna. Jestem amatorką sałatek i surówek, więc na pewno wykorzystam przepis podczas najbliższych świąt. Dziękuję i pozdrawiam.
Lawenda 2009-12-20 13:26:04.053

Majonez wegański z mleka sojowego (wegańska)
Wyszło całkiem dobrze, dzięki za przepis.
kruszonka 2009-12-19 15:26:53.443

Kotlety sojowe po grecku (na zimno) (wegańska)
Bardzo dobre. Jak znalazł będzie na wigilię.
kruszonka 2009-12-19 15:20:03.084

Ryż na mleku z dynią (lakto-wege)
Um, tytuł budził wątpliwości, bo trącał rusycyzmem. Zmieniono go, ale treść pozostała taka sama, stąd ta "kasza". Zasadniczo, głównym składnikiem tej potrawy jest dynia, a ryż wypełniaczem.
Rovdyr 2009-12-19 13:46:18.713

Rabarbarowy placek na kruchym cieście (lakto-wege)
Standardowa kostka masła to 200g.
Rovdyr 2009-12-19 13:43:29.911

Podsmażane pieczarki z papryką i cebulką, obficie skropione sosem sojowym (wegańska)
Z sosem sojowym różnie bywa. Rzeczywiście te tańsze to, jak dla mnie, słona woda, która może zepsuć potrawę. Ostatnio się wykosztowałam i kupiłam sos z wyższej półki w sklepie sprzedającym produkty z całego świata. Jest widoczna różnica: sos nie jest taki słony, jest gęsty, ma swój smak, inny od rodzimych produkcji.
Warto też pamiętać, że jak da się mu chwilę posmażyć, to skarmelizuje się i zrobi się słodkawy.
Rovdyr 2009-12-19 13:38:41.334

Drożdżowe paszteciki z kiszoną kapustą i grzybami (wegańska)
dokładnie takie od lat robi się w moim domu na Wigilię:) tylko nie z grzybami jako takimi bo nie lubię, a z pieczarkami;)
pychaaa;) w tym roku także obowiązkowo będą:)
Magda-Andrzej 2009-12-19 12:50:30.92

"Śledzie" marynowane z kotletów sojowych (wegańska)
Właśnie jem i są super :)
lillamy21 2009-12-19 12:15:52.039

Pasztet makrobiotyczny (lakto-wege)
ale kuchnia makrobiotyczna odrzuca przecież mleko i jego przetwory (no chyba, że chodziło o mleko sojowe ;) )
~alis 2009-12-18 21:30:07.275

Brukselka duszona w sosie pomidorowym (wegańska)
Niestety nie zachwycił mnie ten przepis - ot, taki "zapychacz"
pokonewka 2009-12-18 17:10:33.018

   575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas