7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592    


Křupavé slané preclíky - chrupiące słone precelki (lakto-wege)
Przed chwilą zrobiłam. Są super.
efedrina 2009-11-17 20:00:40.822

Syrop z cebuli na kaszel (wegańska)
Tak, na dużą cebulę daję właśnie 5 płaskich łyżek cukru, ale jeśli chcesz, możesz dać mniej :)
ryfka 2009-11-17 19:46:23.261

Syrop z cebuli na kaszel (wegańska)
5 łyżek cukru na cebulę. To bardzo dużo. Czy to nie jest pomyłka?
~Marek 2009-11-17 17:16:01.159

Ciasto kruche (na tartę, ciasta, do wypełnienia farszem) (wegańska)
Zgadza się z tą zimną wodą. Po wyrobieniu ciasta z tłuszczem niektórzy dodają żółtka, niektórzy zimna wodę (ja też wolę ten drugi sposób). Trochę wilgoci i ciasto od razu się zrobi lepkie i sklei się w kulę.
Ja to ciasto (kulę ciasta lub wylepioną ciastem formę) wkładam jeszcze na koniec na 1/2 godz. do lodówki.
Jak robię np. tartę to ciasto tylko lekko podpiekam, następnie wykładam farsz i wszystko razem piekę, aż będzie gotowe.
~j23 2009-11-17 15:54:34.057

Pasztet z fasoli z orzechami (wegańska)
Pasztet wyszedł bardzo dobry! Zrobiłam w wersji z ryżem. Wyszedł zwarty, ale jak zwykle przy krojeniu trochę się rozpada. Może macie jakiś sposób na to, żeby plasterki po ukrojeniu były w całości?
ryfka 2009-11-17 12:20:32.402

"Cygan" czy "Murzynek" (wegańska)
ciasto PYCHA ,nie robiłam nigdy placka bez jajek (nie jestem weganką)-bałam się że coś nie wyjdzie więc dałam 2 jaja.
Wyszło super ,słodkie ,wilgotne i ładnie wyrosło.
Nawet dziś : jeden dzień po upieczeniu jest jak wyjęte z piekarnika.
monika77 2009-11-16 17:04:41.087

Kotlety z kaszy jęczmiennej z żółtym serem i czosnkiem (lakto-ovo-wege)
Pychota
~Kamila 2009-11-16 13:28:28.125

Placki z cukinii (wegańska)
Razową pszenną lub żytnią dałabym bez obaw. Kukurydzianą i sojową też, bo przecież używa się ich jako zamienniki jajka (tyle ze sojowa ma specyficzny zapach - być może w dużej ilości może się przebić). Z ziemniaczaną bardzo bym uważała, bo mocno utwardza ciasto/masę, więc można dodać, ale nie za dużo. A ty o użyciu jakiej mąki myślałaś?
~M 2009-11-16 10:33:35.069

Adżika (przepis od Niny z Moskwy) (wegańska)
Faktycznie, dobra rzecz :) Mam 2 uwagi. Robiłam połowę porcji i 4-litrowy garnek był akurat, więc robiąc z powyższych proporcji zaopatrzcie się lepiej w solidny gar :) Adżikę próbowało już kilka osób i wszystkim smakuje, ale wg. dwóch z nich była ona za pikantna, w sensie za mocno było czuć czosnek. Jeśli więc jesteście umiarkowanymi jego wielbicielami, lepiej zmniejszcie jego ilość.
patrycccja 2009-11-16 10:06:00.033

Mus jabłkowy (bez cukru) (wegańska)
Ostatnio zrobiłam sobie oryginalne kanapki - najpierw położyłam cienkie plasterki banana, a na to dałam mus. Były świetne - kontrast smaków i konsystencji bardzo mi odpowiadał.
patrycccja 2009-11-16 09:15:06.895

Tort makowy a' la makowiec "bez ciasta" (wegańska)
Pyszny!!! Zrobiłam i gorąco polecam!
~lucy 2009-11-16 08:32:14.886

Blok czekoladowy (lakto-wege)
witam,wlasnie go przed chwilą z siostra robilysmy, tylko troche dalysmy wiecej mleka w proszku. Jeszcze nie zdazyl postac przez noc w lodówce, a juz cala rodzinka chciala uszczknąc chociaż troche:)
A rano? kto pierwszy ten lepszy!
llola 2009-11-15 20:21:43.839

Melitzanosalata - grecka pasta (dip) bakłażanowa (wegańska)
To już kolejna pasta z bakłażana, którą robimy. Wyszła pycha! :) Czosnek nadaje delikatnego aromatu, więc nawet tym, co nie są specjalnymi wielbicielami czosnku, powinno smakować. I tylko jednego żałuję - że bakłażan tak strasznie długo się piecze ;) A przy okazji - zamiast obierać go ze skórki lepiej, moim zdaniem, wybrać środek łyżką. Inaczej trochę miąższu odchodzi ze skórką.
patrycccja 2009-11-15 16:11:23.365

Placki z cukinii (wegańska)
Czy jest ważne jakiej mąki użyje? bo wolalabym nie dawac mąki pszennej no chyba że razowej pszennej..
llola 2009-11-15 14:44:07.205

Burgery cieciorkowo-fasolowe ze słonecznikiem (wegańska)
dzieki za odp! bede je robic jutro,wiec mam nadzieje zy wyjda..napiszę jak mi sie udało:)
ale jednak je upiekę.
llola 2009-11-15 14:38:41.659

Zupa pomidorowo-czosnkowa (bez bulionu) (wegańska)
Pominełam śmietanę, pyszna :)
Malwua 2009-11-15 12:33:45.069

Dynia marynowana - kompot z dyni (wegańska)
pamiętam jak moja babcia gotowała taki kompot, ja za nim nie przepadałam ale dzisiaj sobie ugotuje i przypomne smak z dzeciństwa.))
~paula 2009-11-15 11:56:15.679

Burgery cieciorkowo-fasolowe ze słonecznikiem (wegańska)
llola, spokojnie możesz smażyć. Tylko wtedy wyjdą raczej kotlety - nie dasz rady zrobić sporych (wielkość bułki), płaskich placków i usmażyć ich tak, żeby się nie połamały.
~pat 2009-11-15 11:41:40.513

Razowiec na bananach czyli bananowe ciasto z mąki razowej (wegańska)
Aisza, jeśli mąka nie była przeterminowana, to absolutnie nie miała prawa nadać ciastu goryczki. Mi się nigdy tak nie zdarzyło, a już dziesiątki razy robiłam to ciasto.
~pat 2009-11-15 11:36:50.445

Burgery cieciorkowo-fasolowe ze słonecznikiem (wegańska)
Zastanawiam sie czy zamiast piec można je usmażyc?
llola 2009-11-14 22:53:39.256

Spaghetti cebulowe ze śmietaną (lakto-wege)
Takie proste a takie pyszne! Po studencku! Hewen dzięki za przepis:)Mniam:)
~cziki 2009-11-14 21:02:58.394

Razowiec na bananach czyli bananowe ciasto z mąki razowej (wegańska)
Rewelacyjny przepis!robiłam już 5 razy i zawsze z innymi dodatkami-wczoraj np.z papają,migdałami ,rodzynkami i orzechami włoskimi-super wyszedł.Już piekę dużą blachę z większej o połowę ilości składników a i tak znika ekspresowo:)
Mandagore 2009-11-14 19:32:39.619

Lasagne pieczarkowo-paprykowo-cukiniowa (wegańska)
Uwaga trafna,że na zimno lepsza :)
*nie napisałeś jak piec, wiec jakby co to ja piekłam ją w 200 stopniach/ ok 30min
veganjihad 2009-11-14 18:01:17.751

Sos chilli do słoików (z papryki słodkiej i chili) (wegańska)
Tak, sos nie jest jednolitą masą, są w nim kawałeczki warzyw. Ale spokojnie zmielona skórka nie przeszkadza.;)
aisza 2009-11-14 10:10:22.655

Razowiec na bananach czyli bananowe ciasto z mąki razowej (wegańska)
Bardzo dobre tylko czuć w nim jakiś posmak goryczki, pewnie od mąki razowej albo to ja coś zmajstrowałam;)
aisza 2009-11-14 10:08:16.535

   582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas