7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Langos (langosz), czyli węgierskie placki pszenno-ziemniaczane na drożdżach (wegańska) ja jadłam langos własnie na węgrach i to najlepsze papu jakie jadłam z czosnkiem polecam gorąco smacznego. ~pati 2009-10-24 15:50:46.41 Kapusta duszona z jabłkiem, do obiadu (wegańska) Przepis jest od babci mojej żony i chciałem zachować go w oryginalnej formie. Myślę, że można go zmodyfikować wedle uznania. Ocet zastąpić np. sokiem z cytryny, cukier zwykły zastąpić cukrem brązowym lub miodem albo innym słodziwem ewentualnie pominąć. Parzyć kapusty też nie trzeba jak się komuś nie chce. Eksperymentujcie. Cieszymir 2009-10-24 12:07:57.258 Pasta awokado z twarogiem, czosnkiem i koperkiem (lakto-wege) Witam !! Jezeli ktos lubi czosnek to polecam 3 zabki przecisnac do tego -cos pysznego ale lepiej nie dawac buzi ukochanej jezeli sama tego nie jadta z nami ihhihihi Pozdrowienia z Bawari !!!!! maxi-13 2009-10-24 11:15:29.331 "Jajecznica" z okary z cebulą i ziołami (wegańska) gotowane w ten sposób mleko zyskuje na smaku i gęstości i tylko okara ciut niedoszła;) może zmięknie na patelni. ja robię blenderem, warto zainwestować i przelewam przez zwykłe drobne sitko. roslina 2009-10-24 00:27:52.311 Orient jest żółty (wegańska) Uwielbiam tą potrawę! Pyszna i rozgrzewająca, świetna na chłodniejsze dni :-) kleee 2009-10-23 17:49:41.401 Dżem dyniowo-jabłkowy (wegańska) Pierwsza próbna partia zrobiona i wyszła pycha :) Kto lubi dynię, powinien spróbować :) Świetny jest mus jabłkowy z wiórkami kokosowymi, ale dynia też nadaje mu rewelacyjnego aromatu. Dałam mniej więcej tyle samo (objętościowo) startej dyni i musu z antonówek. Czyli czubaty 2,5 litrowy garnek obranych jabłek (gotowałam je w 2gim, sporo większym) i 1/4 dorodnej dyni (po starciu i lekkim uklepaniu wyszedł pełny garnek). Jabłka są szybkie, 10-15 min. i już. Dynię, jak zaczęła puszczać sok, odkryłam i gotowałam z 20-30 min. żeby odparowała. Na koniec 2 łyżki soku z cytryny i 2 idealnie płaskie łyżki cukru. Następnym razem koniecznie dodam goździki i cynamon. A być może pokuszę się też o bardziej aromatyczną wersję - z imbirem, kardamonem i być może gałką muszkatołową (jest świetna do dyni!). patrycccja 2009-10-23 15:44:19.849 Pasztet z pieczarek (wegański) (wegańska) Właśnie zrobiłam po raz pierwszy. W smaku pyszny, tylko jakiś taki rzadki mi wyszedł- myślałam, że bedzie bardziej zwarty. Ale czym jest konsystencja wobec tego niebiańskiego smaku;-) Zamiast pietruszki dałam zioła prowansalskie, granulowany czosnek i świeżo mielony, kolorowy pieprz. Pycha! rubia 2009-10-23 14:37:06.534 Ciasto na pizzę 2 (wyrabiane 2 razy) (wegańska) bardzo fajniutki przepis polecam ~kondel 2009-10-23 12:47:47.938 Kotlety sojowe w pysznym sosie jabłkowym (wegańska) Swego czasu mój stały punkt w cotygodniowym domowym menu:) Kiedys na wyjeździe skończył mi sie sok jabłkowy wiec ze znajomą (normalnie niewege ale przez 2 tyg na mojej kuchnie wiec wtedy chociaz chwiliwo wege na co nie narzekała bo poznała sporo nowych smaków:))zdecydowałysmy sie na pomarańczowy - wyszło równie pyszne, o ile nie lepsze:) Genialne do ryżu ugotowanego w przyprawie curry. ~LeNa 2009-10-23 12:37:20.39 Zupa krem z brokułów (wegańska) świetny przepis,zupa wygląda bardzo estetycznie(zrobiłam bez śmietany),jest pyszna,bardzo sycąca i baaaardzo łatwa w przygotowaniu :) ~Rudaday 2009-10-23 11:47:11.526 Kotlety sojowe w zalewie słodko-kwaśnej (wegańska) Nie chodzi o mnie. Nie znam osoby ktora bylaby w stanie zjesc cos w czym jest 3/4 szklanki octu ;) Mja 2009-10-23 04:33:02.201 Makaron z sosem pieczarkowo-szpinakowym i tofu (wegańska) wyszło naprawde pyszne:) innabajka 2009-10-22 22:04:07.215 Grzanki francuskie doskonałe na syte śniadanie (lakto-ovo-wege) prymityw ;) bardzo smaczny i syty. ~jack 2009-10-22 20:08:05.108 Makaron z sosem pieczarkowo-szpinakowym i tofu (wegańska) Dzisiaj bede robic to danie na kolacje:) pozniej napisze jak wyszlo, pozdrawiam! innabajka 2009-10-22 15:42:16.271 Szybka zapiekanka makaronowa z granulatem sojowym (wegańska) robiłam z surowego i było dobre. grunt to przykryć wszystko sosem roslina 2009-10-21 15:48:41.357 Placki marchewkowe z cebulą i kukurydzą (wegańska) świetny przepis -na pulpe po soczku marchwiowym! takiego szukałam (bosama marchew w plackach jest niedobra) roslina 2009-10-21 15:42:03.46 Ciasto bananowe (wegańska) Mnie wyszedl zakalcuch :) Niestety wyladował w koszu ~:) 2009-10-21 14:04:37.305 Kotlety z chleba (lakto-ovo-wege) pycha...szybkie i tanie danie;] ~Usia 2009-10-21 12:37:25.081 Sałatka makaronowa z kalafiorem, pomidorami i winegretem (wegańska) surowy kalafior jest pyszny ;) Vequel 2009-10-20 23:14:08.897 Tarta a' la ratatouille/ tarta ratatuj (lakto-wege) hudini- ciasto firmy Henglein. Skład: mąką, tłuszcze roślinne, alkohol, aromaty, sól, cukier, kwasek cytrynowy aisza 2009-10-20 20:37:38.573 Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i ogórkiem kiszonym (wegańska & RAW) Kiedy mieszałem składniki, jakoś nie mogłem uwierzyć, że to może dobrze smakować (przepis wybrałem dlatego, że akurat miałem w domu głównie kapustę pekińską i pora...) :) Ale efekt końcowy jest co najmniej interesujący - marchewki nie miałem, zrobiłem wersję z jabłkiem o której pisała patrycccja ~sSSSs 2009-10-20 19:07:49.019 Zupa z szałwi (lakto-wege) Zupa z szałwii jest świetna! U mnie była lekka przewaga smakowa czosnku, ale wyszło bosko! Jednak dobrze że mialam szałwię na oknie..:) ~Agahia 2009-10-20 17:42:13.745 Kotlety sojowe w zalewie słodko-kwaśnej (wegańska) to logiczne, że jeżeli nie lubisz octu, to nie jest to potrawa dla ciebie... ryfka 2009-10-20 13:42:13.304 Kotlety sojowe w zalewie słodko-kwaśnej (wegańska) Nie jestem w stanie znieść zapachu i smaku jednej łyżki octu rozpuszczonej w szklance wody, a tutaj mam dać 3/4 szklanki samego octu? O.O Mja 2009-10-20 13:25:09.524 Mleko sojowe, tofu, okara i serwatka (wegańska) Mleko sojowe zrobiłam w specjalnej maszynce, potem już tylko do gorącego dodałam sok z cytryny. Wyszło ok. 150g serka, a koszt produkcji to nie więcej niż złotówka, czyli 5 razy taniej niż gotowiec. Przez to prawie nigdy nie kupowałam tofu, ale teraz będę mogła się nim częściej zajadać, tym bardziej że w smaku wyszło świetne i delikatne :) xxl 2009-10-19 23:23:05.683 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |