7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601    


Pieczone kasztany (wegańska)
A ja mam tak dobrze ze u mnie na podwórku rośnie ponad 150 -cio letni kasztan i co roku rodzi obfite kasztany ze aż gałęzie sie uginają!!!Pychota!!!!!!
~boni-76 2009-10-01 12:00:19.665

Naleśniki z pieczarkami (wegańska)
pyszne jedzonko!
triss14 2009-10-01 11:02:48.088

Kuskus berberyjski z ciecierzycą i warzywami (wegańska)
Mmmm, długo się robi, ale wygląda apetycznie :) Mam pytanie - czy robiłaś kiedyś sama ras-el-hanout? Trochę się doposażę i sama chyba spróbuję, bo dobór przypraw bardzo mi się podoba :)
patrycccja 2009-09-30 22:04:25.646

Farsz z soczewicy z ogórkami kiszonymi i kminkiem (wegańska)
Właśnie zrobiłam do sajgonek. Dobre wyszło.
~N. 2009-09-30 18:51:36.599

Afrykańska zupa ziemniaczana (wegańska)
Pyszna zupa :) bałam się, ze bedzie bardzo ostra, a tu spotkało mnie miłe zaskoczenie :) No i ma bardzo ładny kolor :D
Polecam bardzo, bardzo! :)
kyouko 2009-09-30 17:18:50.955

Kalafior w rytmie salsy (wegańska)
Mdłe? Ja ledwo co zjadłam, bo aż mi łzy ciekły. Ciekawe z czym przegiełam. Dałam dużą cebulę i dwa razy tyle czosnku...
~Aneta 2009-09-30 17:17:22.144

Razowiec na bananach czyli bananowe ciasto z mąki razowej (wegańska)
No właśnie, ja też nie wiem, czemu nie wyrosło, może mąka była niedobra? użyłam mąki pszennej typu graham, tylko taką znalazłam, która nie byłaby białą mąką. Banany miałam mało dojrzałe, to tłumaczy, dlaczego ciasto nie jest słodkie i nie czuć w nim smaku bananów, ale tak poza tym to stosowałam się do przepisu ściśle, dałam sodę, powinno wyrosnąć. Spróbuję na pewno jeszcze raz:)
~Lenka 2009-09-30 16:32:50.111

Papryka nadziewana kaszą gryczaną z pieczarkami (wegańska)
to zdecydowanie jedno z moich ulubionych dań. jednak przyrządzam je trochę prościej- do piekarnika wstawiam same wydrążone papryki żeby się opiekły i dopiero potem je nadziewam farszem z kaszy i pieczarek :)
~vege 2009-09-30 15:58:17.0

Makaron z sosem serowo-śmietanowym (lakto-wege)
danie błyskawiczne i bardzo bardzo smaczne :D
~gaina 2009-09-30 14:51:21.227

Kukurydza gotowana w kolbach (wegańska)
Nawet jeśli masz kukurydze "pastewną" to sie nadaje tyle tylko że bardzo długo trzeba gotować (grubo ponad godzine najlepiej 2) nie solić w trakcie gotowania i dodawac troche mleka i cukru i powinna byc gites.
~oko 2009-09-30 14:40:10.836

Falafel (felafel) (wegańska)
jakie przyprawy dodajecie do falafeli, zeby mialy wyrazniejszy smak?
Marysia_S 2009-09-30 11:43:42.939

Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem (wegańska)
pyszne:))
~atoja 2009-09-30 10:43:52.258

Razowiec na bananach czyli bananowe ciasto z mąki razowej (wegańska)
Lenka, nie poddawaj się. Spróbuj jeszcze raz z bardzo dojrzałymi, wręcz przejrzałymi bananami. Nawet jeśli owoce będą miejscami brązowe, to można to wykroić, a banany na pewno się nadają. I upewnij się, że stosujesz się dokładnie do proporcji, że np. nie zapomniałaś o sodzie, że nie wlewasz za dużo płynów. To dziwne, że ci nie wyrosło.
patrycccja 2009-09-30 10:24:06.165

Soczewica po arabsku - puree z cebulą, ziemniakami i czosnkiem (wegańska)
Po prostu nie spodziewałem się, że to może być takie dobre. Poczęstowałem współlokatorów i z jutrzejszego obiadu wyszła wieczorna uczta:) Z tostami i ogórkami konserwowymi na ostro.. pycha!
polecam
~Arek 2009-09-29 23:53:40.606

Zupa pieczarkowa z serowymi kluseczkami (lakto-ovo-wege)
Wyglada fantastycznie musze sprobowac!
Marysia_S 2009-09-29 23:03:19.839

Razowiec na bananach czyli bananowe ciasto z mąki razowej (wegańska)
Właśnie skosztowałam mojego wypieku na podstawie tego przepisu, niestety mi nie wyszło:( nie wyrosło i jest jakieś takie bez smaku, w ogóle nie czuć bananów, jest też niesłodkie. Nie wiem, czemu się nie udało, stosowałam się do przepisu. Może banany miałam niedojrzałe.. smutno mi, że nie wyszlo mi ciasto, które wychodzi każdemu:(
~Lenka 2009-09-29 22:44:43.469

Chleb pszenny (wegańska)
ten chleb jest cudowny i pyszny :)
~mistrz kulinarny 2009-09-28 20:15:59.186

Krem z pomidorów z selerem naciowym (wegańska)
Wszystko ładnie pięknie, tylko skąd mam wiedzieć ile tych pomidorów wrzucić? 2, 5, 10? Ile selera? Są różne wielkości, mniejsze, większe. Co to znaczy "dużo cynamonu, dużo gałki muszkatołowej"? Dla jednego dużo znaczy łyżeczka, dla drugiego trzy.
Ogólnie rzecz biorąc, zauważyłam tę przypadłość (nie podawania ilości składników) w wielu przepisach zamieszczanych na tej stronie. Chyba nie powinno tak to wyglądać, prawda? O ile jedna osoba poradzi sobie z przepisem, w którym nie ma określonych konkretnych ilości poszczególnych składników, o tyle inna będzie miała z tym nie lada problem.
Konkludując, uważam iż można się trochę bardziej przyłożyć w podawaniu składników i przygotowania bo nie zajmuje to wiele pracy, a przynajmniej osobie, która jest zainteresowana przepisem, znaczenie ułatwi pracę.
~Este 2009-09-28 19:06:23.82

Papryka nadziewana kaszą gryczaną z pieczarkami (wegańska)
Ciekawy przepis bo ta kasza przechodzi papryką. Ja polecam to tego "farszu" dodać jeszcze inne rzeczy typu kabaczek,kukurydza itp,no wiadomo im więcej tym lepiej. A polać to wodą z przyprawami,bo sama woda to jakoś tak mało smakowo:)
veganjihad 2009-09-28 18:54:31.594

Samosy - rożki hinduskie z kalafiorem, ziemniakami i groszkiem (wegańska)
Ten farsz jest genialny! Nadaje się dosłownie do wszystkiego, jadłam go już na chlebie, w bułkach drożdżowych, w gołąbkach, sam, z ziemniakami... Zawsze wychodzi pysznie:))Taki uniwersalny. Najbardziej spodobały mi się drożdżówki z nim, są super;)
Olga 2009-09-28 17:47:38.581

Buchty - kluski drożdżowe gotowane na parze (lakto-ovo-wege)
nie wiem skąd buchty pochodzą, ale to smak mojego dzieciństwa serwowany przez moją mamę, która pochodzi z Mazur;)
sama zaś spróbuję coś pokombinować żeby było bez jajek ;)
Magda-Andrzej 2009-09-28 17:22:59.195

"Cygan" czy "Murzynek" (wegańska)
ciasto genialne:) zawsze jest było moim faworytem:)
~LeNa 2009-09-28 13:12:01.543

Samosy z prostym, łagodnym nadzieniem (wegańska)
Nie nazwałabym tego samosami,tylko jak już bułeczkami z warzywnym nadzieniem:). Ale niezależnie jak je nazwiemy świetny przepis,szczególnie następnego dnia jak są już zimne. Świetna alternatywa dla kanapek :)
veganjihad 2009-09-28 11:46:36.708

Seitan czyli chińskie "mięso" (wegańska)
Bardzo dobry, jednak robiłam go po raz pierwszy i wyszedł mi trochę "gumowy". Będę próbować dalej;)
aisza 2009-09-27 19:42:33.176

Samosy z prostym, łagodnym nadzieniem (wegańska)
Bardzo smaczne :) będę eksperymentowała z nadzieniem ]:D
lakijka 2009-09-27 19:39:16.888

   591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas